Helgen hittills

I fredags var jag och K ute och åt middag på T.G.I Friday's i Sthlm med Daniel och Marie. Det var jättetrevligt. Vi satt i uteserveringsavdelningen vid kungsträdgården. Vi kom hem vid 01 den kvällen.

På lördagen, igår, hade vi födelsedagsfest här i Etuna för Ks kusin med Ks familj. Det var jättetrevligt, vi hade tacobuffé och tårta. På kvällen såg jag och K på American Pie: the Wedding och sen på Spiderman. Vi orkade dock inte se färdigt hela, för vi var så trötta.

Ikväll åker vi till Uppsala inför Valborg. Vi ska äta middag med mina uppsalakompisar ikväll.

Ingen lycka med intervjun

Fick inte jobbet. De valde att gå med någon som hade längre erfarenhet och erfarenhet av ett område som inte efterfrågades i intervjun, men som tydligen varit avgörande... suck!

Grattis till intervjun, Johanna

Johanna ska få gå på intervju på ett jobb jag oxå sökte. Jag tror dock allvarligt att min ansökning aldrig nådde fram, eller så har de slarvat bort den. Jag har nämligen inte hört ett ljud från dem. Enligt J, som ringt dem tidigare, sa de att har man inte hört något har man gått vidare. Det skulle isf betyda att jag gått vidare, men inte blivit kallad till intervju. J hade oxå tidigare fått mail från dem om att deras urvalsprocess skulle bli försenad. Jag fick inget sånt mail. Skillnaden är i stort sätt att J mailade men jag postade (för första gången i mitt liv) min ansökan. Läste faktiskt i tidningen att det var nån som snott en massa post i sthlmsområdet.

Men känner faktiskt att det inte gör så mycket. Det företaget är i stort sett ganska likt det jag jobbar på nu, men det lär ju vara bättre än mitt, åtminstone mina intresseområden i större utsträckning än nuvarande. Jag känner dock att jag är lite leds på den arbetsformen.

Det jobbet jag intervjuade för i tisdags vore dock helt perfekt för mig, eller något av de andra jobben jag sökt den senaste månaden. Det jobbet jag och J sökte sökte vi i januari tror jag, så det är rätt länge sen. Har inte sökt den typen av jobb sen dess. För jag vet vad jag vill nu :D

Jag önskar J all lycka till och hoppas verkligen att hon får det. För hon är värd det mer än de flesta. (Sannerligen mer än mig iaf) :)


lite ångest

Nu har ångesten för intervjun kommit. Börjat tänka på när rekryteraren frågade vad jag gjorde på jobbet. Hon undrade alltså vad jag gjorde som var relevant för tjänsten jag sökte. Jag kände att jag missade en MASSA viktig information, som hade stärkt min position. Sen ombads jag och alla andra som skulle intervjuas om att skriva ett nytt personligt brev som skulle visas direkt för de som skulle anställa mig. Känner i efterhand att jag lämnade en del luckor där. Ångest för det med.

Jobbrelaterat

Jag är inte den enda som söker nytt jobb. K söker oxå nytt.

Han var oxå på en intervju idag. Verkade som han skulle få veta redan imorgon om han fick det, för de ska ha en kick off redan på torsdag i Sthlm. Jobbet ligger tyvärr i Etuna...

Får han inte jobbet är det iofs lugnt, för han har en annan inbokad intervju på fredag, för ett företag i sthlm.

Han blev erbjuden en tredje intervju, som han hade kunnat  göra idag, men han ångrade sig och struntade i den intervjun för de andra jobben verkade så mycket bättre.

Skönt när man kan välja och vraka.

Intervjun

Det blev tyvärr ingen outfitbild. Hanns inte med. Outfiten blev iaf, precis som Sandra föreslog, den svarta kjolen, kavajen utan sidenband, vit skjorta och ljusa strumpbyxor.

Jag var lite nervös inför intervjun, men det var inte sååå farligt. Intervjun varade en timme och till skillnad från min förra intervju bestod den ENBART av frågor. Det blev tyvärr en del "typ" och "sååå" när jag inte riktigt visste vad jag skulle säga, hoppas inte det påverkade negativt.

De sa att de fått in många starka kandidater, så vi får se hur det går. Efter intervjun insåg jag hur mycket jag egentligen vill ha jobbet, men jorden går inte under om jag inte får det.

Efter jobbet idag besökte jag Jane som hade fikastund med mig, Emmelie och Emmelies pojkvän. Det var jättemysigt. Hon hade bakat jordgubbspaj. Fick dock ont i magen, efter att ha ätit den, men det är inte Janes fel. Kan inte äta paj utan att få ont i magen- nånsin. :(

Hemma vid kl 20.00. Kollat på tv resten av kvällen. :)


Drömprojektet

Idag läste jag i tidningen att Shakira och Beyoncé har gjort en duett tillsammans. Beautiful Liar. Jag blev hänförd! Vilket drömprojekt. För det första har jag alltid tyckt att de ser lika ut, för det andra beundrar jag dem båda som artister (särskilt Beyoncé) för det tredje tycker jag att de är två av världens vackraste kvinnor.

Jag kollade in videon på Youtube. Jag tyckte det var roligt att de spelat på deras likheter i videon. Ibland var det nästan lite svårt att se skillnad på dem.

Däremot tyckte jag inte att låten var särskilt bra. Anledningen till att de ligger etta på USA-listan beror nog mer på kombinationen av artister än låten. Gillade inte heller hur derar röster lät ihop.


Outfit problem. Behöver hjälp!

På tisdag skall jag på anställningsintervju. Jag behöver därför lite hjälp med vad jag skall ha på mig. Här nedan kommer jag publicera lite bilder på tänkbara kläder.



Dräkt:

1. Kritstrecksrandig. Ser lite bredaxlad ut i den. Tillhörande byxor.

image144

2. Kavaj med sidenbandssnöre som knytes i midjan. Den här är inte lika konservativ utan lite mer busig.

image145

3. Kavaj. Användes på min intervju till nuvarande jobb. Konservativ / klassisk. Aningen tantig kanske.

image146

4. Kjol med knappar. Inte konservativ. Användes tillsammans med nr 3 på intervjun för mitt nuvarande jobb.

image147


Under:

1. Bleklila skjorta med drag till det blåa. Inköptes igår. Aldrig använd.

image148

2. Röd blus. Användes med objekt 3,4 ovan, på intervjun för mitt nuvarande jobb.

image149

3. Vit skjorta. Har två st. Gillar egentligen den andra bättre, men den måste tvättas.

image150

4. Skippa skjorta/ blus och köra topp istället.

image151


Övrig information:

Jag vet inte hur konservativt jag behöver vara klädd för jobbet. Min gissning är att det kommer att vara ett jobb där man åtminstone kommer att bära kavaj. Det känns viktigt att göra ett bra intryck, och det innefattar naturligtvis kläderna. Det finns tre nivåer på detta känner jag.

1. Superkonservativ, traditionell vit skjorta.
2. Färgglad skjorta.
3. Inte alls särskilt konservativ utan kör topp istället.

Vad föreslår ni?


Badrummet äntligen klart

Efter tre månader är äntligen vattenskadad fixad.

De rev ut hela badrummet, stoppade in en fläkt i en månad, sen har de byggt ett helt nytt badrum. Såhär fint blev det.

Är dock inte helt förtjust i badrumsskåpet. Gillar inte den där modellen alls. Vi hade en likadan innan. Allt annat är nytt och fräscht. Tänk att få ha en vattenblandare till handfatet :) Slippa hålla på med två kranar för att få lagom varmt vatten. Det bästa är ändå den fina toaletten, med både liten och stor spolfunktion.

badrum 2badrum 1

Longchamp tvättad

För den som undrar hur det gick med min lonchamp, kan jag meddela att jag handtvättade den med vanligt tvättmedel i badkaret. Det gick jättebra. Upplevde dock att handtagen som är i läder eller fejkläder blev lite torra, får fundera på om jag ska smörja in dem lite. De blev inte jättetorra men lite torra kändes de som. Nån som har något tips på vad jag kan smörja in dem med?

Söndagen den 1 april 2007

Herr A, en av Ks kompiar kommer över. Riktigt trevlig kille måste jag säga. Annars är söndagen lugn.

Lördagen den 31 mars 2007

K och jag spenderar lördagen i Tuna Park med att shoppa inredning. Vi köper bland annat kuddar och en symaskin så vi kan sy gardiner till vårt jättelika vardagsrumsfönster. På eftermiddagen kommer Ks kompisar ut och hänger med oss.

Vi ser oxå Marie Lindberg live. Jag köper hennes skiva som hon signerar :) Yay! :)

Tisdagen den 27 mars 2007

Jättesjuk. Kunde inte sova under natten på grund av att jag hade feberdrömmar. När jag skall upp på morgonen märker jag att jag har hög feber och ledvärk i hela kroppen.

Eftersom jag har varit väldigt sjuk under hela vintern (har inte varit hemma från jobbet då heller) så väljer jag att gå till jobbet ändå. Anledningen är att jag söker andra jobb och jag vill inte att min nuvarande arbetsgivare (om det blir aktuellt att han ska ge mig referenser) skall ge mig dåliga referenser och säga att jag var sjuk och hemma hela tiden.
Den dagen var riktigt plågsam att vara på jobbet kan jag säga.

Söndagen den 25 mars 2007

Fortfarande i Göteborg. På söndagen visste vi att det skulle vara massa uppträdanden i köpcentret där syrran bor.

Vi såg Sebastian, några fler från schlagerfestivalen som jag inte minns namnet på, samt MAGNUS CARLSSON.

Vill bara påtala att Magnus Carlsson, som jag aldrig egentligen haft någon åsikt om, var alldeles fantastisk på scen. Jag har aldrig sett någon person som lever upp och lever ut så otroligt på scen. Vilken scenpersonlighet. Han sjöng 4 låtar och varje låt sjöng han som om det vore Eurovision Song Contest och inte en publik på kanske 200 personer.

Det var en otroligt fantastisk upplevelse att se honom måste jag säga.

Passade på att köpa skorna jag spanat in dagen före. Syrran hittade oxå ett par skor. :)

Klockan 17 åkte jag hem, med en fungerande mp3spelare och 1,5 timme kortare resväg.

Längtar tillbaka ner till Göteborg.

Ska fota skorna och lägga upp bild.

Lördagen den 24 mars 2007

Som nämndes i föregående inlägg åkte jag ner till Göteborg för att träffa syrran. Lördag förmiddag spenderades i Göteborgs City, där vi gick och shoppade. Min syster köpte en mycket fin klänning från Mexx, själv tittade jag mest på mobiler.

Under dagen såg vi ett uppträdande från Idol-Danny. Det var roligt.

Vi passade oxå på att gå på konditori och dela på diverse bakelser. Till lunch blev det alldeles fantastisk sushi på ett ställe som jag tror hette delux sushi eller nåt dylikt. Vet åtminstone var det ligger, men namnet kan jag ha fel om.

Framåt eftermiddagen bestämde vi oss för att åka tillbaka till hennes område, där det finns ett stort shoppingcenter. I shoppingcentret uppträdde Stefan Andersson. Mycket trevligt. Jag spanade oxå in ett par skor, men köpte inget.

På kvällen blev det mys med film.

Den 23 mars 2007

Den 23 mars åkte jag ner till Göteborg för att träffa min syster som flyttade dit i januari för studier.

Åkte från sthlm med vanligt intercity tåg. Åkte kl 17 och var framme kl 22. Det var den mest sega tågresa jag varit med om. Boken jag hade tagit med mig var trist och mp3-spelaren funkade av någon anledning inte.


Hungrig

Nu fram på kvällskvisten har jag blivit hungrig. Sminket är oxå jätteäckligt .Vill egentligen ta bort det, men K har besök hemma. :( undrar om man kan försöka köra iväg besöket :P

Orkar nog inte ta tag i uppdateringen av mitt liv idag. Får nog bli imorgon.

Vågar man tvätta longchamp?

För en eller två veckor sen hände en trist grej med min longchamp på tåget. Den fick något mycket äckligt på sig, efter att jag varit tvungen att ställa ner den på golvet när en man kom och nästan satte sig på min väska när jag satt på tåget på väg hem. Nu är den helt förstörd och äcklig på undersidan. Måste tvätta den innan jag kan använda den igen.

Tänkte tvätta den för hand. Törs man ens det?

Sann kommentar

Fick just höra av fröken S, på msn, när hon läst min blogg: "vad roligt liv du verkar ha! jobb och lägenheter!"


Ja hon har alldeles rätt. Jag har aldrig haft det så bra i mitt liv som jag har nu. Jag känner mig så lyckligt lottad.



Planerad återkomst

Jag har länge planerat att blogga om de senaste veckorna i mitt liv. Har varit helt off från bloggande. Det har berott på många anledningar.

1. Pendlar 3 timmar varje dag.
2. Min dator har varit strulig. Är fortfarande inte bra, men lite bättre.
3. Myskvällar framför TV:n har prioriterats

Nu har jag bestämt mig för att komma tillbaka i bloggsfären. Det ska jag göra ordentligt nu. Varje dag som är väsentlig skall noteras.

Vet inte om det blir idag eller imorgon dock.

psycho och paranoid

2007-04-20

Jag vet inte ens var jag ska börja.

Idag ringde ett företag ang. att de vill att jag ska komma på anställningsintervju. Jag hamnade i chocktillstånd. Trodde inte direkt att jag skulle komma ifråga för intervju. Jag tappade känseln i fingrar och armar och är fortfarande skakig nu så här sent på kvällen.

Bokade mötet till tisdag kl 09.00. Jag tar ledigt från mitt jobb (chefen vet inte anledningen).

Efter jobbet idag ringde jag Jane för att höra om hon ville hänga med och kolla var intervjun skall vara på tisdag. Det ville hon. Sen gick vi på H&M och SOUK. Efter det åt vi på Mongolian Barbeque.

Kl 21.05 tog jag tåget hem.

Väl hemma fick jag mail från ett annat jobb jag sökt (som jag väldigt gärna skulle vilja ha, mer än det jag ska på intervju på). De hade inte kunnat öppna mitt cv och bad mig därför skicka det igen. Nu har jag börjat hoppas och inbilla mig att jag kanske har en chans på det jobbet. (De hade ju iaf fått mitt personliga brev, så ville de inte ha mig hade de väl struntat i att be om cv!???) Nu är jag rädd att jag ska sabotera för mig själv på tisdag, bara för att jag inbillar mig att jag har chans på det andra jobbet, vilket jag förmodligen inte alls har.

Vad ska man göra lixom?

Varför ska jag alltid bete mig så psycho?

Varför kan jag inte bara ta saker som det kommer och göra sitt bästa i nuet? Jag är enorm expert på att oroa mig för framtiden. Ohälsosamt mycket oroande.

Skulle jag få jobbet jag skall intervjuas för kommer jag få mycket ansvar. Är jag ens redo för så mycket ansvar???

Sparkle lever livet

Ja verkligen. Har inte någon lugn stund alls. Men jag har dokumenterat alla veckor som jag inte bloggat så ska bara ta mig tiden och lägga upp det. :)

Måndag den 19 mars

Måndagen för två veckor sen var jag och såg en underbar lägenhet på Södermalm. Det gick dock inte helt smärtsamt. Gick vilse på söder och alla som jag frågade pekade mig i olika riktningar. Hjälpte inte att jag hade karta. Fick skämma ut mig och ringa mäklaren och fråga. TVÅ gånger! Sen kom jag dit precis 2 minuter innan visningen var slut. Lägenheten var sååå underbar. Frågade då om någon lagt bud. Då sa mäklaren att någon just la 2,2 miljoner. Vi kunde bara bjuda upp till 2,1. Så vitt jag vet gick den upp till minst 2,7 milj. Vilket är stört för en lägenhet på blott 48 kvadrat. Hörde av en person att mäklarna var förvånade över den värdestegringen. Utgångsbudet var 1,5 milj.

That's life I guess. Kände mig lite pissed då bara.

tillbaka i bloggsfären

Har så mycket att skriva och berätta om, men hinner tyvärr inte göra det nu, för bloggen verkar inte funka så bra idag. Tog exempelvis 20 minuter att logga in :( Får återkomma.