Bild på mina favvojeans

Här kommer en bild på mina favvojeans. Älskar dem så mycket så jag har 2 stycken av samma modell. Dessa blå och ett par grå, som har lite annan typ av jeanstyg. Tror dessa jeans finns på en bild tidigare i bloggen, tillsammans med min väst.

Älskar dem!!!!!! Nu börjar de bli rätt gamla dock och lite uttöjda :(

favvo-jeans


Träning

Idag har jag köpt träningskort för 1300...kändes lite tungt :( men fick iaf träna med Sara. Det var roligt

Nu äter jag kyckling och pastasallad som jag gjort själv :)

Snart börjar prison break....borde egentligen plugga.....

Inflyttningsfest

Börjar bli dags för inflyttningsfest. Funderar på fredag.

Sakna K-dag

Saknar K massor, vet inte varför.... :( längtar tills han kommer hit nästa gång...kom till mig snart älskling!


Träning

Imorrn ska jag träna med söta lilla Sara :) ska bli roligt. Hon har lurat med mig på ett Medelpass...kommer vara heeeelt död imorgon kväll.

Terminator;Rise of the Machines

Ikväll ska jag ha filmkväll med mig själv...ser fram emot det, skulle iofs hellre se med K, saknar honom så mycket nu...har dock hört att filmen inte ska vara så bra.....önskar bara att jag hade lite chips eller gröna grodor hemma... :) men har ätit massor av choklad i helgen så är väl bäst att jag ligger lågt med onyttigheter

Shoppingen och fotona

Skulle fota kläderna och skorna idag innan jag åkte, då upptäckte jag att K hade slut på batterier i sin kamera *sucka* så bilderna kommer upp nästa helg.

Bilderna som kommer upp då är:

-Min gasque-väska
-Mitt nya söta linne (Det passade till västen, tar tillbaka det jag skrev innan...)
-2 Von Dutch T-shirtar
-Mina nya vinterstövlar (sååå söta)

Helgen

I helgen har jag varit i Flen och träffat K's släkt, men nu är jag tillbaka. Upptäckte att det är billigare att åka från Flen till Uppsala än från Eskilstuna till Uppsala, trots att det är 40 minuter längre restid från Flen, och att man passerar Eskilstuna på vägen.


Utmaningar

Jag har blivit utmanad av både Heidi och Frida, men nu känner jag att det är lite sent att anta utmaningarna plus att jag har lite tidsbrist, men jag lovar att nästa gång jag blir utmanad ska jag försöka anta utmaningarna :)

Foton

Fotona på senaste tidens shopping kommer att komma upp efter helgen.

Shopping i Etuna

Igår åkte jag till K och ikväll ska vi åka vidare till Flen.

Hela förmiddagen har jag shoppat med Annica. Hittate äntligen ett par vinterstövlar som fyllde nästan alla krav.

Kraven var följande:

-Lätta
-Feminina
-Snygga
-Varma
- Mjukt "ludd"/päls på HELA insidan

Det enda de inte uppfyllde var "mjuk päls" det var bara tjockt ludd typ "typgäls" alltså inte som fejkpäls. Men viktigast är ändå att de är snygga, feminina, lätta och varma, vilket de uppfyllde.

Något perfekt linne hittade jag inte idag heller.

Lunchade med A på en restaurang som heter American Pizza. Jättegott! Ikväll ska K's mamma göra Wontons (dumplings) och imorrn ska vi äta middag med K's släkt.

Kommer kanske inte ha tillgång till internet något i helgen, så blir kanske inte mycket bloggat.

Vill väldigt gärna lägga upp bilder på det senast shoppade, men får se hur det går...kameran är för tillfället spårlöst borta.

Igår fick jag för övrigt 2 Von Dutch T-shirtar från K's faster, (ingift faster blir det alltså--->farbrors fru) hon har nämligen designat trycken på dem.

Funderingar om västen

Nu på morgonen ska jag

1. Diska
2. Se om jag hittar något i garderoben som västen passar mer
3. Packa
4. Sticka och plugga
5. Möjligen ta en sväng på stan innan skolan börjar. Se om jag hittar den snygga Vila-korsetten. Den skulle vara super under västen.

Träningsvärk

Shopping är nog bästa träningen tror jag. Idag har jag nämligen träningsvärk i de flesta av mina muskler i benen, men så använde vi benen väldigt mycket igår oxå. Längtar tillbaka till Sthlm och mer shopping. Det var så roligt att shoppa med Jane igår. :)

skor skor skor skor skor...

Igår kväll när jag skulle sova så kunde jag verkligen inte somna, allt jag såg när jag blundade var en massa skor...haha :) jag såg nog för många skor under gårdagen. :)

Dagens Shopping i Stockholm

Idag var jag i Stockholm för att shoppa med Jane. Jag har nog slagit mitt shoppingrekord nu, tidsmässigt alltså. Vi shoppade mellan 10-18.30. Letade efter de perfekta vinterskorna (på rea alltså) och det perfekta linnet. Det var svårt att hitta, men till slut gick vi tillbaka och köpte det linnet jag provade allra först. Från Vila. Jag letade efter ett linne som skulle passa till min väst. Nu när jag kom hem och provade linnet med västen så kändes det som det inte riktigt passade ihop färgmässigt. Synd! Hittade dock en fin party-korsett som skulle varit asläcker under, men den fanns bara i XS och inte i S :(  Men linnet jag hittade kommer bli snyggt till annat. Men jag tror inte det är perfekt dock :( eftersom den var lite konstigt sydd nere vid magen, men det kommer inte synas om man har något ovanpå, vilket var tanken. Det är inte ett linne som gör sig så bra utan något över, eftersom det är lite "see through", inte så mycket då men lite. Men det känns absolut inte som ett dåligt köp. Jag har inte bestämt mig direkt om det ser dåligt ut tillsammans med västen. Linnet är det som Lucy Liu har tillsammans med en väst på Vilas hemsida, men detta linne är inte svart, som Lucy har, utan vitt, därför jag känner att det kan skära sig lite. Har dock ingen bild på linnet än, eftersom jag inte har en kamera här. Tilläggas kan göras att västen som Lucy har på bilden är inte samma väst som jag har heller. (Bilden finns för övrigt inte kvar på Vilas hemsida)




Årets första seminarium

Jag var lite orolig för seminariet, men det visade sig att jag inte var ensam om att inte ha fattat. Nästan alla i klassen var som stora frågetecken. Sen gick inte läraren igenom seminariefrågorna direkt heller utan han frågade fritt om en massa saker som nästan ingen hade någon aning om. Man kan ju säga att jag hade mer koll innan seminariet än efter. Det var i princip bara 4 stycken som hade koll. Det var tysken från min grupp, britten från min grupp. Amerikanen från en annan grupp och svensken från samma grupp. Det är rätt lustigt. Den svensken har jag inte gått med innan, men han är lite lik till utseendet en annan kille jag pluggade med förra våren, båda är lika smarta. De svenskar som jag har pluggat med, trodde jag var extremt smarta, men det visade sig att de hade lika lite koll som jag. Roligt!

Efter lektionen gick jag en sväng på stan. Hittade inget speciellt. Imorrn ska jag till Sthlm en sväng för att träffa Jane. Vi ska skoshoppa hihi :)

Jobbig kurs

Min kurs verkar så otroligt jobbig. Har jobbat med uppgifterna inför seminariet imorgon. Det tog cirka en timme att bara förstå frågorna och sen 4 timmar att försöka svara på dem. Jag har fortfarande inte fattat hälften typ. Är orolig inför seminariet imorrn. Min nya grupp verkar iaf smart. Iaf killarna. Gruppen består av en überamtiös brittisk kille och en überambitiös tysk kille, med otroligt bra engelskt uttal, hörs inte alls att han är tysk nästan...sen är det en finsk tjej som verkar jätteskum. Vet inte om hon heller har nån koll på seminariet inför imorrn, men skum är hon iaf. Svarar inte på tilltal från mig typ och sitter mest bara tyst...

Måste plugga mer ikväll, trots att jag lider av extrem sömnbrist...har inte sovit ordentligt sen jag flyttade in...börjar fundera på om min säng står över en sån där linje...vet inte vad linjen heter men finns väl nåt som heter currylinje hmm...har ingen aning om det där med linjer, men trodde väl inte riktigt att de existerade, men börjar nästan tro på dem, för jag har inte kunnat sova bra alls sen jag flyttade in...nästan så jag kan stå och sova känns det som....

Orolig inför morgondagen....man vill ju inte redan vara bortfintad i första seminariet...oroar mig redan för tentan i mars...suck

Idag är planerna....

Sticka ner och plugga massor på bibliotek

Träffa nya gruppen vid 16.

Kolla på TV ikväll

Gå till apoteket

Kanske smyga in i några butiker och spana lite.

IKEA-shopping

Igår vad jag, K, pappa och syrran på IKEA. Detta är vad som shoppades

Hörnhylla för badrummet. Fanns ingen bild av den dock på hemsidan.

Detta
bord går att fälla ut så det blir fyrkantigt

Denna pall, så jag når upp till mitt 3 meter höga tak.

Denna stol, fyra stycken, vit färg.

Denna klassiska bokhylla

Sen jättefina tjocka kuddar till de fyra stolarna i blått.

Sen ett duschdraperi från Jysk i blått och vitt.

Även en jättefin gardinstång i silverfärg från Jysk


Är så otroligt nöjd med mina köp. Bokhyllan som jag ville ha egentligen fick tyvärr inte plats men det är ok. Soffa blev det ingen heller, men detta blev faktsikt bättre :)


Inte som planerat

Dagen blev inte som planerat. Familjen vågade inte åka de 20 milen till Uppsala när vädret var så dåligt. Men imorrn kommer de. Idag blev det istället opposition, vilket tog 3 timmar. Köpte lite presentpapper när jag var nere på stan oxå. Ska fira K's födelsedag imorrn...han fyller egentligen på tisdag, men vi kan inte träffas då. En present har fortfarande inte kommit men den får väl komma senare då....

Nu på kvällen har jag och K lagat god mat och ska mysa med film nu. Sen ska vi testa på att spela Guild Wars, det är gratis nu i helgen. :)


Är kaffe en drog?

Jag tror att kaffe är en drog faktiskt. Den har den effekten på mig iaf :) Fast det var värre tidigare när man inte var lika van, som nu (inte för att jag är så van nu heller, försöker undvika koffein så jag kan behålla pigghetseffekten bättre, men nu har jag blivit teberoende, får nog köpa rött te som inte innehåller koffein, annars kommer jag väl bli alldeles för van vid koffein)---->Det där blev en lång parantes :P

Ovan kan ni se beviset på att kaffe är en drog, skadlig värre hihi---->Kommer nog inse när jag vaknat upp ur koffeinruset att allt jag skrivit suger eller nåt....

Nä nu måååste jag verkligen back to studies...

Byebye

*vinka*

Ananas

Jag har köpt ananas, en hel alltså älskar att "skala" dem själv. Tänkte göra det på lördag så familjen får smaka, dom har aldrig ätit färsk ananas.

Sen har jag stuvat om i kylskåpet oxå för mjölken blev sur när den stod överst. Det resulterade dock i att jag fick en hylla mindre, men det får väl gå...kanske fixar om det någon annan gång, men det är så otroligt varmt överst i kylskåpet, trots att jag har det kallaste på. Märkligt.

vad som händer på fredagen

Idag måste jag städa, för imorrn kommer pappa och syrran och då ska vi köpa möbler och sen ska jag ge bort saker till syrran + ta hem saker till villan som kan stuvas in i källaren för jag har nästan inga garderober eller nåt här.... Sen kommer K oxå efter sin tenta. Ska bli roligt, inte setts på 2 veckor. Vi ska ha "We-time" vilket betyder inget internet och ingen TV. Var så länge sen vi tog tid för bara oss.

Pluggnatt och Frukost

Jag vet inte om det var så många som trodde mig när jag sa att jag skulle plugga hela natten. Det är sant, nu sitter jag här och har gjort färdigt första uppgiften av 5. De 4a andra tror jag kommer gå lite snabbare. Jag har suttit vid datorn konstant sen klockan 16 på torsdageftermiddagen och nu är klockan prick 04. Har alltså suttit med första uppgiften i 12 timmar i sträck, då hade jag redan skrivit nästan en halv sida när jag började plus researchat info i typ 5 timmar. Nåja. Nu har jag precis gjort frukost :)

Jag funderar på om jag ska lägga mig när jag är klar, vilket om jag har tur blir vid klockan 06 ELLER om jag ska ta och köra igång med oppositionen som jag ska ha på söndag. Kanske onödigt att gå och lägga sig förrän fredag kväll. Kanske borde gå till ICA när de öppnar och köpa mig en riktigt fantastisk andra frukost. Typ Croi---->franskt bröd som jag inte kan stava till....hmm croissant kanske det stavas :) love those ;)

Jaja :) back to plugg och frukost.

För övrigt. Har druckit en halv liter kaffe, så jag är lite lätt psykotisk nu. L och jag brukar få den effekten av kaffe. Stämmer inte det fröken L? :P


Kaffe

Nu blir det kaffe och skriva hemtenta så jag slipper sitta hela natten....usch va jobbigt....är helt slut redan...



Glömde förresten nämna att jag var och hämtade biobiljetter till smygpremiären av North Country. Nu har jag två biljetter och någon får följa med mig och se den, har inte bestämt vem än :) Smygpremiären är den 31 jan :) Men filmen har inte premiär förrän den 10e feb.

Kurslitteraturen omöjlig att få tag på!

Idag har det varit en intressant dag. Började dagen med att skriva på hemtentan (ska nog sitta uppe hela natten med den). Sen var det kursuntroduktion. Verkar ha hamnat i en bra klass. Alla verkar bra på engelska...skönt. Min arbetsgrupp består av en britisk student och en fisk student och sen en tysk. Har redan bekantat mig med många, men minst av allt med dem i gruppen. Finskan verkar dock skum.

Var så roligt, satt brevid en tjej på bussen idag som klev av en station före mig. Jag satt och lyssnade på musik så missade att kliva av...men sen när jag kom till skolan så visade det sig att hon skulle gå i samma klass som mig, hon var jättetrevlig.

En tjej som jag gick i samma klass som förra termin ska gå den här kursen oxå. Jätteql, för hon är snäll.
Sen var det 3 svenskar som jag kände oxå. Har faktiskt gått i samma klass med alla. En kille andra terminen, en annan fjärde terminen och den tredje sjätte terminen :D så det var jätteroligt.

Nåja, nu till vad jag skulle skriva om. KURSLITTERATUREN.

Till den här kursen ska vi bara ha en bok, på 1000 sidor, engelska.
Jag hade ju beställt den från adlibris men de annulerade ju min beställning, se nedan. Sen fanns Amazon oxå som var 400 kr dyrare. Idag så tänkte jag fråga läraren, så avvaktade med beställning. Amanuensen berättade att kurslitteraturen gick att beställa privat från bokhandlarna eftersom adlibris inte funkade. Vi gick ett gäng till Celsiusbokhandeln som skulle undersöka om de kunde beställa in direkt från publishern i England. De lovade att ha svaret inom en timme, men de lyckades inte få fram ett svar....De sa även att de kunde göra en massbeställning åt oss från Amazon, men att när de kollade Amazon stod det leveranstid 4-6 veckor och att böckerna nästan var slut....När jag kom hem nu och kollade så fanns inga böcker kvar på amazon. Har även sökt alla svenska onlinebutiker de finns inte alls. Så först när bokhandlarna kan få reda på om de kan beställa från publishern i England så vet vi om det går att få tag på kurslitteraturen. Har inte hittat någon sida utomlands som säljer än heller så.....

Rätt otur alltså!

Roliga saker man får på posten

Idag kom mina online beställningar från de 2 företagen. Allt utom en grej kom, som va slut :(  Kan inte skriva vad det är, eftersom det är överraskningar för någon.

Sen fick jag La Redoutes katalog idag med.

Idag är det tänkt att jag ska sitta med hemtentan har inte blivit så dock.

Först har jag tvättat, vilket tog rätt lång tid, sen har jag bara flummat runt, ikväll är det Revelations, Topmodel och en dokumentär om....hmm var det Gwyneth Paltrov (???)

Måste sätta igång strax med plugg tror jag.

Imorgon är det kursstart. Lär inte ha något kursmaterial när första seminariet kommer eftersom det inte finns på bokhandlarna i stan och finns inte heller på något universitetsbibliotek i hela Uppsala...jädrigt less blir man....vill inte beställa från Amazon heller för den kostade 82 Pund där och eftersom punden står i 14 spänn blir det rätt dyrt. På Adlibris hade jag fått betala endast 816 spänn inklusive frakt. Morr! Får väl se om de kan beställa in i någon bokhandel men tar kanske veckor om man har otur....

Varför ska de alltid planera så illa. Man klarar sig ju inte något vidare utan kurslitteratur :(


Meee! Utan att skicka rapport på mail

Nu kollade jag upp den där 3e onlinebeställningen på deras hemsida och det står nu att de har leverat. Jag som varken fick rapport om beställning, att den var hanterad eller levererad... jaja :) glädjer mig åt att den absolut viktigaste saken jag beställde kommer fram i tid iaf...sen får den andra saken komma senare då..den jag skrev om i föregående meddelande :) glad är jag nu :D 

Jädra fan då!

Såg precis att beställning nr 2 jag precis pratade om inte kommer att leverera den viktigaste grejen för den är visst slut...helvete behöver ju den snart...gaaaaah! går ju bara att få tag på på internet...måååste ha snart....

Ursäkta att jag svär, men det är viiiiktigt :P

Jädra Adlibris

Denna termin var man tydligen tvungen att skaffa sig kurslitteraturen själv. De rekommenderade på hemsidan att man beställde kurslitteraturen på Adlibris eller Amazon.uk eftersom Adlibris är svenskt tänkte jag att det blir bra (skulle vara billigare än amazon oxå. Beställde boken i fredags. Idag meddelar de att du har annulerat min beställning, för att den utgått från deras sortiment....gaaah!

Min andra beställning från ett annat ställe har nu skickats och kommer att levereras om ca 2 dagar.

Min 3e beställning har dom inte behandlat än, så måste nog ringa och fråga va fan dom håller på med där....

Dagens eskapader

06.15 Dido's skiva börjar spelas
06.30 går upp
06.30-08.00 duschar, äter frukost förbereder allt inför tentan och borstar tänderna
08.00 beger mig till Gimogatan 4
08.30 tentan börjar
13.30 lämnar in tentan
13.35 går ut och väntar på bussen. Blir atttackerad av ett psycho som uppenbarligen satt i samma tentasal som mig. Hon tjatar hela tiden om sin tenta (hon skrev inom ett annat ämne men samma utbildning som jag) tjatar lite om min kurs och min tenta gör hon åxå. Sen stiger hon av på St. Olofsgatan.
14.30 hemma (såg några söta väskor i en affär medan jag väntade på nästa buss från Dragarbrunn

Kvällen blir nog tv, städ och kanske lite World of Warcraft

Himlasång

Av och till har jag hört  musik från en otroligt begåvad kör, från någon i huset. Jag har vaknat flera gånger till det och trott att jag hamnat i himlen. Nu hörde jag det igen, och i himlen är jag sannerligen inte. Nä det är min granne till höger som spelar, jag vet inte vad för musik, ooootroligt vacker körmusik är det, klassiskt möjligen. Visste inte att det var min granne, trodde det var personen ovanpå. Jag trodde jag bodde brevid en kille, men verkar otypiskt att en kille skulle spela sån musik, får gå ut och kolla på postlådorna och se om jag kan lista ut vem som bor brevid mig (namnet står ju inte på dörren och postlådorna är inte i korridoren) Mycket vacker musik iaf, nästan så man tror att man är i himlen, inte nåt man kommer bli störd av framöver iaf :D

Oppositionen

Idag är det måndag och början på min helvetiska vecka ( se nedan)


Stack till Carolina för att plugga lite, vilket jag gjorde. Förberedde mest oppositionen.

Fick framåt dagen fruktansvärd huvudvärk, hade inte med några huvudvärkstabletter så jag var tvungen att sticka och köpa strax innan oppositionen började. Jag fick börja opponera och jag tyckte min opposition gick rätt så ok, var lite nervös i början men sen var det rätt ok. Oppositionen på mig var inte så farlig heller.


Kände mig dock lite nedstämd av läraren. Vi var 4 i gruppen (2 kunde inte komma). Läraren sa att två stycken hade skrivit uppsatser över hans förväntan. Han sa att de andra åren hade de som skrivit om ämnena skrivit sämre, och att mitt PM och Fransyskans var precis som han förväntat sig. (Låter ju jättenegativt....fast vårt PM-ämne är tydligen det populäraste inom området att skriva om eftersom de 2 som inte kunde komma hade valt samma ämne oxå. De två som hade PM över förväntan hade valt rätt opopulära ämnen. Men deras PM var verkligen bra oxå. (Masterstudenter är de)


Kändes iaf deppigt att ha ett PM som var som läraren förväntat sig....dessutom hade han inte läst fransyskans PM för han trodde inte hon heller skulle komma, han har därför inte heller läst de 2 PM av de som inte kunde komma heller. Jag vet att den ena som inte kunde komma är übersmart, så blir kanske konkurrens då :(  Hörde av fransyskan att de som haft en annan lärare som handledare hade fått asbra poäng iaf, vi fick inte reda på våra poäng. Var nog rätt skönt att det kommer senare...har för mycket annat att tänka på, ifall man får dålig poäng på det. Han sa iaf att mitt val av inrikting var intressant.

En annan negativ sak han sa oxå var att min engelska var bra men att jag ibland använde "svenska propositioner". Deprimerande...jag trodde jag var bättre än så....vet inte riktigt vad han syftade på dock, vet bara ett ställe, men det var ett slarvfel som jag tagit bort om jag inte sett det förrän det var inlämnat.

Lite depp för dagen, men mår inte sååå himla dåligt för det, huvudvärken har släppt oxå, men det är nu fjärde dagen i rad jag tar en 400 mg ipren. Alltså man får bara ta huvudvärkstabletter typ 5 dagar i rad. Måste verkligen ta med på tentan imorgon.....



Teori om Justins Baby

Jag undrar om Justin skaffar barn med Cameron bara för att Britney har skaffat barn. Nån sån där svartsjuka kanske...trots att det var länge sen de var ett par. Helt omöjligt är det inte iaf. De tycker nog om varandra ännu. Britney gjorde ju Everytime till honom och han kontrade med Cry me a River....Britneys påstådda otrohet var nog säkerligen sann....tycker mig utläsa det ur låtarna...jaja back to ämnet. Det tycks råda Baby Boom i Hollywood. Så roligt. Ser fram emot att se de små växa upp och kanske själva bli kända när de blir äldre :)

En horribel tag....typ

Skulle gå upp tidigt imorse, men hade legat vaken redan i någon timme när musiken startade. Jag märkte inte förrän jag gick upp exakt hur dåligt jag mådde. Jag var förkyld, hade otroligt spänd nacke, extrem huvudvärk, mensvärk och var riktigt riktigt trött trots att jag sovit så länge som jag borde. Jag fick helt enkelt gå tillbaka till sängen. 2 timmar senare tvingade jag mig upp. Jättedåligt att jag kom upp så sent, hade dels saker att göra sen skulle jag ju öva på att gå upp tidigt så jag är fräsch inför tentan.

Mådde uselt när jag gick upp, dagen blev genast uslare när det inte gick att spola i toaletten och hela toaletten blev vattenfylld och det började gurgla och spruta vatten ur handfatet, blev blött på halva golvet från handfatet. Fick ångest och panik och ringde K som var jättesjuk och mådde dåligt. Där fick jag ingen hjälp. Han somnade för övrigt om och sov ända till halv 2, stackaren. Då hade han sovit i 13 timmar.

Jag kom mig iaf för att ringa jouren så dom kom och fixade och då blev dagen genast bättre. Kollat lite på charmed idag har jag gjort.

Nu sitter jag med en uppsats som jag ska opponera på imorgon. Det är tyvärr den sämsta uppsatsen i historien (bra för mig eftersom den är lätt att opponera på) men oturligt nog betyder det att jag kommer vara tvungen att bli evil witch bitch from hell...känner mig lite ledsen för det...vill inte vara elak....undrar vad hon tycker om  min uppsats...jag är inte supernöjd, men rätt så nöjd är jag iaf :)

Nu är jag jättetrött....har inte sovit ordentligt på en vecka nu, har verkligen försökt sova, men har sovit oroligt med mardrömmar och legat vaken i många timmar....kanske stress för veckan som kommer nu.

Schemat för veckan ser ut så här:

Måndag: opposition
Tisdag: 10 poängstenta
Måndag-Fredag: Hemtenta 6 poäng
Torsdag: Kursstart på min 10 poängskurs
Fredag: Lämna in hemtentan
Lördag: IKEA (ha roligt, mitt enda dags jullov...ska fan njuta av det)
Söndag: Opposition med MDH-gruppen



Cameron+Justin=söt bäbis

Nu är Cameron Diaz gravid. Justin Timberlake är pappan (förmodar jag). Den här bäbisen förutspår jag kommer bli jättesöt. Vad roligt att de ska skaffa barn.

Sparkle's nya stil

Nytt år, nytt bloggutseende.

Allt ska bli nytt innan året är slut.

* Min garderob

* Min livssyn

* Mitt hem

* Min livssituation

Hysteriskt sjuk

Det var tydligen strömavbrott halv 6 imorse, tydligen i hela stan. Usch vad otäckt. Hörde att inte en enda gatlampa var tänd i typ hela stan. Det påverkade mina planer på att gå upp tidigt idag. Försov mig typ 1, 5 timme. Var jätteseg när jag vaknade och mådde uselt. Sen på Carolina Rediviva, när jag väl kom dit, så mådde jag uselt. Hade jättespänd nacke, fruktansvärd huvudvärk och var jätteförkyld och hostig. Blev lite bättre sen när Å kom för hon hade huvudvärkstabletter, annars hade jag aldrig klarat mig idag.

Nu under kvällen blir det inget särskilt. Ska mest njuta av att jag är ensam den här helgen och försöka plugga, men det är svårt när man mår dåligt och har huvudvärk....börjar bli stressad för oppostion och tenta nu.... *må dåligt*

Smala lår är inte alltid snyggt

Idag när jag var på stan för att köpa lite lunch såg jag något som jag aldrig sett förr. En tjej med så otroligt smala lår. De var lika smala som hennes vader. Jag skojar INTE. Jag har sett smala lår förr men inte så där smala. Hennes ben var som två böjbara pinnar, inte minsta form på dem. Man skulle kunna tro att hon var gravt anorektisk, men jag tror faktiskt inte att hon var anorektiskt. Det var iofs svårt att se under jacka och så.

Jag har väl av och till haft komplex över mina stora lår och stora rumpa, men skulle jag välja, skulle jag välja mina egna lår. Trevligare med lite former tycker jag.

Sushilunch och onlineshopping

Igår var det sushilunch med "gänget" sen var det lite plugg och sen fika. Började bli så sjuk igår oxå. Hade sovit dåligt under natten. På kvällen när jag kom hem blev det onlineshopping. Jag shoppade för över 2000 kr. Lite mindre än hälften av summan var kurslitteratur.

Gårdagen

Gick upp rätt tidigt. Skulle till Carolina. Pluggade lite grann med Å, sen gick vi och åt Pizza på Pinoccio och spanade lite på MQ, jag såg en tröja som jag spanat på länge, men är orolig för att min strl är slut. Var en sväng på ICA oxå. När vi kom tillbaka till Carolina var D där oxå, sen kom G och Å:s kompis. Sist kom M. Vid 16 var det fika, en timme eller så, sen blev det lite till plugg och sen droppade "pluggmaffian" av vartefter. Bara jag Å och G kvar vid senare på kvällen. Blev lite väl många pausar dock.

Idag ska jag ner och spana på den där tröjan jag vill ha. K gillade den mycket...finns den inte i rätt strl ska han ner och kolla på MQ i etuna idag.

Idol-Sebastians skivkontrakt

Var ju inte helt oväntat att Sebastian skulle få skivkontrakt . Jag är verkligen inte förvånad att producenten har jobbat med the Ark och Eskobar, för hela Sebastian är en kvasikopia av Ola Salo, vissa likheter med Eskobar kan man oxå se, men det är nog mest frisyrmässigt.


Kunde tyvärr inte länka nu så spana länken manuellt:
http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,761174,00.html

Ser jag så gammal ut?

Igår blev jag "ni-ad" för första gången i mitt liv, av en tjej i min ålder, som kanske till och med är äldre. Hon frågade efter en adress när jag var på väg hem från Carolina Rediviva. Hon sa "Ursäkta vet ni var ..... ligger?" Det visste jag, men poängen är inte att jag var en god medmänniska och berättade var det låg, utan poängen är att jag blev ni-ad av någon som är möjligen faktiskt äldre än mig. Jag måste se gammal ut, för det har aldrig varit tradition i Sverige att ni-a någon i ens egen ålder.

Komplex! :(


Bekräftat att Angelina är gravid

Hur spännande ska det inte bli att se detta barn . Detta barn kommer bli legendariskt, det är jag säker på. De 2 människor som är klassade som de vackraste i världen får ett barn tillsammans. Det är nästan för bra för att vara sant. Dock är jag lite tveksam till att barnet kommer bli så vackert som dessa båda människor (tycker nu iofs inte att Brad Pitt är särskilt snygg, men alla andra verkar tycka det), men vi får väl se, bara orolig att om det blir en dotter, att hon kommer få Brads käkparti, inte särsilt smickrande på en tjej.

plugg och magkatarr

Idag har jag pluggat en del, iaf försökt, men min magkatarr har varit hemsk idag, så har haft svårt att koncentrera mig. Borde plugga lite nu, men är trött.

Har pratat med J idag om mitt Buffy-trauma. Hon hade haft ett likadant. Vet inte om jag skrev det igår på bloggen men såg det sista avsnittet av buffy igår....usch, mådde så dåligt, men efter att ha pratat med J så mår jag bättre, hon avslöjade en del info från säsong 5 i Angel som jag gärna ville veta, där ges lite ledtrådar om vad som händer med karaktärerna i serien. Gillade inte det jag fick höra så mycket, men enligt J så ska första delen av Angel säsong 2 vara väldigt rolig, så måste snarast spana in det :) när det börjar sändas då på ztv såklart :)

Lypsyl liprepair intensive

Idag har jag köpt lypsyl liprepair intensive, den är asskum. Luktar jättekonstigt och det pirrar jättemycket på läpparna när man har på den. Nån som vet något/hört något om den? Ska den va sådär? Pirrandet är lixom otrevligt...blir orolig att den innehåller något dåligt eller farligt för kroppen.


pluggdag

Idag åkte jag ner på stan vid halv 1 för att plugga med Å på Carolina Rediviva. Sen kom Å:s kompis lite senare. Någon timme senare dök M oväntat upp och slog sig ner brevid mig. Jag bestämde med henne om att låna ut en bok och anteckningar från förra året till henne. Sen kom en till kompis till Å och satte sig. Vid 4 bestämde vi oss för att fika. Då kom en annan kille som jag träffat på en förfest i fredags och satte sig vid bordet, sen kom 2 killar som han kände plus en tjej. Vi blev riktigt många kring bordet. Mycket trevligt. Sen bestämde jag och M att vi skulle ner på stan, sen träffade vi på D som hakade på. Vi gick och köpte väskan jag skrev om i föregående meddelande. Både M och D (som f.ö är en kille) gillade den mycket.

Sen tog jag bussen hem, de andra skulle gå hem, men jag behövde lite försprång för de skulle komma över och hämta böckerna och jag kände att jag behövde städa upp lite.

Lämnade böckerna. Sen åt jag middag och kollade på sista avsnittet av Buffy, kan inte fatta att det är slut nu, depp...

Ikväll blir det plugg och TV, sen sängen...sen får vi se vad det blir imorrn.

Väska

Idag har jag köpt världens sötaste lilla väska. Den är svart i nåt satintyg eller nåt. Har ett litet glittrigt spänne på oxå. Tyvärr har K kameran hos sig nu så får bli foto om 2 veckor typ.

västen


Här är bilden på väst + korsett. Jeansen är lite nedhasade, så mycket hud mellan västen och jeansen var det inte. Bältet var inte riktigt åtdraget ordentligt.



västen


almanacka

Idag köpte jag äntligen en kalender så jag slipper lägga in allt på mobilen. Behöver köpa läppcerat oxå och är sugen på en väska. Får se om jag köper det imorrn.

Pluggade på Carolina ett tag idag och fick uppsatsen jag ska opponera på. Å skrattade när hon såg den och tyckte den va patetiskt usel.  Kanske får ett lätt jobb då, vem vet

Gjorts sen sist

Jag har pluggat massa och lämnat in min uppsats. Nu blir det väldigt mycket plugg framöver. Har 2 oppositioner och 2 tentor innan den 20e. Sen börjar min nya termin den 19e åxå. Fullt upp. Blir nog inte så mycket bloggande framöver :(

Ikväll är det iaf prison break, skall inte missas!

K åkte för övrigt hem igår och jag spenderade första natten själv i lägenheten. Drömde mardröm om en tjej, att jag knuffade ut henne från 7e våningen, genom mitt fönster där jag bodde innan. Hon var jätteotäck typ som tagen från en asiatisk skräckfilm, sen skulle hon slå in fönstret i min nya lägenhet. Otäckt! Vaknade av drömmen. Den utspelade sig både i min nya och gamla lägenhet. Hade säkert att göra med att jag precis flyttat och kände mig ensam och kanske otrygg.

Fransyskor jag sett

Jag har alltid haft en idyllbild av att fransyskor är snygga, smala, kortväxta, kedjerökande kvinnor i fina märkeskläder. Fördom kanske man kan kalla det. Mina fördomar visade sig inte direkt besannas. Jag har under min vistelse i Uppsala träffat på många ubytesstudenter, men inte så många fransyskor. Vad kan man då dra för slutsatser?

I min klass gick två fransyskor förra terminen (terminen är inte riktigt klar än) Den ena var typiskt fransk. Smal och klädd i rätt fina kläder, kanske inga märkeskläder, men fina ändå. Saknades i princip bara baskern. Den andra var inte riktigt vad jag tänkt mig en fransyska. Hon var kort och mullig och hade skejtarkläder, men väldigt söt och kedjerökande. Där brast lite av teorin om att alla fransyskor är smala. Idag på bussen såg jag tre fransyskor oxå. Två var smala och långa den sista var rätt rund och ingen av dem hade särskilt fina kläder eller var särskilt attraktiva.

Det är märkligt vilka fördomar man kan ha.

Detta var dagens fördom från Sparkle. Enjoy!

nattens outfit

Det var väldigt skönt att det inte var ett raggställe vi var ute på, alla var verkligen där för att dansa.

De flesta hade så roliga/färgglada kläder på sig. De som var sämst klädda var killar, som försökte klä sig normalt, men som hur dom än gör bara har usel klädstil. Sen fanns det killar i märkeskläder. Men nästan alla tjejer hade vulgära fjortiskläder på sig. Ni vet mycket färg, kläder i fejkpäls i nån gräll färg och byxor med utklippta hål. Jag var ju iaf kvällens proprast klädda. Men det var väldigt ql att se vad alla tjejer hade på sig. Var lite Harajuku över vissa tjejer och typiskt min gymnasieklädstil. Nä, fluffig fejkpäls i gräll färg har jag faktiskt aldrig ägt!

Så vad hade jag på mig igår. Min nya fina väst, min korsett under och en vit väska, ett vitt bälte, mina lågklackade stövlar och ett par grå jeans. Jättesnyggt. Lite ovanligt att lite av magen syndes, Men min mage har blivit så snygg nu och dessutom var det inte opassande, särskilt inte där. :) Egentligen skulle jag haft ett linne under men min vita tank top ligger nog i etuna och några linnen hittade jag inte när jag var på stan sist. Men jag är fullkomligt nöjd. Tog några bilder igår, kanske lägger upp sen om de blev bra vet inte hur de blev än.

DJ Anneli, Gudinna

Igår var K och jag ute med ett gäng vi var på Basement. DJ Anneli spelade, hon fyllde år dessutom. Hon är ung, fräsch och snygg och en otrolig DJ. Trevlig dessutom.

Vi började kvällen med förfest hos Z. Ungefär 10 st på festen, jättetrevligt. Sen gick vi till Basement vid 11 och dansade en hel del, sen vid 01 började Anneli spela. Hon spelade till tre. Då klubben stängde. Det var helt fantastiskt. Alla sjöng "ja må hon leva" två gånger under tiden hon spelade. Jag har aldrig sett en DJ för övrigt som är så engagerad i sin musik, hon var verkligen nåt att titta på så som hon hoppade omkring :) Hon hade verkligen 100% av uppmärksamheten hela tiden av alla. Ingen stod vänd bort från henne, det var som en vanlig konsert typ där alla står vända mot den som spelar. Fansen stod förstås längst fram :) En otroligt intressant och underbar upplevelse detta. Vad som förvånade mig mest var att när klubben stängde så gick alla fram och kramade henne och sa hur bra hon var :) Tufft! :) Och underbar var hon verkligen. Hon fick en kram av mig med :P Efter att klubben stängde tog vi en korv med Å sen raggade vi en taxi och åkte hem. Kom i säng typ halv 5 :)

Plugg

Har inte packat upp alla flyttlådor riktigt än, eftersom jag har brist på utrymme i skåpen samt ingen bokhylla så har de fått stå ouppackade, nu har jag en sån väldig lust att packa upp dem, men måste skriva färdigt uppsatsen och börja tentaplugga... Suck....min uppsats blir för övrigt den uslaste i historien :(

Outfit?

Om jag orkar ut ikväll, vad ska jag ha på mig då???

sjuk

Igår kväll började jag bli sjuk idag vaknade jag ännu sjukare. Måste ner till ica och köpa glass och honung sen, måste bli frisk till ikväll då vi ska ut på Fredmans med några kompisar. K längtar verkligen, och vill han ut, då måste man ju ut lixom :P han är ju inte typen som gillar att gå ut lixom.


K's shoppingspree

Igår var K och jag nere på stan. Vi skulle kolla lite efter inredning, men blev ganska mycket klädspaning. K shoppade 3  par strumpor, en halsduk ,en jacka och en tröja. Sen en dvd som heter Fish and Flames, till mig. Sen köpte vi lite te. Själv hittade jag inget. Var väldigt nära att köpa ett par stövlar dock, men tröttnade på dem när blixtlåset krånglade.


Uppdaterad: Glömde nämna att han köpte en mys/hemmatröja åxå :) Den och halsduken var på rea :)

Soffor

Hade tänkt köpa en snygg tresittssoffa men tror det är lite onödigt när jag bara kommer kanske bo ett år, sen blir det jobbigt att frakta den.

Vad jag istället klurat på är dessa. Billiga är de, säkert rätt lätta att flytta eller sälja.

Lätt att flytta http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15585&catalogId=10103&storeId=2&productId=59645&langId=-11&parentCats=15585*15626

Svår att flytta säkert lätt att sälja http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15585&catalogId=10103&storeId=2&productId=59610&langId=-11&parentCats=15585*15626

Hur det blir med bokhylla och sånt har jag ännu inte bestämt, men i  vilket fall som helst ska jag nog ta upp mitt nattduksbord.

Bebe spaning

Nu har jag spanat in kläder på Bebe igen som jag vill ha. Kika in på länkarna

http://www.bebe.com/Main/browse_detail.jsp?PRODUCT%3C%3Eprd_id=845524442548578&FOLDER%3C%3Efolder_id=2534374302796661&bmUID=1136391814092&viewmode=page

http://www.bebe.com/Main/browse_detail.jsp?PRODUCT%3C%3Eprd_id=845524442547696&FOLDER%3C%3Efolder_id=2534374302796661&bmUID=1136391911488&viewmode=all

http://www.bebe.com/Main/browse_detail.jsp?PRODUCT%3C%3Eprd_id=845524442548573&FOLDER%3C%3Efolder_id=2534374302796661&bmUID=1136391911487&viewmode=all


Rescension Corpse Bride

Söt film som handlar om Victor som ska gifta sig med Victoria, men av misstag råkar fria och gifta sig med Emmelie, en död flicka i brudklänning. Filmen har ingen direkt riktning eller mål, den mer observerar en händelse. Det finns alltså inget grundmål med filmen, kanske inte mer än att Victor skall försöka ta sig ur giftermålet.

Filmen kändes väldigt kort, tror den var 1 timme och 20 minuter. Det var lite av en musikalfilm, men det var inte alls störande. Färgväxlingarna i filmen var intressanta. Handlingen var söt, men lite tam, men den gick ändå hem hos mig. Helt klart godkänd film. 3,5 poäng av 5.

min fina nya lägenhet

Min lägenhet är fantastisk. Igår packade vi upp och tvättade 5 tvättmaskiner. Senare på kvällen åt vi nachostallrik och så såg vi corpsebride. Sen senare på kvällen pluggade vi. Vill göra färdigt min uppsats idag.

Det är fortfarande en del saker som inte är i ordning i lägenheten, men mycket är iaf fixat nu.

Oh my god Nicole

Detta är inte hälsosamt

Flytten

Idag flyttade jag in i min fantastiska underbara lägenhet. Ääääälskar den. Körde flyttbilen själv idag hihi :) i Sveriges värsta bilstad. Känner mig duktig. Snälla Å och K hjälpte mig att flytta. David var med på ett hörn oxå, men han skulle oxå flytta idag så han gjorde det oxå. Var där och hjälpte honom oxå. Han flyttade från mitt grannhus till samma hus som mig. Han bor en våning upp.

Sen under eftermiddagen bjöd jag och K Åsa, David och Davids föräldrar på middag :)

Nu håller vi på lite med att packa upp alla tusen kartonger. Jobbigt när man lider av sömnbrist och har ont i  ryggen av allt bärande

Fantastiskt nyårsfirande

Var med Å och hennes kompisar och K på Vedala på gasquesläppet där. Hade min fina svarta nya klänning. Dresscoden var Kavaj så den passade perfekt. Blir inget bildbevis :) för bilderna blev dåliga.

Vi hade jätteroligt gick hem halv 4.