Orealismen i Sex and the City

En sak jag har tänkt på länge är att det känns väldigt orealistiskt att Carrie ofta går hem från uteställena till sin lägenhet när hon inte kan få tag i en taxi. Dessutom går hon i väldigt höga klackar i princip jämt. Det orealistiska består inte av att hon borde få ont i fötterna utan snarare att hon vågar, med tanke på att New York är en av de farligare städerna i världen. Är hon inte rädd för våldsmän? Själv vågar jag knappt ens gå själv i Uppsala kvällstid och absolut inte i höga klackar. Hur ska man kunna försvara sig eller springa för sitt liv i såna skor? Jag undrar om det är många tjejer som vågar göra en "Carrie" i New York. Därför anser jag det vara orealistiskt och lite förskönande av New York.

För övrigt undrar jag, var det Carrie som inspirerade Sarah Jessica Parker till att älska Manolo Blahnics eller var det Sarah Jessica som fick Carrie att gå omkring i dessa skor :) Eller kan det rent av varit så att de båda älskade skorna och att det är därför Sarah Jessica gör sig så bra i rollen som Carrie. I övrigt gör de sig båda bra i Manolo's men who doesn't????


Kommentarer
Postat av: eline

Fast i ett avsnitt blir hon ju faktiskt rånad på sina Manolos. :D

Postat av: emma

Men New york har ju inte alls mkt brott längre pga nolltoleransen de har infört.

2005-08-08 @ 14:52:24
Postat av: Sparkle

Ja fast när hon blev rånad så var det på dagtid, det är ju lite en annan sak. Visste inget om nolltoleransen betyder det att det är säkrare i New York nu än vad det är i exvis sthlm eller uppsala?

2005-08-08 @ 16:23:51
URL: http://sparkle.blogg.se
Postat av: Sandra

Det är poliser överallt i NYC...sen minst en vid varje t-banestation. Men man är ju ändå orolig...

2005-08-08 @ 16:46:14
URL: http://donnasandra.blogg.se
Postat av: Fredrik

var det inte en tvåbarns mamma som tog dom på en middag eller liknande... skorna kostade ca 485$ men hon hade juh givit denna mamma presenter för ett värde av 2300$ så det har inget att göra med natt ute eller skoskav

2005-08-08 @ 17:37:21
Postat av: Sparkle

Nä dom där skorna, som blev snodda på festen är ett annat avsnitt. Det avsnittet vi pratade om blev hon rånad på skorna och klockan om jag inte minns fel :)sen fick hon gå barfota till närmsta affär

2005-08-08 @ 23:13:01
URL: http://sparkle.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback