skum dag

Idag har jag mått jätteskumt. Det började imorse med att jag vaknade asirriterad och har varit sur och nästan livsfarlig hela dagen. Sen har jag varit hungrig hela dagen och mina kinder har hettat och bränt trots att jag knappt varit ute.

Undrar vad det är. Hormoner kanske? Brukar inte ha PMS och det är dessutom fel tid på månaden för sånt...I wonder...

Jag var visst inte ensam om det heller, hört om fler tjejer som är det idag. Vad är det? Nåt i luften kanske? :)

Stackars killar :P


västen

västen


Här kommer bilden på västen. Brevid ligger YSLs concealer. Västen har inget glansigt tyg på baksidan utan är samma tyg som på framsidan. Tänkte egentligen ta en bild på baksidan åxå men batteriet dog och nu är jag för trött för att ta en till bild.

Idag har vi städat badrummet, hemskt mycket kalkavlagringar där som är svåra att få bort, sen har vi plockat ur det sista ur garderoberna och plockat ur alla mina smink och hudvårdsprodukter. Dammsugat har vi gjort oxå.

Under kvällen har vi hunnit bjuda vänner på middag och kollat på film. Nu är jag dödstrött, men borde veeerkligen plugga.



Lucy Liu for Vila

Jag bloggade tidigare idag om att bilderna i en butik på Lucy Liu i Vila kläder inspirerade mig till att köpa en väst, vilket jag aldrig nånsin trodde att jag skulle göra. Det var nog inte riktigt bara hon när jag tänker efter. Har spanat in Kim i topmodel och hon går omkring i väst ibland, asläckert.

Nåja ni måste spana in
länken till bilderna som inspirerade mig. Om ni kollar under collection och sen kollar första bilden där hon har en klänning. Jag har den klänningen. Hon kan dock ha den utan att se porrig ut, själv måste jag ju täcka upp den lite så man inte ser ut som man kommer från Big Brother eller nåt. Finns många fördelar med liten byst tydligen. Fjärde bilden inspirerade mig till västköpet. Ville egentligen ha setet som hon hade, men  jag är väldigt nöjd med den väst från Vila som jag faktiskt hittade :) Bildbevis kommer i morrn typ :)

Dagens Shopping

Idag var jag nere på stan med K och shoppade, egentligen skulle jag plugga hela dagen idag, men vi kom på att vi behövde uträtta några ärenden innan nyår, så vi åkte ner. Lunchade på Dragon Palace gjorde vi, sen spanade vi shoppingen. Rean var inte så mycket att ha, men fick iaf tag i två svarta trosor som K valde ut. Seamless var de ena och de andra var mest bara svarta, inte så märkvärdiga, men väldigt sköna var de båda 2. Var rea på dem. Sen fick jag tag i en mörkblå BH. Inte så supersnygg, men den passade super och man kunde ta av axelbanden på den. BH-kupan var formbar oxå. Aldrig sett en sån BH förr, den anpassar sig och formar bysten snyggt..Riktigt kap ska jag säga. Silikon runt kanterna längst ner åxå så den håller upp bra. Helt underbar med andra ord.

Sen var vi inne på Holmlunds. Fick se en massa bilder av Lucy Liu, hon gör ju reklam för Vila nu, så jag blev besatt av att köpa en sak. Jag har ju sagt tidigare att ni ALDRIG skulle få se mig i detta, men Lucy Liu ändrade min åsikt. Jag har köpt en kritstrecksrandig väst. Can you belive it? Det blev dock inte den hon hade på sig, för den var tyvärr slut. Vi gick igenom alla affärer i stan för att hitta en som var snygg. Till sist hittade vi en assnygg på DEA. Satt helt perfekt och kommer nog passa super till mina kritstrecksrandiga byxor. Är så oootroligt nöjd. Lägger nog upp en bild senare på den.

Sen köpte jag en concealer från YSL. Älskar den concealern.

Helnöjd med mina köp idag. Från och med nu ska jag bara shoppa med K. Älskar att shoppa med honom, och blir aldrig så nöjd som när jag shoppar med honom. Glädjerus har jag nu över min fina väst :)

K hittade inget idag, vi får väl ta en sväng till sthlm med honom senare :)

Fergies Jeans

Jag fick tips från Tess att jeansen som Fergie har på sig i My Humps är Frankie B, nu har jag en länk här som ni får spana in. Det är en bild av Fergie i sina jeans :) De är från Frankie B, man ska visst få snygg rumpa i dem :)

Jag vet dock inte vad modellen heter, men vill sååå gärna ha dom :)

Uppdaterad: Tror modellen heter just Fergie Jean. Kolla in denna länk.

Mina nyårslöften

Här kommer nyårslöftena för  2006

* Bara köpa perfekta saker

* Få det perfekta hemmet

* Bli vältränad

* Inte stressa så mycket

* Skriva ett riktigt fint CV

* Inte skaffa fler ovänner

Ja det var väl allt jag kom på, men uppdaterar om jag kommer på något mer :)

Fergies Jeans i My Humps

Vad har Fergie från Black Eyed Peas på sig i videon till My Humps? Hon sjunger ju om Seven Jeans och True Religion. Kan det vara någon av dem? De är så snygga, skulle vilja ha dessa. Kan nån identifiera dem? :) 

Hon är så hiskeligt snygg Stacie Ferguson :) ryktas om plastikkirurgi dock. Gillar henne iaf. Hon och jag har samma problem med svanken :) 

Älskar för övrigt den ljusblå tröjan hon har i videon, den ser så classy ut :)

God Jul och Gott Nytt År

Jag vill önska alla söta snälla vänner som löser detta ett gott nytt år. Uppskattar alla mina vänner så mycket. Hur skulle jag klara mig utan er? :)

Puss å kram på er :)

a pill to make you anybody else

tror att det är korrekt tagen textrad från Coma White av Marilyn Manson. Varje gång jag hör den tänker jag på Underbara Rose McGowan. Hon var ju med i videon till den låten. Jag är verkligen så himla glad att hon började i Charmed.

Har nog nämnt det förr men den låten är så otroligt fantastisk. Apropå fantastisk musik. Klåparen med Kent är så otroligt fin. Hade den i huvudet hela kvällen igår.

Ikväll blir det...

Snart kommer K hit. Ikväll blir det mys för oss.

Först ska vi se Revelations, sen ska vi se top model 5 (han spelar nog då skulle jag tro) sen vill jag se prison break oxå med Peter Stormare. Hoppas åtminstone att nån av de 2 serierna är bra. Saknar the 4400, hoppas det startar i vår igen.

Favoritlåtar just nu

Rammstein- Links

James Blunt- Good Bye My Lover

Marilyn Manson- Antichrist Superstar

Melanie C- Next Best Superstar

Britney- Boys

Marilyn Manson- Coma White



Väldigt varierad musik som är favoriterna nu i dagarna :)

Mellandagsrea

Var nere på mellandagsrean idag, den var jättedålig. Bara skräpkläder kvar på kedjorna såsom H&M och GIna Tricot. BikBok hade väl lite potential men hittade inget som jag riktigt kände för att köpa. De hade den fina oranga toppen jag spanade in med K tidigare i höstas, men den kunde jag ju inte dra igen tyvärr :(

Kvalitetsrean börjar väl inte förrän i januari, men brukar sällan hitta kvalitetskläder i Uppsala, brukar mest hitta sånt i Sthlm, får väl åka dit om jag har tid, vilket jag egentligen inte har :(


män som gillar Shakira

Det är underligt! Igår när jag satt på tåget hörde jag en kille som satt och lyssnade på shakira på sin mp3-spelare mycket högt han satt 2 meter ifrån mig ändå så hörde jag precis vad hon sjöng.

Idag när jag satt på bussen från stan satte sig en man framför mig och gissa vad han lyssnade på extremt högt. Jo Shakira? Jag tror jag håller på att bli tokig. Manliga Shakira fans förföljer mig. Om jag vore kille och gillade Shakira skulle jag ligga lite lågt med det och inte låta hela tåget eller bussen få reda på att jag gillade Shakira. Hon är ju inte så typiskt manlig lixom. Kan jämföras med män som gillar pojkband som Backstreet Boys ungefär.

Märkligt att de väljer att ha så hög volym. Inte för att det är något fel på Shakira eller så, hon är bra. Tycker bara det är märkligt.

Madonna

Tittar på Madonnas dokumentär nu. "I'm going to tell you a secret". Jag kan inte fatta vad fräsch och snygg hon är, hon är ju typ 48 år gammal. Mycket botox antar jag :) Men tänk om man vore så fräsch och så snygg utan smink som hon är, i den åldern :) Då vore man tacksam :)

shopping på asos

Om jag fick shoppa vad jag ville så skulle jag nog köpa dessa.

http://www.asos.com/pgeproduct.aspx?iid=36926&cid=1393

http://www.asos.com/pgeproduct.aspx?iid=64703&cid=1895 (har nämnt den tidigare)

den här vore sååå tuff att ha.

den här skulle jag gärna vilja ha, men skulle nog mest se vulgär ut i den

den här är sååå läcker

De här shortsen vore verkligen super, länkningen har slutat funka igen, här är länken http://www.asos.com/pgeproduct.aspx?iid=66578&cid=1389


Nåja detta var allt på Asos för denna gång :)

spanat på H&M

Denna Klänning tycker jag är lite söt. Annars hittade jag nog inget mer på H&Ms hemsida som kändes som min stil.


gjorts sen sist

22 dec. Såg King Kong på bio med K. Den var bra och inte alls för lång trots sina 3 timmar och 8 minuter. Den är nog bäst på bio. Jag fick jättemycket höjdskräck i slutet av filmen, brukar aldrig få det av filmer, men det var väldigt bra gjort. Mycket sevärd, men jag gillar lyckliga filmer och gillade därför inte slutet så mycket.

23 dec. Åkte vi till Flen för att hälsa på Ks mamma och syrra.

24 dec kl 10 kom pappa och hämtade mig. Då hade jag och K hunnit byta julklappar. Han fick en bärbar telefon, jättelyxig :) och sen fick han duschcremen till Jean Paul Gaultiers Le Male. Han älskar verkligen den telefonen :) Jag fick Buffy säsong 2 på dvd av älsklingen.

25 dec. Fyllde min farbrors fru år, var där och firade henne sen pluggade jag lite

26 dec. Mycket plugg på uppsatsen

27 dec. Idag åkte jag hem till Uppsala, passade på att spana lite på julrean men var så tungt med ryggsäck och påse så kollade inte så noga. Har träffat massa roliga människor idag. Nu är det dags att packa lite till och plugga. Sen är det I'm gonna tell you a secret ikväll, ska ses.

Trött på alla jävla ja-sägare bland modebloggarna

I modebloggarnas värld är det EXTREMT förbjudet att säga något negativt om vad någon har köpt eller har på sig. Ofta har jag blivit påhoppad för att jag säger min ärliga åsikt om vad jag tycker om kläder. Nu har det hänt igen. Jag funderar på att sluta kommentera modebloggar överhuvudtaget för det verkar vara väldigt poänglöst om man ska sitta och ljuga om vad man tycker. För bland modebloggare tycks det bara finnas ja-sägare. Nästan aldrig ser man någon som inte gillar vad modebloggaren har på sig. Och ser man väl någon som inte gillar det blir de genast nedskjutna av de andra ja-sägarna. Jag är inte elak i det jag säger. Det är alltså inte elakt menat eller kommenterat på ett elakt eller sårande sätt. Jag säger min ärliga uppfattning. Kan folk inte hantera den får de väl sätta upp bloggregler att inget negativt får sägas om kläderna eller så får de helt enkelt skippa kommentarfunktionen.

Trött på alla påhopp för att jag inte är en av ja-sägarna.

Kan ni va vänliga och sluta med det tack?


Victoria's Secret Special

Om jag får välja fritt bland alla underkläder från Victoria's Secret skulle jag välja dessa. Missa inte Victoria's Secret fashion show kl 22 ikväll på kanal 3.

Här kommer mina val:

http://www2.victoriassecret.com/commerce/application/prodDisplay/?namespace=productDisplay&origin=onlineProductDisplay.jsp&event=display&prnbr=SG-197210&page=1&cgname=OSBRPMWLZZZ&rfnbr=2468

http://www2.victoriassecret.com/commerce/application/prodDisplay/?namespace=productDisplay&origin=onlineProductDisplay.jsp&event=display&prnbr=SG-188467&page=1&cgname=OSBRPMWLZZZ&rfnbr=2468

http://www2.victoriassecret.com/commerce/application/prodDisplay/?namespace=productDisplay&origin=onlineProductDisplay.jsp&event=display&prnbr=SG-189143&page=1&cgname=OSBRPMWLZZZ&rfnbr=2468

http://www2.victoriassecret.com/commerce/application/prodDisplay/?namespace=productDisplay&origin=onlineProductDisplay.jsp&event=display&prnbr=SG-192212&page=1&cgname=OSBRPMWLZZZ&rfnbr=2468

http://www2.victoriassecret.com/commerce/application/prodDisplay/?namespace=productDisplay&origin=onlineProductDisplay.jsp&event=display&prnbr=SG-189938&page=1&cgname=OSBRPSXYZZZ&rfnbr=2631

http://www2.victoriassecret.com/commerce/application/prodDisplay/?namespace=productDisplay&origin=onlineProductDisplay.jsp&event=display&prnbr=SG-192025&page=1&cgname=OSBRPSXYZZZ&rfnbr=2631

http://www2.victoriassecret.com/commerce/application/prodDisplay/?namespace=productDisplay&origin=onlineProductDisplay.jsp&event=display&prnbr=SG-186977&page=1&cgname=OSSLPSXYZZZ&rfnbr=1052

http://www2.victoriassecret.com/commerce/application/prodDisplay/?
namespace=productDisplay&origin=onlineProductDisplay.jsp&event=display&prnbr=SG-189364&page=1&cgname=OSSLPSXYZZZ&rfnbr=1052


http://www2.victoriassecret.com/commerce/application/prodDisplay/?namespace=productDisplay&origin=onlineProductDisplay.jsp&event=display&prnbr=SG-191468&page=1&cgname=OSPTYHIPZZZ&rfnbr=1925

Det var allt för denna gång. :)

Allvarlig huvudvärk

På sista tiden har jag haft problem med huvudvärk. Igår gjorde det så ont så det var svårt att låta bli att skrika. Jag oroar mig hur det ska gå med studierna när jag får såna allvarliga problem. Finns inget annat att göra än att gå och lägga sig. De flesta julklappar har iaf blivit inhandlade nu, har dock några kvar som jag och K ska fixa endera idag eller imorrn. Idag har jag iaf tänkt att plugga mycket, och sen lite TV ikväll och äta tacos :) Jag har lyckats köpa typ de perfekta presenterna till K, för första gången :) Jag är mycket nöjd.

Igår innan huvudvärken var vi 2 gånger på stan. Först för att handla julklappar, sen gav en tjej på stan mig en flyer för vero moda. Man fick en gratis topp om man gick dit efter 18. Så då gjorde vi det. Fick en brun topp i strl S, ska prova den idag. Sen spanade vi lite till i affärer och köpte lite fler julklappar, sen gick vi och åt pizza på vår favvo-pizzarestaurang Grodan. Jag orkade för en gångs skull äta upp hela pizzan, måste va ett tecken på att det var gott :)


Träningsvärk

Igår släpade jag alla mina pluggböcker till Etuna från Uppsala (+ lite julklappar) . Det har resulterat i en fruktansvärd träningsvärk. Nu ska jag strax ner på stan och köpa fler julklappar sen ska jag plugga lite mer. Ikväll blir det nog lite tv.

Har sovit typ 11 timmar i natt. Känner mig lite dålig som inte gick upp när K gick upp. Borde ha pluggat.
Hoppas jag hinner plugga nu lite i julhelgen, har inte tid med så mycket aktiviteter. Dessvärre kommer vi bara ha en bra dator och det lär bli slagsmål om vem som ska sitta vid den.

Oroar mig lite för flytten, kommer bli stressigt om man bara är 2, men vet inte vem jag kan be annars....hmm..

Alkoholdokumentär

Hoppas den här dokumentären sänds i Sverige. Alkohol gör verkligen mycket skada på hyn.

Sparkle, en rumpspanare?

Det är så mycket snack om att killar jämt spanar på rumpor och bröst, men ärligt nu, är vi tjejer så hiiimla mycket bättre egentligen? När jag var yngre och läste Frida och Veckorevyn så var det ofta självtester på vilka killar man faller för. När det kom till frågan var man ser hos en kille först svarade jag alltid ögonen. Brukade alltid vara exempel som, Ögonen, rumpan, överarmarna, hans leende, hans tvättbräda till mage osv... men när jag tänker efter tror jag inte att det är ögonen jag ser först.

Det absolut första jag såg på K var hans fantastiska rumpa. Så kanske är jag inte bättre än de killar som spanar rumpor och bröst. Däremot blir män ofta fördömda för att de gör det, medan det inte är så mycket snack om tjejer som gör det. Märkligt! Men jag tror det kommer ändras snart. Jag tror att kvinnor inte är annorlunda än män, egentligen, vi är bara uppfostrade till att vara lite "finare i kanten" än män. That's all gonna change! Snart!


Ont i magen

Har fått ont i magen. Följde Sandras råd och försökte bota min tillfälliga depression med choklad, ack så ont i magen jag har nu, men jag mår mycket bättre :)

Gjorts sen sist

Nu har jag varit dålig på att uppdatera igen. I fredags var jag och K och handlade julklappar. De vi lyckades köpa var perfekta till de flesta. Själv har jag hälften av julklapparna kvar, men det ska jag nog ta på måndag. Igår var det lördag, K var tvungen att åka hem *snyft* och jag satt på möte i 5 timmar med MDH-gruppen. Sen på kvällen mådde jag dåligt, hade fått ont i huvudet- IGEN så jag gick och la mig vid 12. 09.30 imorse ringde K och väckte mig...han var och pluggade med sin kompis på skolan.

Idag blir det mer flyttpackning, fick 2 kartonger igår, sen blir det extremt mycket plugg och sen måste jag till ICA för att köpa mat för idag... sen kanske det endera blir lite TV eller World of Warcraft, får se :)

Snart är det iaf dags för frukost. Känner mig lite deppig idag, får ju inget jullov, hinner knappt ens fira jul i år :( om jag vore smartare skulle jag få mer jullov!!!


Gårdagens outfit

Här är gårdagens outfit.


Rött linne


Utekväll

Ikväll ska jag ut med några kompisar. Har lyckats övertala K att följa med ut, han kommer upp ikväll, dessvärre har han inga partykläder med sig :( Tur att han tog J. Lindeberg jeansen iaf... Men trist att han inte har någon av sina snygga skjortor med sig. Känns som han inte riktigt kommer platsa på Sthlms ikväll med den tröjan han sa att han skulle ha med sig. Suck. :(

Själv ska jag ha mina Lee-jeans med röda sömmar och min röda partytopp från Gina Tricot, finns nog bild på bloggen nånstans. Sen vet jag inte hur jag ska göra med sminkningen, satsar nog mer på läppar än på ögon ikväll, känner mig som en transa när jag har eyeliner :(

Vet inte om K tog med kameran, annars skulle ni få bildbevis.


Uppdaterat: den ligger på bloggen under shopping fast den är i svart där, bytte den sen till en röd.

Cliniques Pore Minimizer

Gjorde första testet nu. På ett litet kick försvann alla stora porer. Tufft. Återkommer med uppdatering när jag provat den ett tag.

Uppdaterad: Den är verkligen fantastisk, men på mig som har så torr hy bör man lägga ett lager med fuktighetskräm ovanpå, för den tillförde tyvärr inte så mycket fukt av sig själv.

Om Sparkle

Här är allt ni kan tänkas vilja eller inte vilja veta om mig.  Det är inte ordnat i någon speciell rangordning.

Intressen: Datorer, TV, Film, Kärlek, Mat, Musik, sjunga

Favoritmat: Tacos

Favoritskivor: TLC- Fanmail, Vanessa Carlton-Be not Nobody, Christina Aguilera-Stripped, Gåte-Jygri, Lisa Loeb-Cake and Pie, Alanis Morissette-Jagged little pill, Sophie Zelmani-Precious Burden

Favoriter på Mp3: Rammstein, Marilyn Manson och naturligtvis vanlig listmusik.

Civilstånd: Ogift

Talang: Språk

Oväntad talang: Jag har alltid, ända sen jag var liten, haft en talang att terrorisera bibliotekarier med mycket svåra frågor.

Trött på: min utbildning, några i min korridor, min uppsats

Klädstil: Under Construction (jobbar på att bestämma mig)

Vänner: Flest killar av någon anledning

Läser: Elle, Aftonbladet, Expressen + kursböcker och om jag har tid läser jag skönlitteratur (mest på lov)

Sömn: Sover gärna 8-9 timmar per natt.

Personlighet: Diva, Princessa, Känslig, Snäll, Hjälpsam, Passionerad...finns säkert mer men det är allt jag kommer på nu.



Detta var allt om Sparkle/Mig för denna gång :)

Gårdagen som gick

Under dagen tog jag det mest lugnt och packade, framåt eftermiddagen drog jag mig till biblioteket för att terrorisera några bibliotekarier, sen var det möte med MDH-gruppen

Igår kom han som skulle köpa bokhyllan för att skruva i sär den, det gick över förväntan, på 2 timmar hade de skruvat i sär den.

Framåt kvällen fick jag huvudvärk så la mig rätt tidigt för en gångs skull, vid 00 ungefär. Hann med att kolla lite på sex and the city-maraton iaf.

Tillbaka

Jag har varit lite off i skrivandet ett tag. Inte orkat, har varit så stressigt med studier och flytt-pack osv. Det är iaf klart nu att jag inte får något jullov. Suck, har ju inte haft lov på 1 år nu.

Jag kollade runt vad kritiker online sagt om filmen 40 year old virgin. Alla killar gav den topp-betyg. Alla tjejer utom 1 gav den megauselt betyg.

Imorrn kommer killen som ska köpa min bokhylla för att skruva isär den, lycka till säger jag :P

I natt såg jag färdigt Byffy säsong 6. Har inte sett ett avsnitt i säsong 7, mååååste bara ses, snaaaart.

Igår såg jag en äldre man (mycket äldre, över 40 och gift med barn och allt), en bekant, som gjorde närmanden på mig för över ett år sen. Men han fattade vinken, så efter det har han inte hört av sig alls. Jag blir fortfarande arg när jag tänker på händelsen. Igår klev han på samma buss som mig, försökte göra mig så osynlig som möjligt men när jag klev av bussen så såg han mig och vinkade...Hoppas han inte hör av sig igen.

Idag måste jag nog till Carolina Rediviva. Usch va otäckt, har aldrig varit där.

Idag ska en korridorare baka en speciell chokladkaka, hennes specialitet tydligen, hon fick ett ägg av mig och hon lovade att jag skulle få smaka. Hoppas bara jag är hemma då, vill iiiiinte missa.

Sen funkar inte mitt bredband som det ska heller, igår kväll hade jag inte ens nåt internet. Senaste veckorna har det gått oanständigt långsamt.

flyttpackning

Idag har jag och K börjat flyttpacka. Har tagit en paus i det nu. Vi ska snart fixa middag. Ikväll blir det kycklinglårfilé, ris, pepparsås och brockoli. Sen blir det plugg resten av kvällen och kanske en film eller något annat mysigt...tyvärr är det ingenting att se på TV ikväll :( iaf inte om man har så få kanaler som jag har :(

Recension av 40 Year Old Virgin

Såg den på bio igår. Den var bland det sämsta jag sett på bio. K tyckte likadant. Ungefär halva tiden ville vi gå därifrån. Den är inte ens värd att hyra faktiskt så dålig är den. Hade nog kunnat se den om den var gratis möjligen, men då hade jag väl gått ifrån då och då. Tråkigare segare film får man verkligen leta länge efter. Skämten påminde om American Pie ungefär, men det hjälpte inte alls, för man höll på att dö av uttråkning mellan skämten. Hur kunde den få så bra kritik av alla kritiker, har inte sett nåt annat än 4:or på den filmen, den kan väl få en 2a av mig. Ångrar verkligen att jag slösade tid på att se den, borde sett Corpse Bride. Vill man se en film med låg humor som handlar om oskulder så se hellre American Pie 1 för det är en riktigt bra film, särskilt i jämförelse med 40 Year Old Virgin. Storyn var mycket ointressantare och patetiskare än man kunnat tro, det lät ju som att konceptet skulle kunna funka bra, men varför förstöra den med att göra en så trist, trög, långsam, seg, tråkig, oinspirerande, patetisk historia av det. VARFÖR?

Insider och ROKS

Blir lite less på ROKS, var en knäpp tant på Insider just och pratade om att porrfilmer är så farligt. Kvinnor blir misshandlade av sånt, men hon tog helt avstånd från att alkohol skulle leda till att män misshandlar kvinnor. Det om nåt är ju det som påverkar. IDIOT!

Födelsedagsfesten igår

Saras födelsedagsfest igår var underbar. Kände dock ingen annan än Sara. Hon bor med en skolkamrat nu, de bodde såååå fint och stort.  Sara hade bakat så mycket gott, var så roligt att träffa henne och se hur hon bor nu.

För övrigt tror jag inte att jag gör något intryck på folk, jag är nog rätt blek. Ett exempel på det hände igår. En av Saras kompisar pluggar samma sak som mig. När jag började första terminen på programmet  skulle jag eventuellt köpa hans böcker så då snackade vi på tele, sen har vi träffats på en annan av Saras födelsedagsfester och sen har vi gått på samma termin nu i 1 år. Han kände inte igen mig och hade ingen aning om att vi nånsin träffats. Man måste göra ett rätt blekt avtryck då.

Sparkle= Hollywood Actress?

Hos fashionista hittade jag en länk som är helt underbar. Jag har alltid funderat över om man är lik en kändis här kan man få reda på det.

Jag blev lik Hilary Swank till 68% genom face-scanning.

Jag gjorde det en gång till med ett annat foto och då blev jag lik Anastacia Myskina till 70%. Vet inte ens vem det är. Modell kanske? NÄ tennisspelerska va hon visst. Men på det fotot hade jag huvudet lutat lite framåt så min ansiktsform såg lite smalare ut en vad det verkligen är, därför tror jag mer på första försöktet. Kanske ska försöka en tredje gång.

Nu vid tredje försöket blev jag lik Meg Ryan till 63%.

Det är nog bara att konstatera att jag inte är så extremt lik någon kändis.

Måste testa vem min pojkvän är lik också. Han blir säkert lik en tjej, för hans ansiktsform är feminin.

Haha :) det blev han :) Han blev lik Iris Chang, vem det nu kan vara :)


Meg Ryan
Meg Ryan


Så här ser min pojkvän ut enligt testet.
Iris Chang


Hilary Swank, ser man realistiskt på testet är det henne jag är mest lik. De två andra har alldeles för spetsiga hakor om man jämför med andra bilder. Längst ner till vänster är Anastacia Myskina.
Anastacia MyskinaHilary Swank


Kan inte påstå att jag är smickrad av testet, men det var ju inte så stor procentlikhet.

Vill sälja

Jag vill sälja örhängena till höger. De är clips, så alltså inte för de som har hål i öronen. De är endast använda en gång.

örhängen


Negativ



Jag är dum och fattar inget! Så nu va det sagt.

French people walks


Idag har jag tagit blodprov. Jag har varit på möte med MDH-gruppen och ikväll ska jag iväg på ett annat möte :D

Idag har jag shoppat en present till min söta kompis som fyller år imorgon.
Idag har jag spanat in underklädesrean på Lindex och Twilfit. Hittade inte en enda BH i min storlek som inte såg ut som en tant-BH. Vaaaaarföööör? *sucka*

Idag borde jag plugga mycket, men hittills har jag inte lyckats få något pluggat.
Idag borde jag oxå börja rensa bland mina saker, kan ju inte ta med allt när jag flyttar.

Idag såg jag en fransman som bor i mitt hus promenera halvägs in mot stan. Kom då att tänka på när författaren till "French Women Don't Get Fat" var på Oprah. Hon berättade att fransmän och fransyskor alltid promenerar när de ska nånstans. Det är tydligen sant, för det regnade mycket idag när jag cyklade hem och det är dessuom 4 km in till stan.

Varning för telefonskojare

Jag fick precis ett samtal. Det var på engelska, en förinspelad kvinnlig röst sa på engelska att jag hade vunnit en kryssning till Karribien och att jag skulle trycka 9 för att hämta ut mitt pris. La faktiskt på. Jag är inte säker på att det är en telefonskojare. Kan säkert vara ett skämtsamtal, såna som man kunde köpa från olika företag tidigare, eller så är det ett företag som försöker lura pengar av mig eller nåt. Vet inte vad det är. Men K råkade ut för något liknande för några veckor sen. Han fick ett brev på posten att han vunnit pengar och så skulle han uppge kontot de skulle  sätta in pengarna på. Längst ner på sidan skulle han signera att han aldrig hade mottagit något brev från dem eller nåt. Det företaget hade sitt kontor i Spanien tydligen. Man får verkligen akta sig.


Precis vad jag tänkte på...

Jag tänkte på detta för några dagar sen. Roligt att de skriver om det. Jag tycker det är roligt att det förändras, så att kändisar oxå ser ut som folk hihi :) Trist att de känner att de måste ta till plastikkirurgen bara.

Hyllning till korsetten

Jag vill aldrig ta av mig korsetten jag köpte för ett tag sen. Just nu har jag den på mig. Tog av axelbanden, de är egentligen mest för syns skull. Över så har jag min rosa kofta. Jag har aldrig varit nöjdare med ett köp. Jag har precis insett att det är fantastiskt att ha något axelbandslöst att hålla upp bysten med. Varför? Jo för att varje dag får jag ont i axlarna av BH-banden och tyngden som axlarna får bära, och märkena som BH-banden gör på mina axlar. Jag slipper verkligen det med korsetten och det bästa av allt är att korsetten inte är som en vanlig axelbandslös BH, den åker inte ner, den håller sig på plats. Jag känner sken-värk i axlarna just nu, eftersom jag är så van att ha smärtor där och det känns UNDERBART :) Vill aldrig ha på mig en vanlig BH igen. Måste shoppa fler såna här, inte nödvändigtvis korsetter, men något mer axelbandslöst som sitter bra. Det bästa med korsetten är att det är oklart om det är underkläder eller om det är "gå på fest-korsett". Jag känner att jag lätt skulle kunna ha den under koftan och gå ut så.  Känner verkligen inget obehag någonstans just nu.

LYCKA!

Har världen blivit tokig?

Man kan verkligen fråga sig om världen blivit tokig över natten? Kolla in dessa länkar:

http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,740003,00.html


http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,740095,00.html

http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,740084,00.html

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,740544,00.html

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,740664,00.html

http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,740413,00.html

http://www.expressen.se/index.jsp?a=481033

Agnes vann

Jag är verkligen glad att hon vann Idol. Hon är en så otroligt begåvad sångerska och så otroligt söt. Älskade kläderna hon hade på sig ikväll :)

Right here, right now var mycket bättre med henne måste jag säga.

Hyllning till Agnes :) Hoppas hon får en fantastisk karriär som artist :)

Blodpropp?

Fick höra av en kompis igår att en annan kompis tydligen fått blodpropp i hjärnan. Kanske bara är ett rykte, men låter ju fasansfullt, han är ju bara i 20-årsåldern. Ska nog ta reda på hur det ligger till, blir lite orolig. Allvarligt om det är blodpropp.

Romantik

Jag tror det finns två typer av romantiker. Den ena är romantisk av genuint intresse, som en vän sa till mig: att han tycker om att visa omtanke och gillar att göra andra glada och överraska". Det är ett tecken på genuint intresse.

Sen tror jag att det finns en annan typ av romantiker. Playertypen. En kinesisk utbytesstudent som bodde i min korridor så att det roligaste ordet hon kunde på kantonesiska var "Fa Sam" ni får ursäkta stavningen. Det betyder på svenska Blom-Hjärta och det är en direktöversättning av hur deras ord för Player är. Playerordet får så mycker mer perspektiv på kantonesiska, för det är precis ett begrepp för den andra typen av romantiker. Man behöver ju inte nödvändigtvis vara en player som är singel, men jag har träffat en del Blom-hjärtan som har flickvänner men ändå försöker romantisera andra tjejer. Att just Blom-hjärta passar så bra är för att den typen av romantiker gärna kommer med presenter för att charma en flickas hjärta. Det kan en genuin romantiker också göra, men han har ett annat syfte, han ser det inte som en sport att charma tjejer, såsom de flesta players gör.

Sen vill jag bara säga en sak till: Fram med fler vardagsromantiker.


Julstressen

Den så kallade julstressen som man kan läsa om varje år i diverse tidningar är överdriven tycker jag. Det har ibland stått så här undviker du att bränna ut dig inför julen. Idioti! De som blir utbrända av lite julfirande har då aldrig testat livet som student. Jag har varit stressad i flera år och nu mer än nånsin när jag läser 35 poäng den här terminen. Folk som stressar inför julen får väl lägga ner och slappna av. Vi som pluggar, oavsett om det bara är 20 poäng eller mer, vi vet att riktig stress det är att vara student. Jag kan ju naturligtvis bara tala för mig själv men jag har varit überstressad i snart 6 år och haft magkatarr av och till i 9 år. Vill dessutom påpeka att det bara är denna termin jag läser mer, och detta för att minska stressen, SÅ DET SÅ! Låter konstigt men det är sant. Avser inte att förklara varför det är så, men jag lovar att stressen minskar av att läsa mer.

Fixat Elavtal

Idag har jag ringt och fixat elavtal. Duktig känner jag mig :)  Vattenfall blev det. Bostadsföretaget jag kommer bo för la med deras avtal så jag antar att de har en deal med företaget. Kändes lättast att ta det då, istället för att krångla.