Helt jävla fucked up kurs

Den där kursen jag läser nu är väldigt intressant. Men den är helt überpsycho. De tidigare klasserna (mina kompisar har gått) har fått redovisa en uppgift på varje seminarium. De har fått veta vilken innan. Redovisningen skall vara 30 minuter lång. Uppenbarligen har de ändrat nu, för min klass blir tvingad att förbereda en 90-minuterspresentation till varje seminarium och på lektionen får presentera en 30 min lång redovisning. Vi får alltså inte innan veta vilken uppg. vi ska komma att föredra. Helt jävla psychosjukt!

Jag som har svårt att tala inför grupp kommer behöva spendera all min tid på förberedelser, för jag kan inte tala om det jag ska säga inte är perfekt. Mår jättedåligt för det.... Nån mer som tycker detta är sjukt?

Synsk?

Något mycket märkligt hände mig nyss. För några dagar sen mailade jag om två kurser jag var intresserad av, men inte fått något svar. Idag såg jag att det var samma amanuens på båda kurserna. Hittade på en av sidorna dessutom hennes privata amanuensadress. De andra gick direkt till kurserna. Jag beslutade då för att maila hennes adress, för hon kollade kanske inte de andra igen. Mailet tog kanske 3 minuter att skriva. När jag skickat såg jag att jag hade ett nytt mail. Det var från amanuensen och amanuensadressen (tydligen hade dessa mail vidarebefordrats) men det märkvärdiga var ändå att vi mailade i exakt samma ögonblick. Hon har haft flera dagar på sig att svara mig, men hon väljer att svara mig precis i det ögonblick jag skriver igen. Så hennes mail läste jag. Sen fick jag ett nytt från henne där hon undrade om jag fått det förra mailet och så fick jag en annan mailadress till någon som oxå kanske kunde hjälpa mig. :) mycket skumt alltså.

Inget vettigt att blogga om

Känns som jag inte har något alls att blogga om. Jag har mest varit osocial sen jag kom hem från familjen. Har inte shoppat nåt på sista tiden heller förutom Dermalogica, som jag ska skriva om när jag gjort klart min utvärdering. Jag har inte direkt några cravings vad det gäller shopping heller. Jag vet vad jag vill ha, men har inte haft energi och ork att leta upp det på nätet. Faktum är att jag blivit en slö bloggare. Jag måste ta tag i detta såsmåningom. Inte så roligt för er läsare att bara läsa om mitt trista vardagsliv. Det är inte på något sätt så att jag är osocial för att jag är deprimerad eller så, men det har bara känts som att jag behöver lite ensamhet. Det har oxå varit ett faktum till att jag inte varit vid datorn på sista tiden och ibland inte ens haft den på.

Tidigare när jag var yngre var jag en av de mest osociala människor man kan tänka sig. Jag läste kanske 2-8 böcker i veckan. Skönlitteratur alltså. Jag träffade nästan aldrig kompisar. Det var rätt svårt när man bodde på landet. Hade inte så många kompisar där. Mina kompisar bodde i stan. När jag flyttade till Uppsala, blev jag inte sådär jättemycket mer social IRL, däremot blev jag väldigt social via datorn. Alltså MSN, ICQ, Skype, Yahoo Messenger, Diablo 2 osv. Samtidigt slutade jag läsa böcker. Nu har jag återupptagit läsandet i och med detta har jag blivit mer osocial än tidigare. Men just nu trivs jag med det mycket bra.


Duktig-dag

Igår var jag sååå duktig hela dagen. Jag gjorde följande.

Tvättade en stor tvättmaskin.

Gick 1,5 timme på gymmet

Städade

Pluggade

Läste Da Vincikoden

Lagade en lyxig måltid till mig själv

Var skomakare och klackade om mina skor.

Ja det var nog allt jag gjorde som var duktigt. Sen kollade jag på TV, spelade World of Warcraft och sov bort en timme under dagen.Idag har jag hittills pluggat. Jag har läst om kvinnors rättigheter på medeltiden och om heliga Birgitta. Jag ska även göra ett seminarium (suck vad jobbigt och tråkigt) sen om jag hinner ska jag handtvätta lite kläder och kolla lite mer på tv. Kanske även spela lite, men det beror på om jag hinner. Denna kurs är väldigt krävande. Till första seminariet är det helt klart över 100 sidor att läsa. Men det är rolig läsning å andra sidan. Har läst lite i Da Vincikoden idag med. Vaknade klockan 8. Kände mig duktig som vaknade så tidigt och var pigg.


Intressant på vännerfronten

Tänkte älta lite.

En kompis som har dissat mig ett tag verkar nu ha blivit vänligt inställd igen. Skönt.

När jag klev av bussen (ja åkte buss. var dåligt väder) såg jag typ en annan f.d kompis som dissat mig. Endera så klev hon på före mig och jag såg henne inte. Eller så klev hon på efter mig och jag såg henne inte. Jag antar nog att hon måste ha klivit på före mig och jag inte såg henne. Nu trodde hon säkert att jag dissade henne ännu mer genom att totalt ignorera hennes existens....men så var det inte...för höll precis på att bli "sams" med min andra kompis, så mitt fokus var lite off så att säga...

Jaja, whatever!

Fina franska ostar

Brevid min kvällsaktivitet hade några ett möte där fin middag och vin serverades. (min närmaste granne, som jag ABSOLUT inte umgås med, men gått i samma klass som tidigare, var där...hon verkar rätt bitchig och hälsar inte....det är inte körtjejen alltså utan tjejen på andra sidan) Efter vårt möte gick vår grupp och frågade om vi kunde få ta lite, så blev några fina franska ostar på macka med lite kalkon till. MUMS! :)

Utsatt för brott

På vägen hem efter kvällsaktiviteten gick jag med Madde och David. Vi blev då utsatta för brott. Vi promenerade helt lugnt hem, på gångbanan vid trafikerad väg. När vi passerade en väldigt djup vattenpöl kom en bil i hög fart och stänkte ner särskilt mig och David. Min kappa som måste kemtvättas blev alldeles nedstänkt och min sko blev alldeles blöt. David blev blöt nästan hela han. När jag kom hem nu såg jag att min vit/gröna kappa är totalt nedfläckad med bruna fläckar, som INTE kommer gå bort utan kemtvätt. Detta är ett brott som begåtts och förövaren är egentligen skyldig att betala min kemtvätt, men personen/apan/aset ifråga valde istället att gasa mer så det var omöjligt att ta något registreringsnummer i mörkret och hastigheten.

Lång dag

Är bara hemma en kort stund nu ska iväg på en kvällaktivitet. Egentligen skulle jag inte alls komma hem innan. Men mitt cykellyse hade blivit vandaliserat under natten, så det känns som att det känns lite off att cykla då, vill inte åka på mer böter för cyklande i Uppsala utan lyse. Sen regnar det så jäkla mycket idag. Har redan cyklat 6-8 kilometer idag. Skulle gärna cyklat mer, men ja....får väl kosta på buss. Om vädret tillåter kanske jag eventuellt promenerar hem sen.

En Harrison Ford-kopia

Jag tycker att min föreläsare är ganska lik Harrison Ford. Idag gick vi igenom medeltiden och stormaktstiden.

Det är lite roligt att jag uppfattar att han ser ut som Harrison Ford, eftersom jag läser Da Vincikoden nu. Anledningen till att jag tar upp Da Vincikoden är att jag har tänkt på vem jag skulle vilja spelade Langdon i filmatiseringen. Som jag har förstått det är det Tom Hanks som ska göra det, men för mig känns han inte riktigt rätt för rollen. Jag tänkte när jag började läsa den att rätt person för rollen skulle helt klart vara Harrison Ford. Det var innan jag började kursen och jag såg föreläsaren/kursföreståndaren.

Tycker för övrigt att min föreläsare och Langdon har en hel del gemensamt. Framförallt klädstilen, men båda är väldigt engagerade och visar konst från såväl antiken fram till medeltiden, där de religiösa underliggande meningarna pekas ut.

Verkligen super att ta denna kurs samtidigt som att läsa Da Vincikoden. Egentligen har de inte så mycket gemensamt, men det känns roande att hitta likheter :-D

Nya kursen

Nya kursen verkar rätt så intressant. På morgonen var vi i Linnéträdgården och fick höra om hur Linné hade jobbat där och organiserat blommorna osv. Sen på eftermiddagen var vi i Universitetshuset och fick titta mycket på antik konst och arkitektur. Vi pratade även en del om kyrkans inflytande under medeltiden :)

Slut på ledigheten

Imorrn börjar min nya kurs. Lär nog bli ganska fattig denna månad. Gissar att kurslitteraturen kommer gå på mycket pengar + att jag har massa andra räkningar. Har ingen som helst aning om var jag ska vara imorrn får försöka ta reda på det. Nån som vet var Orangeriet ligger i Uppsala? :)

Äääääntligen Dermalogica

Mailade i fredags morse till HQhair att jag inte fått mina produkter. Har ännu inte fått svar, men det gör inget för nu när jag kom hem såg jag att på fredag morgon hade snälle brevbäraren stoppat i ett papper om att jag kunde hämta ut mina produkter på ICAs paketutlämning. Har varit på ICA och hämtat dem nu är sååå glad att de äääntligen har kommit. Ser fram emot att använda ikväll :)

Klagomål på HQ

Börjar på allvar oroa mig vad de har gjort med min dermalogicabeställning. Är ju inte hemma idag så kan inte kolla posten om det kommit, men som Åsapååsen sa har det inte tagit henne många dagar. Någon har kanske snott det på posten. Känner mig upprörd, vet inte om jag ska klaga idag eller söndag kväll kanske när jag kommer hem och har kollat posten.....Nån som vet om man får nåt besked när det är skickat???? för de har dragt pengarna men inte skrivit nåt om att ordern är skickad..... Usch vad jag känner mig suuur nu

Hemma hos familjen

Bestämde mig för några dagar sen att ledigheten jag har nu i några dagar skulle spenderas hos familjen. Så åkte hem till dem igår, stannar tills på söndag. Det är jättekallt här, jag klädde mig hel fel när jag åkte från Uppsala, så får stanna inne och läsa Da Vinci Koden, surfa och koll på alla tv-kanaler de har. Rooooligt!

Ikväll kommer Fredrik och hälsar på oxå. :)

French Women Don't Get Fat

Har pratat om boken tidigare, såg igår att den blivit översatt till svenska nu. Finns på pocketbokhandeln :) Funderar på att köpa den :) Den heter översatt, tror jag, Franska kvinnors smala hemligheter .

Hqhair.com otillförlitlig?

Jag har väntat ni i 9 arbetsdagar på dermalogicaprodukterna. De lovade att leveransen skulle komma inom typ 4-7 dagar. De har dragit pengarna. Endera så har nån på posten snott dem, eller så skickade de senare, så att paketet är på väg eller så har de lurat mig!? Fast så många andra bloggare verkar nöjda med HQ. Men har det INTE kommit efter helgen så får jag minsann skriva och klaga.

jag och mina mysbyxor

Jag är säkert världens tråkigaste tjej, men jag äääälskar mina mysbyxor. Så fort jag kommer hem åker jeansen av så jag får ta på mig mina kära mysbyxor. Jag vill köpa fler, för jag använder dem så mycket.
För mig är bekvämlighet det bästa för mig, jag vill inte gå runt och känna mig obekväm när jag är hemma. Även stretch jeans är obekväma tycker jag, så det enda som jag gillar är en mjuk kjol eller mysbyxor.

Är jag galen tror ni? Eller finns det fler därute som jag?

Tentan

Idag har jag haft tenta. Tentan var mellan 9-14. Jag satt hela tiden ut. Finskan gick vid 12, hon var den enda som gick så tidigt. En svensk kille gick vid 13, men resten gick precis vid 14.

Denna tenta var lite annorlunda än vi är vana vid. Det var 5 frågor, så fick vi välja 3 st själva. Tentafrågorna och uppsatsen kommer inte graderas med poäng som de alltid görs, utan läraren ska sätta ett betyg på varje delfråga och ett betyg på uppsatsen och sen sammanväga det...känns lite sug. Ska det nödvändigtvis vägas samman på detta sätt vore det bättre med en helhetsbedömning än ett betyg på varje fråga, blir svårt då om man får 2 VG och ett MVG och ett G exempelvis, vad ger det då lixom? eller 2 MVG  2 G och ett VG...Svårt lixom.

Efter tentan gick jag och en annan finsk tjej, en belgisk tjej och en tysk tjej och åt lunch på Cupido, där satt vi nog 1,5 timme. Det var väldigt trevligt. Nu ska jag ta tag i lite städande tror jag.

Vet inte om det blir nåt tentafestande för mig ikväll, vore ql men klassen verkade inte så på. Bara den belgiska tjejen, men hon kanske ska ut med sina egna kompisar. Mina kompisar sitter bara och tentapluggar de, eftersom de har sina tentor på fredag.

världens sämsta bantare

Det är jag det. Igår åt jag kanske 500 kalorier mindre än vad man ska få i sig i det dagliga intaget. Därför har jag varit hungrig hela dagen idag. Räckte inte med 1,5 portion gröt och 2 portioner nudelwok till lunch. Vid fika idag med Susanne var jag så sugen på nåt sött och hungrig (inte haft sötsug på 2 veckor) så var tvungen att köpa 2 stora muffins på ica. Blev såklart illamående, som jag på sista tiden blivit av allt som är fett. Får helt enkelt sluta äta sånt som är fett antar jag.
 
Ikväll blir det grön lasange från Dafgårds med tomat vid sidan av. Har precis varit och handlat på ica inför tentan imorrn. Nyckelhålsmärkt risi frutti, bröd, tomat, philadelpia och Coca Cola (inkl. socker ej light). Tanken är imorgon att jag ska bli både pigg och mätt. Trots allt 5 timmars skrivtid.

Sisselkonserten

Konserten var underbar, hon är som en ängel. Finns det änglar på riktigt är hon definitivt en. Vi köpte hennes senaste skiva signerad. Vi tyckte oss oxå se henne när hon kom ut och klev in i taxin haha. Backstage låg precis vid busshållsplatsen så vi anade att taxin med tonade rutor hämtade henne :) Såg ut som henne iaf.

Vi var för övrigt duktiga och promenerade ner till stan. Lite kallt i min tunna kjol bara.

gårdagens outfit

Kände mig jättefin på konserten igår. Jag hade:

Vit pennkjol
ljusa strumpbyxor
vit skjorta/blus
mörkrosa scarf
svart omlotttröja


synd att det inte gick att fota :(

Ingen Dermalogica än

Har inte fått dermalogica produkterna än som jag beställde från HqHair hoppas de kommer imorrn.

Vad fan är oddsen lixom?

Pratade med K's kusin nu som är i kina för några månader. Vad är oddsen att han träffar på någon jag känner till där? Jävligt stor tydligen!!! För han träffade på en svensk där med sin flickvän som precis pluggat färdigt den utbildningen som jag går på. Kände inte honom personligen men han var chefredaktör för vår tidning och har sprungit runt i samma lokalser som mig i typ 3 år.
 HAHA! Snacka om liten värld. Trodde inte ens det fanns några västerlänningar i den delen av Kina där de håller till. :D

konsten att leva fattigt

Lever mkt fattigt nu. Har inte gett K pengarna för dermalogica än, så det får han nästa månad. Jag har inte betalat tillbaka pengarna till J än heller, det får hon nästa månad. Sen börjar min nya kurs och det verkar vara hiskeligt mycket litteratur till den kursen. Kontentan blir att jag lär inte ha råd att köpa NÅT nästa månad. Lite less på att leva fattigt nu. Visar sig att förutom de 800 jag spenderat på apoteket denna månad så har resten av pengarna gått till mat typ. Det är det enda jag köpt förutom en polotopp i början av månaden. Jag måste verkligen dra NER på mina matkostnader. Har blivit mycket äta ute denna termin eftersom lektionen ligger precis i lunchtid. :(


Uppdaterat: 600 kr har oxå gått åt till resor till och från pojkvännen. Det är såååå sjukt dyyyyrt!

gårdagen och dagen

Igår var det en del plugg på Carolina sen lunchade jag K och Å på Cupido. Jag och K åt buffé. Vi fick en buffé gratis eftersom vi ätit där 10 ggr. På kvällen såg vi melodifestivalen och åt färska jordgubbar, blodapelsiner och äpplen samt cashewnötter. Jättemysigt. Vi gick och la oss tidigt igår igen.

Idag är det liiite plugg (har inte orkat så mycket) sen vill K gå och äta pizza på vår favoritpizzarestaurang. (Eg är jag inte så sugen på pizza men får väl gå ändå) Vi firar för övrigt 3 år och 5 månader idag och de ska vi fira med Sisselkonserten ikväll.

Universitetsaulan virtuellt

Imorgon ska vi på Sisselkonsert. Den ska vara i Universitetsaulan. Hittade online en virtuell sida som man kan ta sig runt på i universitetsaulan SÅÅÅ cool sida. Kolla in denna länk.

Radio- och TV-licens

Varför ska jag behöva betala Radio- och TV-licens. Jag hatar radio och lyssnar aldrig någonsin på det. Vidare ser jag ALDRIG på svt (jo en gång om året när det är melodifestival, men klarar mig utan det) dessutom ser jag i princip aldrig heller på kanal 4. Bara när det är Lost.

Varför ska jag då tvingas betala för att jag har en tv, när den enda kanalen jag tittar på är trean. Det är helt sjukt. Varför inte införa licens på kanalerna, så att man inte kan få in dem om man inte betalar, för jag bryr mig inte ett skvatt om de där usla kanalerna.

Är det sosse eller moderat-tänk att tänka på detta sätt? nån som vet? Jag är för trött för att klura ut det själv.

I övrigt om detta inte går att genomföra föreslår jag att studenter inte bör bli tvungna att betalaTV-avgift. Det är en utgift på över 2000 om året.

Själv åkte jag dit på att Onoff (dom jävlarna) anmälde att jag köpt tv hos dem till radio- och TV-licens.

Pluggdag

Idag har jag pluggat en stor del av dagen på bibl. 2 timmar var jag med Å och lunchade på East City, där de har sushibuffé och kinesisk buffé. Sen kom Z och hänge lite med oss oxå. Nu har K kommit, så vi ska lägga oss tidigt för vi är jättetrötta. Ska göra mig i ordning för sängen nu, har ju sovit så dåligt på sista tiden.

Imorrn blir det plugg på Carolina med K.

pojkvänsmaterial?

Nu är inte jag singel och planerar inte heller att bli, men jag har tänkt på en sak.

I min basgrupp går två otroligt smarta killar. Den ena är jättesnygg, smart och rätt mycket player. Den andra är mr überperfect, klär sig snyggt otroligt smart, röker inte, dricker inte, dricker inte kaffe och cyklar med cykelhjälm.

Om jag var singel och skulle ragga på en kille, vem skulle jag då välja? Jag tror de flesta tjejer skulle välja den jättesnygga killen som är player, bara för att han charmar tjejer så mycket osv (själv är jag resistent mot det, eftersom jag inte  gillar players.) Personligen skulle jag välja "mr geek" för det finns inget sexigare än killar som aldrig gör något fel, som är så där perfekta på ytan. Älskar utmaningen och det är så sexigt att upptäcka deras "smutsiga" hemligheter, som egentligen inte är annat än normalt.

Jag har ju dock redan hittat mr perfect, och vem av dessa personlighetstyper är han då? Han får väl gå under "Mr Geek" aka Mr Perfect...som faktiskt visade sig vara perfekt i verkligheten oxå.

Man kan ju tänka sig att jag sitter och bloggar om sånt här skräp för att jag borde tentaplugga och för att jag är alldeles svältfödd på lite kärlek. Inte träffat min söta älskling på 2 veckor nu.... *sakna*

OMG vi har dejtat samma kille

Fröken Josefine var över idag och plötsligt kom vi in på ämnet killar och en kille hon hade dejtat. På det sättet hon beskrev honom så kändes det som "ååh en sån typ har jag oxå träffat" sen sa hon vad han var utbildad till då var jag bara tvungen att fråga "heter han....?" och det gjorde han fan. Vi har träffat samma kille. OMG alltså. Fast jag träffade honom såklart några år innan hon gjorde. Typ 2 år eller nåt. Men ÄNDÅ alltså, vad är oddsen i Uppsala lixom. Roligt är för övrigt att vi träffade honom på exakt samma ställe.

Torsdagen

Gick upp vid 08.00. Tänkte sticka till bibl tidigt men så blev det inte.
Vid 10. hade jag basgruppsmöte. Vid 11 skulle jag fixa en grej och sen 11.15 åt jag lite på skolan med finskan. 12-14 seminarium. Sen träffade jag Annika som var i Uppsala. Mellan 17 och 18.30 satt jag på bibl nu är jag hemma. Om en stund kommer Josefine över måste städa innan dess och sen är jag hungrig oxå. Ska försöka plugga resten av kvällen sen. Är lite stressad nämligen (oväntat va!?)


blodpropp?

Imorse när jag skulle till bussen fick jag plötsligt så ont i benet kunde knappt på eller stödja på det. Detta har hållit i sig hela dagen. Först oroade jag mig för att det var blodpropp, eftersom det värkte i benet och jag tappade känseln i foten, men jag är inte så säker längre efter att ha läst lite om det på internet. Jag har oxå varit spänd i nacken idag och haft enorm spänningshuvudvärk så var tvungen att ta en stark ipren. Efter lite självmassage har jag kunnat stödja på foten ganska bra, så jag misstänker att det kanske har varit någon nerv i nacken som har orsakat detta. Nu mår jag iaf lite bättre.

Lunchade med Susanne idag på Snerkes. Det var verkligen jättetrevligt. Åt lasange. En vanlig och en vegetarisk, vi fick påfyllning nämligen. Den vegetariska var bra mycket godare än den vanliga.

Pluggat rätt så duktigt idag, borde plugga mer sen, men ska väl i säng tidigt. Städa lite måste jag oxå göra.

stress vanligare än man tror

Kolla in denna artikel. Den säger ganska mycket om min och många andra studenters vardag.

Katie och Tom

Om detta är sant så hoppas jag verkligen att hon får ensam vårdnad om barnet, för han är inte "fit to be a father". Absolut inte.


Inte på blogghumör

Har varit rätt mycket på bibl på sista tiden. Idag var det seminarium 8-10 sen har jag varit på bibl hela dagen. Om man bortser 1,5 timme som jag hängde med unge herr A och när jag var på apoteket och spenderade massa pengar (huuuh) och köpte en RÖD pärm att ha mina pluggpapper i. (Kunde inte köpa annat än röd, för röd betyder tur, och det lär jag behöva inför tentan) mellan 18.20 var jag på möte idag, var trevligt.

Är inte direkt på blogghumör är så stressad och har inte varit hemma så mycket. Tiden jag varit hemma har jag mest spenderat vid TV. Idag spelade jag dock lite, men borde ha pluggat mer idag. Ångest!

sömnproblem och ångest

Igår kväll fick jag en panikångest attack och har knappt kunnat sova på hela natten. Har sovit dåligt hela helgen. Nu är jag jättetrött och får väl gå och lägga mig snart. Hoppas jag kan sova.

Busy Monday

Idag gick jag och K upp 05.30 för att äta frukost, duscha och komma iväg till tåget. Tåget var tyvärr försenat för vår del och sen när jag skulle byta i Sala så var tåget inställt så fick åka ersättningsbuss. (jag som blir så illamående av att åka buss...!) nåja sov på bussen för att klara illamåendet. Strax efter 09. var jag i Uppsala då gick jag till biblioteket för att förbereda seminariet. Tog väldigt många timmar så blev inte så mycket tentaplugg. Hann även äta en sallad från ica under dagen. Vid 17 hade vi basgruppsmöte. Vi gjorde det ganska snabbt för alla var hungriga och trötta. Nu ska jag äta plättar med bär (köpte färdiga idag, orkade inte fixa nåt idag). Sen ikväll blir det prison break och tidig sömn för imorrn börjar jag 08. Helt galet tidigt :)

Äntligen shoppat Dermalogica

Nu har jag slagit till och shoppat på Hqhair. Jag har köpt

Ultracalming Cleanser

Soothing Protection Spray  (har inte testat den, men Sandra rekommenderade den så ska göra ett försök)

Skin Smoothing Cream

Allt detta kommer på gå ca 800 kr, kanske lite mindre till och med. Meddelar när jag vet exakt.

Vad tror ni om mitt köp?

Söndagen

Hade tänkt att plugga jättemycket på söndagen+ träffa Annica. Men när jag vaknade på söndag morgon mådde jag riktigt uselt. Hade ont i halsen, förkyld, spänd i nacken, ont i huvudet och mensvärk (vilket jag typ aldrig har annars) mådde riktigt uselt fram till 4 när jag gick och la mig och sov en timme + tog en ipren, sen senare på kvällen mådde jag lite bättre iaf, men nåt plugg blev det då inte. Men lite kvällsmys med K iaf. Trots att jag varit sjuk så har jag haft en underbar helg med K...vi har myst jättemycket, underbart!

Lite tankar om dermalogica

Jag har ju tidigare ältat ganska mycket om dermalogica. Det senaste jag ville säga här är. Att den sidan jag testat barrier repair på innan, vänster kind, har nu fått en massa röda utslag. Höger kind som är van har inte fått något. Så det verkar ligga något i det jag läste på en annan blogg (minns inte vilken) att hudenn vänjer sig vid dermalogica efter ett tag, att orenheter kommer upp eller nåt!?

Händelselös Lördag

Igår var det väldigt händelselöst, tentapluggade 3 timmar. (Hade egentligen tänkt plugga 4 :(  ) Resten av dagen har jag och K kollat på tv och film. Vi såg bland annat demolitionan man, var skeptisk mot att se den, men den var väldigt bra. Oväntat att se Sandra Bullok i den.

Update om gårdagen

Lämnade äntligen in min uppsats, har lite ångest för den av några olika anledningar men inte så mycket jag kan göra nu.

Efter att ha lämnat in uppsatsen åkte jag till K som hade bestämt sig för att överraska mig.
Han hade lagat tre rätters middag och gjort jättemysigt i köket med tända ljus osv. Sen hade han skaffat en film som hette "om ödet får bestämma", romantisk komedi med John Cusack och Kate Beckinsale. Jag gillar båda skådespelarna jättemycket, men filmen var inte särskilt bra. Finns ju en anledning till att man inte gillar romantiska komedier.

På kvällen provade jag apotekets Locobase på händerna, snacka om effektiv, men den var väldigt opraktisk, otroligt kladdig och svår att "smeta ut" på händerna för den var så tjock och trögflytande.

Hur dagen blev

Rätt knasig dag idag. 11.50 skrev tysken att han och britten bestämt sig för att gå på lektionen iaf. WTF lixom. Så fick ta cykeln dit för sista bussen ner hade gått. Vi började 12.15. Kände att det var jobbigt att jag och gruppen inte var förberedd. I paus kom läraren fram till mig och ville prata om mitt exjobb. Han ville berätta om att om jag hörde några rykten om att jag inte skulle få skriva i mitt ämne så skulle det inte gälla mig, för han tyckte det var absurt att ingen skulle få skriva i hans ämne pga av skolans finanser. Passade på att erkänna att vi inte pluggat till seminariet. Var kanske onödigt för Amerikanen höll monolog idag 1 timme och 7 minuter av lektionens 1,5 timme. Att läraren inte grep in i en sån situation är ju i princip ohållbart. Vår grupp fick följaktligen inte redovisa. Bara 2 av 5 hann. Så nu såg vår grupp dum ut inför läraren helt i onödan. Vi ska redovisa detta på sista seminariet istället, med dem som inte hann.

På kvällningen har jag hunnit med att sova lite, spela world of warcraft med fredrik och suttit väldigt många timmar med uppsatsen. Har för många ord tyvärr.

Dumma gruppen

Vi beslutade igår, jag och tysken att vår grupp (minus finskan som inte kunde komma) skulle träffas i biblioteket för att förbereda seminariet. Räknade med det, så förberedde inte så mycket själv. Nu på morgonen fick jag sms från tysken att han och britten inte skulle komma, för de skulle skriva på sina uppsatser. MY GOD alltså. Tysken har suttit med sin mycket längre än mig, och han är inte klar??? jag har aldrig träffat en större perfektionist än honom. Blir lite arg på detta, för jag är ju mer eller mindre klar, och allt som allt skulle det ta 4 timmar av hans dag. Där 2 timmar är förberedelser och 2 timmar är seminarium. Dessutom hade vi en grupp uppgift, med en presentation på 10 minuter. Det är så fruktansvärt dåligt att strunta i det. Och finns ju inte en chans att jag går dit själv och håller en presentation, jag är ju inte ens säker på vad frågan är....!? Så nu tvingas jag missa denna lektion. Jag verkligen hatar att missa lektioner, särskilt som denna kan vara väldigt relevant till tentan. Försökte smsa fröken F, en tyska som var i min klass förra terminen oxå. Men har inte fått svar från henne. Bad henne informera om läraren säger något viktigt om inlämningen av uppsatsen imorgon och om jag kunde få kopiera hennes anteckningar....varför svaaarar hon inte? (hon har för övrigt fått kopiera mina anteckningar förr...så det är pay back för hennes del)

Uppföljning av Dermalogica experimentet

Galadriel undrade de hur detta experiment hade gått. Så tänkte berätta lite om vad jag kommit fram till.

Så fort Barrier Repair är inblandad blir huden genast mycket torrare. Så oavsett om det är under eller över så blir huden torr. I början kändes det lindrande att ha barrier under för det sved inte, men i det långa loppet förlorar man på att ha barrier under tror jag.

Igår beslutade jag mig för att skippa barrier repair helt och hade istället skin smoothing cream i hela ansiktet. Nu på morgonen är huden helt uttorkad och inga nya utslag eller någon speciell rödhet. Så jag funderar allvarligt på att beställa skin smoothing cream och skin kitet för sensitive skin. Funderar nämligen på att experimentera med deras andra produkter för sensitive skin. Det är dumt tror jag att kombinera två moisturizers när man istället kan använda ansiktsvatten och booster. Jag tror att om man tvättar ansiktet och sen har på soothing protection spray sen gentle soothing booster och allra sist skin smoothing cream, så tror jag att det blir mer lyckat. Vad tror ni?

Stressad

Jag är rätt stressad nu, därför det inte blivit så mycket vettigt bloggande...längtar till eftermiddagen 22 mars då denna kurs är slut. På fredag ska uppsatsen in. Har suttit uppe med den varenda natt nu hela veckan. Nu är den snart klar. Ska bli skönt. Ska börja tentaplugga i helgen oxå. Hur det nu ska gå. Vi har inget vettigt kursmaterial alls. Och seminarierna är de sämsta jag gått på. Innehållsmässigt vill säga.

Nog om detta, back to studies.

PS. De fixade toan idag. Skönt. Nu har jag 1000 till saker som borde fixas. Som ansökningar till höstterminen osv och avkalka vattenkokaren :)

Typiskt oxå

Nu har jag fått stopp i toan. När jag flyttade in fixade de den, eftersom det var stopp men nu är det stopp igen...suck....de gjorde nog inte ordentligt första gången för det är ju bara 3 månader sen. Eller så delar jag rör med alla i huset eller nåt... Det är ju inte stopp på allvar än, men man ser ju tendenserna till katastrof inom snar framtid, så de ska komma och fixa imorrn. Hoppas de inte kommer innan 10 för jag ska sitta uppe halva natten med uppsatsen.

Nytt experiment med dermalogica

Ikväll skall ett nytt Dermalogica concept testas:

höger kind: samma som igår, smoothing under och barrier över.

vänster kind: Barrier under och smoothing över (måste avgöra om något är bättre än det andra. En sak är säker. Just nu bränner det lite på höger kind som har smoothing under, men känns underbart med den som har barrier under... har dock för mig att hudterapeuten sa nåt om att fukten bara hamnar på ytan om man har barrier under, men jag vet inte....nån som vet????

Pannan: bara smoothing cream. På nåt sätt inbillar jag mig att man stör huden om man har två moisturizers på sig. Såsmåningom ska jag väl skaffa ansiktsvatten osv. det blir så många lager av grejer på huden då...

Uppföljning på experimentet

Såhär blev det efter gårdagens experiment:

Höger kind: Helt ok, kände mig lite röd och torr fortfarande och det hettade lite i kinden på morgonen (skin smoothing cream under, barrier repair över)

Vänster kind, där bara barrier repair var på, blev alldeles torrt...den gav inte mycket fukt tyvärr...går ej att ha barrier ensam. Fick dessutom ett utslag, som en blandning mellan sår och finne...mycket konstigt.

Pannan: Fick minsann en finne där oxå. Där uppe hade jag Barrier repair under och skin smoothing cream över. Verkade dock helt ok i övrigt oxå.

Nytt experiment sker ikväll.


Experiment med Dermalogica

Barrier repair är super, men den ger inte riktigt tillräckligt med fukt. Därför har jag bestämt för att vara lite innovativ. Hudterapeuten sa nämligen att man kan kombinera barrier med smoothing cream, över eller under.

Detta är mitt experiment:

Höger kind + haka = smoothing cream under och barrier över (ska tydligen inkapsla fukt eller nåt)
Vänster kind= bara barrier repair
Panna= barrier repair under och smooting cream över

Experimentet görs för att se vad min hud mår bäst av.

Obsessive, deprimerad, ångest och stressad

Mår väldigt dåligt idag. Satt uppe halva natten med min uppsats som ska in på fredag. I början var det rätt lugnt, men sen fick jag höra av en kompis som precis haft min lärare i en annan kurs som uppsatsrättare, att lärarens nickname är Stalin och att han sågar det mesta. Inte nog  med att han sågar uppsatser, jag ska ha honom som tentarättare oxå. Jag MÅÅÅSTE få högsta betyg i kursen. Vet inte hur jag ska klara det. Är obsessive, deprimerad och har extrem ångest, för att inte tala om stressen. Funderar på att strunta i gymmet och inte gå till ICA, känns som att jag inte hinner och inte är värd att äta nåt annat än nudlar, för mår verkligen dåligt. Detta tar kål på mig. Som om det inte var nog med det. Han ska vara min handledare för exjobbet jag ska göra i höst. Måste visa att jag kan prestera något och skriva bra, men allt blir bara uselt. Ingenting blir bra med denna uppsats. Kommer nog snart börja gråta av all press.

Provat Dermalogicas Barrier Repair

Igår kväll innan jag skulle sova testade jag barrier repair. När jag vaknade imorse så var alla hudproblem från smoothing cream borta. Ska naturligtvis testa fler dagar. Misstänker att man måste använda någon form av extra fuktighetsgivande kräm sen, men är verkligen helnöjd hittills med Barrier repair :)

Jessica Simpson nya Pamela?

Tittade på Jessica Simpsons video I wanna love you forever idag. Hennes debutvideo. Måste varit det bästa hon gjort under sin karriär. Hon var jättesöt och naturlig och sjöng fint och så. Nuförtiden ser hon bara trashig ut med hennes blekta hår. Man skulle kunna tro att hon satsar på att bli nya Pamela Anderson.

modebloggsoffren

Vill ju nu gärna ta åt mig lite cred för detta, för att jag några dagar innan publicerade detta dock tror jag inte att det är så troligt att jag har något med saken att göra, men är ändå väldigt glad för att det börjar bli mer opposition bland ja-sägarna. Jag vill inte ha nåt bråk på internet och många av dessa modebloggare är bra på sånt. Genom att överkänsligt angripa alla som är på något sätt inte 100% på deras sida...

För övrigt har den där modebloggaren inget med saken egentligen att göra, läser hennes blogg ofta, tyckte det bara var roligt med lite opposition.

Som om det inte är nog med fågelinfluensan

Bäst att bli helvegetarian framöver nu då, för snart vågar man väl inte äta varken fåglar eller kött.

Förfärad

Jag kan knappt tro att detta är sant. Hur kan något göra så här med ens utseende? Finner inga ord riktigt. Chockad.

Decleor kanske är rätt? (tips av er läsare önskade)

Har prover på aromessence Rose D'orient och Harmonie från Decleor som jag provade för ett tag sen. Upplevde att de inte gav några utslag, men som jag nämnt ett antal gånger så blev jag väldigt torr av det. Nån som har några tips om vad jag kan göra istället? om man kan kombinera på olika sätt eller så?

Tvivlar på Dermalogica

Jag börjar faktiskt undra om dermalogica är något för mig. Fått massa finnar av det, blir bara sämre ju längre jag använder det. Finns det något hopp för mig med dermalogica, vad tror ni? eller borde jag gå till en hudterapeut som säljer Decleor istället? Tålde ju Decleor för känslig hud, men blev ju astorr av den.


Varför kvällen blev lite lätt katastrof

Allt började väl rätt bra. Kom till Marianne lite efter halv nio. Vi hade jättetrevligt och skulle ta taxi vid 23.30Sen strax innan vi ville åka, så ville Mariannes pojkvän M gå till Värmlands, han hade kommit hem någon timme innan. Så då följde vi med dit, för de stänger 01 och BJ stänger 03. När vi skulle ta taxin så ringde han inte utan stod nere och väntade. Marianne ville rasta sin hund lite snabbt, hon frågade taxichauffören om det var ok. Det sa han att det var, men däremot satte han igång taxametern UTAN att berätta det för oss, så vi fick betala ganska hög räkning för den resan. Väl på värmlands fick vi betla 60 spänn för att va inne en timme :( vi gick vid stängningsdags vidare till BJ, men där var kön för lång tyckte de andra (det är gratis att komma in på BJ på fredagar för studenter) så vi tog en dyr korv. 30 spänn för korv med bröd. Kan ni tänka er? Vi bestämde oss sen för att ta efterfest hemma hos Marianne och M, vi fick tag i en taxi. Eftersom vi var för många så fick en sitta i knäet på den andra och jag fick sitta i bagageluckan, han hade inga säten där bak, såsom andra taxibolag brukar ha. Han tog oxå hutlöst betalt, men eftersom jag halvlåg där bak i bagageluckan visste jag inte om de andra betalade. Sen ville jag åka hem för såg min chans att åka vidare rätt billigt, genom att vi delade på kostnaden, eftersom jag bor längre bort än de andra. Men det skulle jag INTE ha gjort. Eftersom mitt kort inte ville funka i deras kortdragare och jag inte hade kontanter på mig så frågade Johanna mig om 90 spänn skulle räcka. Då sa jag att det skulle räcka. Sen visade det sig när jag var framme att taxichauffören aldrig slog på taxametern och sa att han skulle ha 90 spänn av mig i fast avgift enligt överenskommelse. Vågade inte säga emot för han var jätteotäck och hade frågat var jag bodde osv. Börjar förstå varför invandrare från Iran eller Irak får dåligt rykte, för det där var otäckt ska jag säga. Fick iaf kvitto, funderade på att anmäla. Visade sig att bolaget är registrerat i Sollentuna, och är inte alls ett Uppsalaföretag. Jag trodde vi åkte med Uppsala Taxi (018-100 000) för detta bolag hade samma färger. Jag vet inte om jag vågar ringa företaget heller för kvittot var väldigt märkligt. Telefonnumret gick bara till en mobil, så vågar inte ringa det ifall denna snubbe svarar. Var jätteledsen när jag kom hem och ringde Johanna som var på efterfesten. Visade sig att de redan betalat 100 spänn för resan på ca 1,5 km och den resan jag gjorde på ca 1,5 till fick jag betala 90 spänn för. Så 190 kr för  en resa på ca 3 km. Jävligt sjukt. Hade jag tagit en taxi med ett av de seriösa bolagen i stan hade jag betalat 80 spänn för hela resan hem till mig. istället för 190 spänn, hade kunnat släppa av mina kompisar för samma pris kan jag säga, för de bor på vägen. Istället fick vi betala det dubbla, och jag personligen blev ansvarig för hälften av den kostnaden. Suck! Känner mig jävligt sur för detta. Visst, är ju bara fråga om 90 spänn, men är så less på att som konsument bli lurad hela tiden. Det är andra gången denna månad jag blir lurad som konsument. FY fan!! Ingen jävla moral i landet längre!

kvällens outfit

Mitt rosa linne som är på bild tidigare i bloggen och min väst :) Sen blir det nog jeans av nåt slag :)

en rätt så trevlig dag

Vaknade imorse lagom till Oprah. Låg kvar i sängen och kollade lite, sen ringde jag K, som ville sova vidare. Efter detta åt jag frukost och kollade mer på tv. Sen vid 12 bar det iväg ner på stan. Gick först till ICA. Köpte en feta-spenat pirog och mineralvatten, sen gick jag till biblioteket för att leta information till min uppsats. Gick dåligt fram till kl 15.25. Hittade inget alls som var vettigt, det mesta vettiga hittade jag på tyska, men det var rätt avancerad tyska. Vid 15.25 ringde Johanna, så gick vi tillsammans till Skincare i Uppsala. De hade flyttat, vilken tur att man har wap på mobilen. Genom wap kunde jag komma till hitta.se så jag kunde söka upp deras nya adress. Fick samma prover som innan + barrier repair :) så får väl prova vidare dem. Har fått mer utslag av smoothing cream, men kanske blir bättre såsmåningom. Jag nämnde inte att jag provat det innan, men hon sa att det kunde vara så att jag inte tålde fettet i krämer och isåfall fick jag komma tillbaka om den inte funkade. Efter att vi varit där gick jag och Johanna och fikade på 018, jag ville ha blåbärspaj, men den var slut, så fick bli kladdkaka med grädde. Klarade inte av att äta upp hela, och mår jätteilla nu av den tyvärr, har mått illa väldigt mycket på sista tiden när jag ätit onyttigt, vet inte om jag är allergisk mot grädde eller nåt. För det tycks bara vara de med grädde jag mår illa av. Slutade leta information vid halv 7. Måste säga att när jag kom tillbaka till biblioteket hade jag värsta flytet. Kanske var för att alla idioter på biblioteket gått hem och man fick äntligen lite frid att plugga. Hittade helt plötsligt massa info. Kom hem vid 19.00 och precis då ringde Johanna och frågade om jag ville med ut på Birger Jarl ikväll, och det är väl lika bra det :) vad ska jag sitta hemma och ha trist för? PM ska jag däremot skriva som en galning imorrn och på söndag. Jädrar vad jag ska skriva alltså :)


Varför nuvarande kurs utmärker sig

Det finns flera skäl till att detta kommer vara den mest minnesvärda kursen jag läst.

För det första är det inte alltid nån i klassen förstår hur man löser seminarieuppgiften. Såsom idag exempelvis. Ingen förstod hur seminariet skulle lösas. Hade ångest igår över att jag inte fattade nåt, visade sig att jag var i gott sällskap.

Det finns en amerikan i klassen, som aldrig har någon aning om vad han snackar om. Det har blivit ett stort internt skämt i klassen. Mina basgruppskamrater sitter och klockar hans monologer. För att se hur lång tid av lektionen han slösade bort på meningslöst babbel. Vid första rasten hade han pratat bort 10% av den totala tiden på hela dagens lektion. Amerikanskan som har gått med honom i Minneapolis sitter och skrattar för sig själv varje gång han öppnar munnen och snygg-britten ( som för övrigt visade sig vara född 85-vilket var en stor chock för mig) tycker att amerikanen är "outrageous" hihi :)

Sen är vår lärare rätt usel på engelska oxå, men han är jätterolig ändå.

Har aldrig skrattat så mycket i klassrummet förr.

Sen har jag aldrig skickat lappar till andra under lektionstid under mina studier på universitetsnivå.

Man kan ju sammanfatta att det är en väldigt rolig kurs :)


Karriärplanering

Nu på kvällen har jag varit med fröken Å på karriärplanering med en karriärcoach från vårt fackförbund. Det var rätt så intressant. Innan dess satt jag på biblioteket och försökte förbereda seminariet, men det gick uuuuselt. Har nog aldrig gått så uselt förr. Fattar inte hur de tänkt sig seminariet.

Barrier repair

Sandra hittade igår en länk om barrier repair. Den tycks ha fått fin kritik, men är man torr som jag måste man tydligen ha något extra på.

Jag vill göra face mapping nuuuuuu! men det är så osmart, får ge mig till tåls. Nån i uppsala som vill gå med mig? Fröken Johanna exempelvis? :)

Dermalogica under utprovning

Har testat dermalogicas skin smoothing cream igår och idag. Har hittills fått ett utslag, men det kanske ger sig. När man provat ett tag.

Sandra har tipsat om att gå och prata med hudterapeut. Och jag känner mig lite sugen på att göra face mapping. Egentligen vill jag göra det redan idag, men nu när jag har prover vore det ju dumt och boka tid innan jag vet effekten av skin smoothing cream osv.

Vindruvor

Var tvungen att köpa vindruvor på ICA idag 12.90 kostade de. Enda kruxet är att jag är allergisk mot dem, så får väl äta bara lite lite :/

Rosebud i alla tjejers badrumsskåp

Nu har jag provat Rosebud (originalversionen) och den är det mest fantastiska läppcerat jag använt. Det är verkligen ett tips till alla tjejer som inte har testat. 98 kr kostar det, men tror det finns billigare online. Sååå värt priset kan jag säga. Se det som en investering i er hälsa om ni tycker det är dyrt.

Smaken, färgen, effekten, konsistensen; ja allt är underbart med den :)

Till er killar som läser: köp Rosebud till era tjejer. Ni lär garanterat bli extra uppskattade och kyssas kommer bli en ny upplevelse ;)