Basker och halsduk

Här är min nya basker och halsduk. Egentligen är färgen mörkblå men den ser mer grön ut på bilden. Dessa kommer från Åhléns. Tipset fick jag från Sandra som hittade baskern först. Men jag har länge velat ha en sån här basker.

basker

Hemligheten avslöjas

Berättade förra veckan någon gång om något oväntat och trevligt som hänt. Nu är det dags att avslöja den.

Jag har fått jobb! I Stockholm.

Jag börjar den 18 sept. Blir stressigt för jag läser en otroligt krävande kurs i Sthlm nu, som utgör de sista 10 poängen på utbildningen.

Känns lite smått otroligt att man har fått ett kvalificerat jobb innan man tagit ut examen. Känner mig oxå väldigt orolig att jag inte ska klara av mitt jobb. :(

Äntligen bild på mina fina skor


Här är mina fantastiska skor från Din sko. Brukar aldrig köpa skor där men hittade ett par riktiga fynd där.


skor


Singellivet efter 30

Nuförtiden ser man att singellivet vid 30 glorifieras. Jag tänker främst på Sex and the city, men oxå i skönlitteraturen glorifieras det. Exempelvis genom Marian Keyes.

Bridget Jones är en annan bok som behandlar singel 30+ kvinnor, men där är det inte frågan om någon glorifiering, utan snarare desperationen över att inte hitta den rätta.

Min tanke på det är att jag har blivit så matad med det glorifierade singellivet efter 30 så jag idag kände lite sorg för min kvinnliga 30+ kusin som inte får uppleva det.

Min kusin är 30+ men under 35 (alltså inte gammal) men hon har varit tillsammans med sin pojkvän, numera man, sen hon var 15, gifte sig typ 1993 och har sedan många år tillbaka 2 barn.

Nu är hon på kurs i Sthlm, så ska imorrn träffa henne för första gången på 3 år. Hon verkade ha så roligt i Sthlm. Tänkte på att så roligt skulle hon kunna ha om hon inte skaffat barn så tidigt.

Känns lite skrämmande ändå, men jag antar att hon trivs med sitt liv. Min mamma å andra sidan skaffade sitt första barn som 36 åring och det andra när hon var 40. Träffade inte ens pappa förrän hon var 33 år gammal.

Själv kommer jag väl bli något mellanting mellan min kusin och min mamma. Faktum är att tanken på barn känns ganska skrämmande. Finns så mycket jag vill göra först :)


Detta var väl ingen djupare betraktelse över 30+ singellivet men kände att jag tvungen att ta upp det här ändå. Har ni läst så här långt antar jag att ni tyckte det var aningens intressant iaf.


Språkmissbrukare

Jag är tydligen en språkmissbrukare. Det börjar jag ana. Vad är mitt brott? Jag använder ordet dock alldeles för ofta. Slänger mig med det så fort jag vill påpeka viss avvikelse i det tidigare sagda.
Det är inte bara jag som missbrukar språket på detta sätt, minst en av mina kompisar gör på samma sätt. Jag har inte reflekterat om det bara är i skrift eller om det även gäller i tal.

Se där, nu språkmissbrukade jag igen. Även är ett starkt språkmissbruk, man skall säga också.

Hur vet jag att jag språkmissbrukar? Jo, det säger min handledare. Han har förbjudit alla dock i mitt exjobb och alla även skall ändras till också.

Dags för mig att sluta språkmissbruka.


Paris Hiltons stylist

No way att Paris kom på den här outfiten själv. Hur ser man det? Jo, den är både snygg och trendig.

Gillar mycket :) Skulle nog inte ha på mig exakt likadant dock, men ack så snyggt på henne.

Paris i tokyo

Bilden kommer från Hollywoodrag.com

Uppdatering av mitt liv

Var på stan idag med Annica. Det var mycket trevligt. Orkade inte shoppa nåt dock. Kände mig lite låg och lite småsjuk. På kvällen har jag ätit maten som blev kvar sen igår när hon och jag lagade middag. Sen åt jag nachos med dip och fick jätteont i magen. :(

Nu senare på kvällen har jag blivit jättesjuk. Blåsor i hela munnen, snuvig och fasansfullt ont i halsen. Jädras att man blir sjuk nuuuuu! precis när skolan ska börja.


Har inte orkat fota mina fantastiska nya skor än. Jag är mycket kär i dem och ska snart lägga upp dem på bloggen. Visade Annica dem idag på stan. Längtar mycket efter att få ha dem i höst :) Bästa skoköpet på mycket mycket länge ska jag säga. Ska väl oxå fota mina örhängen som jag köpte i onsdags. De är fina. Har dem just som läkeörhängen.

Sökes bostad i Sthlm

Jag söker efter andra handslägenhet i Sthlm, alternativt dela lägenhet, eller hyra in mig i ett rum hos någon. Är det någon som kan hjälpa mig med detta? :)

Ovanligt social

De senaste dagarna har jag varit ovanligt social.

Tisdagen: vänner kom över.
Onsdag: tjejkväll med Jane och Emmelie
Torsdag: Jan var på besök
Fredag: Annica var på besök och vi lagade middag och kollade på film. Lite myskväll.

Idag kanske jag ev ska på stan med Annica, vet inte om jag hinner, måste ju slutföra exjobbet i helgen. För på måndag börjar skolan i sthlm. Är stressad och har ångest över exjobbet.


Saved by the Bell

Åkte ner på stan idag för att gå på biblioteket och hämta det sista materialet till mitt dumma exjobb. Är lite sur för att min handledare inte hört av sig när jag mailat. Jag har faktiskt annat att göra än att vänta på hans svar.

Var på SJ idag och köpte pendelkort till sthlm. Kostade mig 2340 kr (eller lite mer, minns inte exakt) men då ingick SL kort. Detta är alltså för 30 dagar. Jävligt dyrt!

Var oxå lite sugen på att köpa en Longchampväska inför skolstarten, men när jag kom fram till St Persgallerian, där väskbutiken finns blev det brandlarm så hela st persgallerian var tvungen att utrymmas.
Bestämde mig för att åka hem och råkade då hamna i ett riktigt regnväder, fryser fortfarande efter det. Var tvungen att cykla hem och det tar en kvart.


Trevlig sak

Har hänt en mycket trevlig och oväntad grej, men jag vill inte berätta om den än. Gör det vid senare tillfälle :)

Resumé

Åkte hem och hälsade på familjen den 17e augusti.
Den 18e augusti träffade jag min barndomskompis.
19-21 augusti hade jag inga aktiviteter.

22 aug massor av spännande saker. Åkte till Sthlm för att göra en sak som Jane hjälpte mig med (kan inte tacka henne nog för det) sen registerade jag mig på kursen. Besökte där Jane bor + lunchade på universitetet i Sthlm. Åkte till Uppsala för att ha några gäster på kvällen. Jane följde med upp och stannade hela kvällen. Sen senare på kvällen gick jag, K och en kompis ut till Bryggan, men stannade inte alls länge. Tråkigt nog så mådde jag inte så bra efter en så stressig dag. Hade t o m glömt att äta middag den dagen och åt knappt nån lunch och ingen frukost heller.

23 aug. K åker hem och jag spenderar dagen med Emmelie och Jane.  Vi shoppar och på kvällen lagar vi lyxmiddag och kollar på Legally Blonde 1 och 2 direkt efter varandra. E flyttade till uppsala, mitt område, för några dagar sedan. Så har precis lärt känna henne och visat henne runt lite grann i Uppsala.

24 aug. Min supertrevliga kompis från Tyskland kommer på besök och vi lagar jättegod lunch.


Foton kommer läggas upp på shoppingen.

Tillbaka, med mycket att berätta

Har inte bloggat på några dagar, beror på att jag åkte hem inför min födelsedag, men nu är jag tillbaka igen, med mycket att berätta, men det får bli senare, för jag ska strax iväg ner på stan

Nästan ihjälskrämd

När jag kom hem öppnade jag fönstret och satte mig vid datorn. En stund senare hörde jag ett konstigt ljud utanför fönstret. Blev orolig att nån tittade in, eftersom jag bor på bottenvåningen. Såg inget när jag tittade så en stund senare gick jag dit för att stänga. Då fick jag syn på smuts på fönsterbrädet. Blev då mycket orolig för att det hade kommit in en fågel. De är så svåra att få ut och kan dö om de blir skrämda (tror jag. Det är iaf vad min mamma sagt) Tittade runt men såg inget. Sen hörde jag pipande ljud. Blev så rädd, sen fick jag syn på en stor orange katt. Pipandet var alltså jamande.Den hade gömt sig bakom tvn. Blev livrädd. Jag har nån konstig fobi mot okända katter i min lägenhet (har hänt förr hos Ks mamma mitt i natten när jag låg och sov, därifrån har min fobi utvecklats) Jag öppnande fönstret, sen hoppade den ut av sig själv, men satte sig på fönsterbläcket, så stängde igen fönstret men den satt kvar där en bra stund.

Dagens shopping

När jag väl orkade ur sängen åkte jag och K ner på stan för att luncha på Dragon Palace och shoppa lite. Blev bara lite inköp på Apoteket. Bland annat den söta hudlotion från ACO de gör reklam för överallt i Sthlm och i veckotidningar. Den heter ACO Body Lotion Light Formula, apricot & almond oil. Har alltid velat ha bodylotion med pump till, ända sen jag såg det på Sunset Beach när jag gick på högstadiet eller gymnasiet.

Har varit duktig och hämtat en bok från biblioteket som jag behöver till exjobbet oxå.

Nättidning

Yay för nättidningen SalongK som är för kvinnor.

Bodylicious=roligt

Bodylicious kan man köpa på www.slimshopping.se och det är en träningsdvd där man gör om traditionella övningar till danssteg. Mycket roligt måste jag säga. Och mycket svettigt (iaf när man gör det i en varm lägenhet)



Rekommenderar denna produkt ! :)

Bodylicious på posten

Idag kom bodylicious på posten. Ska kolla vad det är för nåt nu. Spännande!

Lycka!

Jag har inte pratat med min kusin på jättemånga år och idag skaffade hon MSN och kontaktade mig. Försökte lägga till hennes mail för jättemånga år sedan, men hon hade inte msn då.

Jag blev så himla glad och lycklig att hon skaffat msn nu. För jag har nästan ingen kontakt alls med nån i den lilla lilla släkt jag har, så att hon kontaktade mig betyder jättemycket.

Nu har hon kurser i Sthlm så vi ska kanske ses vid något tillfälle när hon kommer till sthlm. Äta middag och så.


Superglad känner jag mig!

Vagabond stövletter

Här är bilden på Stövletterna jag köpte på Scorett på Fältöversten i Sthlm. Jag var inte riktigt säker på om jag skulle köpa dem, för jag var inte riktigt förtjust i spännet. Men de sitter helt perfekt och det känns inte som klackarna är höga heller. Det är väl inte mitt bästa köp jag gjort men betalade bara en tredjedel av det ursprungliga priset, sen satt se som gjutet på foten. Inte alla skor som gör det.


Vagabond stövletter


Flytthjälp

Idag flyttar min kompis sen högstadiet till Uppsala. Jag ska hjälpa henne med flytten.

Körtjejen lär hata mig...

Idag har jag insett att min granne, körtjejen, hon som alltid lyssnar på körmusik är väääldigt kristen. För första gången hörde jag texten på musiken. Det är halleluljah i nästan varenda mening. Hon måste hata mig haha. För jag är väl raka motsatsen mot henne. Spelar Eminem och Marilyn Manson på högsta volym. Plus en massa annat okristligt som säkert hörs genom väggarna.


Om jag fick bli vad jag ville...



Om jag fick bli precis vad jag ville skulle jag vilja bli någon form av DJ. För musik är min passion. Tänk att få göra spellistor för radio eller liknande. Det vore det perfekta livet.

Varför Spice Girls nådde sådan framgång


När jag var yngre var jag ett jättestort Spice Girls fan. Det finns många förklaringar till varför de hade så många fans och varför jag var ett så stort fan. Jag blev fan av dem i 7an tror jag. Alla tjejer kunde inte fatta att jag gillade dem, för de var besatta av Backstreet Boys och Hanson. Men jag var långt ifrån ensam att gilla dem, det vet jag. Min kompis Linda var oxå besatt av dem och min syrra och hennes lillasyster (tror jag). Men Linda bodde långt från mig så vi träffades inte så ofta.

Varför nådde de då sån framgång?

Jo det var dels deras personligheter. Det fanns en personlighet som passade alla. Det var den högljudda Mel B "Scary Spice, Den sensuella Geri  "Ginger Spice", Sportiga Mel C "Sporty Spice", Babyspice Emma och Posh Spice Victoria (Adams på den tiden). De hade oxå olika klädstilar som passade deras personligheter.

En annan sak var att de var på något sätt en föregångare till Sex and the City. Tjejer kan, "Girl Power". Det gav åtminstone mig styrka att det fanns någon som menade att tjejer kan lika mycket och är starka.

Sen var det deras musik. Den är fortfarande bra. (Nu talar jag då om första och andra skivan). Den är popig men har ändå bra innehåll. Väldigt slagkraftiga refränger.


Min personliga favorit var Geri. Vi hade så mycket gemensamt. Födda i samma stjärntecken, lite samma hårfärg och älskade hennes klädstil. Sen var hon sötast oxå. Min syrra gillade Mel B bäst och Linda gillade Sporty Mel C bäst.

Ett band som Spice Girls lär aldrig komma tillbaka. Den enda efterträdaren jag ser idag är Pussy Cat dolls, men de kommer aldrig nå samma popularitet som Spice Girls gjorde. De är Once in a Life time grupp tror jag. Precis som Beatles fast väldigt annorlunda. För Beatles är odödliga, det var inte Spice Girls.


Spice Girls


Busy sommar som inte blir så busy

Mina planer förutom det sociala var att jobba 5 veckor, skriva mitt exjobb samt göra en tenta.

Idag när jag skulle anmäla mig till tentan insåg jag att anmälningstiden gick ut för 2 dagar sen. Fattar inte att de har krav att man måste anmäla sig 12 dagar innan. Trodde det var typ 7 dagar eller nåt.

Men på nåt sätt är jag ändå lättad, för jag känner mig ärligt talat rätt psykiskt slut efter allt jag haft att göra på sistone. Behöver lite lugn och ro känner jag.

Nya planen ser ut som att jag åker runt den 16e till min familj och firar min födelsedag där, för att på min födelsedag åka till sthlm för att registrera mig på kursen och sen åka vidare för att ha en födelsedagsfest hemma på kvällen. Känns rätt skönt att man får lite fritid och lite mer tid på sig att slutföra exjobbet.


Bodylicious

Denna har jag precis beställt från Slimshopping . Hoppas den är bra. :)

Allt tillbaka till det vanliga

Igår kväll vid 21 kom jag och K till Uppsala. Släkten kom iväg på ett flyg som gick direkt till USA men de hamnar i en annan delstat. Så de är inte hemma än.

Jag hann med lite shopping igår när Ks syrra och man kom tillbaka. Jag och hans syrra shoppade varsit par skor på scorett i Fältöversten. Bild kommer upp senare.

Idag har jag som vanligt inte hunnit plugga något, inte orkat städa, lyssnat på musik och obsessat över att jag inte kommer få nåt jobb. Hatar att må dåligt och obsessa över jobb.

Terroristattack i London

Det har precis katastrof på flygplatsen Heathrow, London. Ett tjugotal personer är gripna och 20 flygplan på vägen till USA skulle sprängas. Det är högsta säkerhet just nu både i USA och UK. Inget handbagage kommer få vara på flygplanen

K och hans familj är på Arlanda just nu. För hans släkt skulle åka till USA idag. Ingen hade någon aning om att detta skulle hända. Deras plan skulle mellanlanda i London, men nu kan de inte åka alls. Jag som är kvar i K's systers lägenhet får ta uppdateringar om läget. De väntar just på att få veta om de kommer få åka idag eller någon annan dag.


Det är sån otrolig tur att de hunnit stoppa attacken. Tänk om K's släkt varit på ett av planen som skulle sprängas. Det skulle varit så hemskt.


Det verkar enligt experter som detta kommer förändra världen för alltid.

Supersnäll vän

Min supersnälla vän Josefin har beställt min senaste obsession till mig. Är hon inte heeelt underbar? :)

Om 4,5 vecka beräknas den komma (bättre sent än aldrig säger jag) och då blir jag endast 298 kr fattigare. Det är som hittat....nästan! ;)

Övertid

Idag har jag jobbat 12 timmar i sträck. Mycket jobb, men det körde ihop sig på jobbet så jag erbjöd mig att jobba. Annars skulle de behövt beordra in någon från semestern.

Jobbade 07-19. Skulle egentligen ha jobbat 07-21 men hade bestämt med K att ha lite myskväll eftersom det är sista dagen i Etuna idag.

Imorgon bär det av till Uppsala efter min sista jobbdag som är 07-16. Känns lite tungt att gå till jobbet imorgon.


Stövletter

Jag älskar stövletter eller boots eller vad de nu heter. Har ett par som jag haft i flera år. (ja de har hunnit bli otrendiga ett flertal gånger, men jag älskar dem så mycket) Nu känner jag att det är dags att investera i lite nya stövletter :)

De jag har påminner aningens om
dessa.

Längtar tills jag får pengar så jag kan investera i en ny och fräsch höstgarderob. Behöver minst 3 par skor, eftersom jag förstört nästan alla skor jag äger.


Vad har Britney för problem egentligen?

Kolla in den här videon. Jag undrar vad Britneys problem är. Om en video kom ut på mig när jag betedde mig såhär skulle jag begå självmord. Det är verkligen inte den här bilden jag vill ha av Britney.

Underbar Cardigan

Kan ingen köpa den här underbara cardiganen till mig i strl 36/38. Vill så gärna ha den.

Snart fyller jag år oxå.


Önskelistan är:

-Fotvårdsprodukter. Allt från Sholl's party feet till fotpeeling eller fotbad.

-Tegodsserien Gustav från Duka

- YSLs Touche Eclat

- ögonmask

- En bra hårinpackning

- Fina örhängen i äkta silver, guld eller titan

- Evanescences skiva Origin

-En Longchamp väska i diskret färg med långa axelband och plats för a4.


Ja det var nog listan för tillfället :)

The Stars Go Marilyn Monroe



Jag har alltid gillat Marilyn Monroe, så länge jag kan minnas. Därför blir jag väldigt glad när jag ser att kändisarna plockar upp lite av Marilyns stil. Här är lite bildbevis, på vad jag tycker är likheter.

Bilderna är hämtade från Google och Hollywoodrag

Originalet, Marilyn Monroe.


Marilyn Monroe

Christina Aguilera


Christina Aguilera

Scarlett Johansson

Scarlett

Inlines

Idag efter jobbet var jag och K och åkte lite inlines, det var roligt men jag är världens sämsta på det. Nu repeatlyssnar jag på Vanessa Carltons Rinse. Den låten betyder mycket för mig :D

Solo shoppat

Shoppade "solo" på Solo när jag var i Sthlm sist. Var lite osäker på om jag skulle köpa den här Mono-cardigan (eller vad det nu kallas) och eftersom jag var ensam så fick jag ta den diskussionen med mig själv. Kom fram till att eftersom den var på 50% var den inte så himla dyr och jag hade ingen svart sån där cardigan (eller vad det nu är, kofta????) Den ser mycket tjockare ut än vad den faktiskt är. Det är 100% bomull och rätt tunn. Me looooves it! :) Ska skaffa sidenband till den, blir nog fint, för den är lite bylsig i midjan, trots att det är xs. Den ser dock inte bylsig ut om man inte har den knäppt. Bylsig är kanske inte rätt ord, för det är bara det att den inte går in vid midjan något.


Mono-cardigan


Bild på soffan

För ett tag sen köpte jag och K en soffa, men har inte blivit av att visa bild på den. Här kommer den. Vi håller på och fixar massa med hans lägenhet nu. Att hitta en soffa var vårt första stora projekt. Nu har vi nya gardiner och ljusstakar osv. Fast det kom inte med på bild. Never mind bakgrunden. Titta bara på soffan.


soffan