idag har det blivit....

lite plugg på MDH: s bibliotek och sen blev det lunch på den libanesiska restaurangen Beirut Seller. Sen har det blivit lite TV åxå. Ska nog eventuellt se lite mer snart om jag orkar. Känner mig lite småtrött faktiskt.

Varför Science Fiction och övernaturliga serier/filmer är så bra

Många håller nog inte med mig. Flera tycker säkert att allt sånt är jättedåligt. Men faktum är att många tittar på det. Jag tänkte huvudsakligen rikta in mina tankar på serier, för det var det jag tänkte på först.

Det finns en distinktion har jag märkt. Tjejer gillar övernaturliga serier, medan killar är mer för Science fiction. Jag tror det finns en ganska enkel förklaring till det. Science fiction handlar ju oftast om framtida teknik. Killar är ju väldigt intresserade av sånt. Tjejer är mer för det övernaturliga, där det ofta förekommer häxor osv. Nu har dock Science fiction genren börjat flirta lite med tjejer och gjort Science fiction light, anpassad för tjejer, nämligen Dark Angel, vilket var en bra serie, tills det kom till sista säsongen, vilket gjorde serien helt outhärdlig.

Vilka serier är då typiska för tjejer och killar? (I mina ögon)

Science fiction, killar: Star Trek

Övernaturligt, tjejer: Buffy-the vampire slayer, Förhäxad.

Science fiction light: Dark Angel, Roswell

Sen finns det ju en del serier som riktar sig till både tjejer och killar. Exempelvis Arkiv X.


Personligen så älskar jag både Science Fiction och Övernaturliga serier.

Mina personliga favoriter är: Startrek Voyager, Buffy och förhäxad.

I filmväg finns många bra val, mestadels Science fiction av någon anledning. Femte elementet är en oförglömlig film.

förhäxad säsong 2

Har börjat kolla på förhäxad säsong 2 på tyska :) Man förstår ungefär hälften av det som sägs. Har svenska undertexter till för att få hjälp med det jag inte förstår. Så skönt att lära sig tyska med en bra serie, sånt borde de ha på lektionerna i tyska, istället för såna där tråkiga filmer de visar.

finansrelaterade frågor

- Som Johanna så snällt påpekade, så är nog företagens finanser dåliga pga av lågkonjunkturen. Varför har vi fortfarande lågkonjunktur? Trodde den var på bättringsvägen nu. Vems fel är det att vi har lågkonjunktur. Är det alla katastrofer i världen som gjort köpkraften sämre, som i sin tur påverkat svensk marknad? Eller är det fel på vårt politiska styre?

- Hur kommer det sig att man vill utöka platserna på universiteten, när det inte ens finns jobb för de som kommer ut?

- Varför köpte GM upp SAAB, för att sen köra det i botten? (Någon håller säkert inte med)

- Kommer statens finanser att bli bättre med en borgerlig regering?

- Varför uppskattas inte tjänstedirektivet? Jag tycker inte det är några större fel på det. Ursprungslandsprincipen kan visserligen leda till viss arbetsrättslig dumpning, om jag minns rätt, är ett halvår sen jag funderade på tjänstedirektivet sist,  men det skulle ändå leda till en större omsättning på marknaden.

- Kommer de arbetslösa akademikerna någonsin finna sig ett jobb, eller är de ute ur marknaden nu, när det hela tiden fylls på med nya utexaminerade studenter?


är finanserna sämre nuförtiden?

Är det så att statens och företagens finanser är sämre nuförtiden? Jag upplever det som att företagen drar ner på det mesta. De har slutat med städningen i vår korridor, så det får vi göra själva. De har dragit in på busslinjerna. De vill höja priserna på bussresorna. Varför är det så? Vill de öka vinsten, eller har marknaden för dålig köpkraft så det är därför man höjer priserna för att få ut mer av de som faktiskt köper? Eller är det statens fel, har de för höga skatter eller vad är det som har lagt grunden för det som tycks vara företagens dåliga finanser? Jag vet inte vad det är, men jag är väldigt trött på att som konsument bli drabbad av det.

jävla internet

Igår kväll skulle jag blogga när jag kom hem, men då funkade inte internet, så jag var rätt sur hela kvällen, hade massa saker att göra.

Igår var jag i Sthlm och träffade Sandra. Hittade då toppen i rött på gina som de inte hade i Uppsala, inte i den rätta storleken iaf. Så köpte den röda där och ska lämna tillbaka den svarta idag. Sen hittade jag en jättevarm och go'  polotröja i ljungfärg som jag köpte. Den har knappar vid halsen så man kan knäppa upp själva polokragen.

Sen krånglade tågen massa så fick vänta 40 min.

Väl i Uppsala igen pluggade jag en timme, innan det var dags att gå till ett möte. Efter mötet åkte jag hem. Där det inte var så himla bra stämning i korridoren. Blev inte så mycket pluggat på kvällen därför.


Idag har jag hysteriskt mycket att göra. Hinner inte sitta vid internet knappt idag. Har redan tvättat och lagar nu lunch och har mailat massa viktiga mail, ska fixa köksveckan nu åxå sen måste jag åka snart för jag ska plugga hela dagen sen möte ikväll kl 18 sen hem och packa och städa och plugga+ tv. Sen har jag en massa andra ärenden på stan att göra idag. Jag känner mig redan slutkörd.


You're Beautiful

Det är min favoritlåt just nu, spelar den flera gånger varje dag.

Imorrn ska jag till Sthlm, Sandra har övertalat mig till att komma och shoppa. Egentligen borde jag tentaplugga. Hade tänkt plugga hela dagen men blev inte sååååå...

K har åkt nu åxå.... depp....


"you're beautiful, you're beautiful, it's true"

gårdagens dejt :)

Igår gick K och jag på dejt. Först var vi nere på stan i 2 timmar, kollade shoppingen. Vi hittade inget mer än lite hårschampoo, dusch-vad-det-nu-heter, sånt man tvättar sig med (typ shower gel), och en hudkräm till K. Sen gick vi på den grekiska restaurangen Tzatsiki. Jättegott var det. Efter det gick vi och såg det levande slottet. Den var jättebra. Väl hemma kollade vi lite på TV och somnade sen vid halv 1. Vilken toppendag. Idag blir det nog mest tentaplugg för min del. :)

4 rättersmiddagen

Först serverade jag en liten aptitretare
Förrätten bestod av lins och tomatsoppa
Huvudrätten var fyllda tomater som serverades med bulgar, sallad och bröd.
Efterrätten var handgjorda chokladpraliner köpta i en specialaffär i Uppsala.

Stressig dag hittills

06:30 gick upp
08:00-09:30 skola
10.00-11:30 shopping av kläder + lite saker för middagen ikväll, hemligt än så länge vad det blir men kommer publicera menyn senare.
11:55 hemma och hämtar posten
12:03 bussen ner på stan för att hämta lite grejer+ köpa lite annat till middagen
13:10 hemma igen
13:30 går till ICA för att handla lunch och ingredienser till middagen.
15:35 skriver detta.

nu måste jag städa och göra fint. middagen skall serveras kl 19 dk (dubbelkvart, för de som inte vet)

Dagens shopping

Idag har jag shoppat upp 1650 kr. En del av pengarna gick till kläder. Fick idag min La Redoutetröja som jag väntat på sen juli. Det är den med skjortan. Den är inte inräknad i dagens shoppingsumma :)

Översta är La Redoute.
La Redoute


Denna är från Gina Tricot. Ville egentligen hellre ha den i vinröd, men XS var tyvärr slut i den färgen :( Den påminner en del om en annan jag har nämligen, som oxå är svart, är ju inte så roligt att ha 2 svarta som påminner om varandra. Men det får gå ändå, för jag gillar den såååå mycket.
Gina


Denna har jag spanat på ett tag, och nu slog jag äntligen till. Esprit som ni kan se.
Esprit

hatar dom mer än nånsin

kan inte sluta gnälla över hur mycket jag hatar min överdjävliga basgrupp...FY FAN!

dom vill inte ens ha basgruppsmöte på MSN nu, dom har inte pluggat nåt och dom fattar inget av det jag säger idag tydligen...vet inte om nåt jag tänkt är rätt...och dom tänker inte komma på seminariet imorrn så jag blir själv.....


HATA HATA HATA

hoppas nåt dåligt händer dom!

är så jävla glad att bli av med....

-min basgrupp....dom vill inte ens förbereda sig inför morgondagens seminarium...och inte heller ha basgruppsmöte

-mina gamla skönhetsprdokuter, ska ge dom till syrran+ lite kläder

-min hiskeliga hosta, kändes som man skulle hosta lungorna ur sig ett tag.

Ja det var väl allt jag är glad att slippa för tillfället

Bebe I want

Kolla in alla snygga kläääääder där. Dom är så fiiiiina. Vill verkligen ha dom.


http://www.bebe.com/Main/browse_detail.jsp?PRODUCT%3C%3Eprd_id=845524442547350&FOLDER%3C%3Efolder_id=2534374302796662&bmUID=1129825604638&viewmode=page


http://www.bebe.com/Main/browse_detail.jsp?PRODUCT%3C%3Eprd_id=845524442547232&FOLDER%3C%3Efolder_id=2534374302796662&bmUID=1129825834624&viewmode=page


http://www.bebe.com/Main/browse_detail.jsp?PRODUCT%3C%3Eprd_id=845524442547770&FOLDER%3C%3Efolder_id=2534374302796660&bmUID=1129826116448&viewmode=page


http://www.bebe.com/Main/browse_detail.jsp?PRODUCT%3C%3Eprd_id=845524442546678&FOLDER%3C%3Efolder_id=2534374302796660&bmUID=1129826116451&viewmode=page

Typ alla kläder är asläckra, detta är några som jag absolut skulle vilja haaaaaaa. Finns inget annat märke än Bebe där allt är snyggt lixom. Det är verkligen "mitt märke...skulle väldigt gärna vilja ha ett plagg därifrån...undrar om dom levererar till Sverige...det får jag kolla upp....

näääää...det gjorde dom inte....faaan! *sucka* 

nån som vet var man kan hitta motsvarigheter till dessa modeller jag länkat till?

lugn dag

Satt 2 timmar med min andra grupp idag och planerade inför vårt grupparbete. Nu fick jag precis en MSN-blinkning av ryssen iform av en kyss....Hmm!

Fick inte de roliga sakerna med posten idag som jag hoppats...hoppas jag får det imorgon..blir lite krångligt för mig eftersom jag måste åka hem och hämta posten efter skolan, sen åka ner på stan igen för att lösa ut det jag hoppas på att få...jobbigt...sen ska jag överraska K imorrn när han kommer. Jag ser ut att ha dagen full så att säga.

Ikväll blir det plugg inför det äckligt tidiga seminariet imorrn, hoppas ukrainskan kommer online på MSN...min basgrupp är för lata för att orka ha basgruppsmöten *hata* så jag har lyckats åtminstone få till stånd MSN-möten, vilket dessvärre inte är så hiiiimla givande...när en person mest skickar blinkningar...

Imorrn är det iaf sista lektionen för terminen :) woohooo ska bli skönt att slippa dom...men terminen är inte slut för det, långt ifrån, det är nu det jobbiga börjar.

Kan informera om att 5 poängstentan jag hade i lördags nog kommer att få göras om, vilket känns lite tragiskt...sista chansen blir nog i sommar annars vet jag inte när jag ska göra den...kommer inte ha tid nån annan gång... :(

Ska nog förresten kolla lite på tv åxå.....effektivaste läppceratet?

Hej, om det är nån som läser detta som använder ett riktigt bra läppcerat så kan ni väl tipsa mig, för jag har bara ett dåligt och jag har dessvärre jäääätte torra läppar.


När ni ändå är i farten kan ni väl tipsa om en bra hudkräm/fuktighetskräm? För torr hy då :)

Happy Day

Hann inte äta frukost imorse hade så bråttom till skolan. Lektionen var rätt ok idag. Lunchade på Dragon Palace med herr A idag. Det var mycket trevligt. Vi satt och snackade och åt i 2 timmar. Restaurangen var mycket bättre förr dock :(

Äntligen har jag fått samtalet jag pratade om för några dagar sen. Känner mig så otroligt glad och lycklig.

Ikväll blir det tv och förhoppningsvis lite plugg.

Funderade på om jag borde gå ut och fira lite idag. Samtalet idag var otroligt viktigt för mig + att jag och K firar 3 år idag. Dock kan jag inte träffa K, vilket är lite trist, men får ta igen det senare.

Lidingö och Danderyd

Anmälde intresse på 2 lägenheter idag, en på Lidingö och en i Danderyd. Lär ju säkert inte få nån av dem, för K och jag har ju inte så mycket pengar. Dessutom kan det vara rätt ocentralt med tanke på att vi ska pendla.

Om några timmar firar jag och K 3 år tillsammans.

Lögner om Desperate Housewives

Jag har haft en jävligt usel dag idag. Vill inte gå in på några detaljer, det skulle bara tråka ut er. Men saken blev iaf inte bättre när Sandra envisas med att hon ska se andra säsongen av Desperate Housewives, blev väldigt förundrad av det, så kollade upp kanal 5 och avsnittsarkiven http://www1.kanal5.se/desperatehousewives/avsnittsarkiv.asp och vad ser jag. LÖGNER! Detta är ju säsong 1. Sandra trodde mig inte så motbevisar henne med den här länken: http://abc.go.com/primetime/desperate/recaps/201.html  (läs den inte om ni inte vill veta i förväg vad som händer) HUR I HELVETE KAN MAN VARA SÅ DUM? Man kan ju inte sitta och ljuga för sina tittare. Kanal 5 har verkligen gjort fel och jag skickade minsann ett hatbrev där jag förklarade för dem hur fel de har!!!!!!

Kanske märks det att min dag har varit beyond usel...men men!

Fortsättningen av dagen

16.00 Äntligen ringer personen som skulle ringa. Ska prata med en annan person om samma sak på onsdag vid kl 16.
16.20 Sticker till gymmet
17.20 Kommer hem
17.40 Lagar lite snabb middag
17.50 kollar på Desperate Housewives
-------Gör inget vettigt
19.30 surfar och kollar på floor filler
20.30 kollar på kalla fakta

Resten av kvällen kommer bli TV och förhoppningsvis lite renskrivning av anteckningar. Ska nog gå och ta ur min lins nu.


Sparkle väljer smink

Nu tänkte jag skriva lite om mitt favoritsmink som borde vara i varje tjejs sminkväska.

Concealer: Yves Saint Laurent, har dock inte koll på just vilken av dem jag har
Puder: Kanebos krämpuder BF1 (tror inte den görs längre)
Foundation: Cliniques stay-true makeup (lite för mörk för mig tyvärr)
Underlagskräm: Decleor-Aromessense och Harmonie
Mascara: Har tyvärr ingen. Har inte hittat den perfekta än. Trodde jag hade hittat den perfekta i Loréals Double Extension, men jag vet inte.
Kajal: Max Factor Kohl Pencil
Eyeliner: Loréals Super Liner
Lipgloss: Clinique superbalm tinted lip treatment


ryskt fika/dagen hittills

Idag tänkte jag skriva utfördligt om hur min dag sett ut hittills.

06.30 vaknade efter en ovanligt god natts sömn
07.50 på cykeln till skolan
08.15 -10.00 Mardrömslektion. Ämnet i sig var i sig inte särskilt svårt, men jag hade oturen att hamna längst fram i lektionssalen. Jag och 2 andra tjejer. Första gången jag satt längst fram faktiskt under mina 3 år. Sista gången oxå kan jag säga. För läraren frågade i princip bara oss som satt längst fram. Vi 3 tjejer som hamnat längst fram klagade på rasten och hur dåligt vi svarat på frågorna. Flera andra kom fram på rasten oxå och kommenterade att vi fått alla frågorna. Blev inte alls bättre efter rasten. Aldrig mer längst fram kan jag säga.
10.00 Fröken Å kom och hämtade mig vid lektionssalen för att vi skulle fika. Så fick hon passa på att träffa ryssen och ukrainskan som hon agerat tolk åt igår. Ryssen frågade flera gånger vad jag skulle göra efter lektionen..Från att aldrig ha tilltalat mig förr innan har han blivit väldigt vänligt inställd. Visste inte vad jag skulle svara eftersom han sa flera gånger att han hade så många timmar ledigt och inget att göra. Jag och Åsa skulle på över till riddartorget för att träffa herr A och hans basgrupp, så vi lätt ryssen komma med, vilket han verkade uppskatta. Efter det skulle jag och Å fika. Åsa tyckte att vi skulle bjuda in ryssen på fika oxå, vilket vi gjorde. Så vi gick och fikade på Café Linné. Och det var väl lite sådär med själva fikat. Lyckades ju tappa halva mackans innehåll på bordet, var inte så ql. Mackan var inte sådär supergod heller, men téet var gott. Ryssen var faktiskt trevligare än man trodde. Det underlättade verkligen att Å agerade som tolk, för jag fattar inte mycket av engelskan. Å är så himla duktig på ryska. Jag försökte lära mig lite under fikat. Det gick lite sådär faktiskt. Jag är nog mer passionerad för tyska och kantonesiska faktiskt.
12.30 gick själv på stan och köpte presentkort till mamma som fyller år den här veckan. Köpte presentkort på Åhléns och en trisslott och ett fint kort.
13.00 Ringde ett samtal, som jag tänkt på i 2 månader. Fick inte tag i personen jag ville ha tag iaf så nu sitter jag och väntar på att hon ska ringa tillbaka...blir lite nervös när jag tänker på det. Egentligen tänkte jag utnyttja en av de sista dagarna på mitt träningskort, men får väl gå senare ikväll.
14.00 Det ringer på dörren. Fröken U hade glömt sitt kort och jag var den enda som var hemma. Tur för henne.
14.25 Det har gått 1,5 timme sen jag kom hem. Det känns som en kvart... I don't get it. Tiden går så fort.

Nåja det var dagen hittills det här. Kommer eventuellt en uppdatering på resten av kvällen.


ett ryskt basgruppsmöte online

Blev ett onlinemöte. Ett intressant sådant. Först la jag til ukrainskan sen frågade hon om det gick att prata flera samtidigt på msn. Det går ju så bad hon mig lägga till ryssen, vilket jag gjorde. Han fattade inte vem jag var. Och började fråga om jag hade webbcam osv.....HMMMMMM!!!!!!! Undrar vad han hade i åtanke....samma som alla andra killar som frågar om Webbcam kanske :P

Nåja en del av mötet skedde på ryska, för ryssen föredrog det framför engelska som alla förstod. Men jag hade mitt hemliga vapen. Fröken Å, som översatte allt han skrev och sen skrev tillbaka en massa svar på ryska med ryska tecken och allt. Sen hjälpte herr A till lite grann, men han hade inga fancy ryska tecken.

Mötet gick ju rätt bra, även om inte ryssen bidrog med nåt annat än blinkningar i tid och otid.

Måste nog läsa igenom en artikel nu. Nu är ni uppdaterade om mitt liv iaf.

Den här basgruppen slutar aldrig att förvåna mig

Vi börjar kl 8 imorgon, därför bestämde alla basgrupper i klassen för att träffas på söndagen. Ukrainskan bestämde att vi skulle träffas vid 16.00. Nu skrev hon nyss att varken hon eller ryssen kan komma. Blir så jävla TRÖTT på denna basgrupp...har aldrig haft en sämre basgrupp i mitt liv...

Jag lyckades iaf föreslå att vi skulle ta basgruppsmötet ikväll på MSN...så vi får väl se om det blir nåt. (Inspirationen kommer från A)

Den perfekta lägenheteten

Jag har hittat den perfekta lägenheten för mig och K, bara ett problem. Han vet inte om och när han kan flytta. Jag vet inte hur jag ska göra. Det är ju en 2a så kan ju bli svårt att dela den med en kompis. Har ingen översiktsplan över lägenheten så vet inte om det skulle gå att göra en "dublett" av det.

Fan allt är ju perfekt med den, men hyran är väl eg för hög för att jag ska klara den själv. Men det går ju om jag måste lixom. Men vet inte om det är värt det ifall K inte alls kan flytta till Uppsala. Vår ursprungliga plan var ju att flytta till Sthlm så vi båda kunde pendla åt varsitt håll. Vi skulle då vara ungefär lika långt från respektive stad. Men K vet ju inte var han kommer få jobb heller och OM han kommer få nåt jobb så vet ju inte om det är fördelaktigt att skaffa lägenhet i det läget, särskilt som han kanske inte kommer att vara på pendelavstånd från sitt jobb. Men som sagt inte säkert att han får nått jobb inom snar framtid heller. Dessutom har han några omtentor att göra, men man kan ju jobba och göra omtentor samtidigt...Suck! Vill ju inte att lägenheten ska försvinna, men kanske är Stockholm bättre för oss, men vi lär ju inte ha någonstans att bo om inte K jobbar så han kan ta lån och köpa en säkerligen extremt dyr bostadsrätt :( för andra handsmarknaden verkar inte vara det bästa.

Andra alternativet är ju att chansa på att jag kan få en trea inom snar framtid så jag kan flytta in med en kompis, men det är ju inte så säkert. 3or är svåra att få.

Vad göra? Tips?

*suck* sick and tired of this

Tycks ha misslyckats med omtentan. Med en poäng, precis som förra gången. Iaf om man får tro det preliminära resultatet. Denna gång var nivån rejält höjd. Jag har ju inte fått resultatet än, det kommer om cirka 2 veckor, men tror det är kört. Ett tag trodde jag att jag hade möjlighet att övertala om att få ett till poäng, men jag tvivlar nu på att jag kan göra det, tror det är för stor miss för att framgångsrikt kunna övertala läraren till att ge mig ETT till poäng. Är lite småsur, men var ju iofs väntat när jag kollat på gamla omtentor, de var ännu svårare än denna. Jädra otur att jag inte hann plugga så mycket till den första tentan jag gjorde för den var egentligen ganska lätt. Usch, va jobbigt allt känns. Kommer nog skjuta upp den till sommaren, om jag får. Får väl kontakta läraren sen när resultaten kommer och frågar om jag får skjuta upp den. Eller om jag skulle komma på nåt nytt om tentan så jag kan få mitt sista poäng....

Borde städa upp här...men känner mig lite smådepp. Är väl iofs inte så himla allvarligt detta. Var ju flera idag som skrev tentan för 3e och 4e gången hörde jag. Min nästa tenta är ju på 10 poäng och den måste jag fan prestera på. Måste börja tentaplugga snart, måste rycka upp mig och ta nya tag. Denna tenta var förresten på 5 poäng. Jag har ju säkert berättat att jag läser 35 poäng denna termin, så måste parallellt börja arbeta på min 3e kurs. Läser ju 3 kurser denna termin, men den 3e var ju den jag tentade av idag, så nu är det bara 30 poäng kvar denna termin. Sen blir det nog 30 poäng nästa termin oxå. Blir tungt liv detta.

Basgruppen och den övriga dagen

Jag har faktiskt fört en konversation med ryssen nu, även om jag fick gissa mig till vad han sa. Han försökte prata lite svenska oxå. Min slutsats är att han är ungefär lika bra på svenska som på engelska.å

Idag skulle vi ha basgruppsmöte vid 08, ryssen kom ju inte. Var väl ingen big loss eftersom han inte bidrar med något. Jag kände inte heller att jag kunde bidra med så mycket egentligen heller, eftersom jag har tentapluggat till en annan kurs. Men det löste sig bra idag iaf. Jag kan visst mer än jag tror.

Var nere en sväng på stan oxå, hittade ett par jättesnygga svarta lågklackade stövlar, vet inte om jag ska köpa dem. Vid 13 var jag på massage. Det är ofattbart vad en timme kan gå fort.

Köpte en sallad från Cupido innan jag stack hem, orkade inte fixa någon mat idag. Borde nog plugga resten av kvällen. Känner mig lite depp just nu.

Hade förresten en otäck mardröm i natt, så kunde inte sova så bra inatt. Säkert stressen inför skola och tenta.

Får skriva mer någon annan dag.

hade jag fel igen eller hur var det? :)

Fick min Elle idag, de ringde i somras till tidigare prenumeranter och frågade om de ville förnya Elle-prenumerationen till extraförmånligt pris. Jag tackade ja, och nu idag kom den äntligen. Då såg jag 2 saker.

Lancôme har en parfym som oxå heter Hypnose, varför döper man en mascara och en parfym från samma märke till samma sak? :) Jag var ju väldigt förrvirrad av det där, som ni kan se nedan.

Sen såg jag en glasögon reklam från Calvin Klein och var för ett ögonblick säker på att tjejen på bilden var en före detta korridorare vid namn S :) hysteriskt likt måste jag säga :)

Allvarliga fel i Windows

http://www.expressen.se/index.jsp?a=450894 Allvarliga säkerhetsproblem i Windows. Tycker ni ska kolla upp det.


här är en länk till uppdateringssidan:
http://windowsupdate.microsoft.com/


Lancomes Mascara Hypnose

Testade provet på mascaran idag, den var faktiskt väldigt bra :) har dock inte bestämt mig om den är värd att investera i. Nån som har den som har någon åsikt?

Same Script, Different Cast

Jag sitter just och lyssnar på den fantastiska sången Same Script, Different Cast var så länge sen jag lyssnade på den, så måste köra den på repeat resten av kvällen.

så fel jag hade...

Skrev för några dagar sen att jag fått prov på Lancomes parfym Hypnose. Så fel jag hade. När jag tittade idag vad det var för nåt såg jag att jag fått prov på en mascara. Ska nog testa den imorrn.

Annars är det fullt upp med plugg, tv och alla möten som jag har denna vecka. Var så otroligt stressad tidigare idag så jag var tvungen att ta en promenad. Blev lite bättre nu, så jag har fått lite plugg gjort nu iaf :) ska väl plugga mer idag är det tänkt. Jobbigt att behöva byta mellan ämnen hela tiden. Så mycket att göra i min andra kurs så man får lixom inte riktigt fokusera på tentaplugget i den andra kursen.


sömnlöshet och plugg

Kunde inte somna igår kväll så fort jag slöt ögonen flög det runt massa facktermer innanför ögonlocken. Dessutom facktermer i 2 olika ämnen. Låg istället och lyssnade på musik i min mp3-spelare en timme, kunde inte somna då heller, men till sist lyckades jag iaf somna. Vaknade nån gång mitt i natten igen och kunde inte somna om, men såsmåningom gjorde jag det. Skulle eg gått upp kl 07:00, men kom inte upp förrän 07:50 blev stressigt att hinna med både frukost, vakna och fixa i ordning sig, eftersom jag började vid 09 idag. Var föreläsning idag som var rätt ok. Nu är det dags för lunch och sen plugg resten av dagen (helst) måste försöka avhålla mig från att kolla på tv, men ska nog kolla lite på floor filler och Under cover måste jag ju bara se :)  Ska försöka hålla mig från internet idag. Det är så otroligt stressigt nu med skolan och tentorna.

Jude i blåsväder

Jude och Siennas relation tycks vara över och Jude verkar ha pysslat med andra än barnflickan

 

gymmat idag

Idag har jag pluggat, ätit, kollat på desperate housewives, top och the pops och ska ikväll kolla på the Closer och så har jag GYMMAT. Ja minsann, pallrade mig dit idag, är ju inte riktigt frisk än så tog det lugnt. Tränade en timme. Tränande enbart nacke och rygg. Kändes bra, ska nog träna på måndag igen.

Åt tomatsoppa och bröd till kvällsmat, det blir man tyvärr inte så mätt på :( får nog äta en apelsin lite senare.

Dags att börja plugga igen och sluta obsessa om världsliga saker. Tenta nästa lördag ju.

TLC vs Destiny's Child

Snygghetsfaktor:  Destiny's Child har ju Beoncé de andra är medelmåttor. TLC har ju den numera avlidna Lisa Left Eye Lopes. (May she rest in peace) Men poängen måste ändå gå till Destiny's Child  (1-0)

Hitfaktor:  TLC:s har haft många hits men ingen har riktigt letat sig kvar i gemene mans minne, men vem minns inte Waterfall, Dear Lie, Unpretty och No Scrubs. Hitsamlingen för Destiny's Child är imponerande särskilt från skivan Survivor med låtar som Survivor, Bootylicios, Nasty Girl  och Independent Women. Några av de gamla hitsen är ju Bills Bills Bills, Bug-a-Boo och Say My Name. Resultatet kan inte bli annat än 2-0 till Destiny's Child.

Äkthet: Här kan poängen inte gå annat än till TLC. Inget hycklande här inte, de låtsas inte vara kristna bibeltjejer som klär sig i kläder som passar lyxprostituerade och dansar som stripptjejer (nu råkade jag visst referera till Beoncé som singelartist, silly me) 2-1 till TLC

Soloframgångar: Det är endast Beónce som gjort sig ett välkänt namn som singelartist från Destiny's child och endast Left Eye från TLC med sin skiva Supernova, vilken sågades av kritikerna 3-1 till TLC

Framtid: Tror inte direkt att något av banden har så mycket framtid. TLC har pratat om att ha dokusåpa för att hitta en ersättare till Lisa och Destiny's Child döper sin skiva till Destiny Fulfilled. 0 poäng utdelas.

                                                             Slutsats: 3-1 till Destiny's Child

Personligen gillar jag båda grupperna otroligt mycket. De är nischade på olika saker egentligen. Destiny's Child har de senare åren satsat lite mer på dansgolvhits, medan TLC alltid varit lite mer tunga och inte satsat lika mycket på hitsen, men vem bryr sig egentligen om det, de är fantastiska ändå. Deras skiva Fanmail är perfektion.


Nöjd

Jag känner mig så nöjd med mitt liv. Min nya frisyr, min nya klädstil, att min nacke börjar bli bättre tack vare min underbara sjukgymnast. Redit ut några studiekriser och funnit mer inre ro än tidigare.

Men om några månader blir det kanske hysteriskt igen för då kan jag ha:

misslyckats med någon tenta
hamnat i bråk med någon (igen)
och inte kommit in på kurserna jag ville komma in på


nästa stora sak som kan förstöra är att jag inte får något jobb när jag är klar till nästa jul, men finns botemedel för det oxå ska ni se. För jag har nämligen en plan B :)

Inredningsprogram

Jag har blivit besatt av inredningsprogram. Kollar på inredningsprogrammet på BBC prime varje morgon. Houses behaving badly och idag såg jag när Nate var på Oprah :) älskar inredningsprogram, can't wait att få ett eget hem att inreda. Ville bli inredningsarkitekt när jag var liten. Vet inte om jag skulle blivit så jäkla bra på det. Är inte säker på att jag har nån inredningstalang, men intresset borde väl räcka eller? :) Lite tips på vägen får man ju definitivt. Problemet med mig är nog mest att jag är så hysteriskt nostalgisk så jag inte kan slänga saker.


Tack till världens bästa Zop

Vet inte hur jag skulle överleva på min dator utan honom. Nu har han hjälpt mig att fixa så MSN kan läsa av vad jag lyssnar på in winamp. Är han inte fantastisk? Han har även berättat hur jag ska få min wmp att funka igen med MSN.  Sen skickar han ju alltid roliga länkar :)

dagens shopping

Idag kunde jag inte hålla mig. Storshoppade, trots att jag har otroligt dåligt med pengar. Först shoppade jag några Niveaprodukter från Kicks. Nivea Firming Massage Shower och Multi-Active- Care Lotion på köpet fick man några extraprodukter från Nivea + prover från deras nya foundation och så fick man prover på Lancomes nya parfym Hypnose. Sen gick jag till akademibokhandeln och köpte ett sånt där bokstöd, som man stöttar upp böckerna på när man pluggar. Min sjukgymnast sa att det var bra, så ska testa det. Sen gick jag och köpte en liten present, som är hemlig för en viss person så kan inte skriva ut det på bloggen. Sen sprang jag förbi köp 3 halsband betala för 2 och som jag nämnde igår för Sandra och K så behöver jag ju några smycken som har vissa kvalifikationer och här är dom.


smycken


helping the competition

Hjälpte A med hans första juridiska PM. Kanske helping the competition, men jag har iaf 3 års försprång :) sen dör man ju inte av lite framtida kontakter i business haha :) kan jag komma och collecta då :P

Kvällen har annars varit lugn, TV och nästan inget plugg...men imorrn då tusan ska jag plugga....

En ovanlig morgon

Vaknade och mådde lite bättre idag än tidigare. Var helt säker på att jag ställde om klockan till halv 9 igår innan jag somnade, men uppenbarligen var det en dröm flr kl 8 ringde klockan och då hade jag sovit i 8 timmar. Det räckte tydligen inte så sov till halv 9 sen tvingade jag mig upp.

Fick för mig att vakna upp lite till TV:n och bestämde mig för att klicka runt på alla kanaler som är inställda men som vi inte brukar ha mottagning på. Märkte då att vi fått tillbaka BBC (Prime tror jag det var om det nu finns nåt som heter BBC prime) Den kanalen har vi inte haft på 2 år. Jippie! Undrar hur länge den varar. Kollade på nåt inredningsprogram där på morgonen. Älskar inredningsprogram.

Åt för ovanlighetens skull knappt någon frukost, hade ingen matlust. Vad jag fick i mig var lite rester från salladen. Typ 2 tuggor och sen en kopp vitt te.

Sen var det dags för skola. Jättetrist föreläsning idag.

Efter det stötte jag på David och Maria så gick vi och hämtade ansökningspapper och information om vårens kurser på riddartorget.

Sen stack jag hem, ovanligt nog, brukar alltid strosa runt på stan eller äta lunch.'

Efter det gick jag direkt till ICA. Vilket är ännu ovanligare. Jag brukar faktiskt ha surfat runt vid denna tid på dagen. Brukar alltid surfa direkt efter jag gått upp. På ICA köpte jag massor av mat, bland annat honung och frukt. Måste verkligen bli frisk nu, har inte tid att vara sjuk.
Till lunch blev det multivitamin juice, en banan och ett äpple.

Sen gick jag hem, och nu är jag här. Resten av dagen kommer nog bli TV, plugg och bestämma mig vad jag ska göra med mitt liv. Laga kvällsmat oxå, får bli pastasås med pasta :) Vegetarisk såklart.

Dagens Outfit

Räknade med att det skulle bli rätt kallt idag så kläderna blev dessa (jo lite varmt på hemvägen blev det allt, särskilt med motvind och uppförsbacke)

Svart Halterneck linne, Marie Philippe
Grå/svart sweatshirt/collegetröja från Tiger of Sweden
Grå Leejeans
Svarta stövlar, Wedins
Svart väska
Svarta vantar.
Svart höstjacka
grå halsduk i fleesetyg (hmm hur det nu stavas)


Sparkle väljer teknik

Mp3-Spelare:  Creative, lättast att använda. Vit är snyggastLäckraste Mp3-spelaren:  Ipod Nano. Finns hittills i vit och svart. Framtidens Mp3-spelare. Mycket anvancerad men mycket läcker design.


Läckraste mobilen:
NEC L1, inte lanserad i Sverige än, men hoppas den kommer ut snart. Marknadens tunnaste mobil.   Mest kvalitativa laptopen: Asus, finns inget snack om saken. Centrinoprocessor=coolLäckraste tekniska företaget: AppleBästa digitalkamera: MinoltaBästa TV-tillverkare: ThomsonSparkles framtida TV: 42 tum HDTV plasma :) som en tavla på väggen hihiBästa CD-spelare i budgetklass: JVC
Det var allt för denna gång. Let me know what u think of it :)gör en fuling (hihi) detta har jag köpt

Har köpt denna omlotttröja  fast inte i vitt utan i svart. Bilden blev inte så snygg när jag tog den. Så busar lite och ger en viss Sandra lite gratisreklam.

toppen

toppen

Här är en bild på toppen jag köpte i fredags :) Det är någon form av Halterneck. Man knyter den runt halsen.

tilltänkt shopping och dejter

K ville att vi skulle gå på dejt ikväll. Sa först nej för att jag är så sjuk, men sa ja till sist ja. Vi gick ner på stan några minuter innan 18 så vi hann kolla i en klädaffär. Jag hittade ett jättefint sidenlinne, som K oxå älskade (ovanligt) provade det, det hade precis kommit in under dagen. Den satt jättefint oxå. Det fanns faktiskt bara ett problem, det var att det gick inte att dra upp blixtlåset mer än till hälften. K kunde inte få upp den ordentligt och expediten var bedrövad. Hon hade testat den innan. Det gick inte särskilt mycket lättare att dra upp den när det hängde på klädhängaren heller, men lite lättare gick det. Köpte den inte. Det är ju inte så roligt att inte kunna sätta på sig den själv. K lyckades iaf till sist dra upp den, men då fick vi inte ner den :( så hade ju blivit ett dumt köp. Vi får kolla vidare efter några liknande som inte har dessa dragkedjeproblem. Himla typsikt. Hade varit lite lättare om man inte hade någon byst, men å andra sidan hade den inte suttit lika snyggt då. För den är ju skapad för lite bystigare personer.

Jag behöver Johanna

Ja detta blir inte ett långt blogginlägg. Skulle behöva älta mina livsplaner/livsval som jag redan ältat med David och Fredrik. Men behöver en insatt tjejs perspektiv. Just nu ska jag lyssna på Sandras livsplaner kanske kan de ge någon ledning.


Orkar inte ringa Johanna heller...för jobbigt att ta sig upp från soffan. Med lite tur läser hon nog detta och kommer kanske online på msn :) hihi

God I'm sick!!!!!

3 års firande

Jag och K firar 3 år tillsammans om 15 dagar. Behöver tips på vad vi ska göra/kan göra? Har några idéer. Som jag tänkte berätta om för er som läser. Borde jag köpa en present eller så? I början tyckte man ju att det var jätteviktigt med halvår och helår, men känns som det inte är lika viktigt nu, men det vore ju roligt att göra något.

Idéer: Gå på musikal i Sthlm, kanske är för sent går inte att få biljetter  
            Mysmiddag, med fin choklad (dyra praliner) gott vitt vin....

Nån som har fler förslag? Köpa present till honom? Vad isåfall?

ännu sjukare

Nu har jag blivit ännu sjukare än innan. Tror inte ens att jag orkar pallra mig till ICA. Länge sen jag var såhär sjuk.

livsval

Jag tror jag har gjort ett viktigt livsval, men det är så osäkert så jag vill inte riktigt skriva vad det handlar om ÄN. Jag får se hur jag känner om några timmar, om det fortfarande känns likadant då. Borde ha pluggat nu hela förmiddagen men har istället suttit och obsessat över detta. Måste fråga Daniel om en sak känner jag. Han tycks va lite i samma situation som jag.

Dagens spellista

1. Natalie Imbruglia- Smoke
2. Natalie Imbruglia- Pigeons and Crumbs
3. Nordenstan, Stina- I Dream of Jeannie
4. Dido- Here With Me (Chillin' With the Family mix)
5. Beyonce- Gift from Virgo
6. Celine Dion- Fly
7. Alicia Keyes -If I Aint Got You
8. Olivia Newton John- Hoplessly Devoted To Yo
9. Kelly Chen & Hacken Lee (³¯¼zµY+§õ§J¶Ô)- ·R¤@­Ó¤H
10. Kenny Loggins & Micheal Mc Don- This is it
11. Kelly Chen- Eternal Happiness
12. Nick Cave & PJ Harvey- Henry Lee
13. Stacie Orrico- Strong Enough
14. Meja- My Best Friend


sjuuuk

Har blivit sjuk. Har haft ont i halsen några dagar av och till, men igår började det klia så vansinnigt i näsan och så började jag nysa. Idag vaknade jag med en fullfjädrad förkylning. Inte roligt, känne mig rätt risig.
Hoppas jag blir bättre snart, annars kan man ju lugnt säga att man kastat pengar i sjön på ett träningskort som räcker en månad.

Linda Skugge har fel

Här är en krönika av Linda Skugge som jag avser att kommentera. http://www.expressen.se/index.jsp?a=445189 

Den första ståndpunkten som jag vill kommentera är att hemmamammor är naiva. Mina föräldrar har ingen som helst utbildning. Min pappa gick endast 7 år i skolan och min mamma 8 år i skolan. Pappa är uppvuxen på landet och har jobbat med okvalificerade jobb hela livet. Min mamma stannade hemma från det att hon fick min lillasyster. Vilket är snart 20 år sen. Hon blev efter hand kvalificerad som sjukpensionär, huruvida den kvalifikationen är riktig eller inte avser jag inte komentera. Min mamma får viss sjukpension, men eftersom hon aldrig haft något kvalificerat jobb och stor del av sitt liv jobbade utomlands som barnskötare så får hon inte någon summa som är särskilt mycket att tala om. Trots att ingen av mina föräldrar får någon lön som ens kommer upp i medelklasslön så har vi klarat oss bra.
Så på Linda Skugges kommenter "Snälla hemmamammor, sluta vara så naiva och börja använda hjärnan! Och tänk på barnens bästa!" vill jag bara säga, Snälla Linda Skugge var inte så naiv och börja använda hjärnan. Hade du föredragit att ha föräldrar som jobbade så hårt att du aldrig fick se dem. Jag vet att de som haft det har mått dåligt av det. Var tacksam att du fått ha en förälder hemma.

Nästa ståndpunkt jag vill kommentera är "Så här blir man när man är hemmabarn: man blir helt socialt inkompetent. Jag kunde inte hävda mig nån endaste gång under de tolv skolåren. Jag var fruktansvärt efter socialt och sjukligt blyg och hajade ingenting av det sociala spelet i skolan." Det handlar nog om din personlighet, Linda Skugge, för jag har varit hemmabarn alla år utom åren mellan 2 och 4 år. Jag bodde dessutom på landet så det fanns inget att göra. Jag vill påpeka att jag klarade mig hur bra som helst. Jag var faktiskt nästan överdrivet social när jag var yngre.Prodigy, Manson och Eminem

Prodigy var ju under sin storhetstid ansedda som kontroversiella, sen kom Marilyn Manson och Eminem, sen dess har man inte hört ett skvatt om Prodigy, inte jag iaf. Kanske är det så att man inte kan ha för många kontroversiella artister samtidigt. Märkligt är det iaf. Var tog Prodigy vägen? Nån som vet? Rehab kanske?

Sen undrar jag en annan sak. Det var ju så mycket snack om att Manson och Eminem skulle göra ett samarbete. Har ju inte hört något resultat av det, så kanske inte blev av, men jag är säker på att det skulle bli toppen. Jag gillar ju både Manson och Eminem.

Absoluta favvolåten av Manson är nog förresten Coma White, där min favvo Rose McGowan medverkar i videon. Hon är verkligen underbar! :)

bloggens informella svenska

Några av er kanske uppfattat att min blogg inte innehåller 100% korrekt svenska. Vill bara kommentera detta. Detta är en blogg och därför anser jag att svenskan inte behöver vara korrekt. Den får vara informell och inkorrekt. Däremot läste jag en artikel i modetidningen King, där en artikel innehöll inkorrekt svenska, blev jätteupprörd. Tidningsartiklar bör innehålla korrekt svenska, åtminstone artiklar som är allvarliga, att vissa artiklar innehåller slang eller något är inget jag stör mig på, men den som inte kan hålla i sär de, dem och dom bör inte skriva i en rikstäckande tidning, ingen tidning alls för att vara i mitt tycke. Särskilt inte om personen i fråga är född svensk och bör ha lärt sig det svenska året sen personen är nyfödd. Under sådana omständigheter finns inga ursäkter. Så det så!

värmländska och singelliv

K påpekade för ett tag sen att jag börjat prata värmländska istället för vår vanliga rikssvenska. Det måste va för att saknar Arvikas marknad som är just nu. Sandra är på den. Önskar att jag kunde gått på den oxå och passat på och hälsa på mormor.

Sitter just och kollar på Angel, ett avsnitt jag redan sett, och snackar med vänner på MSN.

Tycker det verkar så jobbigt att vara singel, som de flesta av mina vänner är. Tycks vara One Night Stands och internetraggande till både höger och vänster. Grattis till L som tycks ha håvat in en fin kille iaf, får väl se hur det går för henne. Faktiskt när jag tänker efter så är alla singlar utom Sandra och Daniel med sina respektive, i HELA min bekantskapskrets, borträknat K:s kompisar då, för där är ingen singel.  Känns skönt att veta att man har någon och inte behöva leta och bli besviken på killar som inte hör av sig. Har haft turen att aldrig ha det problemet. Jag undrar hur mitt liv hade blivit om jag inte träffat K eller om vår relation hade blivit väldigt kortvaring. Kanske hade jag varit likadan som de flesta av mina vänner. Letandes efter lycka och kärlek. Man blir tokig av att fundera på sånt, bäst att låta bli.

the woodsman och lasange

Vi såg the woodsman igår. (tror den hette det) Den var med Kevin Bacon och den var riktigt dålig, fast inte riktigt lika dålig som hongkong action filmen vi såg. The woodsman handlade om en villkorligt frigiven pedofil och hans vardag. Rätt meningslös film, fattar inte varför den fått så mycket uppmärksamhet, vill man se något vettigt i det ämnet kan man lika gärna kolla på Oprah liksom.

Idag har vi gjort lasange, som blev rätt ok, formen var dock lite för liten vilket påverkade resultatet på lasangen. Sov bara 8 timmar i natt så är jättetrött men i övrigt mår jag toppen, har försökt plugga lite idag, med dåligt resultat. ( alltså brukar inte sova mer än 8 timmar men har sovit så mycket de senaste dagarna så 8 timmar känns lite)

kollade på dr phil idag med K det handlade om jobbiga In-Laws. Det var roligt men ingen situation liknade direkt våran. Ikväll blir det nog lite tv. The Closer är ju rätt så bra :)