Rescension Corpse Bride

Söt film som handlar om Victor som ska gifta sig med Victoria, men av misstag råkar fria och gifta sig med Emmelie, en död flicka i brudklänning. Filmen har ingen direkt riktning eller mål, den mer observerar en händelse. Det finns alltså inget grundmål med filmen, kanske inte mer än att Victor skall försöka ta sig ur giftermålet.

Filmen kändes väldigt kort, tror den var 1 timme och 20 minuter. Det var lite av en musikalfilm, men det var inte alls störande. Färgväxlingarna i filmen var intressanta. Handlingen var söt, men lite tam, men den gick ändå hem hos mig. Helt klart godkänd film. 3,5 poäng av 5.

Kommentarer
Postat av: pseudonym

Den bästa tecknade filmen under hela 2005 är helt klart värd ett högre betyg.

2006-01-04 @ 14:47:53
Postat av: Sparkle

personligen tycker jag att bästa tecknade film 2005 är det levande slottet :)av Miyzaki

Postat av: jen

animerat sätt är ju Corpse bride ett mästerverk.. det är inte många nu för tiden som ens tänker tanken att använda sig av stopmotion-tekniken (du tar stillbilder och ändar lite på figuren/karaktären för varje bild, dvs, på en vecka om inga misstag sker kan du ha 10 sek färdig film).. på så sätt är filmen en klar 5:a.. fast jag kan hålla med om att handlingen är lite tam, fast tja, vilken annan kärlekshistoria är det inte?

2006-01-04 @ 19:47:14
Postat av: Sparkle

Jen: sant! :D

2006-01-05 @ 21:19:05
URL: http://sparkle.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback