Easy, that would be Susan Meyers

Jag har länge funderat på vem jag är mest lik i Desperate Housewives. Det var egentligen inte alls en utmaning, eftersom jag är real life Susan Meyers. Naturligtvis har inte samma saker hänt mig, men vi har den gulliga klantigheten gemensam och vårt stora hjärta. Ja, praktiskt taget det mesta i personlighet gemensamt. :)

Däremot är det inget som gått i arv, för både mamma och syrran är Bree rakt av. :)

Önskas sälja, mina möbler

Jag kommer sälja mina möbler och eventuellt min TV, i o m min flytt.

Så bor du i Uppsala och är intresserad av tvbord, tv, säng från IKEA på 120 cm bredd eller skrivbord. (Ev databord och bokhylla oxå) så är det bara att höra av dig.

Hur man slipper Comviqförsäljare

Comviqförsäljare är idag lika vanligt som sand på en sandstrand, numera har jag upptäckt knepet för att slippa dem. Varje gång de kommer fram till mig och ska dra sitt försäljarsnack (de har för övrigt ändrat approach de senaste dagarna. Lärt sig nya trick, have you?)  om man ringer med comviq och sen om man har kontantkort eller abonnemang så säger jag bara "Jag ringer med Tele2 smart, abonnemang. Då säger de alltid: Jaha, men då har du nog det bästa. Ha en trevlig dag! och sen går de vidare. That's the trick! :) Yay! Am I glad I got Tele 2 Smart or what!??? :)

Dagens

Idag har jag varit lite småduktig. Jag har nämligen postat ett brev och spenderat en stor del av dagen med att plugga på biblioteket inför tentan på fredag.

Däremot tog jag en två timmars sushilunch med Mattias. Ack så trevligt, men oh so not good for my studies. Måste plugga hela kvällen för att hinna i kapp. Är verkligen inte redo att skriva den här tentan, men jag måste.

Imorse var jag jätteglad över mitt PM-resultat som jag fick veta idag, men nu när jag kom hem pratade jag på msn med klassens pluggigaste person och fick veta att han fick max. Sen dess känner jag mig stressad och på extremt dåligt humör. Inte enbart hans PM-resultat som gjort det utan en massa andra grejer oxå, men hans resultat var definitivt utlösaren.

Borde gå och ta en dusch och laga middag, men känner mig lite för sur för det just nu.


Var tog The Pusjkins vägen?

Min syrra och jag pratade just om gamla band vi gillade och vi kom på att vi gillade The Pusjkins så himla mycket. Nån måste väl veta var de tog vägen? Måste nog köpa deras skiva/skivor om de går att få tag på nuförtiden :)

Soul Searching

De senaste dagarna har jag haft tid att göra lite Soul Searching.

Efter att ha träffat K i Sthlm i tisdags och kollat på lägenheter och jag har haft tid att känna mig för ang. jobb osv.

Resultatet av min Soul Searching är att jag idag sa upp min lägenhet i Uppsala och kommer innan den 31 dec att flytta till K i Eskilstuna. Detta är dock vad jag/vi anser tillfälligt. Tills vi har råd att  ta lån för att köpa bostadsrätt i Sthlm eller om något annat händer på vägen, såsom flytt till annan stad än Sthlm.


Lost i Uppsala

Här har man varit borta i blott 2 dagar och när man kommer tillbaka till Uppsala har de flyttat avgångsplatsen för bussen. Tre busshållsplatser är utraderade, fick gå halvvägs hem innan jag hittade en busshållsplats. Irrade runt 30 minuter och letade efter hållplatsen K dit de hade flyttat den, men gav upp efter halvtimmen.

Försökte mig oxå på att gå in i St. Persgallerian och där var det stora förändringar på bara några dagar. Allt hade ändrats om.

Ska man inte kunna lämna Uppsala för några dagar utan att det ska bli helt omöjligt att hitta!??? :)

It's a noodle doodle

På sista tiden har det blivit mycket nudelwok, tv och plugg. Lite städande har det för övrigt oxå blivit.

Tentapluggsperiod för mig nu så det blir en ensamhelg för mig. Ingen K, inga aktiviteter annat än städ, tv/film och plugg. Känns skönt.

Börjar dock få koncentrationssvårigheter efter en dag av plugg. Men har fortfarande 150 sidor kvar att läsa idag (vilket betyder att jag faktiskt har läst 100 sidor hittills idag.)

Ikväll ska jag mysa med vegetariska burgare all alone med nån film eller så. Myyyys! Annars hatar jag att vara själv, men i tentapluggsperioder har jag jättesvårt för att umgås. Då vill jag bara vara med mig själv och plugga och mysa. Tur att man bor själv då.

Duktiga Sandra

Det är Sandra som har designat det nya utseendet på min blogg. Tack för att du orkade med mina tokiga krav och för att du tog dig tiden.

Sparkles liv och leverne

Nu är jag så trött. Kom just hem efter en lång lång dag.

Vaknade tidigt imorse av en skum dröm om präster och den kristna tron. Det första jag gör när jag kliver av bussen på väg till jobbet är att se en präst. Skumt. Sen när jag kliver av tåget i Sthlm ser jag en präst till. Ännu mer märkligt.

Jobbade idag 10-14. Chefen hann oxå bjuda på lunch inom den tiden. niiice!
Sen var det skola 14-16. Tog initiativ och frågade läraren om en massa saker.
16.40 tar tåget till Uppsala.
ca kl 17.40 går jag till Akademibokhandeln i Uppsala. Sägas bör att sen jag började jobba har jag blivit mer självsäker och vågar ta för mig mer. Av läraren fick jag idag veta att en bok, som tyvärr inte hinner komma tills vi har tentan är väldigt viktig. Han sa att den i princip inte är utbytbar och att den gamla extremt inaktuella boken bör införskaffas istället. Så jag gick till Akademibokhandeln (den är helt slut i hela sthlm) får då reda på att boken som är helt värdelös idag eftersom den är inaktuell kostar 500 spänn. Jag går då med stort självförtroende fram och erbjuder mig att köpa den för ett billigare pris eftersom de ändå inte kan sälja den när den inte längre är aktuell. Lyckades nästan övertala en anställd men sen kom en annan och han vägrade blankt att låta mig köpa den till billigare pris trots att de kommer förlora 500 kr/st (500 är studentpriset alltså) spänn på de två böckerna som var kvar. Det är deras Loss lixom, eftersom han sa "Vi tänker inte sälja den för något annat än det vi köpt in den förr, alltså 500 kr" så kan de väl sitta där med en förlust på 1000 spänn, med tanke på att den nya upplagan kommer om en månad. Idioter lixom!!!!

Glömde oxå nämna mina intressanta iakttagelser idag. Darin skulle uppträda på centralstationen idag, struntade i det, men redan imorse satt tjejer och väntade för att få vara längst fram på konserten. Sick! Sen såg jag en av leadsångarna i JC-reklamen. Ni vet de som kör rockversionen av "I'm in the band" Lät som han var värsta fanset av Darin ;)

På kvällen pluggade jag på biblioteket sen gick jag på frågesportstävling på Smålands. Vi vann tyvärr inte :/ En av mina vänner blev oxå trakasserad av en annan kille, mycket obehagligt.

Nu borde jag hoppa i säng för plugg eller sovande, är rätt sliten.


Vad Sparkle gjort sen sist

I lördags åkte jag till Jane, i Sthlm. På söndagen kollade vi på en lägenhet i Jordbro och på måndagen kollade vi på en i Tensta, men den tackade jag nej till, trots att den hade den bästa planlösningen jag sett någonsin. Däremellan har jag pluggat lite och myst med Jane. Idag, på tisdagen åkte jag tillbaka till Uppsala. Kändes hemskt ensamt.

Fredagen den 13:e

Idag är inget särskilt inplanerat. Bara TV, plugg och middag ikväll med K. Har hittat några nya lägenheter att söka. Känner mig lite dum för jag missade att hamna på första plats i en kö. Hade jag bara lyssnat på K hade jag stått på första plats. :/ Usch vad dum jag kände mig då.

Torsdagen

Igår var jag först i skolan på morgonen. Bekantade mig med lite nya personer i klassen. Trevligt. Efter lektionen som var på stan gick jag och en tjej från klassen till T-banan. Eftersom vi hade lektionen i stan så fick vi ta t-banan från stan. Då såg vi prins Karl-Philip. Eller rättare sagt, jag såg nästan. Han hade precis passerat förbi när jag uppfattade att det var han, min klasskamrat som påpekade det :) Han hade keps och glasögon på sig, därför jag inte tänkte på det på direkten.

Senare på dagen jobbade jag några timmar och efter det träffade jag Jane och åt middag på Hurtigs café. 19.25 tog jag tåget till K. På kvällen mådde jag jätteilla och blev alldeles yr. Yrseln kom nog från Ks dator, men det blev bättre när han ställde om frekvensen på bildskärmen. Illamåendet kom kanske från nåt jag ätit under dagen. Orkade inte ens kolla på tv eller sitta upp, så illa var det :(

Onsdagen

Onsdagen var en trevlig dag. Hämtade ut mitt examensarbete. Träffade då på fröken L som jag inte träffat på ett år. När jag kom till biblioteket träffade jag Susanne, sen träffade jag på Åsa, som jag gick och fikade med. Tog en smoothie på 018, men blev illamående av den. På kvällen åt jag middag med Annica på Vedala sen gick vi vidare till Smålands, precis när vi skulle gå hem såg jag Alexander, som bjöd in oss till sitt bord. Så vi stannade ytterligare en timme. Sen vid halv 12 tog jag bussen hem tillsammans med en av Alexandes kompisar som bodde i huset brevid mitt.

På det hela taget ett mycket trevlig dag.

Glömde

Glömde nämna att jag träffade Sandra i morse av en slump på universitetet, så umgicks med henne ca 20 min innan jag drog till jobbet, efter inlämningen av uppsatsen.

Sen har jag oxå överdoserat kaffe idag, så var alldeles snurrig ett tag.

Nu har jag frågat Josefin om hon vill komma över. pallar inte plugg än. Stackars henne som måste se hur stökigt det är om hon kommer över.

En jobbig jobbdag

Imorse lämnade jag in en 10-sidig uppsats och från kl 11 har jag jobbat fram till i princip nu.

Chefen bjöd på lunch idag igen, på en mycket idyllisk liten restaurang. Åt varmrökt lax med örtagårdssås och potatis.

Orkar inte ens prata om jobbet idag. Var så slut efter jobbet så jag visste knappt vad jag hette och hur jag tog mig hem.

När jag kom hem fortsatte jag jobba, men nu ska jag sluta jobba för kvällen.

Blev kallad till två visningar av lägenheter i Sthlm. Spännande! Fast lär nog inte få dem. Ena visningen är på söndag och andra på måndag.

Ikväll borde jag väl plugga men vet inte om jag hinner eller orkar.

Sen när jag kom hem hade jag fått massa jobbiga brev. En från försäkringskassan som dragit in mitt bidrag (tror de har räknat fel) sen verkar jag bli återbetalningsskyldig på många tusen oxå :(
Sen kan ev min räkning till mitt nya abonnemang krångla oxå.

Bostadssökande med ljus och lykta

Nu har jag på allvar dragit igång mitt bostadssökande. Jag söker i detta läge enbart förstahandskontrakt på hyresrätter. I natt går tre av mina ansökningar ut. Var med i utlottningen av hyresrätter på Södermalm idag, men kom inte med. Nu är jag otroligt spänd för att få veta imorgon om jag kommer bli kallad till några visningar.

Om någon läsare skulle ha en bostad i Sthlm som ni vill hyra ut i andra hand eller dylikt. Hör av er! :)

Fredagsmiddag mm

Igår var jag ute på middag på Dragon Palace med ett trevligt gäng. Vi var totalt 7 st. Hade mycket trevligt. En helt sjukt märklig sak hände. Efter maten fick vi lyckokakor. Alla fick olika utom jag och K som fick samma.

Detta var vad det stod: A Surprise will strengthen your feelings towards each other.

Jag undrar vad det kan vara för överraskning.


Idag, lördag vaknade jag och mådde jättedåligt. Har så fruktansvärt ont i halsen och nu på kvällen har jag blivit riktigt förkyld. Har oxå haft temperaturproblem, ena stunden frusit andra stunden svettats. Har därför tyvärr inte orkat skriva på uppsatsen som ska in på tisdag. Så jag är nu uppe i blott 4,5 av 7 sidor. Mååååste bli frisk tills imorrn så jag kan sitta på bibl hela söndagen. Förmodligen får jag skippa skolan oxå på måndag.

Däremot har jag och K myst med film och tortilliamiddag, glass, choklad, cola, juice och ostbågar. Vi har oxå hunnit med att se söta filmen Just like heaven och Poseidon. Bästa sättet att bli frisk.
Vi har hunnit med att sova 1,5 timme på dagen oxå, så nu när klockan är 22.32 så är vi inte det minsta trötta, börjar faktiskt känna mig lite bättre till och med. Hoppas det håller i sig.



Torsdagen

Sov som sagt över hos Sara, efter jobbet igår. Vi hade så trevligt. Vi åt tacos och kollade på den hysteriskt dåliga "Den utvalde" (såg den för uppsalascenerna då) sen lyssnade vi på musik och pratade massa. Längtar tillbaka massor. Alltid så roligt att umgås med Sara.

Vi gick duktigt nog upp 06.15 för hinna äta frukost och för att jag skulle hinna ta mig till jobbet i tid. Jag hann! Gjorde idag något mycket viktigt och stort på jobbet. Eller rättare sagt, min chef gjorde och jag hakade på. Efter den stora och mycket viktiga saken på jobbet bjöd han på lunch. Vi åt på en koreansk/japansk restaurang på birger jarls gatan. Måste vara Sthlms bästa sushi där.

Efter det åkte jag hem. Väl hemma la jag mig och sov istället för att jobba. Jag är en så heeeemskt dålig person. Lovade chefen att jobba, men pallade inte. Får så jävla mycket att göra imorrn. Måste skriva min uppsats som ska in på tisdag. Plus jobba som fan. Helvete lixom!! Borde ha pluggat under kvällen men pallade inte att göra ett endaste dugg. Så nu börjar ångesten krypa sig på. Har däremot haft telefonkonferens med syrran och en "släkting" sen telekonferens med K och "släktingen".

Har oxå gått till ica och köpt äpplen, med Josefin. Nu borde jag veeerkligen sova. Måste upp och jobba 100 timmar imorrn och 250 timmar med pmet.

Har för övrigt börjat få tillbaka gamla stressymptom igen. Sux!!!!!



Stuff that never gets said

Ofta skriver man/jag bara om de stora eventsen som händer under dagarna. Därför tänker jag ägna detta inlägg åt att bara prata om de små sakerna som aldrig tas upp.

- I måndags pratade jag med gammal kompis från gymnasiet på MSN. Vi har inte haft någon kontakt på flera år. Slutade med att vi pratade på mobilen i 20 min.

- I tisdags skulle jag åka samma tåg som Josefin till Sthlm. Ett flertal tåg på morgonen var försenade, så vi fick åka på ett överfyllt tåg. Strax innan tåget kom fick jag syn på en gammal vän till mig och K från vår "hemstad" (ingen av oss bodde i staden eg, bara gick i skola där). Så jag och Josefin satt med honom på tåget. När jag skulle hem efter skola och jobb, skulle han helt oväntat ta samma tåg oxå. Det var mycket roligt för vi har inte setts eller haft kontakt på ett år.

- Spenderade dagens tågresa hem med att prata med min mamma på mobilen. (Hoppas inte Comviq lurar mig nu att abonnemanget är billigt)

- Josefin höll på att skrämma ihjäl mig när vi skulle till ICA. Hon hade kommit in i huset och stod utanför dörren när jag kom ut.

- Höll på att bli antastad, igen, av en kristen sekt, men jag undkom denna gång, pga att jag gömde mig i min lgt och var tyst, såg dem nämligen när de gick in i huset (precis innan jag gick in. Tur att de började överst i huset)

- Sov en timme när jag kom hem efter jobbet

- Fått stopp i avloppet i duschen.


Nä nu blir det inget mer onödigt vetande om mig för ikväll :)

Fergies London Bridge

Har precis hört Fergies London Bridge. Blev verkligen inte imponerad. Alltså det känns som en riktigt dålig kopia av Missy Elliot. Men vem vet man kanske vänjer sig vid detta oxå, men just nu känns det som att Fergie överdriver sin egen betydelse och fastnar i att bli en blek kopia av Missy Elliot. Fast resten av albumet kanske är bättre.

Idag...

Idag börjar jag jobba sent. Sen ska jag åka till Sara i Södertälje för att sova där. Börjar jobba jättetidigt imorgon. Ska bli så roligt. Ser fram emot det.


På jobbet...dilemma-typ

Idag fick vi ett erbjudande till jobbet om att hjälpa ett politiskt parti med en grej. Vi har ännu inte tagit ställning till om vi ska göra det, eftersom det kan ge oss publicitet, som till viss del skulle vara negativ.

Bonus:

-Publicitet ger mer kunder
-Inkomster
-Vi gör något av principiellt viktigt natur

Minus:

-Negativ publicitet

Åhlénssjal


Här är bilden på min svarta Åhlénssjal. Har inte använt den än, men kan nog bli fin till nåt. :)

sjal


2 Die 4- Marilyn klänning


Här är min underbara fantastiska Marilyn Monroe-inspirerade klänning från Zara. Älskar den sååå mycket. Bar den på helgens födelsedagsfest med svarta strumpbyxor och en svart bolero. Boleron, bara för att det var kallt och för att det kändes mer passande på en födelsedagsfest, för den är väldigt bar i ryggen.

Marilyn klänning


Min grå H&M Topp med sidenband

Nu börjar bildbevisen på shoppingen äntligen komma. Här är ett av dem :) Nu får ni se lite av mitt kök oxå.

topp