Ang. lägenheten

Var på lägenhetsvisning i måndags. Vann dock inte budgivningen. Så nu spanar jag vidare. Ska ev på en visning imorgon.

Allt sen sist

Jag har verkligen inte hunnit blogga sen jag vet inte när. Anledningen till det är att i måndags var jag på visning av en lägenhet i bergshamra. Därför kom jag hem kl 22 på kvällen. Alla andra dagar den här veckan har jag varit tvungen att jobba över, så jag har kommit hem kl 20 varje dag.

I onsdags träffade jag Daniel G, han hjälpte mig och mitt jobb i ett tillfälligt projekt. Min chef blev så nöjd så han pratade om Daniel i 2 dagar *skratt*.

I torsdags var jag och K och åt på MacBeth i Etuna.
På fredagen var vi på Akropolis. Det var inte riktigt en hit, för mig. Jag fick fruktansvärda magkramper av deras huvudrätt :( Inte roligt alls.

Igår, lördag hade jag och K en perfekt dag tillsammans. Först sov vi ut, sen gick vi ner på stan och åt brunch på Subway och tog efter det en kaffe på Wayne's Coffe. Efter det åkte vi ut till Svista för att kolla upp var K ska jobba i 2 veckor. Sen gick vi ner på stan igen för att fika och kolla i alla butiker. På kvällen lagade vi middag och kollade på tv. Sen blev vi bjudna till Daniel och Eda (vi träffade dem på stan. Vi hade inte sett dem på ett år ungefär). Vi hade filmkväll hos dem. (Det visar sig att de bor ca 50 meter från oss nuförtiden. Yay! Äntligen några vettiga människor att umgås med här i Etuna.

Bostadsrättsdilemma i Stockholm

Har litet dilemma över lägenheter.

alt. 1 är att bo på blå linjen mot akalla (vilket ärligt talat känns liiite otryggt om man tänker sig att åka nattetid, men dagtid inga problem alls) då får man byta för att ta sig till jobbet. Men å andra sidan är det 100-150 butikers shoppingcentrum utanför fönstret och massa restauranger och endast 100 m till lgt från t-banan. (lägenheten är en 2a)


alt.2 är en lägenhet som är dyrare men är en 3a och ligger på röda linjen. Den har diskmaskin och Tvättmaskin. alt 1 har inget av det. ca 350 m till t-banestationen och 12 min till t-centralen istället för 8.


Min fråga är då (nu har jag ännu inte sett lgtn i alt. nr 2 men förutsatt att jag gillar den) vad skulle du välja? utgångsbudet skiljer sig 200 000 (3an är dyrare) men den ena lägenheten har läget och den andra har strl och shysta inventarier.

Många bostadsrättsvisningar

Nu har jag försökt börja blogga i 20 minuter. Sanningen är att jag stirrat på skärmen utan att orka börja skriva något.

Igår kväll hade K kompisar över för att kolla på melodifestivalen och spela spel. De gick hem kl 03 nånting.

Kl 08 imorse gick jag upp för att tvätta håret och göra mig i ordning. Kollade på tv en timme innan jag begav mig till tågstationen kl 10 för att ta tåget till sthlm. K jobbade idag så jag fick gå på visningarna själv. Hade planerat in 2 st och skulle gå själv. Sen när jag var på första visningen ringde Anna och frågade vad jag gjorde (hade pratat med henne dagen innan och frågat om hon ville hänga med, men hon skulle på fest så hon visste inte om hon skulle orka). Första visningen var i Birkastan, ett riktigt litet dockhus. Inget för mig. Soffan skulle inte ens få plats. Visning nummer 2 var inte inplanerad förrän imorgon men jag och Anna bestämde oss för att vi skulle hinna på den. Den låg i Huvudsta och var en 3a. Den lägenheten var ABSOLUT inget för mig. Den var sliten och hade fönster så alla kunde se in i hela lägenheten. Kändes otrevligt. Visning nr 3, som faktiskt var inplanerad skulle inte vara förrän 2 timmar senare. I samma hus som visning nr 2. Eftersom vi hade gott om tid bestämde vi oss för att kolla in Solna Centrum. Jag blev glatt överraskad när jag såg gallerian med ett hundratals butiker. Jag hade spanat in en lägenhet i Solna C men hade strukit den av diverse anledningar. När jag såg hur fint det var i Solna bestämde vi oss för att se den lägenheten iaf. Men först var vi tvungna att ta oss tillbaka till huvudsta för att se 2an. Lägenheten visade sig vara i toppskick, men det var en jättepopulär visning och lägenheten visade sig vara helt oproportionerlig. Ingenting för mig och K. Sen rusade vi till t-banan IGEN, för att ta oss tillbaka till Solna C för att kolla in lägenheten. Den visade sig faktiskt vara dagens bästa. Dock ligger Solna C på blåa linjen, vilket är lite jobbigare eftersom mitt jobb ligger på röda linjen och ärligt talat känns inte blåa linjen lika trygg.

Imorgon är det visning på en annan lägenhet som har allt och ligger på röda linjen. Ska bli mycket spännande. Hoppas den inte är poppis.
Melodifestivalen

Igår var det melodifestivalen. K hade några kompisar på besök och vi satt och tittade. Det var verkligen jätteroligt att se melodifestivalen med 3 killar. Jag gillade dock inte alls att The Ark vann. Jag tror att Cara Mia med Måns hade blivit mycket bättre i Eurovision Song Contest. Personliga favoriten var dock Marie Lindberg, men jag tror inte att hon skulle gjort sig så bra i Eurovision Song Contest.


Bilderna på sista tidens shopping

1. Trenchcoaten är från Zara.
2. Väskan är från Wedins.
3. Kjolen från MQ.


trenchcoatv?skakjol stockh lm

bloggen dålig

trodde bloggen skulle funka bättre nu, när den var uppdaterad. Istället funkar den sämre. Den lägger inte ut alla inlägg jag bloggat trots att det står att de är publicerade och jag försökt att ompublicera dem flera gånger.

Skärper sig inte bloggen snart så får jag väl byta till blogspot eller nåt, börjar allvarligt bli less på blogg.se

Myshelg

Igår kväll var jag och K ute och åt middag på underbara Papas Tapas i Eskilstuna. (Innan dess hade jag hunnit shoppa, ska visa bildbevis)

Imorse låg vi kvar extra länge i sängen sen kollade vi in alla nya tv-kanaler vi fick den 1 mars genom Com Hem till frukosten. Efter det gick vi ner på stan och shoppade massa böcker på bokrean. (ska visa foton)

Efter all bokshopping gick vi till Subway för lunch. Älskar subwaymaten. Chipsen man får med till läsken är de godaste chips jag nånsin ätit :)

Efter det gick vi och tog en latte på Wayne's coffee. Sen var K tvungen att gå och jobba, så nu är jag själv hemma.

Kvällen är planerad med tv/film och thailändsk soppa och fruktbuffébord.

Morgondagen är ännu oplanerad. :)

Blogguppdateringar

Nya blogguppdateringarna blev fräscha. Bloggen verkar gå lite snabbare nu, hoppas det håller i sig.

Bitter och Besviken

I måndags kväll fick jag och K span på den perfekta bostadsrätten som låg i Stadshagen (Kungsholmen). På tisdagen fick vi komma på visningen. Lägenheten var lika perfekt som vi trott och BILLIG dessutom. Den låg bra mycket under vanligt utgångspris. Det trodde alla jag frågade berodde på att hyran var rätt hög. Inget annat fel kunde upptäckas av alla jag frågade. Vi gick igenom all information, såväl om bostadsrättsförening som lägenhetsinformationen.

Den var verkligen på alla sätt perfekt.

61 kvm
5 min från t-centralen
100 meter max till t-banan
6 våningen
lugnt område
diskmaskin

Tyvärr fick K och jag bara lånelöfte så vi kunde bjuda upp till 2,1 miljoner. (Utgångspriset var 1 690 000 kr, vilket är många hundra tusen under vad en sån bostadsrätt skulle utannonseras för)

Mina föräldrar, som utan problem skulle kunna köpa en tre-fyra bostadsrätter innanför tullarna, ville inte låna ut 50-100 000, trots att jag erbjöd dem en 4%-ig årlig ränta. Jag kan inte yttrycka hur besviken jag är över att de inte ville hjälpa mig, trots att jag erbjöd dem en årsränta bättre än bankens. Nu har verkligen den perfekta lägenheten gått mig miste. Det hade inte krävts så mycket mer 100 000 för det var bara K och jag samt en till budgivare.

Nu lär vi aldrig hitta en så billig lägenhet med de ovan angivna kvalifikationerna :( Är mkt ledsen för det.

Bostadsrätten såldes istället för 2 120 000 kr. (20 000 mer än jag kunde bjuda) Bittert!