ytlighet

Var kommer egentligen vår kulturs obsession över yta och ytlighet? Varför mår vi bra att köpa kläder? Ökar vårt människovärde verkligen för att vi har en ny tröja? I andra kulturer värdesätts något annat, där värdesätter man hur duktigt man jobbar eller personligheten. Jag antar att svaren finns i djurens värld, en del djur exempelvis påfågeln har sina fjädrar för att locka till sig sin partner, sen finns det andra arter där hanarna slåss för att visa vem som är starkast. Jag antar att precis som djuren så har vi människor olika sätt att attrahera en partner. Det konstiga är att vi människor är ju en och samma art, varför ska vi skilja oss åt så mycket? Naturligtvis beror ju detta helt på kultur, men vem har format kulturen? Vem har format människan som format kulturen? Beror det på omständigheter, en ledare för 5000 år sen som hade en dålig dag, har det format en hel kultur?

Är ytlighet något vi ska skämmas över? Många människor känner sig pressade och mår dåligt över att inte nå upp till ribban som idag ligger. Varför måste vi må dåligt? Är det en del av människan att alltid må dåligt? Hur kan man få medmänniskor att må bra? Var finns svaren?

Det finns så mycket som människor utsätter sig för idag för att nå upp till den mediabild som ges. Människor blir besatta av att ha något de inte har, varför inte bara arbeta med det man faktiskt har och lära sig tycka om sin unika kropp, hur roligt är det egentligen när alla går runt med en J.Lo rumpa eller Brad Pitts haka.

Jag är en av de människor som inte är totalt nöjd med allt på mig själv, men jag jobbar hårt för att ändra på det och bli nöjd och må bra i mig själv för jag vägrar vara offer för mig själv. Men med det menar jag inte att man bara måste vara nöjd med sig själv som man är just nu, man kan faktiskt börja träna på gym om man känner sig tanig eller gå ner i vikt, men man behöver inte ta det till extremiteter och yttre ingrepp, men jag antar att slutsumman egentligen blir lite tudelad. Jag tycks ju förespråka "köp en ny tröja" du är inget offer, gör vad du behöver för att må bra, samtidigt som jag säger var nöjd med dig själv, var inget offer för dig själv. Var drar man egentligen gränsen för vad som är ytligt? Benvaxning? Hårfärgning? 40 par skor?
Den framför allt viktigaste frågan tror jag faktiskt är, NÄR mår du dåligt av ditt beteende? När du känner dig stressad över att inte ha rakat benen eller har utväxt, där börjar den tunna gränsen gå för ytlighet som är skadlig för dig, så tänk efter när du känner att du mår dåligt. Behöver du verkligen sätta pressen på dig själv? Mår du bra av det? Blir du mer accepterad eller omtyckt med den nya tröjan? Förändrar den ditt liv?
Tänk på det innan du mår dåligt. Vägra vara offer!

glömde nämna

Rumpan blir snygg i dem samt att benen är längd 31 vilket är alldeles för långt för en som är 160 som jag, så får nog sy upp dem nånstans. *sucka* ska nog blogga nåt seriöst någon dag, har lite seriösa saker att blogga om... ska bara orka ta tag i det

Dagens shopping

Vet att jag shoppade igår, men hittade inte så mycket då, så tog revansch i hemstaden Uppsala istället. Som ni kan se på bilden shoppade jag ett par Lee Jeans med fickor på bak. Läckra va? Sen köpte jag ett par strumpor för ballerina skor, hoppas att de ska ge mig mindre skoskav, tänk vilka uppfinnar dom kommer på :)
Sen köpte jag en sak till men det är en heeeemlis :) iaf för vissa hihi.

Passade oxå på att fika med J och N på ett nytt ställe, skulle vara värsta ekologiska stället eller nåt, var väl rätt shyst men priset på mackorna var rejält överpris...men juicen var iaf god och färskpressad :)

nya lee jeans

Dagens Outfit

Dagens outfit bestod av:

Svart top, Björn Borg
Blå jeans, Lee
Svarta ballerina skor, Scorett
vit sommarjacka, VILA
guldhalsband långt (present från Sandra)
svart stor väska, se bilden längre ner i bloggen


Höstens stövlar

Tänkte visa upp en bild på mina stövlar som jag kommer ha i höst. Har ett par till svarta som har spetsig tå, men de är inget att visa upp för de är lite trasiga. Men dessa är underbara, dessvärre är det inte rund tå, men inte heller spetsig vilket är skönt. Det är snarare fyrkantig om ni förstår vad jag menar?

Här är de iaf. Som vanligt från Scorett :)

höststövlar

Höstväska

Eftersom jag inte fick tag i en väska igår så tänkte jag visa upp en av de väskor jag kommer använda mest i höst. Svart och rätt enkel men gillar den för den är stor man får plats med ganska mycket i den.

Väska

Shopping i Sthlm

Åkte till Stockholm igår för att shoppa med Sandra hade planer på att shoppa massor och kom endast hem med detta. Lite trist måste jag säga. Men det är så svårt att hitta kläder till mig. Var på Friis and Company men allt snyggt va slut där, så blev ingen väska :( ville ha en liknande den J har :(

nåja glad för de saker jag fann iaf. :)  Såg flera som hade en tröja som jag köpt från La Redoute, men dom va inge snygga i dem, jag har ju iofs inte fått min, men är säker på att jag har en bättre kropp för att bära upp den. Och framför allt stilen, de där tjejerna kunde inte bära upp den stilen...vilket är tragiskt för tröjan är assnygg.

Här är sakerna jag kom hem med :) 


accessoarshopping

gårdagens utekväll

Hade då äntligen tentan igår. Kändes som den gick rätt så ok. Fick mitt lyckonummer som kodnummer, så det borde väl ha hjälpt.

Skulle ut igår kväll. Vi bestämde oss för att gå till Snerkes. Insåg att jag inte har några partykläder så måste nog allt ta och köpa det. Men ska nog till Sandra imorgon :) Nåja vi gick till Snerke innan 21 för de andra 3 ville inte betala. För mig spelade det ingen roll eftersom jag alltid kommer in gratis.

Hade på mig en turkos topp från Gina Tricot, typ den enda snygga jag nånsin sett på gina tricot, och ett par enkla Lee jeans och mina fina vita scorettskor och ett smycke med turkosa stenar. Kände mig inte jätteuppklädd men kände att det fick duga. Skorna är för övrigt världens skönaste, mina favoriter.

När vi kom dit var det inte så mycket folk, det var väl ändå väntat när klockan var nio, men de flesta var bara gamla och ofräscha Huh! Kanske gick många till den nya klubben som öppnade igår, fast det var väl alla unga fräscha killar för efter den klubbens reklam så lär väl inga tjejer gå dit. Kan ni tänka er, en tjej i underkläder med strl 70E på bysten pryder en inbjudan till en ny nattklubb, nja då tror jag inte många tjejer kommer. Förklarar varför det bara va "gamla" på snerkes antar jag. Så vi gick innan musiken ens drog igång. Vi hade rätt tråkigt. De serverade inte ens nachos längre :( så vi gick till MacDonalds istället. Fick ont i magen av att äta där, kanske för att jag åt så mycket, trots det så åt både Å och D av min mat oxå.

Efter Mac Donalds gick vi till F, som har precis flyttat in brevid Juricium. Kan inte fatta att han bor mitt i det mittersta centrum. Öppna ytterdörren och stå mitt på gågatan typ. Wow! Jag skulle oxå ge upp egen dusch för det typ. Men den turen har jag inte tyvärr. Men jag ska nog flytta till våren ändå så jag kommer närmare stan, men så nära lär jag ju inte komma. Nåja kvällen sög men vännerna va trevliga. Men hade nog nästan hellre stannat hemma ändå.

Glömde nämna att min väska gick sönder oxå, hade en metallkedja på den som typ gjorde hela väskan så att säga och den slogs sönder mot något hårt och gick i 2 delar och så försvann länken nånstans oxå annars hade man nog kunnat laga den. Sen fick jag en fläck på min jacka av någonting på Snerkes....

Dålig kväll!


Tenta imorgon

Imorrn är det tenta, känner mig inte så sugen på det. Hoppas jag kan sova i natt, tentan är ganska viktig och är rädd att jag ska oroa mig så mycket så jag inte kan sova. Oroa mig är typiskt mig.

Måste fundera över mina karriärval. Det ena karriärvalet innebär att jag får plugga i 4,5 år det andra alternativet innebär 5 år ev 5,5 är jag knäpp som pluggar ett halvår eller ett år längre än vad man behöver, men gör jag det får jag ju trots allt dubbelexamen...känner mig å andra sidan inte redo för att börja på arbetsmarknaden om ett år heller, jag känner mig så ung. Men att vara ca 24 år med dubbelexamen måste väl vara rätt positivt. Fast det återstår ju några stora frågetecken kring det än så länge...så vi får väl vänta och se hur det blir.

Dumma Bloggen

Försöker uppdatera min bild men det går inget bra. Blir lite sur Borde ta och plugga snart men är lite hungrig. Har iaf klarat hemtentan det känns bra, missar nog dom andra 5 poängen på tentan men får väl ta igen det i höst :) nu dags för plugg till 22 poängstentan

Snygg frisyr

Gillar hennes frisyr, är väldigt sugen på nåt i den stilen :) vad tycker ni? Sen är det få som gör sig så bra i ett enkelt svart linne :)

Jessica Marie

Månadens omslag: K

Kunde inte hålla mig måste lägga upp månadens omslag # 2.
Denna sötnos fick det bli. Min söta pojkvän.

månadens omslag # 2

födelsedagskvällens outfit

Såhär såg jag ut på kvällen när vi skulle äta middag och gå på bio :) Premiär på skorna

födelsedagskvällens outfit

födelsedags outfit

såhär såg jag ut under dagen igår. Har smycket på mig som jag fick av Sandra mycket fint! :) Brevid står min pojkvän.

födelsedagsoutfit

För den som gillar Lord of the Ring

Spana in denna länk

 

http://home.planet.nl/~beekv044/TheyreTakingTheHobbitsToIsengard.wmv


Höstkappa

Den här kan ni se mig i till hösten. Hade nog blivit snyggare om jag dragit åt skärpet lite mer. K gillar den inte alls, så får väl se hur mycket jag använder den :)

 

 

höstkappan

min vita navy/militärsommarjacka

nu kommer äntligen än bild på min sommarjacka som jag pratat så mycket om. Jag är medveten om att bilden är lite dålig. Sorry hoppas ni kan se ändå

 

 

sommarjackan, vit

Thai Tuna

Köpte en sån där Thai Tuna som bara är att värma upp, tror den var från ABBA. Det kommer jag aldrig att göra om igen. Har aldrig ätit nån starkare mat i hela mitt liv. Har snart druckit en liter vatten och det bränner på tungan och i halsen och har blivit alldeles snorig. Jösses! Hur ska jag få i mig detta.

Angelinasnygg?

När man ser det här linnet blir man väldigt sugen på ett likadant, undrar om man blir likasnygg då? För hon är otroligt snygg i detta linne. Har sett liknande på HM, kanske borde investera i ett, eller vad tycker ni?

 

ribbat linne


hjälp

Var kan jag hitta en liknande topp, älskar denna :) Vill ha :)

top, svart


shopping trots allt

glömde nämna att jag faktiskt shoppade idag :) på apoteket, rosa jättesöta mellanrumsborstar och flourtuggummin :) munhygien är minst lika viktigt som en bra outfit :)

hårtrend?

Jag har inte riktigt koll på höstens hårtrender kan nån snäääälla uppdatera mig, är jättesugen på att fixa en radikalt ny frisyr

*suck*

Saker och ting gick inte idag som jag hade hoppats/väntat mig, är depp för det. Och det är bara Sandra och K som jag kan prata med det om. Redan pratat med K om det och längtar nu tills att Sandra ska komma online och muntra upp mig. Gick t o m på stan idag för att muntra upp mig, men orkade typ inte kolla igenom affärerna. Då är man lite depp. Usch påverkar plugget åxå, men har iaf lämnat in första delen av hemtentan ska väl försöka komma igång lite med andra oxå snart, sen blir det plugg resten av kvällen, fast blir väl rätt ok känner ju inte direkt för att göra nåt annat än ligga i sängen iaf så....

dagens outfit

vita sommarjackan, VILA

babyblå topp, Sand

mörkblå jeans med raka ben, LEE

vita sandaler, Scorett

 


H&M bohemkjolen

här kommer en bild på min kjol, den som jag pratat en del om nu på sista tiden.

H&M bohemkjolen


Kläder... och lite annat

Min fina vita bohemkjol har gått sönder i sömmarna märkte jag :( jag har ju bara tvättat den 5 ggr :( blir lite less på dålig kvalitet.

Undrar vad jag ska göra med alla mina Calvin Kleintröjor, jag har tröttnat på stilen lite grann. Vill försöka att inte ha så allvarlig klädstil längre, lite mindre business och lite mer busig/cool stil :)

Undrar om jag kommer komma ut nåt i höst eller om det bara blir att stanna hemma. Känns som att plugget kommer ta överhanden.


Wow

Nu kom min första google annons, vad kan det bero på? Har jag haft tillräckligt många besökare nu eller vad är det? :) Anyway :) Jag gillar ju google :) Så det gör inte så mycket att dom gratisannonserar här :)

Skorna

Såhär ser mina Scorettskor ut, de med remmarna som jag nämnde i föregående inlägg. Mina är dock vita. Visste inte att odm fanns i silver, fast jag tycker nog att dom gör sig bättre i vitt, eller jag vet inte. De va snygga båda två :)

scorettskor


dagens enkla outfit

korallgrön (om det finns en färg som heter så) v-ringad topp, Gina Tricot

vit bohemkjol, HM (förhoppningsvis kommer en bild upp om typ en vecka eller så)

vita sandaler med remmar runt fotleden, Scorett


dagens outfit

dessvärre har jag ingen sladd till kameran nu så ni får tänka er själva hur det kan se ut, lovar att snart ta bild på sommarjackan.

Dagens outfit:

Lila tajt top, gammal från JC

vit businesskjol, gammal, från miss Ewing

sommarjacka, vit, militärinspirerad ,VILA

flipflops, vita med små pärlor på, TKILA (man ser ut som en prinsessa i dem, köpta på Scorett)


höstens trender

höstens trender såsom jag uppfattat dem :)

-svart

-brunt

-lila

-cowboy boots

-militärinspirerade jackor

-knappar på axlarna på tröjor

-dubbelknäppning på kavajer och ytterjackor

-väst

 

har säkert glömt nåt :) hakar på de flesta tränder utom cowboybootsen och väst :)


väst

Västen kommer mer och mer tillbaka. Tyvärr måste jag säga. Ni kommer nog aldrig se mig i väst. Jag tycker väst är sååå 90-tal. Liksom 80-talets frisyrer hoppades jag att västen som var så stor på 90-talet aldrig skulle komma tillbaka. Fel jag hade! Fast har ju gett komplimanger på några västar jag sett på folks bloggar, men mig kommer ni aldrig att se i en väst iaf :)

GÄSTBLOGGARE: K

Idag har jag en gästbloggare. Min pojkvän. Lämnar ordet till honom nu, skall bli spännande att se resultatet. //Sparkle

 

Hej alla som läser Sparkles blogg! Idag ska jag visa lite av vad jag själv tycker är snyggt. Som en del vet är jag riktigt petig med kläder. Om jag hade mitt eget klädesmärke skulle det bara bli ett plagg per kollektion :-)

Jag gillar stilrent designade kläder med något unikt innehåll som lyfter fram både personligheten och formen.

 

Militärinspirerad jacka.

Militärinspirerad Jacka

En alldeles speciell jacka som fångade mitt intresse! Notera den annorlunda knäppningen och att den går upp lite kring halsen. Formsydd kring midjan, snyggt!

 

Svart dress

Svart dress

Diskret men ändå snyggt och sexigt :)

 

Svart dress #2

Svart dress

Överdelen går över kjolen vilket skapar ett intryck av att kjolen är längre än vad den är. Bra val för de som tycker om att bära kortkjol men ändå vill se sofistikerad ut.

 

Angelina Joles klänning

Angelina Jolie

Klänning i vitt silke med Angelina Jolie i. Behöver jag säga mer? :-)

 

Gucci, vår/sommar 2005

Vit klänning

De tunna axelbanden gör att denna klänning sticker ut lite mer än en vanlig sommarklänning. Skorna med det genomskinliga plastdelerna ger ett intryck ger ett intryck av sommar då det nästan ser ut som att man går barfota, fast ändå inte. :-)

 

Röd klänning

Röd klänning

En vacker röd klänning med ärmar som skiljer sig från mångden. På daten om man verkligen vill slå en knockout :-)

 

Väska från Dior

Väska från dior

Finns tyvärr inte  så många väskor i lila som ser riktigt bra ut för de som gillar att kombinera med den färgen. Förutom denna från Dior förstås :)

 

Gucci, höst 2005

Gucci höst 2005

Guccis tolkning av hösten 2005 för män. Något som jag verkligen kan tänkas klä mig i :-)

 

Motoko Kusanagi från Ghost in the shell, 1995

Motoko

Tidig modesinspiration för mig när jag var 12 år :-) Helt klart ett unikt klädesplagg som ser sexigt ut trots inspiration från en MC-jacka/Asiatisk klänning.


Älskar frisyren

Vad tycker ni? Kan den va nåt? Är slingorna snygga? Slingor kanske är heeelt fel för mig?

Tjejen på bilderna är Sarah Michelle Gellar, bilderna är från Buffy the Vampire slayer säsong 3

buffy säsong 3buffy säsong 3buffy säsong 3


klädval

Hur viktigt är det egentligen vad ens partner tycker om kläderna? Några av mina vänner säger att deras pojkvänner gillar allt de köper. Vissa andra säger att deras pojkvän inte alls gillar kläderna, i alla fall inte så ofta. Själv är jag en sån där som inte vågar shoppa utan att fråga vad pojkvännen tycker om kläderna. För jag vill ju vara fin för honom. Men hur viktigt är det egentligen? För uppenbarligen har alla inte alltid samma smak. Ska man lyssna på sin partner eller ska man köpa efter sitt eget sinne? Tur nog så har min pojkvän ypperlig smak och har räddat mig från en rad dåliga köp :) Jag kan bli lite impulsiv ibland. Fast lite trist är det när han hatar något man själv gillar :)


ny korridorare

Såhär ser typ min nya amerikanska korridorare ut, mycket lika. Killen på bilden är från serien Lost

Lost-stjärna


skor att dö för

skor att dö för

hade gått och varit kär i de här skorna i ett halvår så fick jag syn på dom på en rea på scorett på fältöversten i sthlm. Så jag tänkte nu ska jag minsann slå till, men dom va inge sköna. Men visst är dom heeeelt underbara :) Köpte istället de blå skorna som finns att beskåda på min fot längre ner :)


födelsedagspresent förra året

smycke

Det här smycket fick jag av min älskling förra året. Det är ett helt unikt handgjort smycka, inuti glaspärlan är det blad av guld. Är den inte underbar. Det är en smyckesdesigner i Eskilstuna som designat den. Vill ha fler från den designern. :) Det röda märket är typiskt nog ett ärr från en lättare operation, man kunde ju önska att det satt på ett lite mindre synligt ställe :)


typiskt

Tänkte lägga upp bilder på hur kläderna såg ut från la redoute plus min fina sommarjacka, så säger K att han inte har sladden med sig. Typiskt! Nåja får väl ta dom nån annan dag då, känner mig för sjuk för att posera nu

sjuk

Vaknade i morse och kände mig sjuk. Fryser och har fått lite ont i halsen. K mår inte heller så bra :( måste plugga hela dagen typ, fast har redan slösat bort ganska många timmar. Börjar bli hungrig oxå. Dumma MDH som inte svarar på mitt mail. Har fixat CSN nu via internet, var en sån där testperson. Väldigt buggigt var det. Bleh! Inget att se på tv idag heller, hinner kanske spela lite Wow då. Måste till ica idag och köpa tandkräm oxå för all tandkräm är sluuut :( Undrar vilket märke jag ska köpa.

Hoppas det inte blir så stressigt i höst som jag tror att det ska bli för jag vill hinna åka till sthlm och shoppa med Sandra. Sen vill jag flytta oxå, eg trivs jag bra i mitt rum men jag hatar korridoren och alla otrevliga knäppisar som snor mat. Nån hade varit inne i kylskåpet märkte jag imorse :(

Vill shoppa lite med Jane oxå i höst :) var så trevligt sist :) Hoppas hon kommer till Uppsala oxå och hälsar på. Syrran ska nog åxå komma, låter som det blir en fullspäckad höst. Snart kommer Jan oxå och hälsar på. Ska bli så roligt inte träffat honom på ett år.


lite irriterad oxå

Känner att jag vill flytta härifrån till egen lägenhet, men känns så jobbigt när jag precis fått en massa möbler hit som är typ omöjliga att flytta för de inte går att skruva isär får väl donera dem till korridoren, känns åxå lite jobbigt att behöva flytta när man har så mycket plugg i höst. Trött på att folk ska sno ens mat/saker och vara allmänt störiga. Vet inte om jag kommer hitta en lägenhet heller, men det känns som det är rätt stor chans om jag bara vågar ta chansen att flytta från mitt rum som varit mitt hem i 3 år. Vore nog lite skönt att bo närmare stan åxå :)

Trött men äntligen hemma iaf

Var väldigt jobbigt att ta sig upp till uppsala hur mycket packning som helst har ont i hela kroppen. Har hämtat ut mina kläder från La Redoute nu. Tröjan var jättefin på, funderade på om den var lite stor kanske, men vet inte om en strl mindre skulle bli bättre så jag kommer behålla den, rätt skönt att inte ha en tröja som sitter så tajt, den där är inte direkt heller gjord för att sitta så himla tajt tror jag. pratar om den khakifärgade tröjan alltså. Polotoppen satt däremot inte så bra, får väl byta den, eg tror jag passformen inte va så bra när det kommer till tjejer med bröst, men om jag återlämnar den så skulle jag åka på returavgift verkar det som USCH! så jag tänker nog bara byta den till en mindre strl, för i övrigt gillade jag den. Förresten hur tajt ska den grön/khakifärgade sitta eg? min sitter rätt löst, orolig att den ska töja sig mer. Min pojkvän tyckte den va fin och han verkade inte tycka den var för stor...men man vet ju aldrig.

Längtade efter shopping på stan idag, men han inte så mycket och hittade inget. Fann den där HM blusen med puffärmar på, den fanns bara i grått där vilket var konstigt, men den såg inte alls särskilt fin ut i den färgen, såg mest dåligt sydd ut. Så jag dissade den.

Sen gick vi och åt på dragon palace, men dom hade uppenbarligen bytt ägare så stället hade blivit MYCKET sämre tyckte jag. Tragiskt! Sen gick vi för att se batman begins, den var lite sådär. Första halvtimmen kändes meningslös, den var ungefär 2 timmar och 20 min lång. Men i övrigt var den väl rätt så ok. Är lite skeptisk mot skådespelaren vad han nu heter, men han skötte sig väldigt bra, och manuset var väl rätt så ok, effekterna åxå, men nåt var fel med den, den var ju som sagt segdragen i början och många fightscener var onödiga, åtminstone de i början filmen hade lätt kunnat kortas av där i början, men om man jämför de andra batmanfilmerna med denna så hade väl denna mer känsla och substans, men den är inget jag skulle köpa på dvd direkt. Men positivt att den hade substans, fast samtidigt negativt. Batman är ju inte direkt känd för sin substans, men det positiva är ju att storyn blev mer levande och intressant, man kände lite mer för batman. Katie Holmes skötte sig inte så himla bra dock, dom hade säkert kunnat hitta en bättre skådespelerska, men söt är hon iaf :)


Blev inte som jag tänkt

Jag hade tänkt att göra en mode blogg, men det känns som att jag mer och mer kommer i från det. Just nu känns det som att jag tappat lite intresset för mode och kläder. Har varit instängd i en lägenhet i snart 1 vecka nu, bara pluggar och pluggar. Faktum är att hela livet känns väldigt grått just nu. Grått och ångestframkallande. Stressen känns överväldigande och den kommer bara öka och öka, har inte fått något sommarlov i år och om jag har väldigt tur kan jag nog få 2 veckors jullov i år. Vet inte om jag kommer palla trycket känner jag. Sitter här och avreagerar mig och hoppas att stressen och ångesten kommer släppa lite. Ska iaf åka till Uppsala imorgon ska bli skönt med miljöombyte ska hämta mina kläder från laredoute oxå ska bli spännande :)  I övrigt blir det bara plugg idag samt lite TV. Kul liv man har va?

Orealismen i Sex and the City

En sak jag har tänkt på länge är att det känns väldigt orealistiskt att Carrie ofta går hem från uteställena till sin lägenhet när hon inte kan få tag i en taxi. Dessutom går hon i väldigt höga klackar i princip jämt. Det orealistiska består inte av att hon borde få ont i fötterna utan snarare att hon vågar, med tanke på att New York är en av de farligare städerna i världen. Är hon inte rädd för våldsmän? Själv vågar jag knappt ens gå själv i Uppsala kvällstid och absolut inte i höga klackar. Hur ska man kunna försvara sig eller springa för sitt liv i såna skor? Jag undrar om det är många tjejer som vågar göra en "Carrie" i New York. Därför anser jag det vara orealistiskt och lite förskönande av New York.

För övrigt undrar jag, var det Carrie som inspirerade Sarah Jessica Parker till att älska Manolo Blahnics eller var det Sarah Jessica som fick Carrie att gå omkring i dessa skor :) Eller kan det rent av varit så att de båda älskade skorna och att det är därför Sarah Jessica gör sig så bra i rollen som Carrie. I övrigt gör de sig båda bra i Manolo's men who doesn't????


Jessicas plastikoperation

Någon mer än jag som föredrar den tidigare Jessica Simpson framför den senare. Se länk:

http://expressen.se/index.jsp?a=416449


Kroppsideal?

Hur många tycker att Jessica Simpson står för den perfekta kroppen? Hon ser ju nästan ut som en Barbie-docka. För några veckor sen fick jag se bilderna som jag publicerat nedan från Dukes of Hazzard. Jag blev så förvånad över att få se vilken kropp hon hade, för mig är det ingen form av ideal, men som jag nämnde nedan så är det precis min kroppsform och längd. Jag vill bara säga till er som finns därute som lider av smala lår, små bröst eller whatever. Det är inte särskilt roligt att ha en sån kropp. Jag skulle ge mycket för att ha en Gwen Stefani kropp eller en annan mage. För mig är fint ideal fasta bröst och platt mage. Hur roligt är det när killar kommer fram på krogen och frågar om ens bröst är äkta och vill känna på dem? Jag vill påpeka att jag inte är en show off, utan försöker helst gömma mig i en sport behå. Hur roligt är det sen när ens egen mamma samt pojkvännens mamma frågar om man gjort plastikoperation. Eller får höra att man har stor rumpa eller för mycket svank eller för mycket höfter. Men värst är att folk stirrar på brösten, då menar jag inte bara män utan tjejer oxå. Jag märkte först inte något, men folk som jag umgåtts med har uppmärksammat mig på det, nuförtiden tycker jag det är rätt obehagligt att gå ut när folk stirrar. Mina alternativ känns som, bröstförminskning eller stanna hemma eller börja gå i stora tröjor. Jag vill bara bli lämnad ifred. För er som undrar. Yes, jag har 70 DD. Finns knappt inte ens behåar för sånt. Nu har jag sagt mitt. Ni förstod säkert att Jessica Simpsonbilderna var en pik :) Var nöjd med era kroppar!

Jättetrött

Märkte att föregående foto, månadens omslagspojke blev felkategoriserat, hamnade i allmänt. Usch jag är jättetrött. Glömde dessutom att nämna att omslagspojken inte bara är en kompis utan en släkting åxå :) eller nästan iaf, typ på långt håller eller äsch jag vet inte :) är för trött :) Väntar på att att min honey skall slita sig från pluggandet och komma och lägga sig, borde egentligen oxå pluggat, känner lite ångest nu, men men! får ta det imorrn I guess

Undrar lite vad all fuss är om  kukui-halsbanden, en trend jag uppenbarligen missat eller nåt :P

 

Godnatt på er.


Månadens omslagspojke

Här kommer en bild på min kompis, en underbar snäll rolig kille, en riktig tjejfavorit.  Är han inte söt? Eller vad tycker ni tjejer?  Månadens första omslag blev han!

Tjejfavorit


Jessica Simpson, Dukes of Hazzard

Jessica Simpson, Dukes of HazzardJessica Simpson, Dukes of Hazzard

 

Här har vi henne :)  Skönt att det finns åtminstone nån kändis som INTE är formlös och pinnsmal, nån att identifiera sig med typ :) eh :)    skorna är läckra. I övrigt skulle jag inte visa mig offentligt i dom kläderna hihi :) Inte nuförtiden iaf :)


En riktig bloggare

Jag har verkligen blivit en riktig bloggare :) Sitter just och pratar med Sandra. Jag har pluggat hela dagen och bakat kladdkaka, den blev väldigt kladdig kan jag lova, sen har jag sett hollywood cop 3. Gillar verkligen han, men nu glömde jag precis vad han heter, han som spelar Axel Foley, synd att det bara finns 3 filmer i den serien (tror jag) för de var underhållande.

Jag har tydligen väldigt mycket gemensamt med jessica simpson, kroppsformen, längden och hårlängden. Saknas snart bara hårfärgen :) Funderar lite smått på att blondera mig, fast förmodligen är det inte rätt färg för mig. Och egentligen vem vill se ut som Jessica Simpson? Fast hennes garderob vore ju inte helt fel :) och hennes liv :) hmm :) Ska se om jag hittar nån bra bild på henne som jag kan lägga upp, ifall någon nu skulle missat vem det är. Ska nog se hennes film Dukes of Hazzard när den kommer. Kanske Sandra vill se den med mig!?


Vill ha lista

 

 

-Evanescens skivor

-Filmen inner cirkle med Susan Ward

-Filmen shooting fish

-Natalie Imbruglias skivor, förutom den jag redan har

-Cajsalisas nyaste skiva

-Luis Vuittons körsbärsväska

-Nya Jeans, nåt tips på nåt läckert märke?

- HM:s snygga blus med puffärmar

-Filmen The incredibles

-Redkenprodukter

Ja det var allt jag kunde komma på nu :)


guld/metallfärgade tröjor

Jag har sett att det bland annat på MQ kommit in tröjor med guldtråd, eller med någon annan metalliskt färgad tråd. Ni förstår vad jag menar va? Tröjan ser ut att vara i guldtyg. Jag vill bara kommentera en sak om det. Den trenden dog för några år sen och den är inte på väg tillbaka. Själv har jag 2 st som är inköpta för mellan 3-6 år sen, så plz investera inte i några nya för den trenden lär inte bli särskilt stor, och den är inte heller särskilt snygg. Dessutom är tyget rätt obekvämt, sticker på huden och så. Inte direkt så man vill visa sig offentligt i den nuförtiden. Funkade väl för mellan 3 och 5 år sen :)

 


Är brunt det nya svart?

Det sägs att brunt skulle vara det nya svart. Alltså brunt skulle så att säga vara färgen som alltid är rätt. Det tror jag faktiskt inte. Jag tror att svart alltid kommer vara svart och det kommer vara oersättligt. Svart passar alla i, brunt passar inte alla i. Däremot tror jag att brunt kommer bli väldigt trendigt i höst :) Så får väl köpa lite bruna kläder, för jag är en av de som ser bra ut i brunt :)

Berättade för Sandra igår om den svarta Tigerklänningen jag såg för typ 2 år sen, jag har inte kommit över den än. Jag BOOOORDE ha köpt den. Den var ju helt underbar :) och så gångbar :) Svart är ju alltid rätt.


Shoppingfynden i Stockholm

Var i Sthlm för ett tag sen och shoppade, dessvärre hade jag inte så mycket tid och hann inte igenom så många affärer som jag ville, men tänkte lägga upp det jag hittade. Spana in skorna. Mina första skor på flera år med färg, är det inte söta? Shopping, skorshopping, höstjackashopping, tröja

 

tröjan kommer nog göra sig bättre med något under, men tyckte det var onödigt nu, bättre att se bara tröjan :) Älskar att det är knappar på den, vill ha fler tröjor med knappar på, har spanat in en jättefin från boomerang, men gillar eg inte deras kvalitet och så fanns tröjan bara i en färg, vilket råkade vara beige, vilket är totalt helt fel färg för mig. Kram på er, om jag orkar lite senare ska jag lägga upp den underbara militär/navy sommarjackan i vitt som jag köpte för ett tag sen.


La Redoute-beställningen

Här är kläderna från La Redoute jag beställt

Kläder, La redouteKläder, La RedouteKläder, La Redoute

 

Den svarta med blusen under skulle tydligen inte komma förrän 25e okt. Synd :( nu längtar jag hem så jag kan få hämta ut mina kläder, hoppas dom inte är för stora. Meddelar er senare hur det gått :)


Blogg

Hej. Nu har jag också blivit bloggare :) Min blogg kommer nog röra lite av varje, men huvudsakligen mina stora intressen som musik, film, shopping, design och mat :) Så välkommen till Sparkles blogg.

Idag fick jag mail om att La Redoute har skickat mina kläder, iaf  2 av de jag beställt, dessvärre är jag inte hemma, så får väl ge mig till tåls, är lite orolig att jag har köpt för stor strl, men det visar sig väl :) tänkte lägga upp några länkar på vilka jag beställt.

Eftersom jag inte har så mycket koll på blogg än så postar jag detta nu och lägger upp fotona i nästa inlägg :)