dermalogica (viss inkompetens igen)

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så var jag på Åhléns och letade efter Dermalogica, men deras prover var slut. Fick veta att NK säljer oxå så gick dit och frågade efter prover för känslig hy.

Jag vet inte vad expediterna har för kompetens, men jag bad specifikt om att jag ville ha för känslig hy. Så vad får jag då?

Skin smoothing cream (som är anpassad för normal/torr hy) what part of sensitive skin don't they understand undrar man lixom. Man frågar ju sig. Dessutom var det en så liten förpackning så ska jag testa mer än en gång MÅSTE jag bara testa på hakan. Vad jag egentligen skulle fått är ju Barrier repair. Är ju inte så att jag är i sthlm varje dag. En grej som hända innan det var min tur var en tjej som hade fått fel produkt när hon handlat där, det säger ju lite om deras koll!

Fick åtminstone rätt cleanser. Fick Ultracalming cleanser men seriöst alltså, vad är det för feel på dom? när man ber om för känslig hy, varför får man då inte det? Cleansern var i lika liten förpackning så får väl nöja mig med att tvätta hakan då oxå.

Rosebud

Idag fick jag och finskan för oss att köpa Rosebuds läppcerat. Hon köpte jordgubb och jag köpte originalet. 98 kr på NK, vi bestämde oss för att spara in pengarna och inte ta lunch på torsdag :)

Dagen som gått

06.45 Går upp
07.49 buss till tågstationen
08.40 tåg till sthlm
9.15 går med klassen till företaget
10.00-12.00 föreläsning på företaget (inte så givande)
12.30 lunchar med finskan på Kungshallen, åt bland det bästa jag ätit ute. Libanesisk rätt med kyckling.
13.30 letar efter Dermalogica prover på Åhléns men dom är sluuut.
13.50 får Dermalogicaprover på NK (berättar mer i nästa ínlägg
15.10 åker till uppsala
16-18 pluggar
18-20 en annan aktivitet.
20.15 hemma

Ge oss rätten tillbaka att säga ifrån

Jag blir så djävulskt less på gnälliga patetiska modebloggare. Jag får ideligen länkar skickade till mig av diverse andra bloggade härute i bloggsfären. Ofta rör det andra bloggare som är överkänsliga. Fick just en länk om en tjej som blivit helt förstörd för att någon sagt att jeansen inte satt så smickrande på henne. I ett annat tidigare inlägg hade någon blivit ledsen över att hon fått kritik över en kjol. Jag blir så himla less. Sluta för fan att visa upp er med kläderna på om ni inte kan hantera ärlighet. Många kommentarer som dessa tjejer får är inte alls ute efter att förstöra för dem, även om de påstår det och ibland publicerar på sina bloggar. Vi "vanliga" människor ser oftast inte att den där personen är ute efter dem. Det har väl hänt någon gång att det varit befogat, men oftast är det inte det. Varför blir de som kommenterar trakasserade? Det har hänt mig ett flertal gånger att jag blivit trakasserad av andra i min egen blogg och i de jag kommenterat, för att jag sagt att jag inte gillar vissa kläder. 95% av tillfällena har det varit i min kompis Sandras blogg, men hon är en sån som inte tar illa upp. Hon är tillräckligt säker på sig själv för att klara av en negativ kommentar. Till er övriga som inte är det. Bli som Sandra och lär er tåla lite saker eller visa inte upp er i kläder överhuvudtaget. Uppfattat!? För vi övriga är så less på att höra gnäll hela tiden och vi vill faktiskt kika i  era bloggar....men vi vill inte höra ert gnäll om hur taskiga andra är, när de i objektiv mening  bara är ärliga. Jag vill vara ärlig, men törs fan inte kommentera något negativt längre, förutom i Sandras blogg för THE REST OF YOU CAN'T HANDLE THE TRUTH, obviously.  Jag har skrivit om detta tidigare. Och fick ett flertal kommentarer där, minns att vissa uppmanade att skriva ärligt i deras bloggar, men törs fortfarande inte göra det, för det är faktiskt så att jag skulle uppfattas som att jag trakasserade personen ifråga av andra. Bara för att jag inte tycker som majoriteten, ibland även benämnda "ja-sägare". Och nej, jag är inte ensam om att tycka detta. Jag är bara ensam om att säga det rakt ut.


Vad man hinner när inte datorn är på.

Idag har jag rensat lite i mina smycken. Fröken Josefine har typ lovat att hjälpa mig sälja dem. Insåg då vad det perfekta smycket är för mig. Så ska ta med K ut och shoppa det nästa gång vi ses.

Har även insett hur extremt mycket man hinner när datorn är avstängd. Dock mådde jag lite dåligt när datorn var avstängd. Eller så har det att göra med alla saker jag MÅSTE göra när datorn är påslagen. Som ringa en massa otäcka samtal exempelvis. Suck

Insåg en sak till, om man är effektiv hinner man så himla mycket. Det återknyter visserligen till det där med datorn, men det är sant.

Imorrn ska jag till Sthlm för att gå till en av de viktigaste företagen inom mitt utbildningsområde. Ska dit med klassen på lektion. Detta är mitt första företagsbesök inom utbildningen. Så himla roligt att få gå en kurs, där man får besöka ett företag. Undrar vad jag ska ha på mig imorgon....

Ska nog förbi Åhléns för att kolla efter Dermalogicaprover. Tänkte göra det redan i lördags, men hittade inte Dermalogica bland alla märken, kollade inte så noga heller, men nu vet jag att de är där. Hoppas de har prover kvar. Fröken Johanna ville gå till nåt ställe i Uppsala som jag jättegärna vill följa med till. För övrigt vill jag tacka för svaren på min förfrågan i ett av de tidigare inläggen.


Man skulle kunna gissa att Sverige vann...

i hockey... nån gång i eftermiddags....
Varför gissar jag det? Förutom att jag redan kollat upp det på tidningarnas hemsida.

Jo, det är så att på min våning bor det bara tjejer + en kille. Någon gång i eftermiddags hände något mycket märkligt. Det hördes ett enormt skrikande och springande i korridoren utan för lägenheterna. Då var det killen i korridoren som sprang fram och tillbaka och skrek. K undrade vad det var frågan om, jag gissade att  Sverige vunnit nåt. Kollade sen in Sandras blogg och såg att Sverige vunnit i Hockey och såg sen rubrikerna på aftonbladet och expressen. Ja nu vet man ju att man inte är ensam om att vara lite galen på den här våningen :P


För övrigt. Kolla in föregående inlägg, behöver lite tips.

Dermalogicas serie (behöver tips av er läsare)

Undrar om det är nån som vet hur Dermalogicas serie är för sensitive skin. Är den mycket fuktgivande? som jag nämnde i ett tidigare inlägg så var Decleors sensitive det enda som funkar på mig, får inga utslag av det. Men den är inte tillräckligt fuktgivande, så blev istället astorr :( ska man verkligen behöva välja mellan utslag som knappt går att dölja med smink eller ska man gå och se astorr ut som inte heller kan döljas med smink. Hjälp, behöver verkligen tips, har testat i princip allt utom Dermalogica (och Dr Hauschka).

Sjuk och Tandvärk

Idag mår jag rätt så uselt. Har fruktansvärd tandvärk och fryser jättemycket och har fruktansvärt ont i halsen. Vet inte hur jag ska överleva dagen faktiskt :/

Shopping i Sthlm

Igår var jag och K i sthlm för lite shopping. Fröken J sa att det var dumt att shoppa redan nu och jag misstänker att hon hade rätt, fanns inte så mycket av det jag ville ha inför våren. Den skjorta jag ville ha från Benetton som Elle hade tipsat om fanns såklart inte :( frågade inget om den dock så vet inte om den var slut eller hur det nu var. Jag provade en kjol på Marc O´ Polo, fanns bara en strl kvar tyvärr, strl 34 och den var tyvärr lite för liten. Synd en 36a hade varit perfekt. Kjolen var helt perfekt oxå. Provade även där en snygg kofta, men strl xs satt lite tajt. Visst det hade väl funkat, men den typen av kofta är inte en sån som ska sitta tajt. Strl S blev istället lång i ärmarna och fick jättevida ärmar. Blev ingen tröja där då. Synd. Däremot hittade jag en annan tröja på Nicole. Det är en jättesnygg polotopp, typ stickad fast med ganska korta ärmar. Den är väldigt lång, så ett tjockt bälte i midjan vore helt perfekt. Ska skaffa ett sånt en dag. Det var dagens köp det. Vi lunchade i Gallerian och fikade i Sturegallerian. Sen var jag på Åhléns för hade hittat en skjorta som var lite lik den jag ville ha, den skjortan var från Imitz, men den satt veeerkligen uselt.

Var oxå hos Decleor och frågade om prover för fuktighetskräm för torr hy. Dessvärre var de väldigt inkompetenta där. För jag fick bara protectingdelen och för känslig hy. Det har jag ju redan haft. Frågade om man inte skulle få något mer, då sa hon att det räckte så, men man ska ju faktiskt ha en treatment del först och sen protect delen sen. Dessutom bad jag ju om för torr hy och inte känslig hy. Ger nog snart upp Decleor. Funderar på att testa Dermalogica istället. Jag undrar om det är lika bra som Decleor, för Decleor är det enda min hud tålt hittills, fast krämen för känslig hy var tyvärr inte tillräckligt fuktgivande blev jättetorr av den.

Träffade även Sandra och hennes kompis igår. Det var trevligt, vi lunchade med dem, men vi kom ifrån varandra sen på Zara i Sturegallerian. :/


Lurad av butik

Var på stan idag. Först var jag inne på Twilfit och kollade J.Lo kollektionen. Den var inte särskilt rolig. De hade inte tagit in några av de grejer jag gillade.

Sen fick jag för mig att köpa ett armband. Butiken är ganska liten och alla priser är handskrivna. Jag hittade ett armband, som är rätt trendigt nu och jag läste det som att det kostade 49 kr. Tänkte att det är det ju helt klart värt. När jag stod i kassan tog hon fram ett nytt armband och då såg jag helt plötsligt att det stod 249 kr på det. Som hon slog in och drog från mitt kort. Det var armbandet inte värt. Blev rätt chockad men vågade inte säga ifrån då. När jag gått från butiken gick jag och tänkte på detta, så 20 minuter tog jag mod till mig och gick tillbaka. Men de sa att de inte tog tillbaka saker, så endera skulle jag få tillgodokvitto eller välja något nytt. Eftersom inget i övrigt var fint i butiken, förutom det som kostade över 500 så valde jag två halsband och ett armband. För jag vill ju inte ha ett tillgodokvitto för vill aldrig gå tillbaka till den butiken igen. Gillar egentligen inte smyckena, men jämfört med vad som fanns och välja på i den prisklassen så var det de bästa jag kunde hitta. Jag kan nog möjligen få användning för för arbandet men halsbanden är inte fina (i mina ögon) börjar ångra igen att jag köpte dom och är förbannad att jag lät mig luras av priset från början. Ännu mer sur är jag på att de inte tar tillbaka varor och ger en pengarna.  Är verkligen jättesur för detta. Funderar på vad jag ska göra med smyckena, om jag kan sälja dom eller ge bort dom eller nåt. Om nån vill ha. Har dock ingen kamera....fan alltså!!!!


Hittade dock mycket läckert på MQ, men det är deprimerande att jag nu kommer ha 249 kr mindre att shoppa för denna månad :( får väl regga mig på Tradera eller be nån sälja åt mig.



Shopping i morgon

Imorrn blir det äntligen shopping i morgon i Sthlm, som jag längat efter så länge nu. K ville inte gå på middagen så vi går inte på den. Ska träffa Sandra och hennes kompis imorrn oxå. Vi kommer ha sååå roligt imorgon. Länge sen jag och K shoppade tillsammans.

J.Lo Lingerie

Idag har J.Lo:s Lingerie kollektion premiär, funderar på att åka ner på stan och kika på den. Hittade som sagt lite fint på olika internethemsidor, men vore ql att se dem IRL, om de har något fint i rätt prisklass. Har ju äntligen fått CSN :)

En bild två rykten

Ibland blir man både less och sur på skvallermedia. Här har man tagit en bild och satt i hop det med två olika rykten. Kolla in denna från aftonbladet och denna från expressen.

Oväntad present

Idag fick jag en bok, alldeles gratis och oväntat från www.jobbguiden.se . Jag är inte ens registrerad där, den bara kom :) Jobbguiden hette den. Inte tittat i den än men den verkar mycket bra.


Bokrean

Köpte 2 böcker idag:

Da Vinci koden, Dan Brown 49 kr

Den goda osten; Upptäck, välj, njut , Fiona Beckett 79 kr


Wall flower Longoria

Jag kanske har allvarliga problem eller nåt, men visst, Eva Longoria, känd från Desperate Housewives, har väl fina drag tror jag, men ärligt talat så kan jag inte se henne. Hon har ju en kampanj för Loreal, men jag kan inte se henne i den, varken i reklamfilmen eller på bilderna. Jag kan se bakgrunden tydligt men måste anstränga mig för att se henne. Jag vet ju hur hon ser ut, för jag har ju sett serien och så, men för mig är hon inte något annat än en "wall flower", så till den milda grad att reklamfotona med henne upplevs som en fläck av färg och att det inte är något på dem om jag inte fokuserar ordentligt på bilden.

Jag önskar att hon hade krokig nära eller jättetjocka eller tunna läppar eller något annat som utmärkte henne. Jag antar att hon är för perfekt och jag kan nog helt enkelt inte se perfekt. Selektiv perception. Däremot såna som Angelina Jolie är lätta att se, för hon har kraftiga käkben och tjocka läppar som utmärker henne.... Nån mer som har detta skumma problem? Eller kanske bara jag som är psycho?

Middagsinbjudning

Blev inbjuden på middag i sthlm igår kväll, så ser ut som vi får mer än bara shopping att göra i sthlm. Om jag och K nu kommer iväg dit. Längtar. Spanade shopping idag i Uppsala men fanns inget fint, utom ett linne, men orkade inte prova var dessutom Medium.

Om det blir shopping i helgen

Då kommer det primära att leta efter vara:

* Kjolar

* Schal (tycks verkligen bli mer och mer hett nu. Har längat så länge efter att den trenden ska komma tillbaka)

* vit skjorta ( trenden är het nu, så måste passa på. Hittat sjukt snygga vita skjortor i Elles senaste nummer)

Spaning på baddräkter

Jag måste definitivt köpa ny baddräkt/bikini till sommaren. Tänkte visa upp några av dem jag gillar från Laredoute.


Denna är söt, feminin, men ändå lite kaxig. Me like a lot.

Här har vi en assnygg, kvinnlig baddräkt.

En sån här badräkt har jag velat ha ända sen jag såg Charlize Therons baddräkt i Lorealreklamen.

Denna är oxå snygg, men känns inte som mitt förstahandsval direkt.

Den här var oxå rätt fin, men skulle nog inte heller vara förstahandsvalet.

Fräsch, men vet inte om jag har kroppen för bikini direkt

Denna är sportig och kaxig, skulle kunna funka. Åtminstone skulle fen va fin på andra.

Sugen på shopping

Jag är verkligen jättesugen på shopping. Håller nog på att förvandlas till en shopoholic. Men just nu känns det så skönt att bara fokusera på ytliga saker istället för sitt eget liv och ångest.

Britney

När ska egentligen Britney ta sig i kragen? Fattar hon inte att om hon ska rädda sin karriär kan hon inte gå och skaffa barn IGEN, men den där gold diggern, hon skulle ha lyssnat på Dr Phil.


Tommy Lee hånglar med en man

Yeees, it's true. Om man får tro skvallerpressen iaf.

Paris Hilton, en slyna?

Ja det kan man fråga sig. Enligt Mischa Barton är hon det. Förövrigt kan man ställa sig frågan om Paris byst inte är fixad.

oj vilken grannosämja

Gillade rubriken på denna allra bäst.

OMG vilken viktnedgång

Mycket ska man se innan ögonen trillar ur, eller hur man nu säger det ordspråket. Här är en sak jag ALDRIG trodde jag skulle se. Aprilskämt?

Är iaf glad för hans skull. Spana in
detta.

Pank, mer än vanligt till och med

Jag är otroligt pank idag märkte jag. Skulle ta ut pengar idag. Skulle fika med finskan och köpa födelsedagspresent till Sandra. Så blev dock inte fallet. Fick reda på att jag hade för lite pengar för att det skulle vara möjligt att ta ut. Så finskan fick betala fikat och presenten till Sandra får jag tyvärr skjuta upp. Måste dock skaffa pengar innan imorrn, så jag kan gå på bokrean. Fast nu kom jag på att jag tänkte ju inte åka ner på stan imorrn. Hmm, jag får se när jag hinner på bokrea.

Jobbar på mig själv

Kunde inte somna i natt för all ångest. Har gjort en mind map över min framtid. Ångesten idag ter sig mycket mindre. Jag har precis strukit ett alternativ från min mind map, så det känns lite bra ändå.

För att hantera min ångest har jag bestämt mig för att inte skriva något mer i detta ämne. Kommer ett tag framöver mest blogga om ytliga saker. Det är ett sätt för mig att hantera min stress och ångest på. Varje gång jag har ångest brukar jag tänka på inredning.  Det brukar hjälpa. Nu har jag en lägenhet, så inredning borde vara jätteroligt, men dessvärre får man inte spika eller göra något med väggarna, så det har tyvärr tagit bort lite av det roliga med inredning.

I senaste Elle såg jag ett fint inrett hem, blev väldigt glad att de för en gångs skull visade ett hem i min smak. För övrigt vad det gäller Elle, så blev jag otroligt inspirerad av alla kläder i reklam och i trendbibeln. Har aldrig någonsin blivit så inspirerad av Elle förr. Typiskt, för jag tänkte ju inte förnya min prenumeration på Elle.

Ps. Pseudonym, kan du se att jag bättrat mig nu? :)


Dags att börja prouducera...

Har inte kommit igång med plugg än....på grund av min besatthet....men nu har jag bestämt mig för att ersätta min besatthet med koncentration på studier...om inte det funkar ska jag tänka på ytliga saker...såsom shopping tills jag kan koncentrera mig igen...får INTE tänka nåt mer på framtiden..pallar inte mer...vill nog inte ens jobba....

Fungerar inte normalt

Usch försöker verkligen låta bli att obsessa över min framtid.....jag vet ju att jag kommer klara mig bra...men kan inte koncentrera mig på plugg om jag inte har ett specifikt mål att röra mig mot....ja rätt psycho jag vet...men lider verkligen av det....önskar att jag kunde göra seminarieuppgiften för imorrn, men så fort jag sätter mig ner börjar jag tänka på det igen....försöker så gott jag kan att tränga bort det....

Kroppshållning

Försöker bättra på min kroppshållning och det tycks resultera i att jag får ont i ryggen... :( måste nog träna rygg, nacke, axlar och mage mer. För fin kroppshållning vill man ju ha...

Ångest

När detta år är slut har jag examen. Nu har jag fått ångest vad jag ska göra med mitt liv. Det finns 3 kategorier av arbetsplatser jag kan tänka mig. Men 2 av dem gör att om man väljer den kategorin kommer man förmodligen aldrig kunna byta. Väljer man den 3e, så finns det 4 alternativ till att lyckas få ett bra jobb.  Det är så svårt för den 3e ger så otroligt mycket ansvar, men det är oxå det jag är mest intresserad av. Men jag kommer nog få mycket press på mig att göra rätt, för vår lärare pratade om skadeståndsskyldighet om man gör fel....det låter så hemskt...klarar man den pressen....? Han berättade att en person i toppskiktet av denna kategori hade gjort fel, så kan en person där göra fel så kan ju jag oxå göra det....

Vad vill jag göra egentligen?
Var kan jag få jobb?
Är lönen viktig?
Är arbetsuppgifterna viktiga?
Är kreativitet viktigt?

Hur ska jag göra....? Det är så svårt att avgöra, när man inte läst alla kurser än...


Typisk arbetsplats 1:  Beror på vilken avdelning man kommer in på... och om det är trainee eller vanlig anställd. Finns definitivt möjligheter att avancera, men kanske är uppgifterna inte så stimulerande  vissa fall...beror väl helt på.... sen beror det på vad jag ska läsa i höst. En sak är säker. Kommer inte ha användning för det jag läser nu och inte exjobbet och kanske inte heller kursen jag ska läsa i höst. Däremot finns väldigt stora möjligheter att ha användning av det jag läst förra terminen.

Typisk arbetsplats 2: Vet inte så mycket om denna typ av arbetsplats. Förmodligen väldigt rolig. Säkerligen vissa möjligheter att avancera. Kan säkert få en del användning av min utbildning, men har man väl börjat där kan man inte gå tillbaka till sina rötter så att säga.

Typisk arbetsplats 3: Detta är den traditionella arbetsplatsen, som jag har sagt att jag vägrar jobba på, men denna kurs jag läser nu har förändrat mig. Älskar denna kurs, vill komma in på en liknande kurs i höst, samt att exjobbet relaterar till den här typen av arbetsplats. Däremot får man sån otrolig press på sig att göra rätt, minsta fel kan vara ödesdigert. Svårt är det oxå att få jobb på detta ställe. Krävs vissa sidomeriter om man vill ta sig någonstans.... Något annat viktigt är ju samtidigt, att jag bara är intresserad av de ämnen jag läser, vill inte hålla på med något annat...

Usch jag blir gaaaaaaaaaalen....kan inte sluta tänka på det heller...även fast jag inte borde....måste sluta obsessa :( kan ju inte veta hur det kommer se ut framöver lixom...


Ska inte tänka något mer på det här nu....ska ignorera mina tankar... (för övrigt vill jag helst ändå till arbetsplats 3....men...nä måste sluta tänka på detta nu)




Fortsättning på Melodifestivalen

Gillade sportkommentatorernas analys av Martin Stenmarks framträdande förra året. Gillade även "tysken" som spelade alla instrument själv :)

Blev lite förvånad att inte Pandang kom med, kan väl gissa att det inte var så många ungdomar som tittade på melodifestivalen. Eller så hade jag fel, kanske gillade de inte låten.

Microfonstativsskämten kändes dock väldigt onödiga och överflödiga.

Finalist i part 1 av melodifestivalen är: Sing for me med Andreas Johnson

Ny chans i Globen får Du ljuger så bra, Kameleont och The Name of Love

Melodifestialen part 1

Nu tänkte jag recensera låtarna och framträdandena i melodifestivalen.

1. Ayiayeh, eller nåt. Nån portugiskisk sambalåt eller nåt.... riktigt hemsk, tjejen kunde INTE sjunga live något vidare.
2. Electric Banana Band- Kameleont... De är alldeles för söta i sina kostymer, är så glad att de ville ställa upp i melodifestivalen. Låten är rätt Catchy, men det är nog ingen vinnare direkt. Den är lite väl Tuggummi/plast pop, men söt.
3. Anna Sahlene-This Woman...har alltid gillat Sahlene, ända sedan Bullerbyn :) Helt OK låt. Den tjejen kan faktiskt sjunga. Snygg är hon oxå. Gillar dock inte byxorna så mycket, men de lyckades dölja magen mycket framgångsrikt.
4. Magnus Bäcklund- The Name of Love....lite folksmusik toner. Påminner mig ganska mycket om Bon Jovi och Michael Bolton...en blandning av dem. Låten är dock inget jag direkt kommer ta till mig. Han kan ju verkligen sjunga, men det är inte riktigt min musikstil. Den är dessutom lite för kommersiell, känner ingen själ i den.
5. Linda Bengtzing- Jag ljuger så bra...läste att den var vinsttippad ikväll. Den är väldigt schlagercatchy. Man får ju fråga sig, ska det vara en tävling i schlager eller musik? För är det fortfarande en Schlagertävling, ligger denna låt väldigt bra till. Det är nog den bästa hittills faktist...fast låt 3 var oxå bra, men inte jättemycket schlager.
6. Pandang- Kuddkrig... Hip Hop, typ...Kommer bli en såååå stor hit bland fjortisar *lova* Väldigt catchy. Inte schlager, men gissar att den kommer ligga otroligt bra till....känns som en blandning av the Street, Balsam Boys och CK (han med Dixie). Hur mycket det än tar mig emot att säga det: den är bra.
7. Hannah Graaf- Naughty boy...Hon var väldigt uppklädd. Inte alls den typen av kläder som jag trodde hon skulle ha. Hon var klädd och sminkad lite som en jazzsångerska från 50-talet. Tyvärr har hon inte världens bästa röst och inte särskilt orginell heller.  Rösten har inte så mycket personlighet. Hade nog föredragit om detta nummer framförts av Marilyn Monroe. Låten är säkert bra, den hade behövt lite annorlunda arrangemang och en sångerska med mer personlighet i rösten och framför allt lite säkrare. Men hon är ju inte dålig, hon sjunger ju inte falskt eller så. Men hon ser ut lite väl mycket som en pinuppa som försöker vara jazzsångerska.
8. Andreas Johnson- Sing for me.... Roligt att se att Andreas är tillbaka. Men han hade konstiga kläder på sig och otäckt smink på sig...huuu! OMG  refrängen är som en blandning mellan 60-tals-Schlager och typ Håkan Hellström. Fast Andreas sjunger sååå mycket bättre. Denna låt är väldigt glad. Hade inte blivit förvånad om Beatles hade skrivit denna låt. Ungefär så känns det...typ... blir dock lite ledsen att Andreas förstör sin image, med uselt klädval och horribelt smink...och att ens ställa upp i melodifestivalen, efter att ha gjort Glorious....Ofattbart! Han borde bara ställt upp om han haft en låt som Glorious. Samma stil typ.



I övrigt verkar Lena Ph klara sig fint.


Vårgarderoben skall inhandlas

Jag behöver massa nytt. Allt är väl inte specifikt för just vårgarderoben, men vill ha:

Några snygga våriga, sexiga polotoppar (ärmlängden spelar ingen roll)

Massa snygga, kvinnliga, kjolar

För en gångs skull sköna strumpbyxor. Alla mina strumpbyxor kliar. De som är av nylon alltså, hatar att ha nylonstrumpbyxor men mina sköna vinterstrumpbyxor från H&M är jättesköna...men man kan ju inte ha jättetjocka när det blir vår.

Sen vill jag ha ett snyggt, classy halsband och gärna matchande smycken till det, typ armband eller så.

Sen måste jag införskaffa läckra trendiga håraccessoarer

Sen måste jag såklart oxå skaffa en riktigt somrig och feminin klänning

En annan sak jag gärna vill ha är en snygg, svart, feminin kavaj

Det sista på listan som jag vill ha är ett plagg med sidenband, tycker det är så fint



Nån som kan betala mina inköp vore inte heller så dumt :)


UPPDATERAD: Halsdukar och Schalar skall oxå spanas efter


Kläder från Bebe

Här är lite från Bebe som jag gillar:

http://www.bebe.com/gp/product/B000BQOLZI/qid=1140194668/ref=sr_1_0/103-0032509-3195852?%5Fencoding=UTF8&fontColor=000000&node=15378581&totalItemIn1Page=8&displayPageNum=1&startIndex=0&bbBrand=core&firstPageItemNum=0&restPageHasColor=0&myViewID=embedded&displaySalePrice=0&displayItemNum=4&standardPageSize=12&size=4&rh=&page=1&bgColor=

http://www.bebe.com/gp/product/B000BQPQM0/qid=1140194817/ref=sr_1_7/103-0032509-3195852?%5Fencoding=UTF8&fontColor=000000&node=15378551&displayPageNum=1&startIndex=0&bbBrand=core&firstPageItemNum=8&restPageHasColor=1&myViewID=embedded-leaf&displaySalePrice=0&displayItemNum=16&standardPageSize=12&size=16&rh=&page=1&bgColor=FFFFFF

Vad jag gillar från Asos

Här är vad jag gillar från Asos just nu:


http://www.asos.com/Sienna-Miller/Beatnik-Belt-Jacket/Prod/pgeproduct.aspx?iid=68169&cid=1435


Blev visst bara ett plagg

Varit hos kompis

Har varit hos Annika 2 dagar i rad nu, har haft så otroligt trevligt. Skönt att vi bor så nära varandra. Hennes två katter är oxå helt underbara. Idag såg vi Legally Blonde på DVD. Vi lagade middag och åt rabarberjpaj med vaniljsås till efterrätt.

Ett nytt sätt att borsta tänderna på

Nu har jag testat ett nytt sätt att borsta tänderna på, och jag kan inte rekommendera det.

Eftersom jag skulle åka till K idag, så tänkte jag att jag skulle köpa en ny tandborste hos honom, därför tog jag inte med min gamla från Uppsala. Men när jag kom fram ville K gå och handla själv, så att jag kunde vara hemma och ta det lugnt. Följaktligen blev ingen tandborste köpt, för jag glömde att jag behövde en då. K hade heller inga extra tandborstar hemma, så vad gör Sparkle då? Jo, jag försökte borsta tänderna med en tops.  Det funkade inte särskilt bra. Så jag bestämde mig för att koka Ks tandborste. Jag måste säga att tänderna blev väl rätt rena, men tandborsten var riiiiktigt dålig. Usch!  Måste köpa en bättre till honom.


Dumma kameran

K's kamera är fortfarande trasig, så bilderna är tagna med Sandras kamera, men nu är den återlämnad så nu blir det inga bilder på ett tag :( Inte för jag har nåt att ta bild på heller så :)

Planer för kvällen

Nu ska jag över till Annika och hänga lite :)  Har precis kollat på Sofies Mode.....svårt att låta bli att säga detta, men hon måste vara en av de mest oattraktiva i media....

Bild på Von Dutch-T-shirtarna


Här kommer bilderna på Von Dutch T-shirtarna som jag nämnt tidigare :)


Bild på Von Dutch-T-shirtarna


Bilder på mina fina linnen

Här är mina linnen som jag pratat om. Det till vänster är från In Wear och det till höger från Vila


mina fina linnen


Bild på vinterstövlar och Gasqueväska

Här är väskan jag pratat om och nu kommer äntligen bilden på mina vinterstövlar :)



stövlar, gasqueväska


Bild på tilltugget från festen

festmaten

salsa, guacemole, gräddfil, nachoschips, tortillachips, morötter, ölkorv, oliver, fetaost

Uppdaterat: Bilden på mitt superfina bål kom dock inte med. Finns en bild på bålet men där är
Sandra med. Upp till henne om bild på det skall läggas upp.

MDH-tentan

Ringde MDH idag och frågade hur tentan hade gått. Fick veta att jag har blivit godkänd på den. Vet dock inte vad slutbetyget blir. Vet inte heller om VG är max eller om G är max.  Vet iaf att det inte finns MVG. En annan kille som jag pratade med hade oxå fått G så....

MDH-tentan

Ringde MDH idag och frågade hur tentan hade gått. Fick veta att jag har blivit godkänd på den. Vet dock inte vad slutbetyget blir. Vet inte heller om VG är max eller om G är max.  Vet iaf att det inte finns MVG. En annan kille som jag pratade med hade oxå fått G så....

MDH-tentan

Ringde MDH idag och frågade hur tentan hade gått. Fick veta att jag har blivit godkänd på den. Vet dock inte vad slutbetyget blir. Vet inte heller om VG är max eller om G är max.  Vet iaf att det inte finns MVG. En annan kille som jag pratade med hade oxå fått G så....

Företagsamma människor

Jag har ett tag tänkt på att många i min omgivning är otroligt företagssamma. Idag kikade jag in på Legally Blondes blogg. Jag kan inte begripa hur en så ung människa kan vara så otroligt duktig och företagsam. Jag borde bli mer sån, men har lixom inte riktigt passionen för det. Är väl för lat. Sen finns det andra, som inte tagit studielån en enda dag, utan arbetat vid sidan av studier. Sen finns det andra studenter som är så aktiva hela tiden + har jättebra betyg. När ska jag bli sån? Själv har jag ju inte gjort något särskilt med mitt liv. Började plugga direkt efter gymnasiet. Det positiva är ju att man är ung när man kommer ut på arbetsmarknaden, men man saknar oxå viktiga livserfarenheter som företag tycks finna särskilt meriterande, såsom utlandserfarenhet och såna saker.

Alla hjärtansdagfirandet

Vid 20 gick jag till Snerkes för att träffa Å. Mellan 18-20 hade jag umgåtts med några andra kompisar, var lite trist för vi hade inget fika... Nåja på snerkes fick vi hänga med Z i DJ-båset. Det var trevligt, men varken jag eller Å var direkt på partyhumör, så vid 22 gick vi till Upplands för att äta Nachos...men all Nachos var såklart slut, så vi fick dela på en hamburgertallrik istället, vilket funkade bra det med. Väl där så träffade vi några av Å:s kompisar helt spontant så vi satte oss med dem. Det var trevligt. Z kom oxå. Vid 23.30 bestämde jag mig för att ta bussen hem.

Sådär, nu vet ni vad jag gjorde igår. Vad gjorde ni själva? Skriv gärna en kommentar och berätta.

Äntligen gymmat igen

Imorse va jag på gymmet. Tränade en timme, tränade i princip bara rygg, mage, nacke och axlar. Jag har problem med just rygg nacke och axlar så det är därför jag fokuserar så mycket på de områdena.

Jag fick oxå bekräftat vad jag misstänkt, jag hade gått upp ett halvt kilo på en vecka. Måste vara all choklad jag ätit på sista tiden. Ingen överraskning direkt att jag gått upp, dels på all choklad och annat onyttigt samt att jag tyckte att jag gått upp själv. Nu blir det minsann bara nyttigt framöver.

Sissel

Jag och K ska gå på Sissel-konsert den 19 mars. Ska bli väldigt roligt, för hon är väldigt viktig i vår relation. (Nä tänker inte berätta varför) Den 19e mars firar vi oxå 3 år och 5 månader, så det ska bli extra roligt att gå då.

Alla hjärtans dag

K är inte här så tänkte inte fira alla hjärtans dag särskilt. Fick en inbjudan av fröken Å för en stund sen att gå till Snerkes ikväll och se Z spela. Vore roligt, dels är jag med i Snerkes så det är gratis för mig och dels känner jag ju Z lite oxå.

Känner mig lite sjuk och är spänd i nacken av allt intensivt pluggande så tar det nog lugnt ikväll men kan va ql att göra nåt ändå...när jag ändå är "ledig" imorgon...lär väl va överhopad med plugg imorrn...

Seminariet

Hde en stressig morgon. Vaknade 9.15 och bussen skulle gå 9.48 så var mycket att hinna på kort tid. Fick ägna ungefär 20 timmar åt seminarieuppgiften, precis som jag trodde....Därför jag vaknade så sent i morse.

Seminariet gick väl rätt bra...läraren var väldigt aktiv...så kändes ok att man inte hade full koll.
Alla har noterat att vår gästlärare är lite kär i min basgruppskamrat-Snyggbritten. Hon höll verkligen på idag. Det är obeskrivbart tyvärr, så ni får tro mig på mina ord....om det inte är kärlek så är det med säkerhet LUST!   Hihi alltid lika roligt i vår klass....Faktiskt den bästa och roligaste klassen jag gått i.


Väntar på tentaresultat

Idag skulle tentaresultatet komma upp lovade MDH-läraren. Men jag har inget student-id på MDH så kan inte kolla :( han sa oxå att han trodde att de skulle maila ut resultatet, men har inte fått något än...vill veta....är lite orolig...drömmde att jag fått underkänt eller dåligt på tentan...var inte riktigt klart i drömmen hur det hade gått, men var iaf väldigt missnöjd....

sjukt mycket plugg

Hur mycket förväntar de sig att man ska lägga ner på ett seminarie? Jag kommer lägga ner ca 20 timmar på seminariet tills imorrn....vanliga seminarier behöver man ju max lägga ner typ 4 timmar på....helt sjukt krävande kurs detta.....fan blir så less!!!!! och jävligt stressad!



Uppdaterad:  Seminariet innefattar att läsa 157 sidor på engelska och besvara 9 uppgifter, och sen utöver det besvara ytterligare en uppgift som inte relaterar till det tidigare.

Rätt så sur!

Skyndade mig från tandläkaren för att hinna med bussen inom tidsramen för att man kan åka på samma biljett. Hann precis, men när jag skulle aktivera mitt kort så pep det inte, så skulle aktivera det en gång till, då drog den nya pengar+ pep....så nu kunde jag lika gärna ha stannat längre på stan när jag ändå fick betala biljetten hem och inte åka gratis....jädra busstrafiken!!!!!

Tandläkarbesök

Har varit hos tandläkaren och lagat om ett gammalt hål. Var en ny tandläkare denna gång, var lite orolig att han inte skulle vara lika bra som min förra, men det var han. Han rekommenderade bedövning denna gång, jag brukar inte ha bedövning, men med tanke på hur mycket han borrade idag så var det riktigt skönt att få bedövning. Jag har aldrig varit med om så mycket borrande förr tror jag.

Nu är jag helt bedövad i munnen. Glad att det är tillfälligt för det är väldigt obehagligt :(

Blev inte såååå farligt dyrt heller. Kostade mig 770 kr.

Marie Serneholts misstag

Såg precis Marie Serneholts video, That's the way my herat goes. Vilket fatalt och patetiskt misstag. Låten var bland det sämsta jag hört och hon själv såg ut som en utviks/dokusåpa-brud i videon. Hon brukar ju alltid vara söt, men sminket, kläderna och det tappra försöket att se sexig ut bara funkade INTE.

Snälla, låt mig slippa se och höra detta elände igen.

Födelsedagsfest

Idag har jag mest sovit under dagen, men nu på kvällen ska jag iväg på födelsedagsfest hos en gammal kompis. K är med en kompis nu oxå, så vi är lite på varsit håll nu under kvällen.

Usch jag är så trött....och lite sjuk oxå.


körtjejen....igen

Vaknade tidigt imorse av att den där tjejen spelade körmusik igen..det är såååå märkligt...vad är det för tjej som ibland på tidiga mornar spelar körmusik...man hör aldrig något annat från henne....men körmusik hör man...väldigt konstigt....det enda man annars hör är när hon ska lägga sig...hon verkar ha en loftsäng, som slår in i vägen när hon kliver upp i den....

JLO Lingerie

Den 24 Februari kommer JLO:s (Jennifer Lopez) underklädeskollektion till Sverige. Den kommer att säljas på Twilfit.

här finns lite
bilder på JLO kollektionen  (Chic Frills är ursöt)

här finns ännu fler  och kolla även in denna

Gymträning

Orkade verkligen inte ta mig iväg till gymet igår, vet att jag borde göra det idag...men det känns lite jobbigt faktiskt...dels är det kallt ute och dels känns det jobbigt att behöva anstränga sig... :( men samtidigt så sitter jag ju bara hemma annars...och att köpa kort och sen inte använda det är ju slöseri av pengar...en tanke vore iofs att om jag skaffade snygga träningskläder kanske det skulle gå lättare att gå dit...mina kläder är definitivt inte snygga träningskläder....I so need to buy new....


Kurslitteratur

Idag fick jag äntligen kurslitteraturen som jag väntat så länge på. 1000 sidor är boken på :)

Dyrt med tandhygenist

Idag var jag hos tandhygenist för undersökning. Dyrt var det...typ 480 spänn för en undersökning. Hon såg att de var tvungna att laga om ett gammalt hål, så det kommer visst bli dyrt. Men uppenbarligen inget nytt, men tvivlar lite lätt på att hon var kompetent ärligt talat....fått en ny tid för lagning hos en NY tandläkare, min gamla har visst flyttat *ledsen* den nya är säkert inte alls kompetent.

Scarlett klär av sig för Vanity Fair

Tydligen har Scarlett en helt vanlig kropp. På något sätt är jag ändå lite chockad, hon ser nästan lite knubbig ut. :-O Samtidigt glädjer det mig att hon ser så hälsosam ut och inget benrangel som låt säga Nicole Richie. Hon påminner mig om de gamla tavlorna från, vad kan det vara, 1700-talet med frodiga nakna kvinnor. Blir glad att hon väljer att visa sig på bild naken, för sådär ser många faktiskt ut, alla har ju inte modellkroppen (eller Kiera Knightleys kropp). Viktigt för unga kvinnors ideal tror jag, att det är Ok att inte vara benrangel.

Fram med fler Scarletts :P


Dagens outfit

Grå Leejeans
Min gröna Von-Dutch T-shirt
En svart bolero från Gina Tricot
och en medaljong i form av ett hjärta, i silver

Känner mig otroligt bekväm idag. Absolut INTE min vanliga klädstil...undrar om jag vågar mig in på "fashion-show library" idag...?  Men tufft att testa en annan klädstil. Trivs otroligt bra i den. Undra vad K skulle tycka om den....han har aldlrig sett mig i en så "slapp" klädstil...utanför lägenheten vill säga :P

det perfekta linnet

Har nu äääntligen shoppat det perfekta linnet till min väst. Det blev ett rosa/brunt linne från In Wear :) Dock kommer inget foto på ett tag, eftersom K's kamera är trasig och Sandras kamera som jag har här har ingen sladd.

Ibland blir man trött på att vara duktig...

Detta är tredje dagen jag har tänkt att vara duktig.

* Idag har jag hittills tackat nej till stockholmsresa med den finska tjejen.

* tvättat en stor maskin med kläder

* skrivit ansökningsbrev

* ska åka ner på stan och kopiera lite grejer till bostadsbidraget

* åka ner och plugga på biblioteket

* städa upp lite


Man undrar ju var slacker-sparkle tog vägen!? Känns bra att vara duktig, men också väldigt tröttsamt.


Duktiglistan

Idag har jag varit duktig igen

* haft basgruppsmöte med bara den finska tjejen idag

* lärt känna den finska tjejen bättre över lunch, hon är inte så konstig som hon verkade

* skaffat handledare till exjobbet

* varit på försäkringskassan och pratat om bostadsbidraget, måste dock komplettera lite shit-grejer

* bestämt mig för att testa Oil of Ulays fuktighetskräm för känslig hy. Hoppas den funkar. Har testat alla andra märken (Decleor är svårt att få tag på i Uppsala, och den för sensitive är inte tillräcklig för min hy, behöver testa en starkare från dem)

* pluggat på biblioteket

* lagar nu potatis och löksoppa

* snart ska jag hjälpa Fredrik i WoW.

* ikväll blir det fruktsallad, lite tv, leta grejer till bostadsbidraget och kanske skriva CV.


Decleor

Har börjat använda Decleor igen, för sensitive skin....enda jag tål hittills...skulle vilja testa den som är gjord för torr hy, eftersom min hy är ganska torr...men det är ju sååå himla svårt att få tag på i Uppsala, får väl åka till sthlm igen och fixa, sist jag va där hade de slut :( hoppas jag tål den torra isf.

gör inget särskilt...

...men har ändå varit duktig idag.

* har konsulterat studievägledare om hösten

* har hämtat registerutdrag på studerandeexpeditionen

* pluggat duktigt på biblioteket

* har scannat mina betyg hos Josefin

* ska fylla i bostadsbidragsansökan



Imorrn ska jag konsultera min lärare, fråga om han vill bli min handledare.



Guuuu' va duktig jag känner mig :) ....faktiskt!!!!

Inflyttningsfesten

Igår kom Sandra till kl 11 sen var vi och shoppade. På eftermiddagen gjorde vi lite snacks inför kvällen och åt pizza när K kom.

Kvällen kändes lyckad. Hoppas grannarna överlevde den höga musiken :) Det kom mycket folk under hela kvällen räknat var det nog lite över 20 personer som kom. Vid halv 12 tog vi taxi till Birger Jarl. Vi stannade i 2 timmar på BJ innan vi tog taxi hem med ett annat par som bodde i Flogsta. Första gången jag var på Birger Jarl, lär definitvt gå dit fler gånger. DJn var väldigt bra på det ena dansgolvet.

Hade verkligen en toppenkväll igår. Det var så roligt att så mycket folk kom. Fick några gulliga inflyttningspresenter oxå.

Nu är jag jätteseg och trött. K och jag somnade nämligen efter att vi varit en sväng på stan och kollat i butiker och ätit lunch på cupido. Vi sov bort 1,5 timme. Kanske skriver mer om festen en annan dag, nu måste jag ha lite koffein och kvällsmat. So Long!



World of Warcraft och Fest

Fastnade lite i WoW när jag egentligen skulle städa, så jag städar nu istället...
Imorrn är det inflyttningsfest, hoppas det kommer mycket folk. Vi ska ut sen.

Imorrn kommer oxå Sandra. Hon kommer 10.50 till Uppsala. Första gången jag ska träffa henne i Uppsala. Ska bli så ql med shopping, sen stannar hon på festen på kvällen. Superql :)

Borde be henne, eller någon som kommer att ta med kamera, för K's är ju traaaaaaaaaaaasig :´(

Kursen som tycks ha gått så bra

Verkar som att den huvudsakliga kursen jag läste förra terminen gick jättebra. Tycks ha fått högsta betyg på den. Men paranoid som jag är vågar jag inte riktigt tro på det förrän jag sett det svart på vitt, även fast jag fått mail från den som är ansvarig för sammanställningen av betygen....


4,5 timme sömn

I natt toppade jag nog sömnproblemen. La mig ungefär halv 1. Strax innan kl 05 vaknade jag och kunde absolut inte somna om. Less på detta...Ikväll ska jag testa en ny metod. Ska sova på andra sidan av sänge...alltså K's sida av sängen...se om det blir bättre då :)

currylinjer

här är en länk om currylinjer. Man ska visst aldrig acceptera en currylinje på sin sovplats....wonder why...? nä men allvarligt, måste bli ett slut på detta...när jag var i flen och i etuna förra veckan sov jag otroligt bra. Så det måste vara något fel här. Det är sannerligen inte att det är ljusare här inne än där jag bodde innan, för det är precis lika ljust där jag sov i etuna och flen...det är något annat helt enkelt....

Sömnproblem

Jag har fortfarande allvarliga sömnproblem. Kan inte sova på nätterna...när jag ska gå upp är jag så trött så att det nästan är omöjligt att gå upp. Klarar mig inte utan koffein på morgonen. Sen har jag de senaste dagarna tappat hungerskänslor på morgonen. Jag brukar alltid vakna och vara så extremt hungrig. Nu har jag inte orkat få i mig annat än te på morgonen, så nu äter jag lite gröt till frukost.

Jag undrar allvarligt om jag sover på en sån där currylinje....men såna är ju inte bevisade.....ska nog kolla upp om det på internet....


trasig kamera

Nu är K's kamera trasig...blir så less på den där kameran, den har redan varit inne på lagning en gång i somras, då var vi utan kamera i mer än en månad :(

Verkar inte bli några foton på bra länge nu....

North Country, Recension

Var på smygpremiären av North Country igår med Johanna. Den var helt ok. Man kände inte att man slösade bort sin tid, men man vill ju samtidigt inte ha den på DVD. Skådespelarprestationerna var också  helt ok. Skulle nog sätta 3,5 på den. Det var ett intressant manus, men eftersom det inte riktigt var min typ av film sätter jag inte högre betyg.