Lördagsshopping i STHLM (klänningsmani)

På lördag har jag planerat att åka till Sthlm för att shoppa. Det primära jag måste hitta är minst en klänning. Jag ska nämligen på min syrras student sen ska jag på bröllop i sommar. Det ultimata vore att hitta en klänning som passar båda tillfällena. Men det känns som det kan bli svårt, iaf känns det som att jag vill ha helt olika typer av klänningar för tillfällena. På studentfesten vill jag ha en sommarklänning i vanligt tyg, men på bröllopet vill jag ha lite roligare typ än typ bomull.

Här är listan av saker jag skulle köpa om jag hade obegränsat med pengar:


* Klänning till studentfesten

* Klänning till bröllopet

* Massa studentpresenter till syrran

* Några nya skor

* En lätt väska (som inte väger så mycket när den är tom)

* En snygg festväska

Ja det är väl allt som jag behöver just nu.

Har ni några tips var man kan hitta snygga klänningar i Sthlm, så plz berätta :)Lugn Dag

Idag har jag haft en rätt lugn dag. Har hängt med David en hel del. Vi var på stan och lämnade in våra ansökningar för exjobb, sen fikande vi lite. Det var mycket trevligt och givande. David lyckades lugna min arbetslivsstress lite. Dessvärre är det nog bara tillfälligt.

Imorgon har jag hemtenta, fast jag har typ inte pluggat nåt. Nästan ingen av de jag pratat med har pluggat nåt. Känner att jag inte orkar bry mig nämnvärt om denna tenta.

Nu på kvällen har jag ätit glass. Tror att jag är "foodoholic". Jag äter så mycket hela tiden men kan inte få nog. Så ikväll var jag tvungen att äta glass och nu har jag ont i magen :/

Ringen och gårdagen

Det var helt omöjligt att blogga igår. Börjar bli trött på att blogg.se går så segt. I alla fall var jag och K och tittade på ringen. Den var inte alls fin i verkligheten.

Senare på eftermiddagen var jag på ekonomikum. Satt med Anders och försökte plugga. Gick inte super kan jag säga. Vi pratade mest. Vid kl 15. gick jag och fikade med Fredrik. Konstigt att jag aldrig lär mig. Har ju pratat om att jag får ont  magen och mår illa av grädde. Tog trots allt en princesstårtbit, mycket riktigt fick jag magont och illamående efter att jag ätit den. Får verkligen sluta med grädde.

En underbart söt ring

När jag var yngre hade jag nästan en ring på varje finger. När jag flyttade till Uppsala bestämde jag mig för att inga av de ringar jag hade passade min "nya, mer vuxna stil" så jag slutade använda ringarna. Jag har sedan dess ansett att jag inte skall ha någon ring förrän jag förlovar mig och gifter mig. Men på sistone har jag blivit så där smyckesgalen som jag var när jag var yngre. Har även ett rabatthäfte från Gyldfynd som jag inte kollat i. Visade K det idag. Han älskade denna ring. Det gjorde jag med. Så funderar på att köpa den. Ska till Guldfynd vid läge och kolla på den. Vad tycker ni? Meee loves it. Den är i matt och blankt silver med en liten diamant i. Jag antar att det är en äkta diamant, eftersom det står att det är det, men jag antar att den håller väldigt låg kvalitet pga av det låga priset. Vet inte riktigt vad det skulle vara för karat, men antar att det är det lägsta möjliga isf.


Vad säger ni?


Ring


Bilden kommer från Guldfynds
vårkatalog.

Super Saturday

Idag har jag och K verkligen lyxdag. Ja, om man bortser från städningen och tvätten.

Idag har vi lagat lyxlunch och ikväll skall vi laga lyxmiddag. Det ska vi även göra imorgon. Det är så roligt att laga mat med K. Ikväll blir det filmmys.

X men 3 the Last Stand

Jag har hört lite blandad kritik om filmen, men jag tyckte den var fenomenal. Riktigt riktigt bra. Storyn var så spännande och effekterna var super. Finns med andra ord ingenting att klaga på. Helt perfekt film.  Skulle nog säga att den är bättre än tvåan, men det verkar dock inga kritiker hålla med om. K håller dock med mig att 3an är bättre än 2an.


Fab Friday

Igår var jag först och pluggade på Ekonomikum med Anders och Daniel. Det blev nog mest rast dock. Sen gick vi alla ner och åt lunch på Max med K som kom in med tåget 15.35. Jättemysigt. Efter det visade jag K alla skor jag hittat. Alla var Vagabond-ballerinas. Supersköna. Men jag är ju lite generellt emot ballerinas. Det är K oxå. Så trots att de var supersköna blev det inget köp.

Efter shoppingen gick jag och K på X-men 3. På samma bio var även Jon, David och Daniel (en annan Daniel än ovan nämnda) men vi satt inte med dem.

Efter bion gick vi hem och hann se stora delar av the others, som vi redan sett. Sen såg vi Con Air oxå, vilken var riktigt dålig. Kändes som en dålig variant av Die Hard typ. Eller så är Die Hard snarare en bra version av Con Air. Antar att Con Air kom före Die Hard filmerna.

Årets raggningsrepliker

Var som sagt ute i torsdags.

 Jag och Johanna började kvällen med att äta på Johannes grillen. Sen gick vi tillbaka och hade förfest, sen kom Marianne oxå. Sen skulle vi gå till snerkes, men visade sig att det inte var nån danskväll där, så vi stannade en stund där ändå och gick till Sthlms sen. Hade verkligen en jätterolig kväll.

Kvällens roligaste raggningsrepliker var "Jag kan lära dig IRC någon dag." Kanske inte lika rolig tagen ur sitt sammanhang, men i sitt sammanhang blev det väldigt roligt. Träffade nämligen en kille där som ville lära mig dataprogrammet IRC, som var populärt innan ICQ blev riktigt stort, vilket var innan MSN blev populärt.

En annan replik var: " kan du texten till I will survive?" varpå en kille försöker dansa bugg med mig och samtidigt göra en duett av I will survive (Donna Summers 70-tals låt) Sen blev han sur för att jag inte ville tala om vad jag hette :) Sa att jag hette Sparkle, han trodde inte på det.

Sist på kvällen träffade jag en kille som tyckte att jag skulle hänga med på efterfest. Han var ekonomstudent som skulle ta examen i sommar och hade redan fått jobb på en stor revisionsbyrå i sthlm, med 25000 i ingångslön. Inte dålig ingångslön det!


Utekväll med tjejerna

Jag har varit ute och har just kommit hem. Jag har haft en superfantastisk kväll. Jag kommer nog blogga mer om det imorrn. Och alla roliga raggningsrepliker som ligger ute på marknaden nu. En lär gå till historien ;)

Vagabond

Hittade många fina skor på Vagabondbutiken i Uppsala idag. Ville länka till några av de fina skorna, men gick tyvärr inte, så länkar till hela sidan så får ni helt enkelt gissa vilka jag gillade ;)

Dagen som gått

- Har avbokat tiden till Enköpings kirurgiska avdelning

- Städat upp lite

- Skickat in den första delen av min uppsats till min handledare

- Skurit upp fingret

- Hittat massa underbara skor

- Varit hos optikern. Idag när jag var där skulle de göra en synkoll när jag hade linsen i, visade sig då att jag inte kunde se nåt alls av det som stod på tavlan. Visste att det var lite suddigt men men både optikern och jag blev förvånade. Hon testade med starkare styrka, men det funkade inte heller. Istället fick jag prova en annan lins. En två-veckors lins. Man byter alltså lins varannan vecka. Den är alltså inte så där syregivande som den andra dygnet runt linsen var. Hon höjde även styrkan med 0,25 till 4,25 och genast när jag satte in den kändes det mycket bättre än någon lins nånsin gjort tidigare. Den är dock slappare än den andra månadslinsen, men det får jag väl leva med eftersom den sitter så skönt på. När vi provade om jag såg bra med den, så såg jag super med den. Måste varit nåt med mitt öga som inte passade med den andra linsen. Så nu får jag testa denna några dagar och har fått en ny tid till 2 juni.

- Ska titta på premiärerna av tv-serierna related och close to home ikväll

-Borde börja tentaplugga, men känner stark motvilja mot det


Sveriges sämsta sjukvård

...ligger i Uppsala län. Jag har fått en tid till kirurgiska enheten i Enköping. Har aldrig varit där, det är en annan stad. Är inte heller intresserad av att åka dit och framförallt inte under den tiden jag har min sista tenta för terminen.

Jag har nu på morgonen försökt avboka tiden. Ringde halv 10. Fick knappa in personnummer och telefonnummer. Väntade mig såklart att de skulle ringa upp inom en halvtimme. Jag hade många planer för dagen. Funderade på att tvätta, gå och träna och sen skulle jag till en institution innan de stänger samt till optikern vid 15.30. Så när meddelar de då att de tänker ringa? JO 13.25.

Hur kan det ta så lång tid för dem att ringa upp igen!? Det är ofattbart. Jag har läst nånstans att Uppsala läns sjukvård skall vara sämst i Sverige och att Enköpings skall vara den sämsta i Sverige i alla kategorier.

För den som inte vet är Enköping en del av Uppsala län.


CSN borde dö!

Idag fick jag min csn. Det är naturligtvis sommar-csn man får. Det innebär för den som inte vet att man får jättelite pengar. Jag fick 3400 kr jag har 2959 kr i hyra och en teleräkning på 543 kr. Ja, då har hela csn gått. Så nu har jag inget att leva på. Idag ska jag köpa linser för 700. Ni kan ju se att det inte går ihop. Jag kommer tydligen inte få pengar för det jag jobbat i maj förrän i slutet av juni. Hade räknat med att få pengarna nu i maj så jag kunde klara månaden. MEN ICKE!

När jag får påskrivet från institutionen att jag ska skriva exjobbet under sommaren (jag får dock inte registrera mig på exjobbet förrän den 7e juni av nån konstig anledning) så kommer jag få csn pengar för det, men det kommer ju precis som pengarna jag jobbat in i maj, i slutet av juni. Sen kommer jag jobba i mitten av juli till augusti, då får jag pengarna i augusti och september hoppas jag.

Men faktum är att just den här månaden fram till den typ 25 juni kommer jag ha absolut 0 kr att röra mig med. Allt tack vare ondskefulla CSN. DÖÖÖÖÖ borde de göra.

De förväntar sig uppenbarligen att man har:

1. Egna sparade pengar
2. Snälla föräldrar/kompisar/partner
3. Ordnat med Soc

Tycker det är FELatt förvänta sig det!Dagens förvåning

Jag har alltid gillat Theatre of Tragedy. Jag trodde de kom från ett tyskspråkigt land. Typ Tyskland eller den tyskspråkiga delen av Belgien, men ICKE

http://en.wikipedia.org/wiki/Theatre_of_Tragedy

Det hade man aldrig kunnat tro....

Skolkare

Igår drabbades jag av en stark motvilja att såväl plugga som gå i skolan. Så jag skippade seminariet och stannade en dag till hos K. Var underbart. Men idag är jag tillbaka i Uppsala och försöker skriva lite grann på min uppsats.


Party i huset

Nånstans är det party. Nån spelar jättehög musik och det är inte Schlager kan jag säga. Tidigare under kvällen var det  massa killar som skrek, så då visste vi varje gång Sverige gjorde mål mot Kanada i hockey. Undrar om detta kommer hålla på hela natten eller om det är förfest. Isf borde de väl gå ut snart.

Inte så att jag är så störd. Jag är ju van har ju bott i korridor i 3,5 år, men har aldrig hänt där K bor tidigare.


Nu verkar det ha blivit tyst. Kanske byter de cd-skiva eller så är det dags att dra ut.

Nä nu drog de visst igång igen. Nu tyst. Well kan de inte bestämma sig???

Dags att sluta nu, de körde igång igen. Snart vinner Finland Eurovision song contest. Eller Ryssland. Jaja!  Får skrivas mer en annan dag.

Nästan så man vill lära sig spela gitarr...

Såg en fantastisk elgitarr på denna länk som Sture skickade till mig. Spana in denna länken. På samma länk kan man till vänster se Lisa Loeb, har ni inte hört henne så gör det, hon är fantastisk.


UPPDATERAD: här har ni fler länkar om ni är intresserade.

Betraktelser av Eurovision Song Contest

* Det är mycket vita kläder och klänningar ikväll.
* Känns som ovanligt mycket fokus på dans i år
* Det känns som det starkaste startfältet på flera år.

* När Carola började sjunga började det vibrera i golvet. Undrade om det var nåt fel på vår bas på TVn, sen visade det sig att grannen rakt under oss måste ha nån förstärkare till tvn och höjt volymen till max....nästan otrevligt vad golvet vibrerade, men samtidigt skönt att det var samma musik vi spelade. Basen från våningen under förstärkte ljudet från vår TV.


Det var nog alla betraktelser jag kunde komma på för tillfället.

Stockholms universitet

Igår fick jag reda på att jag kom in på Stockholms universitet till hösten. Så nu kommer jag terrorisera fröken Sandra jääämt :D

Kändisbäbisar

Alla kändisar var inte så snygga som barn, men vissa av dem var väldigt söta. Andra känner man inte ens igen. En del plastikoperationer kan oxå skönjas på de uppväxta kändisarna. Spana in hur  kändisarna såg ut som barn och ungdomar.

You've got too much time on your hands

Kolla bara in denna länken. Den tar lite tid att starta, men uppenbarligen har någon ägnat en hel del tid åt detta projekt. Fokusera på bara en blå punkt åt gången.

Satan is in a pair of Cheap Monday's

Nu vet ni att man är djävulsdyrkare om man bär Cheap Monday jeans. ;-)

95-åriga damer med kilklacksskor

Igår jobbade jag. 13-21. Kändes rätt understimulerande för att vara ärlig. Det känns dock som man gör mycket gott när man är där. Igår bar en av de trendiga damerna, vid åldern av 95, kilklackssandaletter. Veeeery Cool! :)

Fantastiska smycken online

Har hittat en fantastisk smyckessida online. Jag kan nog sitta i timmar och stirra på dessa vackra fantastiska underbara smycken. Spana in!


jobbig skoldag

Idag ska min grupp, som är kraftigt reducerad för tillfället hålla i en 2 timmars lektion. Känns jättejobbigt. Satt uppe till två i natt och försökte förbereda, ska fortsätta lite nu på morgonen innan jag ska iväg.

Ikväll åker jag till K igen, ska jobba igen på fredag. Hoppas jag får pengar den här månaden för det jag jobbade förra veckan. Vore skönt, för jag känner mig lite fattig just nu när linserna ska betalas nästa vecka :( Sen ska jag ju fixa håret och köpa klänning oxå till bröllopet.


För övrigt har jag funderat på varför de där två kilona jag gått upp har satt sig på magen? I ärlighetens namn var det inte till min förvåning att vågen visade mer än den brukade. Att allt satte sig på magen var ju en tydlig indikation. Nu får jag försöka hålla mig till lite nyttigare kost, för beach 2006 är ju upcoming. Förutsatt att det blir nån sommar vill säga.

Sen undrar jag varför jag lyckades göra så äckligt kaffe idag!? Vill ha gott kaffe ju så jag orkar med dagen.


Gymmat

Idag har jag varit på gymmet. Har dock insett två inte så roliga saker.

1. Min kondition SUGER!
2. Jag har gått upp två kilo på allt semi-sambomys som jag och K haft på sista tiden.

Dags att ta tag i detta! Fast kommer bli svårt för det verkar som K:s mamma och syrra kommer i helgen och dom tar alltid med sig miljoner onyttigheter som vi sen måste äta upp :( SUCK. Vad sägs om att bli påtvingad 1 kilo Chips och 2 petflaskor Coca Cola och en chokladask??? Vi vill inte direkt ha detta, men hans mamma tar ju inte direkt ett nej och det känns ju synd att slänga. Inget ont mot henne, hon är underbar i övrigt. Konstigt nästan att man inte gått upp mer än två kilo.

Lost-fans

Alla fans av serien Lost bör besöka denna sida. Jag hittade den via den här länken.

Hilary Duffs hår

Har blivit lite småkär i Hilary Duffs fina lugg. Skulle vilja ha en likadan. Vad tycker ni? Jag hade egentligen tänkt klippa mig denna vecka, men kommer att skjuta upp det så att håret är fräscht även till bröllopet den 22 juli som jag ska på. Har även funderat på att dissa att färga håret och bara lägga lite fräscha slingor. Vad tror ni om det? :)


Hilary HårHilary Duffs hår


Skolan tar knäcken på en...

...åtminstone denna nya filosofikurs. På torsdag ska vi leda en lektion på 2 timmar. Kommer inte hinna förbereda mig förrän tidigast tisdag kväll, eftersom jag måste förbereda mig inför filosofiseminariet inför imorrn. Jag är så less och skoltrött. Sen ska jag ju skriva på uppsatsen oxå, skulle behöva få ihop en till två sidor ikväll och typ en imorrn eller så. Suck. Detta känns lite stressigt.


Da Vinci Koden

Jag har ännu inte läst ut boken. Hann inte i helgen. Men igår gick en dokumentär om materialet till boken på Discovery. Det visade sig i den dokumentären att stor del av det material som Dan Brown baserat sig på var icke tillförlitliga källor, ja ren bluff. Inte författarens fel, men det gör ändå att jag tappar lusten att läsa ut boken. Kommer naturligtvis göra det, samt se filmen, men det känns inte lika kul när man vet att det står mest osanningar i boken :(

Jag hade jätte höga förväntningar på boken när jag började läsa den, men jag kan säga att jag verkligen inte är imponerad. Storyn är dålig, berättartekniken är inte särskilt bra. Faktum är att efter några kapitel läste jag den enbart för all "fakta" som fanns, som igår visade sig vara rätt mycket osanning :(

Shoppingtips

Var inne på Cubus igår. De hade ett bra erbjudande, som jag inte tog. De hade två sjalar för 149 kr. Många olika färger. Jag kan inte säga vad det var för material, men det kändes mjukt iaf, vilket är viktigt tycker jag. 149 kr för två sjalar känns annars ganska överkomligt, för de hade många fina färger. Sjalarna påminner lite om denna som Sandra har bloggat om.

Kära Dagbok

Detta har hänt:

Efter att jag jobbat i fredags träffade jag på K. Kände mig inte särskilt fräsch i jobbkläderna, men vi var hungriga och gick och åt på ett utefik. Jättetrevligt. Sen kollade vi runt lite på stan. På kvällen åkte vi till K:s mamma.

Lördag: K och jag hyrde en bil och åkte och hälsade på mina föräldrar. Vi blev förmodligen lurade av biluthyrarna har vi kommit fram till, men nu vet vi till nästa gång. Vi stannade några timmar hos mina föräldrar sen åkte vi tillbaka och hjälpte K:s mamma att handla. På kvällen myste vi och kollade på film.

Söndag: Vi åkte tillbaka till Etuna, sen gick vi till mc donalds och fikade lite och kollade lite shopping. Jag har fått för mig att jag vill ha ett par lacoste skor, men det fanns ingen butik som sålde det i Eskilstuna City tyvärr. Kanske har de i Tuna Park.

Måndag: Åkte tillbaka till Uppsala tidigt. Sen föreläsning. Orkade inte vara kvar på sista delen av föreläsningen. Åkte hem och la mig och sov en timme. Har varit så trött de senaste dagarna.


Jobbat

Igår jobbade jag. 7-15. Vaknade dock inte till på allvar förrän kl 12. Sällan jag går upp sådär tidigt. Stämningen på jobbet verkade bra. Gillar det bättre än de tidigare ställena jag varit på. Hittills åtminstone.
Det är fascinerande vad moderiktiga vissa gamla damer var. De var klädda i de högsta trenderna som alla modebloggare följer :) En av de gamla damerna frågade många gånger om hon verkligen var modern, vilket vi försäkrade henne :) Gulligt.

Shoe-mania

I desperately need to buy some new shoes. Every pair of summer shoes that I have in my possession are in one way or another practically killing me or my feet. Obviously I'll have to find some crutches for tomorrow.

Alkoholmonopolet

Jag skulle vilja säga min mening om alkoholmonopolet. Jag tänker inte göra en rättslig analys av monopolet eller diskutera EG-rättens inflytande på det framtida monopolet. Vad jag däremot vill säga är att jag ställer mig tveksam till hur effekten skulle bli på den svenska folkhälsan om det togs bort. Med en större lättillgänglighet ökar troligen konsumtionen. Finns det på ICA, dit man kan gå varje dag om man vill, om man bor centralt, ökar gissningsvis chansen att man känner för en flaska vin. Jag tror inte vi kan bortse från de frestelser helt som vi ser i butikerna. Möjligen är det så, för att vi helt enkelt inte är vana vid vin i en matbutik. Kanske kommer lusten att köpa vin minska i takt med att nyhetens behag minskar. Det är svårt att veta. Dock tror jag att tillgängligheten kommer att leda till en ökad konsumtion av alkohol, vilket i sin tur kan komma att orsaka problem såsom inre skador eller alkoholism. Visserligen fungerar det i andra länder att inte ha ett alkoholmonopol, men det behöver ju inte betyda att vi behöver ta bort vårt alkoholmonopol.

Däremot är jag inte emot alkoholförsäljning via internet. Jag finner inte att det på något sätt skulle skada folkhälsan, eftersom det inte i sig ökar tillgängligheten till akohol. I den meningen tycker jag inte att alkoholmonopolet bör bistå.


Internet Explorer dissar Aftonbladet

Jag vet inte vad som hänt, men varje gång senaste månaden som jag försökt öppna aftonbladet eller gå in på en länk till aftonbladet så säger explorer att den stött på problem och måste avslutas. Det börjar bli lite störigt. Det är bara min dator som gör så här. Undrar om min dator fått för sig att Aftonbladet är spam eller nåt!?

Flitig som en myra

Har inte blivit något bloggande de senaste dagarna. Detta beror på flera anledningar. En av anledningarna är att jag inte lyckats logga in på blogg.se. En annan faktor har varit att jag inte haft något världsviktigt att blogga om. Det tredje och absolut den mest tongivande anledningen till att jag inte bloggat är att jag inte haft tid. Jag har haft ett hektiskt schema de senaste dagarna.

Måndag: Plugg hela dagen på filosofi.
Tisdag: Plugg på filosofi, möte med gruppen, 2,5 timmes seminarium och ett möte på kvällen.
Onsdag: Plugg och lunch med Daniel (mest lunch och rast blev det) sen har jag varit på en föreläsning som är relevant för mitt exjobb. Resten av kvällen blir det desperat pluggande på filosofi och sen Lost.

Resten av veckan blir inte mindre hektisk.

Torsdag: desperat plugg inför seminariet i filosofi. Träffa gruppen. Seminarium 2,5 timme sen åka till K.

Fredag: Jobba 7-16 sen åka till K:s mamma och vara där över helgen

Lördag-Söndag: Skriva exjobb, umgås med K:s mamma, läsa ut Da Vincikoden innan premiären av filmen, läsa filosofi.

Ni ser, hektiskt schema.

sjukdag

Idag har jag inte mått något vidare. Har legat i sängen och sovit nästan hela dagen. Har dragits med spänningar i nacke och axlar, fruktansvärd huvudvärk samt ont i ryggen och nästäppa :(

Det är så fint väder idag så K och jag lyckades åtminstone gå ner till Capri för att äta lite middag idag. Skönt att det är nära.

mysdag

Skoldag
Började imorse kl 08. på den nya filosofikursen. Föreläsaren som oxå kommer vara vår lärare verkade bra.  Efter lektionen tog jag och David en kaffe på McDonalds och sen gick vi och satte oss i riddartorgsparken. Kl 11 började nya föreläsningen och efter den gick vi och åt på East City, Sushi och asiatisk buffé serverar de där. Efter det skulle David iväg. Själv hade jag min tid till optikern. 15.30 så jag gick omkring på stan. Sen träffade jag på Daniel med kompis. Sen bjöd de med mig på lunch. Eftersom jag redan ätit följde jag bara med som socialt sällskap. Det var jättetrevligt.

Optikern
Det visade sig att min stackars syn på ett år förändrats från minus 3,75 till 4,5. Hon rekommenderade ett par dyrare linser som ger mer syre till ögat. Man kan ha dem på sig i flera dagar utan att ta av dem om man vill. Fast jag kommer ta av dem varje kväll. Kommer kosta nånstans över 700 kr för ett halvår.

Kvällen
Efter optikern höll jag på att behå en dödssynd. Hittade nämligen toppen Marianne köpte på valborg. Fanns bara en kvar och det var i min storlek. Funderade på om jag skulle köpa den, men beslutade mig för att inte göra det. Trots ALLT! Det är ju en dödssynd att köpa något som en kompis redan har (detta exkluderar dock skönhetsprodukter, fast kan möjligen inkludera parfymer)

När jag kom hem startade jag icq för första gången på ett halvår och såg då att Daniel, som jag träffat under dagen fyllde år idag :) Lite småroligt att man startar icqn och ser det när man träffats under dagen och sen inte använder icqn nuförtiden. Ödet kanske?

Sen kommer K ikväll oxå. Lite oväntat, vi hade inte direkt bestämt nåt, men trevligt. För jag känner mig lite depp av ensamhet när det är så fiiiint väder :)

I övrigt är kvällen än så länge oplanerad.


Social

Idag har jag varit social. Först på morgonen var det frukost med maisha. Sen på kvällen var jag på grillfest hos Johanna. Hade trevligt. På kvällen har jag suttit lite med exjobbet och kollat på TV. Spanade in den nya serien med Jennifer Love Hewitt. Ni som gillar Prison Breaks Wentworth Miller blev säkert glada att se honom i dagens avsnitt :) Gillade honom mycket bättre där än i Prison Break.

Lagringsutrymme

Från att ha haft i princip fullt i mitt lagringsutrymme på bloggen har jag helt plötsligt bara fyllt 1 %. Har inte kollat så mycket hur mycket lagringsutrymmet var innan, men nu har jag fått 1 gigabyte lagringsutrymme på mitt baskonto. Wohooo! Lär ju inte behöva ta bort några bilder på väldigt länge nu. Hoppas det inte är något tillfälligt fel!


Psykopatiskt galen

Ja, jag blir alldeles psykopatiskt galen. Satt med exjobbet idag och försökte formulera syfte, avgränsning och metod, men kunde inte få någon som helst ordning med det. Slutade med att jag svettades och svor ganska mycket. Ska det verkligen vara nödvändigt med tre rubriker för detta? Kan bara få ihop allt i en enda rubrik. Lyckas inte separera dem något bra. Till sist fick K nog och sparade och stängde word-dokumentet. Rätt skönt faktiskt! Får obsessa vidare imorgon.

Frukostdejt

Imorrn kommer Maisha över och äter frukost med mig och K. Ska bli mycket trevligt. Sen åker jag tillbaka till Uppsala med 11.53 tåget.

Lyxdag

 K har blivit så inspirerad av matkulturen i Wien. Där man äter ute och fikar väldigt ofta. Så idag bjöd han mig på lunch på Innovation och Tradition. Sen på eftermiddagen bjöd jag honom på fika på Coffeehouse tror jag det heter. Vi satt ute i solen. Mycket trevligt. Provade även en fin klänning på H&M, väldigt somrig. Men strl 38 var alldeles för stort. Minsta storleken som var kvar. När vi var där en timme tidigare fanns många storlekar. Sen när jag kom ut ur provhytten fanns det inga klänningar kvar på racket. Då hade det funnits en strl 40 kvar när jag tog 38:an. Måste varit en väldigt populär klänning. Nog tur ändå att den inte passade. För skulle inte kunna ha den på nåt av de två klänningstillfällena jag ska på i sommar. Det ena är ju studenten det andra är ett bröllop. Need I say att klänningen var vit ;)

Spammad

Jag har blivit spammad. Min blogg alltså! En person har skickat 6 kommentarer om hur man köper receptbelagda läkemedel fritt på internet. Typ Viagra Prozac och sånt. Det lustiga är att det är samma namn som spammat men 6 olika IP-adresser. Nån IP-kapare? Finns sånt ens?

Något ännu lustigare är att det är bara jag som kan se det. Man kan tydligen inte se det via bloggen, för skulle ni se det skulle det stå under mitt inlägg som heter "bindbidrag". Jag kan bara se det i min lista över kommentarer när jag är inloggad på min blogg.

Väldigt märkligt, och lite obehagligt. Vet inte hur nån har hittat min blogg direkt, eftersom den inte är så känd.

Halsbandet

Här är halsbandet som jag fick av K :)


halsband


Intervjun

Idag var jag på intervju för det där äldrevårdsstället. Blev intervjuad av 2 chefer som hade två olika vikariat. Sa att jag inte kunde jobba mer än 8 veckor och inte från och med vecka 32. Den ena var inte säker på att att hon kunde fixa jobb till mig då, eftersom hon trodde att hon behövde nån till och med vecka 33, men hon skulle kolla upp om hon kunde fixa det. Isf skulle jag få jobba 7 veckor. Den andra (som var jättesnäll) hade ett vikariat på 75% på 5 veckor. (Vill helst ha det, med tanke på att jag ska skriva mitt exjobb i sommar) Sa dock inte att jag hellre ville ha det. De sa dessutom att fler möjligheter och mer jobb kunde dyka upp vartefter om folk hoppar av. Jag är iaf rätt säker på att jag får jobb där i sommar. Får jag inget så gör det absolut INGENTING. För jag får pengar iaf i sommar från csn. Behöver dessutom min tid för exjobbet + att K's släkt som kommer från USA för att hälsa på vill att jag ska följa med lite på resa med dem :)

Valborg

Hade en trevlig dag. Började dagen med champangefrukost hos Marianne, med jordgubbar och vit choklad. Sen gick vi ner och hade picnic i slottsbacken. Efter att vi suttit där ett tag gick vi ner på stan för lite shopping. Marianne köpte en jättesnygg topp på H&M. Trodde aldrig jag skulle gilla något randigt :)

Efter det träffade jag M i  Ekonomikumparken. K och jag träffade även några andra vi kände från vår gamla skola. Vi var även hemma hos Johanna och hade allsång (hihi)

På kvällen var vi hos Marianne igen och hade grillfest. Trevligt! Vi gick hem vid ungefär kl 24.