flyttrensning

Idag har jag ägnat dagen åt flyttrensning.

Har hittills fyllt 5 påsar med skräp. Ytterligare 2 påsar har fyllts och slängts som återvinningsbart material.

Ni kanske förstår varför jag kallar min blogg The online Journal by the Ultimate Material Girl. För jag är verkligen hemskt materiell och har svårt att slänga saker. Men det ska verkligen bli ändring på det. Ska försöka lära mig att slänga allt som inte är livsviktigt.

Igår var jag på födelsedagsfest och ikväll ska jag ut på "dejt" med Sara. Berättar mer vid annat tillfälle.

Nån dag inom den närmaste tiden kommer bild upp på min nyinköpta bok.

Fy vad otäckt

Usch vilken otäck känsla detta måste vara att besöka en sån här. Det vet jag inte om jag skulle våga, även om det är helt "ofarligt".

En blomma till mina läsare och mina vänner

Den här blomman fick min pappa av någon i 60-årspresent, tillsammans med något annat.

Den är så underbar så jag var bara tvungen att lägga upp den. Den nog den underbaraste blomma jag sett i hela mitt liv. Tyvärr vet jag inte vad den heter.

Njut av denna vackra skapelse, mina bloggläsare.


blomma

sjukling i 60-årsoutfit

Jag var jättesjuk på min pappas 60-årsfest, så tog på mig rejält med kläder, för jag frös ganska mycket.

Här nedan är outfitbilden. Det fanns bättre bilder på mig den kvällen, men denna är den enda där hela outfiten är med där jag är ensam på bilden. Orkar inte klippa och klistra. känner mig lite för seg och sjuk för det.


60-årsoutfit

mystiskt samtal/psykotisk stalker?

För några dagar sen sa jag upp mitt Telia-abonnemang. De frågade när jag ringde för att säga upp det om jag ville vidarebefordra till något annat nummer. Valde då (kanske dumt i efterhand) att vidarebefordra det till Ks hemtelefon, eftersom jag flyttar dit inom ca 2 veckor.

Idag ringde någon till K på eftermiddagen. Han sökte mig, men presenterade sig inte. K svarade att "hon är inte här" då la personen på, utan att varken säga hejdå eller fråga efter annat nummer. Inte heller lämnade han något meddelande. K berättade att han lät väldigt sur, eller möjligen irriterad.

Blir mycket orolig vad det kan varit för människa som ringer utan att presentera sig och bara lägger på utan att säga ens "jag försöker senare då". Vad är människan ute efter?

Om det vore en säljare borde han väl presenterat sig. Dessutom är jag med i Nix-registret så säljare får inte ringa mitt nummer. Och hur hade de annars kunnat få reda på att jag kan nås på Ks telefonnummer.

Alla mina vänner vet att jag har mobil och jag kan inte tänka mig att det är något gammalt jobb jag sökt som någon ringer för. Isåfall hade de ju haft mitt mobilnummer.

Uppsala Universitet har mitt mobilnummer oxå. Det vet jag för någon på min institution ringde mig för några månader sen.

Så vem i helsike var det som ringde? Har svårt att släppa det, blir alltid så orolig när någon ringer. Särskilt om personen låter sur. Den enda som eg. har anledning att låta sur är min handledare för exjobbet, för jag har ännu inte lyckats lämna tillbaka en bok som jag lånade inför exjobbet, men han hade ju definitivt kunnat maila. Bäst att kolla mailen kanske.

Som väntat. Ingen ny mail.

Tänk om det är en arg kund från jobbet som letat upp mitt privata hemnummer? Nä, det verkar ju onaturligt. Och jävligt psykotiskt. Hu! Nu sitter jag och skrämmer upp mig själv.

Eller tänk om det är någon som tycker att jag suger rent allmänt och inte borde få leva? Tänk om det är en stalker?????

Nä bäst att sluta tänka på det.


Slutbloggat i ämnet!


Flyttpanik

Ska snart flytta från Uppsala. Det har lett till en del panik. Kommer att sakna alla kompisar jag har här så fruktansvärt mycket. Kontraktet går ut den 31 dec, men det var tidigare bestämt att jag skulle flytta den 2 dec, eftersom jag skulle få hjälp att flytta då, men nu har jag lyckats skjuta på det tills den 9e. Är helt enkelt inte redo för flytt än. Varken på det mentala planet eller det fysiska planet. Måste skaffa lådor och rensa bland alla mina kära ägodelar.

Tänkte ta min sjukdag till att börja rensa gamla tidningar och broschyrer.

Tillbaka

Har inte bloggat sen i torsdags eftersom jag varit hemma och besökt familjen.
Det var trevligt hemma, tyvärr blev jag jättesjuk så har mest kollat på tv med syrran. På lördagen hade pappa en liten 60-årsfest för de allra närmsta, eftersom han skall åka bort på den riktiga födelsedagen. Ev kommer en outfitbild upp på sjuklingen (mig).

Annars finns det inte mycket att berätta.

Jobbade igår, måndags, men idag är jag fortfarande jättesjuk och orkade helt enkelt inte till jobbet idag. Ska det inte ge sig någon gång? Mår inte ett dugg bättre än jag gjorde i fredags. Snarare sämre nästan.

dålig på att blogga

Det har blivit dåligt med bloggande på sista tiden. Här kommer en uppdatering.

Tisdagen. Jobbade åkte sen till en kompis som bor på Södermalm. Hennes lägenhet var fin och mycket välplanerad. Vi gick ut på en restaurang och satt där så länge så när jag kom tillbaka till t-centralen hade tågen börjat gå en gång i timmen. Jag kom till T-centralen 20.10 och nästa tåg skulle gå 21.10. Hade då precis missat tåget som gick 20.10. Såg då att tåg till Etuna skulle gå om en kvart, så bestämde mig för att åka till K. Lite trist för honom att jag bara åkte hem för att sova där, för jag var tvungen att gå upp tidigt för att åka till jobbet nästa dag.

Onsdagen. Ville verkligen gå ut igår men hindrade mig själv, var tvungen att packa inför torsdagens hemfärd och städa upp lite. Dels inför flytten och dels inför att K ska komma och bo i min lgt själv i helgen. För han ska gå på DJ Annelies spelning, som jag pratat om tidigare.

Torsdagen. Nutid, har precis gjort mig i ordning och ska åka om 20 min. Innan dess måste jag diska och helst gå ut med soporna. Har inte hunnit äta frukost än.  I eftermiddag ska jag åka hem till familjen för pappa ska ha 60-årsfest i helgen. Blir nog inte så mycket bloggande då. Så ni vet ;)

Min CDON shopping

Har shoppat lite på CDON. Detta är vad som shoppats:

Buffy Säsong 5 & 6. (Yes, jag är ett fan. Precis som sångaren Orup, men han har alla skådespelarnas autografer.)

Ultra Violet (köpte jag till K, för han är Milla Jovovichfan)

Det levande slottet, köpte den med både svenskt och engelskt tal, eftersom Vanna Rosenberg gör en av de svenska rösterna. Vet inte än om K ska få den eller om jag tar den själv.

X Men 3-The last stand. Fick köpa den för 70 kr, endera till mig eller K. Gillade den jättemycket.


cdon

Är jag en hjältinna?

Jag har tänkt på att jag tycks betraktas som en hjältinna i mina bekantas ögon. Varför det? Jo, jag har fått jobb. En tjej jag knappt känner kom fram och frågade om det var sant att jag fått jobb, då sa hon "OMG, can I touch you" så gjorde hon det. Ja, hon sa det på engelska trots att hon är helt svensk. Har redan fått många förfrågningar om de behöver fler anställda på mitt jobb. Ryktet verkar ha spridit sig oxå, många som jag känner men inte berättat för kommer och frågar om mitt jobb. Det är roligt, men visste inte att det var en sån hjältebedrift att få ett jobb. Men ja, det kanske är det...!

Agneta Sjödin

Idag när jag lunchade med jobbet på en fin restaurang i den yttre kanten av Östermalm kom Agneta Sjödin med vän. Hon var jättesöt och fräsch, men var inte riktigt som jag föreställde mig. (tänkte främst på rösten och kläderna ;) ) Var inte ens säker på att det verkligen var hon förrän vi gick därifrån och en av de anställda sa, såg ni Agneta Sjödin?

Ja det var roligt. Har alltid gillat henne. Särskilt hennes nyårskarameller.

My Pink Playstation 2

Vet att jag är rätt sent ute med Ps2 när det snart kommer en 3a, men den är ju rosa och alldeles alldeles underbar. Sen köpte jag ett Buffyspel oxå, vilket var jätteroligt. (iofs var inte multiplayer så himla ql) Ska bli roligt att äntligen kunna ha Singstar osv :)


Ps2

badkudde


Här kommer en bild på den söta badkudden jag köpte men inte provat än. Köpte den i svart.

badkudde
Mina franska duschdraperier

Som jag tidigare nämnt blev jag besatt av två underbara duschdraperier som jag och Jane hittade på Drömhuset i Sthlm. Dessa är typiskt tjejiga men jag kunde inte låta bli. Eftersom jag förbereder mig för att flytta in hos K är det där den/de kommer att hänga. Eftersom jag inte ville skämma ut K för mycket bestämde jag mig för att hänga upp den som inte var riktigt lika tjejig. Den tjejiga sparar jag för att ge bort endera som present eller till nåt annat tillfälle. Har inte öppnat den andra, men en sak kan sägas om den, den har riktiga tofsar på de rosa tofflorna. Heeeelt underbart. (för de som tycker synd om K kan jag säga att han har typiskt manliga saker på andra ställen ;) -typ på väggen)


klänningar


skor

Mitt liv sen sist

Onsdag 8 nov- Först var jag på vår företagsdag och träffade Anna som jag inte träffat på över ett år, eftersom hon varit i Hongkong och pluggat (min dröm när jag var yngre) hon skulle oxå till sthlm samma tid som mig så vi åkte tillsammans och lunchade på tåget. Kl 14 skulle jag på ett möte på Södermalm med jobbet. Första gången jag såg Södermalm typ, gillade det massor. Efter mötet såg jag två kända skådespelare passera oss där vi stod. Astufft! Måste krylla av kändisar på Södermalm för de kom inte tillsammans de gick efter varandra typ men hade inte sällskap. På kvällen var jag ute med Åsa + vänner vi var på ett bankettsläpp, men åkte hem med bussen 00.30 för jag var tvungen att jobba.

Torsdag 9 nov. Jobbar hela dagen.

Fredag 10 nov. Vaknar redan kl 04 på morgonen av att jag mår så sjukt illa, kanske blivit matförgiftad, så ligger i 3 timmar och försöker somna innan jag ger upp och går upp. Jobbar hela fredagen oxå. Åker till K sen. På kvällen går vi på restaurang Ming Palace, var helt ok, men ingen direkt kulinarisk upplevelse och de hade så mycket gäster så det var inte så lugnt direkt. På kvällen skulle vi ha filmkväll men jag orkade inte för jag var för trött.


Har tagit med kameran så jag kan fota förra veckans inköp :)

F.ö fortfarande orolig för tentan *må lite dåligt*


Shoppingen

Här är bilder på shoppingen som gjordes med Jane igår. En vit mössa och en polotopp från Mexx. Egentligen ville jag ha den i ljuslila men det var inte rätt färg för mig. Älskar det fina trycket i svart, som tyvärr syns lite dåligt både på bild och IRL. Det står Heritage Chic.  Me loooves it sooo much.

Idag har jag för övrigt lagt in en förmånlig beställning på CDON. Fick ett bra erbjudande med rabattkod.


mexx

Tisdagsmys

Något mycket märkligt hände mig imorse. Igår kväll pratade jag med en gammal klasskamrat från gymnasiet för första gången sen gymnasietiden. Hon pluggar en kurs i Uppsala och jag har genom en kompis som umgås med henne pratat om att hon kan få bo här. Igår var första gången vi pratade själva med varandra, genom msn. Kände knappt igen henne på hennes msnfoto, hon hade förändrats en del.

Nu imorse när jag skulle till ica såg jag henne, hon såg mig oxå. Hon satt i en bil som stod vid huset jag bodde i tidigare, men de åkte precis så hann aldrig mer än vinka. Tänk vad märkligt.

Idag har jag jobbat hemifrån. Så jag har hunnit med att städa, tvättat lite handtvätt och kolla på tv och spela lite world of warcraft. På eftermiddagen kom min f.d korridorare Fredrik förbi med 3e säsongen av Roswell som jag länge velat se.

Nu på kvällen ska jag väl fortsätta med det jag gjort under dagen, alltså tv, städ och kanske lite wow.

Måndagen

Igår åkte jag till Sthlm för att jobba. Efter det gick jag och shoppade med Jane. Vi gjorde ett nytt försök i gallerian. Shoppade en jätteunderbar polotopp från Mexx och en mössa. Det var lite oväntat att jag hittade något på Mexx. Bildbevis kommer.

På kvällen bjöd jag Annica på middag på Svantes källare (Upplands) sen spelade vi TP. Mycket trevligt, men vi blev så trötta så vi orkade inte spela klart.

Shopping

Shoppade lite igår iaf. Mest inredning då. Bilder kommer när jag har kamera.

2 duschdraperier. Franskinspirerade var de. Man måste se dem, ingen mening att förklara. De var så underbara så jag var tvungen att köpa båda.

1 badkarskudde. Ska bli spännande att testa.

Allt som hänt sen sist + en katastrof

vet inte när jag egentligen bloggade sist. Det var ett tag sen.

Onsdagen: Förmodligen den sista dagen jag pluggade på biblioteket i Uppsala. Det kändes som en helt perfekt avslutning. Träffade massa vänner där hela dagen och träffade en del jag inte träffat på ett år. Helt underbart.

Torsdagen: Pluggade det sista inför tentan och åkte till Jane.

Fredagen: Tentan. Vet ärligt talat inte alls hur det gick. Flydde efter den och har inte pratat med någon om den. Är väldigt orolig för en fråga.

Efter tentan skulle jag och Jane gå och shoppa. Det blev en katastrof kan jag säga. I 45 minuter fick jag försöka få ut pengar och skaffa växel för att låsa in mina väskor på centralen. Sen efter det skulle vi gå till gallerian och äta. Vi bestämde oss för att äta på den nedersta våningen i gallerian (Stockholm) och det blev en halvtimmes krångel. När jag äntligen fick maten, som jag egentligen inte ville ha. Det var mitt fjärdehandsval, men allt annat var slut. Ja när jag äntligen började äta fick jag såna magkramper av maten att jag trodde jag skulle behöva hämtas med ambulans. Jag kunde inte gå upprätt. Höll sen på att kräkas på golvet i gallerian när vi försökte ta oss därifrån. EN REN JÄVLA KATASTROF. Vi spenderade en halvtimme i trappan på bottenplan och till sist kunde jag röra mig lite iaf så vi gick långsamt till H&M i gallerian. Sen efter ytterligare en halvtimme kunde jag gå upprätt. Efter 1,5 timme kom shoppinglusten iaf tillbaka och då var det i princip dags att åka hem. Hann iaf shoppa lite innan.

Ett tips:

ÄT ALDRIG MAT PÅ NEDERSTA VÅNINGEN I GALLERIAN i STHLM. De borde anmälas till hälsovårdsmyndigheten. Eller nåt. (Eller så var jag allergisk mot nåt i maten)

Mådde skumt hela kvällen och det är först idag som jag känner mig normal igen.

Min hjältinna

Jag gav Sandra helt fria händer med min blogg. Detta är vad hon skapade. Jag är så otroligt nöjd. Det är mer än jag någonsin önskat att hon kunnat göra. Jag är dig evigt tacksam Sandra. :)

Daniel Breiholtz och Vanna Rosenberg

Imorse vaknade jag till snöstorm och mindes två mycket märkliga drömmar jag haft under natten.

Den första drömmen involverade Daniel Breiholtz, känd från idol. Jag drömde att han jagade mig för att övertyga mig om att vara med i idol. Han jagade mig i bästa Police Story tappning. Över tågtak o.s.v. Mycket skum dröm.

Ännu märkligare var att han var på TV 4:s morgonprogram.

Nästa dröm handlade om jag träffade min absoluta favorit Vanna Rosenberg. (Anledningen till att jag drömde om henne var att jag läste om henne på Aftonbladet igår).

Hon är min absoluta favoritskådespelerska (sjunga kan hon ju oxå) i Sverige och det vore verkligen en ära att få träffa henne. I drömmen skulle hon vara med på nåt skumt möte som jag skulle hålla, verkade vara nån blandning av föräldramöte och klassmöte. Sen skulle jag försöka förklara för henne att jag var ett mycket stort fan,  men jag var så blyg.

Jaja, ut till verkligheten nu. Måste skynda mig till bussen. Ska till bibl och plugga inför tentan.


ändringar på bloggen

Bloggen är i full färd att ändras igen. Så bry er inte om hur den ser ut för tillfället. Det är a work in progress :)