Melodifestialen part 1

Nu tänkte jag recensera låtarna och framträdandena i melodifestivalen.

1. Ayiayeh, eller nåt. Nån portugiskisk sambalåt eller nåt.... riktigt hemsk, tjejen kunde INTE sjunga live något vidare.
2. Electric Banana Band- Kameleont... De är alldeles för söta i sina kostymer, är så glad att de ville ställa upp i melodifestivalen. Låten är rätt Catchy, men det är nog ingen vinnare direkt. Den är lite väl Tuggummi/plast pop, men söt.
3. Anna Sahlene-This Woman...har alltid gillat Sahlene, ända sedan Bullerbyn :) Helt OK låt. Den tjejen kan faktiskt sjunga. Snygg är hon oxå. Gillar dock inte byxorna så mycket, men de lyckades dölja magen mycket framgångsrikt.
4. Magnus Bäcklund- The Name of Love....lite folksmusik toner. Påminner mig ganska mycket om Bon Jovi och Michael Bolton...en blandning av dem. Låten är dock inget jag direkt kommer ta till mig. Han kan ju verkligen sjunga, men det är inte riktigt min musikstil. Den är dessutom lite för kommersiell, känner ingen själ i den.
5. Linda Bengtzing- Jag ljuger så bra...läste att den var vinsttippad ikväll. Den är väldigt schlagercatchy. Man får ju fråga sig, ska det vara en tävling i schlager eller musik? För är det fortfarande en Schlagertävling, ligger denna låt väldigt bra till. Det är nog den bästa hittills faktist...fast låt 3 var oxå bra, men inte jättemycket schlager.
6. Pandang- Kuddkrig... Hip Hop, typ...Kommer bli en såååå stor hit bland fjortisar *lova* Väldigt catchy. Inte schlager, men gissar att den kommer ligga otroligt bra till....känns som en blandning av the Street, Balsam Boys och CK (han med Dixie). Hur mycket det än tar mig emot att säga det: den är bra.
7. Hannah Graaf- Naughty boy...Hon var väldigt uppklädd. Inte alls den typen av kläder som jag trodde hon skulle ha. Hon var klädd och sminkad lite som en jazzsångerska från 50-talet. Tyvärr har hon inte världens bästa röst och inte särskilt orginell heller.  Rösten har inte så mycket personlighet. Hade nog föredragit om detta nummer framförts av Marilyn Monroe. Låten är säkert bra, den hade behövt lite annorlunda arrangemang och en sångerska med mer personlighet i rösten och framför allt lite säkrare. Men hon är ju inte dålig, hon sjunger ju inte falskt eller så. Men hon ser ut lite väl mycket som en pinuppa som försöker vara jazzsångerska.
8. Andreas Johnson- Sing for me.... Roligt att se att Andreas är tillbaka. Men han hade konstiga kläder på sig och otäckt smink på sig...huuu! OMG  refrängen är som en blandning mellan 60-tals-Schlager och typ Håkan Hellström. Fast Andreas sjunger sååå mycket bättre. Denna låt är väldigt glad. Hade inte blivit förvånad om Beatles hade skrivit denna låt. Ungefär så känns det...typ... blir dock lite ledsen att Andreas förstör sin image, med uselt klädval och horribelt smink...och att ens ställa upp i melodifestivalen, efter att ha gjort Glorious....Ofattbart! Han borde bara ställt upp om han haft en låt som Glorious. Samma stil typ.



I övrigt verkar Lena Ph klara sig fint.


Kommentarer
Postat av: Maisha

Tyckte inte det var några såna riktiga wow-låtar, trots att det fanns en del som var bra. Men tycker att Melodifestivalen spårar ut allt mer... shlager är inte vad det har varit, nu verkar det mest vara artisten som påverkar hur långt låten kan gå...

Postat av: Sparkle

Nja, vet inte om artisten kan påverka så mycket :) Isf borde väl Hannah Graaf kommit längre....

2006-02-18 @ 21:27:12
URL: http://sparkle.blogg.se
Postat av: pseudonym

Dubbelknäppt, blå kostym av 70-talssnitt och en röd scarf passade ju utmärkt till Andreas Johnsons låt som hade klara 70-talsinfluenser (läs Beatles).

2006-02-19 @ 13:29:05
Postat av: Sparkle

Usch, nä hatade det sååå mycket....mest hatade jag ändå sminkningen

2006-02-19 @ 13:53:08
URL: http://sparkle.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback