Pingsthelgen

Igår, lördag var det pingstafton. Jag och K hade tänkt att fira den med Bad Movies Night. Det började bra, sen ringde D och E och frågade om vi ville komma över. Så vi gick över och hade myskväll med dem och kollade på Det levande slottet i stället.

Idag, söndag, var/är det tänkt att vi skall till Tuna Park, men jag vaknade i morse och hade/har så djävulskt ont i halsen. Sitter och äter glass nu för att lindra. Jag som inte ens gillar glass :(

Sen borde det börja packas och städas lite oxå, för flyttar gör vi ju om 2 veckor. Ifall vi vill, eventuellt flyttar vi efter USA-resan istället. Vi får åtminstone nycklarna senast den 15:e juni.

Bankmöte

I tisdags var jag och K på banken i Sthlm för att prata lån och betala in handpenningen. Mötet gick jättebra, så nu är allt ordnat. Vi behöver bara vänta på godkännande från bostadsrättsföreningen.

Förra helgen

Förra helgen var det Kristi himmelfärds. Jag hade 4 dagar ledigt. Tog det väldigt lugnt under de 4 dagarna. Såpass lugnt att jag blev uttråkad. De enda aktiviteterna förutom att sitta i lägenheten var att luncha med K på stan typ. Fast jag gick iofs på stan oxå varje dag, men shoppade inget. Hade helt enkelt inte råd :)

Säljes linne från Vila

image161image162


Linne från Vila. Storlek S, sällan använt, men tittar man riktigt noga är det en ljus liten fläck på den.

Pris: 75 kr.

Säljes Lee jeans med röda sömmar

image159image160


Lee jeans med röda sömmar. Storlek W 28 L 31. Lite uppsydda. Nästan aldrig använda. Var lite väl optimistisk med storleken. De var nog lite små för mig.

Pris: 350 kr

Säljes Lee-jeans

image157image158


De är nästan aldrig använda. Storleken är W 28 L 31. De är lite uppsydda redan.

Pris: 400 kr

Säljes Skrivbordet Mikael (IKEA)

image156

Skrivbordet Mikael säljes för 300 kr. Mycket välvårdat skrivbord. Bilden kommer från IKEA:s hemsida.


Säljes Billy Bokhylla (IKEA)

image155

Säljer min billy-bokhylla för 150 kr. Bilden är tagen från IKEA:s hemsida.

Bredd: 80 cm
Djup: 28 cm
Höjd: 202 cm
Max belastning/hyllplan: 30 kg

Efterlysning, Dr Denim Jeans

I en tidning för ett tag sen såg jag alldeles underbara jeans från Dr Denim. Det är mörka stuprör med dragkedjor på bakfickorna.

Var kan jag hitta dessa underbara jeans? Helst i butik, eftersom jag gärna vill prova innan jag köper.

kristi himmelfärdshelgen

Igår, onsdag fick jag gå tidigare från jobbet, eftersom helgen börjar idag. Passade då på att åka hem till Etuna för att gå lite på stan och träffa K som jobbade.

Idag, röd dag, har jag varit på stan på eftermiddagen och lunchat med K på Åhléns. Söta underbara K hade köpt rosor till mig när jag kom. Vilken underbar överraskning. På kvällen blir det nog rätt lugnt.

Imorgon, fredag är det klämdag, sen i helgen blir det nog oxå rätt lugnt. Kan inte fatta att jag har så många dagar ledigt. Vet inte vad jag skall göra av all min tid. Vet dock vad jag borde. Jag och K borde samla ihop alla 1000 saker vi skall sälja innan flytten. :)

Kan fortfarande inte fatta att det är sant. Hoppas allt ordnar sig med lån osv. Vi har ju ett lånelöfte iaf :) så vore väl konstigt om det inte funkade :)

Pressbyrån ett hot mot samhället

Jag kan inte vara ensam om att tycka att Pressbyrån är ett hot mot samhället. Mina anledningar till detta är att:

1. De är otroligt dyra.
2. Allt är jättedyrt utom godis o sånt, som bara är några kronor över normalpris. Allt nyttigt kostar dock 10 spänn mer än normalt typ.

Varför är då detta ett hot? Jo, för Pressbyrån har brett ut sig och finns nästan överallt, framför allt på T-centralen. Vill man äta något som inte kostar skjortan får man välja något som är onyttigt, för det nyttiga är alldeles för dyrt om man skall tänka ekonomiskt. Resultatet blir att en stor del av befolkningen tvingas välja onyttig mat framför nyttig (om man är ekonomiskt lagd) Jag tycker det är helt fel. Pressbyrån borde satsa på mer och billigare frukt och kanske byta ut bullarna mot fräscha mackor istället.

Think about it!

Köpt bostadsrätt

Nu har jag och K storinvesterat. I tisdags skrev vi på kontraktet för en fantastisk bostadsrätt i Stockholm. Hoppas att allt löser sig med lån o sånt. Lite paranoid som vanligt. Vi ska träffa en banktjänstekvinna på tisdag. Det känns helt overkligt!

Helgen den 11-13 maj 2007

På fredagen gick jag och K ut i Etuna med några av Ks kompisar. En tjej jag känner skulle oxå ut men nån i hennes kompisgäng deckade hemma hos henne så hon kom aldrig ut. Kvällen var trevlig ändå.

På lördag morgon åkte jag till sthlm för att umgås med Jane. Under dagen shoppade vi. (jag köpte en visitkortsbok på NK) och på kvällen såg vi Eurovision Song Contest. Orkar inte kommentera Eurovision Song Contest. Är bara så less på allt tjafs i tidnignarna. Jag är iaf glad att usla the Ark inte kom så långt i finalen, även om det betyder att vi måste kvala nästa år.

På söndagen var jag och Jane och kollade på några bostadsrättsvisningar.

April månads dagbok

Jag har varit dålig på att blogga sen jag blev sambo. Jag tänkte därför köra en snabbupdate vad jag gjorde i april.

Lördagen den 7 april hade jag och K påskmiddag i Etuna för hans familj. Ks mamma syrra+ man sov över. De andra åkte hem på kvällen. 9 april är oxå en ledig dag. Då tar jag det bara lugnt.

Lördagen den 14 april åker jag och K till Södertälje för att gå på inflyttningsfest hos Sara. Under dagen i Södertälje träffar vi några gamla vänner till mig, helt oväntat. Det var mycket trevligt. Inflyttningsfesten hos Sara var mycket trevlig.

Resten av april har jag nog redan berättat om.

För övrigt köpte jag även min nya mobil i april. Foton kommer nedan.

image153

image154


Mobilen känns rätt manlig, men färgen jag ville ha lanserades inte i Sverige. Ska försöka göra den lite mer feminin vid tillfälle :)

Spiderman 3

Igår kväll var jag K och "Kung A" på Spiderman 3. Dessförinnan var vi och åt på en kinesisk restaurang.

Spiderman 3 var oväntad och mycket bra. Jag hade väntat mig att det skulle handla om något annat än vad den faktiskt handlade om, bortsett från hela spiderman goes ego!

Rekommenderar den varmt.

Bild på mina söta skor

Jag skrev i ett tidigare inlägg om mina skor som jag köpte i Göteborg med syrran. De har gett mig lite skoskav, men jag tror och hoppas att de börjar bli lite ingångna nu iaf :)


image152

upprörda känslor

I fredags hände en lite tråkig sak. Det blev lite upprörda känslor mellan mig och en vän. Jag känner egentligen inte att jag har gjort något fel. Situationen var mest att vännen var lite upprörd på mig, men jag kunde ändå inte låta bli att känna mig lite upprörd oxå över saker som den här personen sa, även om jag förstår varifrån det kommer. Jag visste egentligen att vännen kände så, men det kändes lite störande att verkligen få det bekräftat.

Jag tycker verkligen inte att jag har gjort något fel och det var inte jag som initierade det från början.

Det här är egentligen ett problem som aldrig borde ha uppkommit och skulle aldrig ha uppkommit om inte vännen velat dra nytta av mig och sen blir upprörd för att jag gör vad jag ombetts att göra.

Jag tror dock att det är lugnt nu.


K däremot gjorde inte mycket för att bidra till att hjälpa situation. Han lånade nämligen min mobil för att ringa några samtal (jag har ett bättre och billigare abonnemang än honom) sen fick han för sig att testa hur smsfunktionen funkade och råkade slänga i väg ett sms till den här personen. (med endast meddelandet "Hej") Ni kan ju gissa om jag kände mig lite upprörd när jag fick reda på det...även om jag och vännen inte är ovänner eller något sånt. Man undrar ju mest, vad är oddsen att K skulle låna mobilen just den dagen och bara råka skicka ett sms till personen... Jädra Murphy! (som Sara skulle ha sagt)


Valborgsfirandet

I måndags var det Valborg. Den spenderades i Uppsala.

Vi åkte upp redan på söndagkvällen. På kvällen åt vi middag med David, Fredrik och Mattias. Mycket trevligt. Efter middagen gick vi hem till Fredrik och hängde lite. Jon var där oxå.

På måndagmorgongen började jag och K med lite champagnefrukost hos Åsa. (Åsa skulle slutföra en ansökan till en praktik, så ingen champagne för henne)

Efter det hade vi en andra champagnefrukost hos Fredrik, med Åsa och alla andra som vi kände och inte kände.

Efter det gick vi till Subway för att köpa lite picnic. Vi var långt ifrån ensamma om den idén. 30 minuters kö.
Sen gick vi till en annan Fredrik, som bor nära Ekonomikumparken. Där hängde vi en stund, sen åter till Parken där vi satt och frös. Sen gick jag och K och åt lite pizza medan vi väntade på att de andra skulle bli klara från nationernas sillunch. (vi har inget kårleg längre). Efter det gick vi tillbaka till Ekonomikumparken där vi satt kanske 40 min, tillsammans med Lena, Lara, Laras pojkvän och Maja. Sen gick vi tillbaka till Fredrik som vi var hos på morgonen. Efter att ha hängt där en stund bestämde vi oss för att jag, K, Lena, Lenas pojkvän och Maja skulle gå till en grekisk restaurang för att äta middag. Vi tyckte det var för kallt för att grilla.

Efter middagen gick vi till en fest som var mycket trevlig, men Lenas pojkvän ville gå till en annan fest så han gick dit. Efter ett tag gick vi dit med, vilket de flesta av oss bittert ångrade.

Det var nämligen den värsta festen jag varit på i mitt liv. Det var som ett körläger/band camp. Alla på festen satt i en ring och sjöng typ kristna sånger. HUUU!! Jag, K och Maja blev så less så vi gick hem.

Egentligen ville Åsa att vi skulle gå med ut på Trance på kvällen, men jag hade sån skoskav så jag kunde knappt gå. :( Trist hade varit roligt att gå på trance.


Totalt sett kan man ändå säga att dagen blev väldigt lyckad.


Träffade nästan alla jag kände i Uppsala. Bara 3 jag inte träffade. Det var fröken Josie-som jag inte fick tag på. Kunde helt enkelt inte ringa ut. Herr A, som inte orkade fira valborg och Fröken S som skulle jobba på Snerkes. :)