dagens shopping

Idag har jag köpt en partytopp, gillade den massor. K tyckte inte alls om den. Men köpte den iaf (var jag inte duktig Sandra?)  Köpte sen en svart BH som har avtagbara axelband för man kan inte ha synlig BH till denna partytopp. Älskar toppen mycket, den är rätt lång åxå. Har dock kameran hemma så foto kan tyvärr inte läggas upp innan tisdag kväll. Köpte även en Ipod Nano, svart till K :) sen gick vi och handlade lite mat på Coop Forum :)

världens vackraste kvinna

kan ju tillägga att den där skådespelerskan från Bollywood som jag nämnde i förra inlägget i mina ögon inte är världens vackraste kvinna, söt är hon ju, men hon är så otroligt opersonlig, man känner lixom inte någon personlighet strömma ut från henne. Hon kunde lika gärna vara en vaxdocka. Jag tycker en människas personlighet är så otroligt viktig när man bedömer skönhet. Det är ju iofs klart att otrevliga människor kan vara snygga oxå men ett snyggt ansikte är ju inget utan en bra personlighet. Vem vill ha en partner med the looks men med taskig personlighet? Inte jag iaf :)

myskväll

K och jag skulle ha myskväll ikväll, så vi hyrde 3 filmer. En var kärlek och fördom (den där indiska bollywood filmen, med den så kallade världens vackraste kvinna) och en kinesisk action film och en tredje som jag inte kände igen som var amerikansk thriller. Vi har sett de 2 första filmerna. Den första var ju som väntad. Mycket dans och musik, lite som en musikal. Tyckte det var roligt att Naween Andrews var med i den, gissar nästan att han fixat näsan mellan den filmen och Lost, men säker kan man ju aldrig vara. Den andra filmen  hette PTU och var typ mer eller mindre helt hopplös. Det var bland det sämsta jag sätt. Handlade typ om en insatsstyrka som gick runt och misshandlade folk. Till och med Assault precint 13 var bättre än denna. Den var faktiskt så dålig så vi var tvungna att snabbspola den lite. Får se om den sista filmen är bättre men den ska vi se imorrn. K har fastnat vid World of Warcraft och jag har väl mer eller mindre fastnat vid datorn är alldeles för trött för att göra något. Måste nog i säng snart. Men nu har jag typ sovit ut den missade sömnen så jag ska försöka att gå upp efter 8 timmars sömn. Dock är jag väldigt spänd i nacken. Borde ta och lyda sjukgymnastens råd och träna lite, men är lite svårare när man inte är hemma och när man har ont i halsen.

Nä nu ska jag göra mig i ordning och så ska jag prata lite med Sandra på MSN :)



shopping, hallucinationer och massage

K och jag var på stan i etuna idag. Kollade i nästan alla stans klädaffärer, kollade även in alla teknikaffärer. Inte en enda Ipod Nano såg vi till. Lite skillnad från alla affärer i sthlm där hade alla fått in Nanon. K och jag kunde som vanligt inte komma överens vad som är fint när det gäller tjejkläder så blev inget shoppat. Hittade en del snyggt men inget som direkt var värt att slåss över. Det mesta är lixom fel säsong, kortärmat och så. Har fortfarande odrägligt ont i halsen. K har lovat att ge mig lite massage sen, i förhoppning om att mina så kallade hallucinationer försvinner, de är typ nästan helt borta nu när jag fått stressa ner, är fortfarande väldigt spänd i nacken. Ska bli så skönt när man inte behöver fundera på vad som är verklighet och vad som är fantasi. Det är inte så att jag direkt misstar mig, men lite misstänksam blir man väl. Var väldigt välbehövligt att jag fick sova 11 timmar i natt. Ska verkligen fortsätta sova många timmar nu framöver försöka låta bli att bli sjuk oxå.

hallucinationer och ont i halsen

Jag har ju som jag berättat för några haft hallucinationer och haft svårt att skilja på vad som är verklighet och fantasi de senaste dagarna, på grund av sömnbrist, men idag tycks det äntligen vara över. Har sovit 11 timmar nu. Men däremot vaknade jag med fruktansvärt ont i halsen. Vill bara att det ska gå över. Måste ner på stan idag och se om den där affären snott alla mina pengar på kontot, sen ska jag försöka shoppa lite, om det finns nåt fint. Behöver oxå införskaffa ny tandborste och nässpray.

Sen ska jag ta det lugnt och kolla på tv oxå. Äta tacos :)

Kram på er

Gårdagen- tur eller otur?

Var tvungen att gå upp kl 6 igår trots att jag fortfarande led av extrem sömnbrist, var tvungen att plugga. Det har varit olidligt mycket nu de senaste dagarna. Pluggade så mycket jag bara kunde sen fixade K frukost till mig. Stressade sen iväg till 9 för jag skulle träffa Ukrainskan och egentligen Ryssen oxå för basgruppsmöte. Ryssen kom såklart inte, men ukrainskan dök upp 9.30. Jag träffade Susanne igår, inte sett henne på mer än ett halvår, det var så roligt, och hon läser min blogg minsann *vinka*
Ukrainskan hade inte förberett sig så jag fick typ sitta och ge alla svaren till henne.kändes lite sugit, men hon är iaf smart.  Sen var det lektion, vi fick svara på en av våra frågor, gick asdåligt tyckte jag.
Sen hann vi inte mer så våra 5 andra frågor hanns inte med. Läraren var så snäll så han lovade att maila ut svaren vilket vi är tacksamma för ingen Uppsala lärare skulle göra det för oss, denna var från Umeå.

Sen cyklade jag hem och packade för vi skulle åka till Eskilstuna. När vi kom till Stockholm var tåget inställt så vi fick vänta en timme och tjugo min. Vi bestämde oss då för att lägga in vår packning i skåp och gå och shoppa lite, vi hann igenom Åhléns damavdelning, utan att hitta något särskilt snyggt, sen var vi på teknikmagasinet. K har förälskat sig i Ipod Nano. På vägen tillbaka till tåget hittade vi en affär som sålde exotiska frukter. Jag är orolig att de kommer sno alla pengar från mitt konto, för jag hade inga mynt på mig så betalade med kortet. Dom gick iväg för att dra kortet, sen fick jag skriva på, glömde att kolla vilken summa dom drog, för jag var så trött, men skrev iaf mitt namn slarvig ifall det skulle bli en rättstvist om det. Sen fick jag tillbaka 50 öre, såg då på mitt kvitto att de dragit 31 kr istället för 30,50 det spädde såklart på min oro. Ska ner på stan idag och se om jag har några pengar kvar på kontot.


Efter det fick vi äntligen komma hem. Vi beslutade oss för att äta tacos, istället för vanliga tacos som vi ALLTID äter så tänkte vi prova något nytt Taco Tubs :) men vi orkade inte så vi gjorde istället kyckling och sallad med painriche så vi spar tacosen till kvällen.

Vid kl 22 stupade jag i säng dödstrött.



Helgens fester

Tänker inte vara så utförlig om helgen som gått men i fredags var jag på fest hos Daniel. På lördagen var jag i Sthlm och var på födelsedags fest hos M:s föräldrar. T och M hade gemensam födelsedagsfest. Mycket trevligt. T hade en jättefin tröja som jag vill ha en likadan av.

Blev förbannad nu på en tjej i Sandras blogg. Stryk borde hon ha, hon fattar ju inte nåt.

Var förresten jätteroligt att träffa Sandra igår, önskar att vi fått ses lite längre.

Borde plugga hela dagen idag.

Fjortisduellen

Jag har blivit utmanad av donnasandra  i fjortisduellen, så här kommer mina bidrag. Det är ingen speciell ordning, men ni kan ju ganska tydligt märka att det är mörkhåriga killar som gäller för mig.


Detta är Ryan Phillippe, skådespelare
20016-51

Justin Timberlake, artist

20016-50

Julian Mc Mahon, skådespelare
20016-49

George Clooney, skådespelare
20016-48

Dean Cain, skådespelare och programledare

20016-47

Nick Kiriazis, skådespelare

Nick

Dagen som gått...den blev bättre än väntat...

Vaknade astrött i morse hade varit helt uppgiven kvällen innan över ett omöjligt seminarium, hade suttit 5-6 timmar och inte fått grepp om någonting. Gick upp tidigt imorse efter att ha sovit dåligt hela natten. Satt och pluggade hela morgonen för jag skulle ha basgruppsmöte vid 09.00 strax innan jag ska åka skriver Ukrainskan att hon inte kan komma. Jag blir såklart irriterad eftersom jag inte fattat så mycket av seminariet hon svarar att hon inte har förberett sig, blir iaf ännu mer irriterad och säger att hon kan förbereda en liten fråga så skjuter vi på basgruppsmötet till efter första lektionen istället för innan. Åker oroligt till skolan vid kl 10. Vi ska ha en helt ny lärare idag. Hade på mig min nya kofta idag. Börjar tycka att den ser lite för stor ut och jag funderar på att kolla efter en mindre strl (small) i Sthlm. Men misstänker att alla lär vara slut där. Frågade en klasskamrat om den satt ok, hon sa att den gjorde det och att det inte gjorde nåt att den var lite vid under armarna, vek för övrigt upp muddarna så ärmarna är inte längre för långa, blev snyggt med uppvikta oxå. Gillar den dock väldigt mycket trots att den verkar lite stor. En negativ sak som jag upptäckte var dock att den hade luddat av sig på min svarta dubbelknäppta höstjacka, så åkte efter min långa skoldag ner på stan och köpte en sån där luddborttagare på Kappahl, eftersom jag inte hade några kontanter och det är så dumt att dra kortet för 19 spänn så köpte jag ett par svarta vantar åxå, fick allt som allt betala 48 kr. Billig shopping.

Så till dagens lektion då. Först skulle vi ha föreläsning i 2 timmar. Sen lunch sen seminarium.
Föreläsningen gick bra. Lunchen var jättegod. Åt nåt som lät som bulgar och aubergine med tomat. Jättegod middag, kändes som lyxmiddag och betalade endast 52 kr för den lunchen. Dryck och sallad inräknat. Nåja till den där skräckseminariet vi skulle ha mellan 13-15. Det blev uppskjutet han tyckte att han inte var tillräckligt förberedd på det och trodde inte heller att vi skulle va det. Blev så ooootroligt lättad. Men nu ändrade han det på nåt sätt så vi alla har blivit förvirrade. Vi ska ha 3 seminarier på 2 timmar. Vi brukar varnligtvis ha ett seminarium på 2 timmar. Detta har aldrig gjorts förr. Either way, jag är sååååå otroligt lycklig att det skjöts upp, eftersom jag hade blivit i princip ensam i min basgrupp. Ukrainskan kom dock till det hon trodde skulle vara seminariet, hon verkade väldigt sur och kort idag. Va är det med henne eg lixom? För övrigt kan jag nämna att man ska vara cirka 4 i basgruppen inte 2,25 vi är. 0,25 delen står den dumma ryssen för. Han dyker aldrig upp på våra möten.

Ikväll blir det tydligen fest hos Daniel, ska dit och kolla läget sen i säng tidigt, borde helst plugga innan åxå. Jag är dessutom hungrig men tar sån tid att gå till ICA. Suck. Mycket stress!

Step på Friskis & Svettis

Igår förnyade jag mitt träningskort, lär dock inte hinna träna så mycket denna termin. Första passet blev Step, vilket var helt nytt för mig. Gick med Johanna. Hon var jätteduktig, själv kunde jag inte pricka en enda kombination rätt för jag har hysteriskt dålig koordination. Men svett blev jag, har aldrig svettats så mycket i hela mitt liv. Svettades till och med på låren. Men nog snackat om det nu hihi :)

Kändes iaf välbehövligt. Idag känner jag mig lite seg i kroppen och lite träningsvärk i magen, men det är helt ok. Tänkte träna idag oxå men lär inte hinna för ska iväg på fest ikväll sen ska jag i säng tidigt eftersom jag knappt fått någon sömn de senaste dagarna.

motvind för kvinnor när det gäller att nå toppjobben

Mycket intressant artikel, skulle vara intressant att läsa boken. Personligen skulle jag inte tolerera något sådant. De där männen borde kastreras, då skulle de inte vara så kaxiga längre, fast skulle ju iofs kanske inte hjälpa så mycket, men vissa saker skulle de väl sluta med iaf.

http://www.aftonbladet.se/vss/kvinna/story/0,2789,703131,00.html




Tack snälla rara CSN-handläggare

Fick prata med en äldre dam idag som hjälpte mig att reda ut problemen med att jag inte fått någon CSN. Hon sa att hon inte riktigt förstod vad som hänt och varför jag inte fått ut någon CSN. Men hon sa att det var något med att det brukade krångla lite ibland med sommarkurser. Nåja hon var jättesnäll och tog emot min studieförsäkran muntligt. Så tack! :)


Tack

Tack alla ni som haft så fina kommentarer om mitt nya hår och min kofta. Jag har faktiskt aldrig fått så mycket positiv kritik innan som jag har fått igår och idag. Jag blir alldeles rörd.

Kram på er alla.

Ni är underbara, uppskattar jättemycket att ni bryr er nog för att kolla in på min sida ibland.

dagens shopping

Shoppade denna underbara idag. Dessvärre var alla small slut så fick köpa medium, den är lite stor men det är överkomligt. K gillade den inte, men han fick bara se den på dålig mms-kvalitet. Får se om han gillar den nu istället. Vad tycker ni då?


min nya kofta


gårdagens shopping


Silikondroppar eller vad det hette. Det är för håret. Såg just att bilden var lite usel, men det får ni leva med :P

kerastase


GRATTIS

Ett stort grattis till Jane på födelsedagen

och ett grattis till Jeannette som fick MVG på matteprovet. Jag är jättestolt över dig! :)


Aileen

Såg en dokumentär om Aileen igår. Tragiskt liv. Tycker inte hon förtjänade döden, jag tycker att hon borde fått terapi istället. Hon är inte ansvarig för hur hennes liv blivit. Det är fan hennes föräldrars fel och hennes omgivning dom borde torteras tycker jag som gjort så mot henne. De som inte vet vem Aileen är kan kolla på filmen Monster. Jag tror visst det var självförsvar hon ljög bara för att hon ville dö, ja vem fan vill inte dö efter 12 år på Deathrow.

precis när du trodde att det inte kunde bli sämre...

då går lampan sönder och inga reservglödlampor. Jag har bara 3 lampor hemma. En sänglampa en plugglampa och en taklampa som inte ger något ljus alls i princip. Plugglampan gick just sönder och jag har ju sjuukt mycket att plugga. Det är ett jävla under att håret blev bra med tanke på allt annat dåligt. Vet inte hur jag ska kunna plugga nu kan ju inte ligga i sängen. MORR! ARG! Inget ljus utifrån heller :(

Ska det vara nödvändigt med så mycket otur på en dag?

men va fan ge tillbaka ztv

Nämnde ju innan att vi blivit av med tv1000 och canal+ osv och nu ser jag att ztv som vi haft i över 3 år har försvunnit. Nu har vi bara ettan tvåan trean och fyran. Om dom tar trean oxå kan de vänta sig en stämningsansökan.


så typiskt..

David och jag skulle ju se på Terminator 3 på tv 1000 men nu är kanalerna försvunna, har bara haft dem ett tag. Verkligen synd för älskade mina nya kanaler. Nu har man återigen bara svt, 3an, 4an och ztv. Vi kollade istället på halva Good Will Hunting, sen behövde David gå hem och plugga. Själv fastnade jag vid floor filler vilket inte är särskilt bra, sen blir det idol, vilket håller mycket högre kvalitet. Men nu såg jag ett riktigt guldkorn på floor filler, kanske värt att kolla på iaf :)

Måste verkligen plugga ikväll. Massa att göra. Suck!

Övriga kommentarer

2 st hårfrisörskor kom fram och sa att hårfärgen som min hårfrisörska blandat var otroligt fin.

Det som gjordes med håret var att det blev lite brunare och blonda slingor i det, vilket inte syns så mycket.

Snart kommer David över då ska vi se Terminator 3. Han skippar Mensa ikväll för att komma och se mitt ostädade rum. Jippie typ ;P


Höstens frisyr 2005

Jag tänkte visa upp min nya frisyr. Blev otroligt nöjd. Klippte mig på Klippunkten i Uppsala.
Tänkte visa upp en före och efterbilder. Kommentera gärna vad ni tycker. Sen får ni ursäkta att luggen inte ligger perfekt på efterbilden, hade en bild som luggen låg bättre på men bilden i övrigt var dålig så ni får hålla till godo med lite sämre luggbild :)

FÖRE:

före-bild

före-bild2

EFTER:

efter-bild

efter-bild




Kan saker gå snett gör de gärna det...

Gick upp kl 07.30 idag tänkte sticka iväg tidigt. När jag väl kommit upp ur sängen så valde jag att klä mig i min svarta boomerangtröja och mina nya lee-jeans med lock på fickorna och ett par gamla stövlar med lite spets på. Jag hade en lång dag framför mig så kände för att vara bekvämt klädd.

Dagens plan var alltså sticka till biblioteket och plugga sen få en timmes massage sen fixa håret. Så vad gick då snett?

Jo,

1. Nån jävel hade för andra gången den här veckan lämnat hissdörren öppen på nedersta våningen för att jävlas, så jag fick gå 7 våningar ner med mina dåliga knän. Gissa om jag hade ont sen.
2. Höll på att krocka med en galen cyklist.
3. Jag skulle skriva ut frisyren jag ville att frisörskan skulle klippa, vilket för övrigt är
denna.  Hade mailat länkarna till min mail, kollade igår kväll så mailet kommit fram, men när jag skulle skriva ut bilderna så såg jag att länkarna var borta. Fattar inte hur det kunde gå till, så jag fick panikleta upp en annan bild på Jessica Marie Alba, men det gick rätt bra, bilden var dock inte alls lika bra som den jag hade tänkt skriva ut men det gick väl vägen ändå....

massagen var på en timme och den var verkligen toppen. Efter massagen rusade jag iväg till lunchen som jag hade med David, Fredrik sen hakade Johanna oväntat på. Mycket roligt dessvärre blev det lite stressigt i o m att jag hade tid till frisörskan och det ska jag berätta mer om i nästa bloggmeddelande. :)

Buggig Explorer

Varför har explorer börjat hänga sig på sista tiden. Har hänt flera gånger. Det hände aldrig för några år sen. Undrar varför den börjat hänga sig. Fler processer kanske? Men får väl fortsätta använda det för gillar inte Opera och Firefox så mycket. De kan inte läsa vissa filer lika bra som Explorer. Är väl bara att leva med.

Me-day

Imorgon är det dags för en riktig Me-day. Förutom lite plugg då så ska jag bara ta hand om mig själv. Ska gå på en timmes massage imorgon sen har jag bokat tid hos en ny frisörska för att fixa håret. Jag ser fram emot morgondagen väldigt mycket. Om jag börjar plugga lite redan ikväll, vilket troligen INTE kommer hända, så skulle jag få ännu mer tid till roliga saker imorgon.

För övrigt så saknar jag K jättemycket just nu. Kommer bara få träffa honom en kortis på lördag...

Hidalgo, From Hell, Punch Drunk Love

Igår såg jag Hidalgo och From Hell. Hidalgo är helt klart bland det sämsta jag sett. From Hell var däremot väldigt bra.

Idag har jag hittills sett Punch Drunk Love, den var inte heller något vidare. Ikväll går Scoobidoo :) Den är säkert oxå dålig, men om jag hinner ska jag se den annars så spelar jag in den och ser den en annan dag. Enda anledningen till att jag ska se den är att Sarah Michelle Gellar är med i den.

strykjärn och mentala störningar

Idag har jag strykt lite. Det är så ovanligt så jag inte ens vet hur man böjer ordet stryka. Är det stryka strök strukit eller stryka strykte strykt. Hmm! Mitt strykjärn är världens läckraste. Turkost och rosa. Jag har även ett strykbord till det. Hade lite problem med att få ut det ur garderoben men ännu värre var det att ställa tillbaka det.

Var nyss ute i korridoren. Där satt en vuxen manlig korridorare och skrattade hejdlöst åt Ronja Rövardotter. Mental störning eller är Ronja roligare än vad jag trodde?????

fördelarna med distansrelation

1. Man kan ha hur ostädat man vill. Det är bara man själv som ser det.
2. Man kan gå upp när man vill
3. Man kan äta vad man vill
4. Man kan lyssna på vilken musik man vill
5. Man kan klara av saker som städning och handtvätt medan man inte träffas.
6.Man kan se på vilka filmer man vill.
7. Man kan gå ut och festa när man vill

Detta har jag faktiskt hunnit med sen K åkte hem. Ikväll ska jag ha filmkväll med mig själv och så ska fortsätta med handtvätten och städandet. Sen blir det nog lite spel och plugg. Distansrelation kan vara mycket underbart ibland :)

drömbältet

drömbältet


Här är drömbältet. Hoppas det går att se på bilden. Saddler är det :)


Rökelse

En amerikansk tjej i korridoren är tydligen lagd åt new age hållet hon höll på med rökelse i sitt rum märkte jag nu när jag skulle ut vi hade båda dörren öppen och nu efter typ 2 minuter när jag kom in på mitt rum så stinker det rökelse. Usch! Sånt borde förbjudas.

blindträffar, CSN och andra misstag

Idag har jag shoppat mitt bälte ska lägga upp det sen. Jag gjorde en pinsam grej idag, råkade ha ner mitt körkort typ mellan deras diskar när jag betalade. Hemskt pinsamt för kassörskorna fick be en kille att komma och lyfta isär diskarna så jag kunde återfå mitt körkort. Det var väl det enda pinsamma. Sen var väl vår basgrupp lite lost idag på seminariet. Det svåraste seminariet vi haft. Men läraren är toppen så han förklarar allt så bra.

Sen var det CSN oxå. Borde få mina pengar snart för nu har jag tagit mina jävla 22 poäng. Fick tillbaka tentan idag. VG! Det kan man va nöjd med.

Sen var det blindträffar som skulle avhandlas. Träffade en MSN-kompis för första gången idag. Var spännande. Men han är så snäll så det var ingen fara. Vi lär ju se mer av varandra framöver. :)

Sen vill jag bara säga ett litet grattis till K som har fått ett så fint exjobb som han började på idag.

Stockholms nation

Jag var ute med Johanna igår. Vi tog det rätt lugnt och gick hem vid 12. Faktum är att jag börjar bli väldigt trött på nationer. Hade inte alls särskilt roligt på sthlms igår. Det var trångt på R&B golvet och stora golvet har bara dålig musik. Det roligaste igår var faktiskt att sitta på lilla huset med Johanna och äta lite sen var det väl typ roligt i 5 minuter på R&B-golvet i 5 min. Det var alldeles för trångt där och folk bara knuffades. De borde flytta R&B golvet till stora dansgolvet istället, vad tänker de med liksom? R&B golver är ju mest populärt.

Kände  av min magkatarr, vilket var tråkigt. Sen hade jag skola dagen efter oxå så det var väl oxå en anledning till att det blev en lugn kväll. Bäst var konversationen igår faktiskt.

mitt drömbälte (ritat det själv)




Här är mitt drömbälte, såg det idag. Kunde inte hitta det på internet så fick rita det själv. Ni får ursäkta att det är så uselt ritat för jag är verkligen dålig på att rita själv. Sandra är dock väldigt skeptisk till detta bälte så behöver andras åsikter om jag kan köpa den eller inte. :) Den finns i svart oxå.mitt ritade bälte

Busschaufförerna i Uppsalas citytrafik

Det finns som jag ser det två typer av busschaufförer i Uppsalas citytrafik. De som kör som de kapat bussen och de som kör som om de körde en buss för första gången. Idag råkade jag ut för busschauffören som verkade köra en buss för första gången. Jag har sällan varit med om en så usel bussfärd efter mina 8-10 min på bussen som det tar mig att åka hem från stan så mådde jag så illa så jag höll på att kräkas. Jag lider nämligen av åksjuka, ganska kraftig sådan. Jag brukar oftast klara av att åka buss i Uppsala men ibland stöter man på RIKTIGT DÅLIGA busschaufförer som den idag. Det är oacceptabelt att låta busschaufförer köra så dåligt. Det borde finnas kontrollanter som kollar busschaufförerna och om de kör dåligt borde de bli av med jobbet.

vän med skrivare

Ett av mina problem har nu löst sig. Visade sig att en av mina kompisar faktiskt hade en skrivare. Så veckan är räddad nu. Jippie :)

CSN-handläggare borde få en snigel på ögat

Jag får ingen CSN. Varför får jag inte det? Jo för att jag har läst 37 poäng denna termin menar de och jag har för närvarande bara tagit 5 poäng. Fast man får alltid vissa poäng för närvaro. Handläggaren menade något konstigt om att jag saknade 2 poäng för någon tveksam utredning eller nåt. Vet inte hur han räknade ihop men han räknade på något sätt jag inte förstod och så räknade han med % och sa att jag behövt ta 25 poäng men att jag hade 23 eller nåt, vet inte hur han menade, men grejen ÄR ju att om den jäkla institutionen kunde rätta tentan så skulle de kunna leverera in alla poäng utom 5 så då skulle jag ju ha tagit 32 jävla poäng. Har väntat aslänge på att få tentan rättad. Kom upp ett meddelande idag om att  tentan inte är rättad än. De andra som inte heller fått tentasvar har ju fått CSN för de har inte läst lika mycket som mig, så därför saknar de inte 2 jävla poäng som räknats ut genom nåt procenttal. Jag har ju för tusan läst i 3 år, de borde väl se en indikation på att jag tar mina poäng....LIKSOM!!!!!!

Morgonen

Gick upp vid 07 i morse för att hinna ta mig till studenthälsan för att få en timmes massage. Var fantastisk massage idag :) men var så trött så jag tror att jag somnade. Sen stack jag hem efter att ha kollat om skrivarna funkade på juridicum, men det gjorde dom inte. Suck. Fortfarande arg på det där med skrivarna. När jag kom hem kröp jag ner i sängen hos K som fortfarande låg och sov. Resten av dagen har bara flytit på spelat i 2 timmar nästan, med Jenny. Nu lagar vi kyckling är så underbart att få va med K fast han åker hem imorrn. Sen kommer vi inte ses på ett tag.

höstjackan

Många har kommenterat min svarta H&M höstjacka och tyckt den är fin. K blev lite förvånad verkade det som :) Jag ääääälskar den den är heeelt underbar :)  Den är så härlig för man kan knäppa den ända upp i halsen.
Infogar en bild på den nedan :)

shopping, höstjacka

gårdagens outfit

Ja såhär såg jag ut igår :)

20016-37

Stövlar: Scorett
Kjol: Jenny Hellström
Vit topp: H&M
Tröja: La Redoute

gårdagen

Gårdagen var rätt ok faktiskt. Var såklart lite arg på att skrivarna fortfarande var trasiga och hade jag inte stött på en gammal bekant från katrineholm, som jag inte träffat på 3 år, inte sen vi tog studenten så hade jag fått betala 12 spänn för att få skriva ut 2 papper vi delade på möjligheten att skriva ut så fick istället betala 7 spänn för mina 2 papper. Var väldigt roligt att se honom minns inte vad han heter i förnamn men hans efternamn börjar på A iaf :) tycker det låter lite som Aminosyra. Han hade förändrat sig mycket. Han har flyttat in i samma bostadsområde oxå och har börjat plugga samma sak som mig. Han har pluggat 2 år i Örebro, men hoppade av för det var så sugit. Tur de jag känner som tänkte börja plugga det programmet i Örebro att de valde att plugga i Uppsala istället.

Sen höll jag på att bli stucken av en geting. Jag är ju hysteriskt rädd för getingar så det var en traumatisk upplevelse att hitta en geting i min väska.

Lektionen var intressant. Läraren avbröt typ lektionen för vi kunde inget, men det var inte vårt fel, han var inte medveten om att materialet till den lektionen var väldigt torftigt. Men han är en snäll lärare så han höll en föreläsning istället :)  Ukrainskan hade tandvärk. Stackars henne. Och ryssen pratade engelska igår med mig... han frågade vad läraren skrivit på tavlan hihi :)

På kvällen upptäckte jag och K att vi har TV1000 och Tv1000 action och Canal + och en massa andra roliga kanaler. Vi blev jättelyckliga och kollade på film hela kvällen :) Kan nog upprepas ikväll oxå :)

Hmm undrar om jag fått med allt viktigt...Hoppas det :) Kommer strax vidare uppdateringar.

dåliga uppfinningar

Senaste dagarna har jag irriterad mig på att inte en enda skrivare i hela stan funkar. Alla biblioteks skrivare är trasiga alla mina vänners skrivare är trasiga och min skrivare är oxå trasig. Känns som att skrivare måste vara en av de mest värdelösa uppfinningar som gjorts för uppenbarligen funkar de aldrig. Jag som desperat måste skriva ut några saker går runt och är arg hela tiden.

En annan dålig uppfinning är trojanska hästar. Fick äntligen tillbaka mitt virusprogram från Sara (lång historia) så nu körde jag det och upptäckte flera trasiga filer + 2 trojanska hästar. Usch vem uppfann dessa trojaner eg?

Klottrare och pyromani

Man skulle kunna tro att jag drabbats av otur. De senaste dagarna har jag lyckats spilla det mesta på mina kläder, så som sylt och juice på mig. Dessutom har jag lyckats rita med bläck på mina vita mysbyxor. Men priset togs nog igår iaf när jag först råkade rita ett streck med bläck på min vita tapet och sen senare på kvällen höll jag på att bränna ner rummet. Kunde gått riktigt illa. Ett värmeljus började brinna på ett väldigt konstigt sätt och det resulterade i att sängbordet, som inte är mitt, brändes så nu är det ett stort svart brännmärke där, vet inte hur jag ska förklara bort det där. Tur att vi hann släcka det innan det han göra mer skada, som att bränna ner huset eller nåt. Några minuter till så hade nog sängbordet tagit eld. Blir lite ledsen på det där.

Kulturnatten Uppsala 2005

Det var väl inte så otroligt exalterande. Åt brända mandlar för första gången. Det mest spännande som hände var när vi såg en mumie. En riktig alltså, 1000 år gammal eller nåt. Det såg inte alls ut som det brukar göra  i filmer utan man såg ansiktet och tårna, resten var inlidat. Jag blev lite rädd när jag såg den så gömde mig bakom K. Vi var på Gustavianska muséet. Tror muséet hette så iaf. Gratis inträde var det tack vare kulturnatten.

Sparkle Choice Awards

Hetaste kvinnliga skådespelare: Jessica Marie Alba

Hetaste manliga skådespelare: George Clooney

Hetaste kvinnliga kändis: Jessica Marie Alba

Hetaste manliga kändis: Sven-Göran Ericsson

Bästa film: Shooting fish

Bästa låt: Should it matter (Sissel)

Bäst klädda svenska kvinna: Ebba von Sydow

Bäst klädda svenska man: Fredrik Ljungberg

Bäst klädda utländska kvinna: Nicole Richie

Bäst klädda utländska man: David Beckham


Sen till de mer ickekända människorna i min omgivning:

Vassaste juriststudenten: Johanna

Bäst klädda man: K

Bäst klädda kvinna: Sandra 

Mest intelligenta man: David

Mest intelligenta kvinna: Sara

Bästa massör: Fredrik

Bästa konversatör: Kristoffer

Bästa partytjejen: Lena

Bästa länkskickaren: Zop

Favorithårding: Fredrik M

Bästa partyfixare: Sture

Bästa MSN-namn: Jane

Bästa MSN-bild: Kinne


Det var allt för denna gång.








Ebba von Sydow och Veckorevyn

Jag undrar varför Charlotta hoppar av. Tror iaf att hon heter det. Jag prenumererade på vecko revyn när jag var yngre. Älskade den tidningen och Frida, fast gillade faktiskt mer veckorevyn. Undrar om Charlotta hoppar av efter alla skandaler det varit kring Veckorevyn på sista tiden. Jag är fullständigt säker på att Ebba kommer att göra ett lysande jobb på Veckorevyn och återbringa tidningens forna kvalitet.

Undrar förresten vart min Elle prenumeration tagit vägen dom ringde och frågade om jag ville få ett förmånligt Elle-erbjudande, tackade ja, men sen har jag inte fått nån tidning...nåja... :) jag kan väl leva utan det. Jag är ju en sån som inte kan slänga mina tidningar så vore väl bäst om jag inte prenumerarade nåt mer för då kommer huset snart bli fullt av gamla tidningar.

K ska förresten börja prenumerera på King, älskar den tidningen, den är faktiskt bättre än de flesta tjejtidningar jag läst.

Månadens omslag: Sparkle

Nej, jag kunde inte hålla mig denna månad heller. Jag är tvungen att lägga upp ett tidigt omslag denna gång också. Denna gång fick det bli jag själv på omslaget :) Lagom egocentrerat kan det tyckas, men i brist på andra kandidater fick det bli jag själv. Men är ni intresserade av 15 minutes of fame på min blogg så är det bara att säga till så får ni bli månadens omslag :) med mitt godkännande såklart.

Meeee!

World of Warcraft

Det är alltid många killar som säger till mig: "jag trodde inte du gillade sånt" vad referarar de då till? Jo de refererar till mitt intresse för datorspel, actionfilmer, Hip Hop, Marilyn Manson, Rammstein, kampsport och några andra saker. Det är underligt att killar finner det så förvånande att jag gillar dessa saker. Är det verkligen så konstigt? Jag känner flera tjejer som gillar samma saker som jag. Vi kanske har hög testosteronhalt eller nåt? :) För alla dessa saker är ju lite mer typiskt manliga.

soaked in luxury

Har precis sett ett nytt märke på Holmlunds som heter Soaked in Luxury, provade en svart veckad kjol därifrån 2 ggr igår faktiskt. Köpte den inte för K tyckte att den var lite tantig och själv tyckte jag nog att den var lite schoolgirl, men har inte riktigt släppt den än. Vad ska jag göra? Vill shoppa lite nya höstkläder, men endera så är det för dyrt eller så är kläderna jag vill ha slut.

Idag har jag varit på massage. Tänkte lära K att massera sådär, så spar jag pengar :)


dagen som gått

Åkte ner på stan för att luncha med Fredrik, visade sig bli fler än bara vi. Jag frågade om Å ville hänga på vilket hon ville, sen kom G och D oxå, den andra D kunde vi inte fa tag i :) maten var lite sådär, men sällskapet var toppen.

Sen skulle jag gå och skriva ut lite saker på skolan men alla skrivare var trasiga, är inte det typiskt?

Sen blev det dags för seminarium. Ryssen kom inte men Ukrainskan visade sig vara rätt smart. Nån hade såklart snott vårt klassrum, allra första gången det hänt faktiskt. Först blev det bestämt att vi skulle sitta i parken, tur att vi fann en annan sal för annars hade det blivit väldigt vått med tanke på allt regn som kom. Sen kom nästa "chock" läraren ignorerade våra basgrupper, vilket aldrig hänt förr, han hittade helt enkelt på nya, så det blev ju lite av en chock eftersom alla förberett sig i respektive basgrupp, men fick vara med ukrainskan iaf, och det får jag vara nästa gång oxå, han har gjort varierande basgrupper till varje seminarium, vilket är en ypperlig idé måste jag säga. Faktum är att den där läraren är toppen, och han gjorde lektionen så otroligt bra, så om hans lektioner fortsätter i samma stil så kommer det bli den bästa kurs jag läst, dessvärre är han bara en av 5 lärare så vi får väl se hur de andra är :( vill ha den där killen hela tiden juuuuu....

Ikväll kommer nog Jan förbi och så kommer K. Undrar vad vi ska hitta på, egentligen skulle jag vilja gå på bio, men jag är nog alldeles för trött för det. Fattar inte vad lektioner på engelska kan ta slut på en.

Min basgrupp idag bestod förresten av mig (svensk), ukrainskan, en amerikan och en tysk. Pratade med tysken hela rasten, på tyska, sen pratade vi en del på svenska han hade lärt sig jättemycket. Det var så roligt. Vill till Tyskland snart igen. Längtar så :)

feel good=look good

Som jag skrev imorse var jag på gott humör idag. Första J.K sa idag när jag kom ut i korridoren var att jag såg så fräsch och snygg ut, så jag antar att en glad människa är snyggare. Dessutom kände jag mig finare när jag var på gott humör :) intressant hur humöret påverkar utseendet.

gott humör

Jag är på så otroligt bra humör idag. Vaknade vid halv 10 och kollade på Oprah sen åt jag frukost och hela tiden med gott humör. Jag tror att jag är på gott humör för att det känns som jag lever, förstår ni? Känns som man inte bara sitter hemma och pluggar utan att man trivs med sitt liv, vilket jag gör idag. Hur kan man inte? Jan är ju här och K kommer idag och sen ska jag luncha med F och kanske kommer D oxå :) Kan man vara annat än positiv? Ska nog dra till bibl sen för att plugga lite innan lunchen om jag hinner :)
kom just på att jag har seminarium och att jag borde vara nervös för det, men hmm hoppas min livsoptimism smittar av sig på seminariet idag

kvällens köksmöte

Jag borde väl berätta lite om mötet. Det var väl mer eller mindre en katastrof, folk var rätt upprörda på varandra över snodd mat och sånt. Blev ganska hetsig ton, men valde att hålla mig utanför, vill inte skaffa en massa fiender i korridoren, ska ju trots allt leva där ett tag till.

Sen kom Jan och det var så roligt :) Vi ska träffas mer imorgon, men han ska till Stockholm först.

Mina örhängen visade sig göra lite ont på höger öra, suck, men man vänjer sig kanske.

Imorgon kommer K, hoppas han stannar en hel vecka.

Lyssnar på Kents vapen och ammunition nu, kan inte få nog av den skivan, lyssnat på den konstant i en vecka nu. Särskilt låt nummer 5 och 7 är besatt av de två.

What else? Hmm borde nog hoppa i säng snart, sover redan med dubbla täcken trots att det är 23 grader inne, endera så är jag väldigt frusen eller så är jag väldigt ensam :)

Känner mig på mycket gott humör. Jan har bidragit till det. Så roligt att han ville komma och hälsa på i Sverige. Hoppas han har tid att hänga med på sthlms så vi kan dansa lite till schlager :)

Godnatt! :)


Dödar sambolivet passionen?

Jag har aldrig varit sambo på riktigt. Räknar man somrarna så har jag väl bott med min pojkvän i ett halvår, och då har vi spenderat dygnet runt med varandra, inte alls varit ifrån varandra under den tiden. Men det är ju ändå inte på riktigt eftersom det bara rör sig om ungefär två månader per år av samboliv. Jag tycker dock det funkar bra med det rent praktiska såsom matlagning, tvättning och städning, men hur blir det egentligen när det kommer till passionen? Blir man inte trött på varandra efter ett tag när man aldrig är ifrån varandra? Man ser ju varandra varje dag. Jag och min pojkvän träffas oftast varannan vecka men det har hänt att vi inte träffats på fem veckor. Då saknar man ju varandra mycket. I en samborelation får man aldrig riktigt chansen att vara för sig själv eller sakna. 

Sen kan det säkert vara så att passionen minskar även om man inte är med varandra hela tiden. Förr eller senare tar ju nykärsfasen slut och då börjar allt bli alldagligt. Att komma förbi nykärsfasen kan iofs vara ganska skönt. Men ni som vet...hur är det egentligen?

Tisdag 6 sept.

Ikväll kommer Jan ända från Tyskland. Om en timmer kommer han. Jag har haft basgruppsmöte med min grupp idag. Börjar tyska att Ukrainskan är trevlig. Hon verkar rätt ambitiös, men hon översätter fortfarande allt till ryssen. Det är lite jobbigt, man får inte ut så mycket av mötena då. Får väl se hur seminariet går imorgon. Kan gå hur som helst, inte säkert att ryssen kommer heller.

Har premiär på mina örhängen nu, tänkte att jag skulle va lite fin när Jan kommer + att vi ska ha köksmöte om en timme. Sitter i min fina Gina Tricot topp som matchar till örhängena, sen har jag på mig mina vita epsrit mysbyxor, älskar mysbyxor, kan inte hjälpa det, men det är så skönt att vara bekväm när man är hemma. Vill ha fler fina mjukisbyxor.

Snart börjar Idol ska nog kolla på det, har precis sett på beauty and the geek :) min pojkvän var nog lite geek när jag träffade honom :) men jag är ju en sucker för intelligens :)

Var på Vobis och köpte en vetekudde idag provade den på min ömma nacke, den funkar toppen. Röd var den kostade 200 kr, var toppenservice där, vill oxå hitta en ergonomisk stol, men för att ta mig till affärerna behöver jag nog en bil och känner tyvärr ingen med bil här :/


Mormor

Min mormor mår inte så bra nu. Ingen vet hur länge hon kommer klara sig. Lite ledsen för det. Dom amputerade bort hela hennes ben igår. :(

Sen är jag lite less på min syrra, och min mamma...suck....varför kan jag inte få ha en familj som Sandras?????

Bimbo

Tanken har slagit mig, vad skönt det vore att vara bimbo. Jobba i en klädaffär eller nåt och ha som livsuppgift att se så snygg ut som möjligt. Vilket enkelt liv, där allt bara går ut på att hitta rätt nyans på läppstiftet eller en ny väska. Jag skulle slippa så mycket stress som jag lägger på mig själv om jag vore sån. Dessvärre skulle nog inte min pojkvän tycka om mig då.

Det är faktiskt väldigt frestande just nu att bli bimbo. Inte för att jag påstår att jag är så himla smart, men jag skulle nog må bättre om jag vore en bimbo som inte hade så höga mål i livet.


Dramat går vidare...


Är fortfarande väldigt irriterad på min basgrupp och vi har inte ens haft vårt första basgruppsmöte. Vi är förnärvarande jag, en ukrainska och en ryss. Som ni vet har jag redan sagt att ryssen och ukrainskan i princip bara pratar med varandra och då på ryska. I dag försökte jag konversera med dem ang vårt basgruppsmöte. Den förbannade ryssen svarar inte på engelskt tilltal, trots att han mycket väl bör första engelska eftersom vi läser en engelsk kurs. Ukrainskan sitter därför och översätter allt jag säger till och så översätter hon det han säger. Nu ville han inte förlägga vårt basgruppsmöte till onsdagen för han skulle visst göra något, men va fan lixom lektionen är ju på onsdagen tänker han inte komma på den heller vi har ju 100% obligatorisk närvaro. Så nu måste vi ta mötet på tisdagen, imorgon, trots att jag har 2 andra kurser att läsa samt har massa att fixa inför det att Jan ska komma. Är så förbannat jävla irriterad på dom.!!!! Alla andra i klassen verkar ju jättetrevliga, varför ska just jag ha sån otur????

Sen föreslog ukrainskan att vi skulle strunta i mötet.. Men va fan lixom! Basgruppsmötet är ju det absolut viktigaste särskilt om man ska ha en spelad process. Avlider på idioterna.

Några som läser detta tycker säkert jag låter hård mot dem, men ja, vad kan man göra lixom??? Nåt sätt måste man ju få avreagera sig på. Eller hur?

Verkligen bra artiklar

Här är några artiklar som belyser det problem jag tidigare påtalat känner igen mig exakt i allt som sägs. Jag menar det!

http://www.aftonbladet.se/vss/halsa/story/0,2789,694650,00.html

http://www.aftonbladet.se/vss/halsa/story/0,2789,694353,00.html

Gårdagen

Krånglet med skolan har äntligen löst sig. Skönt! Träffade en till igår som ska gå i min basgrupp....och typiskt nog så var han från Ryssland. Den andra tjejen var ju som jag sa från Ukraina, så de pratar i princip bara ryska med varandra, förstår inte hur jag ska stå ut, jag kan ju inte mer en 2 ord på ryska, får väl ta en snabbkurs eller nåt. Kan ju bli katastrof om vi inte kan kommunicera med varandra för det är ju jätteviktigt. Tycker dom borde prata engelska mer, men vi får väl se hur det blir framöver. Nästan halva klassen pratar för övrigt ryska. Sen var det 2 amerikaner och någon tysk och någon fransman, inga övriga språk är representerade. Tror att Å skulle älska min basgrupp iaf, men det är ju för att hon kan prata ryska så bra.

Gick på stan innan lektionen igår, hittade ett otroligt fint linne på H&M. Hann dock inte prova det innan jag var tvungen att gå, men fanns 10 kvar så jag tänkte att jag skulle komma tillbaka efter lektionen. Så efter lektionen kom jag tillbaka och då fanns EN kvar, i XS, kan inte fatta att det gick åt 9 st på 2 timmar.

När jag kom till Etuna igår hade K lagat 3 rätters middag och fixat med varmt bubbelbad och å fick jag helkroppsmassage :) Mycket trevligt.

Idag ska jag ha lektion sen ska jag nog ner på stan. Måste äta frukost nu innan jag avlider av hunger


funkar kjolen?

Jag är så osäker, funkar kjolen? Jag gillar den jättemycket, men den är några år gammal men knappt använd, den känns dock inte riktigt rätt. Dessutom är den lite stor fast det är iofs inte ett problem efter som den sitter ganska bra på höften. Känns som den är helt fel nu, vilket jag även hittills fått höra av Sandra, men då var jag precis färdig med detta inlägg hihi :)


svart kjol


Lögn


Jag ljög idag. Jag brukar aldrig ljuga. Men jag ljög. Vad ljög jag om då?

Jag träffade en gammal klasskamrat idag som jag inte träffat på ett år, hon har varit hemma med sitt barn ett år. Visste inte vad hennes barn hette, så jag frågade. Barnet hette nåt fruktansvärt, minns inte vad det var men fruktansvärt. Kände mig så chockad och ställd så min naturliga respons blev, "vilket fint namn...verkligen" men vad ska man säga i en sån situation liksom? Nån som har något tips?

Endagslins

Hur jäkla svårt ska det vara att få ut en endagslins? Den fastnade typ i ögat, kan ha haft något att göra med mina långa naglar som jag inte riktigt orkat klippa en, ska verkligen ske imorgon. Har petat runt i ögat efter den jäkla linsen rätt länge nu så ögat är rött. Fick ut den precis så är halvblind nu. Hade inne linsen alldeles för länge därför var svår att få ut, min gissning förstås. Nåja ska inte göra om det, inte roligt att va röd och halvblind, måste ju ha linsen imorrn åxå, för jag vill va fin imorrn.

skolstart och miss hilton

Idag började skolan. Verkar vara en spännande kurs, hamnade dock i samma basgrupp som en lätt irriterande ukrainska. Hon höll på att viska saker hela tiden till mig under tiden läraren föreläste. För den som inte vet så läser jag en engelsk kurs med många utbytesstudenter på. Blev väldigt störd när jag inte fick höra vad läraren sa. Dessutom hade hon dålig andedräkt och dålig klädstil. Varför kunde jag inte fått hamna med en tysk istället. Behöver ju öva mer på språket.  Men det fattas ju fortfarande två st i vår grupp så kanske kommer det  några bra personer.

Efter lektionen tänkte jag ringa David och fråga om han ville luncha, visste att han hade lektion samtidigt som mig, stötte på honom i trappan och vi beslutade oss för att äta sushi idag. Vi blev ett gäng som drog iväg till sushi buffén, men tyckte inte det smakade så gott idag av nån anledning. Sen gick jag och spenderade 1500 kr på kurslitteratur, tur att det inte blev mer på den kursen :) skulle ha blivit mer om inte en bok hade försvunnit från tryckeriets dator woohoo. En tragisk sak som hände idag var att min klack gick sönder på min svarta ballerina sko. Usch! Snart borde man gå till ICA oxå får väl ta ett par andra skor idag då, vet inte vad jag ska äta.

Förresten så hade jag en toppenkväll med Sara igår, vi gick ut och åt en falafelburgare och drack ett glas vin på kalmars nation sen gick vi och såg filmen monster till svärmor. Tyckte filmen var hysteriskt rolig, kanske för att igenkänningsfaktorn var så himla hög för mig. Den kvällen var det perfekta slutet på sommarlovet.

Imorgon ska jag till min pojkvän och nästa vecka kommer Jan till Sverige ska bli så roligt att få träffa honom igen, har inte träffat honom på ett år. Vi måste hitta på många roliga saker tillsammans och nästa lördag ser det ut som planerna blir att gå på Spy Bar.

Sen undrar jag, skulle Paris Hilton vara lika populär om hon inte hade sitt blonderade hår och blå linser? Skulle hon va lika känd som brunetten med bruna ögon som hon var som yngre? Jag tror faktiskt inte det. Eller vad tror ni?
http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,692392,00.html  personligen skulle jag vilja se den Paris igen.   Jag vill se den riktiga Paris Hilton!