Toppendag

K lagade mat till mig idag. Det var så underbart gott. Han är världens bästa kap! :) Jag hade en så dålig dag igår, och idag har dagen varit toppen. Har nästan glömt och förträngt nu varför den var så dålig igår. Vi har oxå bunkrat upp inför imorgon, valborg. Tjuvsmakade på våra ostar som vi köpt. Ikväll ska vi nog se på film och äta chipsen som är kvar sen igår. Vi köpte även 1,5 liter jordgubbar idag. Blir champangefrukost med jordgubbar imorgon. Viktigt att lyxa ibland.

I Uppsala till skillnad från många andra städer har man en tradition hur man firar valborg. Den måste börjas med champangefrukost, mer info om Valborg kommer förmodligen imorrn :)

Halsband

Idag kom K. Vi var en sväng på stan och letade efter den typen av halsband som jag ville ha. Det jag hade tänkt köpa som kostade 900, visade sig inte vara lika fint som ett på Guldfynd för halva det priset. Världens underbaraste K köpte halsbandet till mig i present.



Söta K

Sent ikväll kom K hem till Sverige igen. Woohoo! Efter att ha pratat med honom och A, så känner jag mig bättre. Tack!
 K kommer upp imorrn, så det blir nog lite shopping imorrn. Iaf gå på stan.

Under kvällen såg jag Narnia. Var inte så impad. Väntade mig inte att jag skulle bli det heller. Det är på något sätt mer känsla över den gamla serien, som jag älskade som barn.


Hemsk dag

Den här dagen har varit en av de värsta i mitt liv. Skojar inte. Tänker inte heller förklara varför!

HQ-hair shopping

Just nu prioriterar jag inte skönhetsprodukter. Inte denna månad iaf. Men när´jag ska beställa kommer jag nog beställa:


 
Multi-vitamin power recovery masque från Dermalogica.

Ultrasensitive Face Block SPF25 från Dermalogica


Budgettips?

Nån som har tips på bra peeling och bra hårinpackning? Sen undrar jag även om nån har bra budgettips på samma produkter?

Pengarna kommit

Igår kom pengarna igen. Jag har hittills fyllt på mobilen och betalat av en skuld. Sen måste jag köpa nytt kopieringskort oxå. Jag har nämligen tappat bort mitt gamla, värt 100 kr. Suck. Sen måste jag betala hyran oxå på  2959 kr. Efter det kan resten gå till shopping och mat. Finns så myyyycket jag vill ha i shoppingväg nu.


* Ett halsband för 900 kr. (Min prioritet just nu)
* Ett trendigt linne på MQ 200 kr
* Månadslinser (ska fixa nästa fredag)
* Bekväma och snygga Lacosteskor
* Stor beställning från HQ

Skönt att jag inte kommer behöva spara pengarna till sommarhyran, får nu verkar det som jag får pengar oavsett i sommar. Endera genom jobb, eller CSN.


Skor skänkes

Dessa skor skänkes nu bort till den som vill ha. Det är strl 36.

lite halvduktig

Idag har jag pluggat på biblioteket med Johanna och Malin. Sen har jag blivit erbjuden en intervju för ett sommarjobb. Spännande. Iofs bra om jag får sommarjobb, med pengar och sånt, men samtidigt så blir det körigt eftersom jag och min handledare bestämt att jag ska skriva exjobbet under sommaren. De ville nämligen att jag skulle kunna jobba hela sommaren, men får väl se mer på intervjun, på tisdag nästa vecka.

På kvällen blev jag så uttråkad. Det var inget roligt på tv. Så jag spelade world of warcraft i typ 3 timmar. Dåligt, jag vet, borde ha pluggat...suck!

Testet med Ashlee-håret


här ser jag ut i Ashlee Simpson hår. Jag använde innan en bättre bild, men när jag testade denna bild försvann det gamla tyvärr. Denna bild av mig är inte så bra, men ni fattar ju iaf hur frisyren kommer se ut på mig.


Lugg?

Blir det lugg eller inte lugg? Testet visade att jag passar bra i Ashlee simpson lugg. Bilden som ligger här nedan på henne, är inte den som användes i testet, men tog den ändå. Längre ner är en bild på Jessica Albas lugg. Johanna tyckte den var fin och att alla passar bättre i snedlugg än vanlig lugg. Jag kan ju visserligen hålla med henne, men är det någon som tycker att jag borde satsa på hel-lugg á la Ashlee?

AshleeJessica Alba


Hårfärg?

Nu har jag väl mer eller mindre valt frisyren. Nu gäller det bara att välja hårfärg. Jag hatar verkligen att vara så blek, man passar ju knappt i några hårfärger då. Bilder på hur jag ser ut lite mer tydligt kan ni hitta under arkiv "september 2005" ifall ni vill ha något tydligare att jämföra med, eller under "december 2005".  Ni kan ju om ni vill bortse från eventuella slingor på bilderna, eftersom jag inte planerat att slinga mitt hår. Jag vill verkligen höra era åsikter. Om ni inte gillar det jag visar upp, vill jag mer än gärna höra andra förslag. Ni får gärna bifoga en länk till en bild.


1. Britney Spears. (Märkliga slingor)
2. Mariah Carey
3. Jennifer Lopez (iofs fina slingor)
4. Beoncé Knowles

Let me know what you think :)

birtney hårMariah hårJ.Lo hårbeyoncé hår

Nu är våren äntligen här...

...det har jag bestämt. För idag tvättar jag min vinterjacka.

Toppendag

Hade en jättebra dag igår. Fick mycket pluggat. Såret var mycket bättre, så jag orkade städa lägenheten. Sen på kvällen såg jag the transporter. Åååh vad jag gillar tjejen som är en av huvudrollerna där. Hon är med i filmen Gorgeous och So close. Filmer som jag veeerkligen tycker om.

Din sko, Uppsala

Var inne och tittade på din sko idag. De har precis öppnat i sina nya lokaler. Premiären var igår. 20/4.
Jag har aldrig sett en så stor skobutik förr i Sverige tror jag. Den är verkligen gigantisk. Vilket utbud. Den måste ni se om ni gillar din sko :) (fast ni kanske inte blir lika impade, vad vet jag)

Pank, hungrig och i smärta

Vad skulle jag inte ge för lite godis och nån som tar hand om mig nu. Har fått helt plötsligt väldigt ont i såret. Det är långt till ICA oxå...jag vill inte va ensam ikväll känns det som....suck....åtminstone inte utan godis och lite god mat....

Sista seminariet

Idag hade jag sista seminariet innan tentan som är nästa vecka. Vet inte huuur jag ska förmå mig att plugga till kursen. Skulle ha suttit och pluggat idag på bibl. Men Carolina stängde, sen var jag hungrig oxå. Såret gör ont och jag är sjuuukt trött....

War Wound from yesterday

My wound, since yesterday's doctor's appointment hurts a bit today. And it is also not in any way close to healing. In fact it's still open... I had so great plans for this weekend, seems like I have to cancel them all. :(

George W Bush i Uppsala?

Jag skulle till Carolina Rediviva för att lämna tillbaka en bok, så kom ett stort sällskap ut från biblioteket. Ut kom en man som såg ut precis som George Bush. Jag blev helt chockad och stirrade typ. Fast tror inte han märkte det. Sjukt likt alltså!

Frisyr?

Nu börjar det bli dags att fixa håret igen. Jag har några tankar kring det. Tänkte visa lite bilder. Så får ni säga vad ni tycker.


Denna gillar jag skarpt.

scarlett hår


Den här rekommenderade Sandra. Eller nåt. Hon skickade den iaf till mig.

Jess hår


Såhär fin skulle jag vilja vara, men kommer nog aldrig våga. Kommer aldrig bli så snygg heller iofs.

scarlett fin

Lite arg

Är lite arg på min mamma nu.

Luktar...

Jag luktar alsolsprit hela jag. Läkaren sa att jag skulle hälla alsolsprit på kompressen, så att såret fick alsolsprit på sig. Det resulterade  i att jag har alsolsprit på halva kroppen. På BHn och på min mysiga hemmatröja.

Bloggad

Donnasandra har bloggat om mig :)

The small surgery

Today I went to the doctor. They decided, that since I have an infection, they couldn't do the small operation today. They could just treat the infection. That meant they cut me open to disinfect the lump. It was very painful, since they decided not to give me anaesthetic. It wouldn't help they said. They decided that I should take antibiotics for 10 days. Three times a day.

They also decided to send me to the surgery department, but they didn't know when I could get time there, so I'll have to wait and see.

I also got the foot checked out. She said it would get better, and that I didn't need to worry about it.

Outfit of the day



A black blouse/shirt by Karl Lagerfeldt for H&M (my new favorite..just love it)
Blue Jeans with straight legs from Lee
Flat streetwear shoes (comfortable for my injured foot) from Nike

Out door Jacket, black and double-breasted from H&M
Thick grey scarf

Bröllop i sommar

Vad ska man ha för klänning? Inte hittat någon fin i butikerna i uppsala. Den enda jag hittat passade inte så bra, dessutom har en annan tjej som oxå ska på bröllopet redan köpt den. Kikat på Bebe och Asos men inte hittat nån klänning som direkt säger "bröllopsgäst", men annars har de många fina klänningar. Nån som har några tips på nån trevlig butik med fina klänningar?

Dagen som gått

Idag var jag på föreläsning i domkyrkan. I deras museum. Mycket spännande. Sen har jag gått på stan. Hittat så mycket fint på MQ. Längtar tills jag får lite cash :) Sen har jag träffat min handledare för att berätta om mitt uppsatsämne. Han gillade det. Woohooo! När jag kom hem somnade jag, eftersom jag var helt utmattad. Jag kunde ju inte sova  i natt. Imorrn blir det "operation" fy fan va jobbigt och otäckt.

Dumma vårdcentralen pt. 2

Tro inte att jag fick en tid idag. Trots att jag var akutfall. Nä de hade bara en tid på hela veckan och tiden var imorrn när jag har föreläsning om nazismen. Men eftersom detta är så akut måste jag skippa åtminsone första delen av föreläsningen.

Dumma vårdcentral

Behöver gå till läkare idag för knölen. De öppnade telefontiden 07.45 så försökte gå upp innan dess, vilket är extremt ovanligt för mig. Ringde och ringde, men bara upptaget. Sen vid 08 så hade de på en skum svarare som sa att de skulle ringa upp mitt nummer ca 9.25. Fan va dåligt. Jag hade hoppats på att få komma typ halv 9 på morgonen på akuttid. Jag har jättemycket att göra idag ju. Men måste verkligen gå idag, för har inte kunnat sova inatt pga knölen.

Har föreläsning idag 10-12 sen har jag en grej vid 15. Hinner nånstans däremellan, men det vet man ju inte om de har tid då..... :(

glömsk

Igår när jag skulle till skolan så sminkade jag mig som vanligt. La på lite ögonskugga oxå. Brukar inte ha på det så ofta. Sen var det nåt som hände, uppenbarligen. För halvvägs till skolan upptäckt jag att jag glömt mascara :)

Seminariet gick iaf bra igår. Gjorde inte bort mig eller så :)

3,5 år

Inatt har jag och K varit tillsammans i 3,5 år.

Egentligen skulle jag ha åkt med till Slovenien, men kan inte missa så mycket i skolan. Lite ledsen för det. Hade varit en rolig upplevelse. Fast K skulle ändå varit upptagen hela dagarna, så hade fått vara som Carrie när hon var i Paris med den där ryska konstnären vad han nu hette.

Ensam och lite depp

Är tillbaka i Uppsala igen. I natt åkte K. Nu är han i Slovenien. Har ringt och pratat lite med honom. Jättebilligt var det. 1 spänn för 1 minut och 59 sek :) Han har skickat massa söta mms till mig på stan osv.  Han kommer inte hem förrän den 28 april. Sååå länge dit. Känns ensamt och jobbigt. Kursen jag håller på med är oxå jobbig. Haft ångest för framtiden idag igen. Suck! Måste boka tid till läkare för att ta bort en knöl oxå. Är det inte det ena så är det det andra. Just när foten börjar bli bättre måste jag göra en mindre operation. Fan!

Påskmiddag

Idag ska jag och K har påskmiddag för gäster. Några gäster skall sova över oxå. Några av gästerna skall ta med sig lite mat och påskmust, men vi ska servera:

-ägg
-hemlagade köttbullar
-janssons frestelse
- baguette
-brieost
-rödbetssallad
-prinskorv
-godis
-potatis

Ja det var nog allt vi ska stå för, tror jag. Har inte varit inne och kikat i kylskåpet, så jag kan ha glömt något. Ska bli roligt med påskmiddag idag.

Glad påsk


Glad påsk alla läsare! :)

Påsk


shopping av hårsnodd eller ET phone home

Idag var jag och K nere på stan för att shoppa en fluga. Jag vill e kolla efter diadem. Vi tittade på några på Kicks. K tyckte jag såg ut som "ET phone home" skrattar så fort jag tänker på det. Det var så roligt sagt. Nä det blev inget diadem för mig :) men åtminstone ett gått skratt. Diadem är nog inte min grej, kan inte påstå att jag heller tyckte att jag såg så hot ut i ett diadem :)

Däremot hittade vi en hårsnodd på Glitter som K gillade. Den är brun. Färgen avspeglas inte riktigt bra i min T610 mobil. Där ser ni a piece of my mysbyxa oxå ;P så nu vet ni hur mina favoritmysbyxor ser ut :)


hårsnodd


bild på sjalen

Här kommer bilden på sjalen. Den är alltså grön med ljust gröna blommor på. Oftast är jag rädd för mönster så syrran fick övertala mig att köpa den. K gillade den oxå. Bilden är tagen med Motorola L7. Föregående bild på ballerinaskorna är tagen med Sony Ericsson t610.

Sjalen är av 100% siden. Ni får ursäkta bakgrunden, den hänger på en lampa för att få ordentligt ljus.


sjal


Önskas sälja: Svarta mockaballerinas


Jag vill sälja dessa ballerinas från Scorett. 50 kr vill jag sälja dem för. Endast använda ett fåtal gånger. Dock har ena klacken fallit av och försvunnit. Så de behöver klackas om. Ballerinas är inte min grej, därför känns det onödigt att lägga pengar på en klack. Kommer ändå inte använda dem. Strl tror jag är 37 eller möjligen 36 har dem inte här just nu, men jag tippar på att det är 37or nästan 100% på det.

ballerinas


Lyxmys

Ikväll har jag lyxmyst med K. Vi har kollat på Arkiv X och druckit vitt mousserande vin. Ätit färska jordgubbar, fin ost på bröd och ätit fina handgjorda chokladpraliner.

Planen för dagen

Idag ska vi gå ner på stan. Jag är sugen på att köpa ett diadem. K måste köpa en fluga. Sen vill jag köpa vin. Han ska fortsätta skriva på sin presentation idag. Jag borde oxå plugga lite. Tung vecka nästa vecka! Sen måste jag förbereda lite andra grejer inför ett möte med min handledare. Vill ha fransk afton på kvällen.

Sen måste vi städa och tvätta, för vi ska ha påskmiddagsbjudning på lördag. Så måste vi börja packa till K oxå.

Presenter

Igår efter min föreläsning om islamska kvinnors rättigheter åkte jag till K.

Väl där lagade vi middag. Kyckling med ugnspotatis. Till det hade vi Tsatsiki.

Senare på kvällen skulle vi se Arkiv X. Det visade sig att han hade köpt presenter till mig.
Sååå gulligt. Han hade köpt ett påskägg som han hade lagt Chokladpraliner från Chokladriket. Ni vet sån där fin handgjord choklad. Sen fick jag en till present. Franska kvinnors smala hemligheter av Mirelle Guiliano inbunden. Tänk vad gulligt och omtänksamt av honom.

Vi har lite choklad kvar och så köpte vi fransk ost igår. Så idag vill jag gå och köpa lite vin, så vi kan ha fransk myskkväll. Ser så mycket fram emot att läsa boken.

halvårsdag och bröllopsdag

Nu när syrran bar här uppe berättade hon att den 18e april har mamma och pappa 25-årig bröllopsdag. Eftersom jag inte bott hemma på flera år har jag inte direkt kommit ihåg datumet. Men det är rätt sjukt, för samma dag firar jag och K 3,5 år tillsammans. De jämna åren firar vi på mammas födelsedag.

När vi ändå är inne på samma datum och så, kan jag ju nämna att nästan alla i min släkt tycks fylla på samma dagar.

Min syster och mitt kusinbarn
Min mormor och min kusin
Min pappa och min morfar

Sen vet jag inte om det är några flera, det kanske det är. Känns som det borde vara det...


Tisdag

Idag är det tisdag. Solen skiner och det är varmt och underbart ute.

Idag åkte syrran hem. Hon passade på att ta med sig 5 st av mina sötaste BH:ar som blivit försmå för mig. (Alla de söta och fina...suck!) hon tog även en långärmad topp och en kortärmad, som jag gillar JÄTTEMYCKET, men som jag aldrig använder :) Hon lovade att hon skulle använda alla jättemycket :)

Min fot är idag sämre än vad den varit på flera dagar. Känns väldigt trist. Måste vila upp den.

Idag hade jag för övrigt min nya fina sjal. Gillar den mycket :)

Känslan av Choklad.

Jag tog precis en chokladbit nu och hjärtat började att slå snabbare. Väldigt oväntat, aldrig fått den upplevelsen av choklad förut. Jag undrar varför jag fick det nu!? Har för mig att jag hört andra få såna känslor förr. Nån som vet vad det beror på? Och varför jag aldrig fått det förut?

Shopping med syrran

Idag har jag och syrran varit på stan i Uppsala. Vi letade efter kläder och skor till hennes student. Vi hittade ett par skor med kilklack till henne.

Jag hittade oxå något. En underbar scarf i skogsgrönt med ljustljust gröna blommor på.  100% siden. Heeelt underbart verkligen, vilken kvalitet. Ska lägga upp bild så fort jag får tag i en kamera. Har fotat den med mobilen men kan inte lägga upp den för har ingen IR-port på min dator :(

Ikväll ska syrran och jag äta Nachos och Wraps och mysa med film och godis. Toppenkväll.



Foten och oväntat besök

Min fot är mycket bättre idag. Jag är glad för det, men jag ska nog försöka gå i foträta skor så foten får vila upp sig. Min syrra kommer 15.34 idag, alltså 34 min efter att jag slutar.

Igår kväll strax innan 22 fick jag oväntat besök. Det var en gammal korridorare som jag inte pratat med på länge, eftersom jag inte är online på icq så mycket nuförtiden. Han var i mitt område och tänkte kika in på min lägenhet.

Känner att jag pluggat dåligt inför seminariet idag, men jag kunde helt enkelt inte koncentrera mig.

Nu medan jag sitter och bloggar märkte jag att jag inte har något vatten...FAN! Jag ska ju göra mig i ordning nu. Suck!!!!

Syrran

Imorgon kommer min syster på besök. Det ska bli roligt. Vi ska shoppa hela lördagen. Hoppas att min fot hinner bli bättre tills dess.

Nåt som bara Sparkle lyckas med

Igår kväll innan jag skulle sova var jag lite stel i foten. Imorse när jag vaknade vid 08, hade jag tänkt att gå till ICA, men jag hade för ont i foten så jag bestämde mig för att sova en halvtimme till. När jag väl gick upp kunde jag inte stödja på foten. Att ta sig till skolan var näst intill omöjligt. Var tvungen att ta bussen fick linka dit utan att stödja på foten. Svårt! Jag tänkte att om det inte blir bättre efter föreläsningen så går jag till doktorn. Efter föreläsningen (stack från halva, det var så jävla trist) så kändes foten lite bättre så bestämde mig för att ge det en dag till. Har vilat foten nu under eftermiddagen. Spelat  World of Warcraft väääldigt många timmar idag. Borde dock ha pluggat. Ska nog göra det om en stund...ska ta en dusch nu tror jag.

Min fot är för övrigt uppsvullen och varm och gör ont, men jag har inte stukat eller vrickat den. Antar att det är skor som jag använt som är boven.

An Ordninary Day

Today I will do an english version of my blog. It's a request from one of my international friends. I've felt a long time that I've been excluding some of my friends from this blog since I write in swedish. Now it's open for the public to examine my bad english. ;)

I went up early today, 6.30 AM to be exact. I had to catch the train to Uppsala. At 11 I had the meeting with my group. We started preparing for the seminar today. Somehow I didn't feel anxious as I did the last time.

We were barbequed in a major way by the teacher today. She had alot of questions. Somehow it seems like the first group always gets the most questions. Could we answer? No, not really! I also tasted the coffee for the first time at our school. The rumours about it is true. It's the worst coffee I've ever had. If I've had the money to by a soft drink I would in any case rather have bought that, but sadly I was lacking 3 kronor and I was not really in the mood to ask classmates I hardly know for a small loan.

The evening has been slow, been talking to my little sister on the phone. She is coming to visit me this weekend or week 15. We're gonna have a nice time. Been playing some World of Warcraft and spent 2,5 hours talking to a friend in Belgium. That's NICE! :) At the end I got so hungry that when I was writing him a message I wrote it in swedish to him.

This evening I will watch Die Hard II. I'll watch it alone. But K will also watch it so we will watch it together but from a distance.

Things I should be doing or should have been doing instead of playing:

-Cleaning (ongoing project)
-Filling in som application forms
- Starting on the next seminar


I'm actually starting to worry about the exam I took 2 weeks ago. The results should come in 3 weeks, but I've started to doubt that I did good, and I really want to do at least moderately good, since my teacher will also be the supervisor on my thesis next semester. *sigh*


Foto taget med Motorola L7


Här kommer ett foto på kavajen igen. Denna gång taget med en Motorola L7 som har 0,3 megapixlar. Var idag på JC inne i stan och där fanns kavajen oxå. Till fullpris! Jag betalade halva priset hihi :D

kavajen ny bild


Projekt Mars 2006

Ända sen i augusti har jag haft ett hemligt projekt. Eller inte jättehemligt. Sandra har vetat om det och deltagit i det (tror jag, det vet hon nog bättre själv) Detta projekt har gått ut på att jag ska bli självsäkrare, må bättre, se mig själv på ett bättre sätt, ändra klädstil, bli mer studiemotiverad, bli mer social, våga ta för mig,  ta hand om mig bättre. You name it, I've done it. Jag har helt enkelt försökt bli den människan jag vill bli. Projektet slutade igår. Jag kan inte säga att jag precis har blivit människan jag vill vara, men jag har verkligen gjort så mycket jag kunnat. Jag har definitivt redskapen till att bli den människan jag vill vara. På många sätt har jag redan nått mina mål. Eftersom jag har vågat göra saker jag aldrig vågat göra innan.

Foto taget med T610


Idag har jag shoppat. Eftersom K inte lämnat in kameran än (han ska göra det imorrn) så tog jag foto på dagens shopping med min mobil. Det är inte ens megapixel på den kameran, så bilden blir tyvärr rätt dålig. Jag shoppade alltså en kavaj idag. K shoppade en engångskamera, för vi tror inte att kameran kommer hinna bli klar till "Ljublijanaprojektet"  som han ska delta i om cirka 2 veckor.

Denna kavaj är inte vilken kavaj som helst. Blev helt lyrisk när jag såg den idag. Vi var i Tuna Park idag. Vi hade precis kommit in genom ingången när jag fick se den hänga på JC. Varför är den då speciell? Jooo, för att i ett halvår har jag letat som besatt efter en kavaj med sidenband, sen jag sett en som var slutsåld i butiken. (inte JC alltså) jag visste inte att JC sålde sådana kavajer alls. Så blev så lycklig när den hängde där. Vi gick ju inte ens in på JC den hängde i fönstret, som om den skrek efter en köpare. Jag rusade såklart in och provade och den satt så bra som kavajer kan sitta. Fick äntligen kavajen jag drömt om så länge. Det absolut roligaste är att den är av märket Eve som är mitt World of Warcraft namn. Superroligt! :)

Kavajen hade oxå en brosch på sig, i form av en svart ros, men tog av den, den kändes lite fel. Bilden gör dock inte kavajen rättvisa. Får se om jag kan fixa bättre bild imorrn kanske :) med bättre mobilkamera, vem vet :)


kavaj


V för Vendetta

Var på dejt igår. Ingen riktig dejt för Annica kom och hälsade på. Det var jättetrevligt. Vi var på Innovation och Tradition. Efter det gick  vi på bio. V för Vendetta. Den var bra. Det jag fann mest fascinerande var all symbolik. Man såg många paralleller till Kina, Sovjet och Nazismen. Sen tror jag, vilket må vara kontroversiellt, att V står för Valerie och inte bara "5" och "vendetta". K var inte riktigt med mig på det, men indicierna pekar på att det mycket väl kan vara så. Det är Wachowskybröderna som skapat filmen. Eftersom de gjorde uppföljare på Matrix, finns det ju en liten chans att det planeras in en eller två uppföljare på denna, men jag tror inte det skulle kunna toppa ettan direkt.


den där jädra kursen

Igår innan vårt basgruppsmöte (det får inte heta så på vår nya kurs, de sa att man måste kalla det arbetsgrupp. För att man inte skulle förknippas med skolan längre. Det var kursföreståndaren som sa, inte vår lärare. För vår surkärring till lärare gör det till rena mellanstadiet. Kärring alltså!!!!) höll jag på att få en panikångestattack för att vi skulle redovisa. Jag hade aldrig träffat klassen förut och visste inte vad vi kunde vänta oss. När jag väl träffade min basgrupp (ni kan glömma att jag kommer kalla det arbetsgrupp) var de mycket upprörda över att vi skulle behöva göra tre gånger så mycket arbete som alla andra grupper gjort på kursen tidigare. En kille bestämmde sig för att klaga. Vi var inte särskilt förberedda på vår halvtimmes presentation, men till första seminariet fick vi åtminstone veta vilken fråga vi skulle få. Till nästa seminarium kommer vi inte få veta vilken av frågorna vi ska få. Alltså blir det tre gånger så mycket förberedelser. Alla som har läst kursen tidigare har fått veta innan vilken av frågorna de ska få till varje seminarium, men icke vi.

Hur gick det med killen som klagade
(från min basgrupp) Han blev väl mer eller mindre vingklippt och avsnäst. Blir ingen förändring. Hon till och med sa, i vissa fall kanske vi till och med struntar i arbetsgrupperna (antar att hon menade nåt seminarium. BITCH!!!! Fattar hon inte hur sjukt många timmar vi måste spendera inför varje seminarium? 30 timmar skulle jag förmoda. OCH DET TVÅ GÅNGER I VECKAN TYP!!!!!)

Så hur gick det då på seminariet? Första gruppen som redovisade gjorde bra ifrån sig, men efter deras redovisning började läraren (surkärringen) ställa en massa följdfrågor som de inte kunde svara på. (Pinsamt kan tyckas) Grupp två hade det ännu värre. Två gånger bröt hon in under deras redovisning och sa att hon inte var nöjd med hur de svarat på frågan och bad dem göra om det. Sen fick även de några omöjliga följdfrågor. Grupp tre var vår grupp. Vi var inte så jätteförberedda och jag blev ganska nervös, men jag tog mig igenom det iaf. Vår grupp klarade sig på det hela taget ganska bra. Det tyckte vår lärare oxå, för hon gav oss bara en följdfråga som inte var särskilt svår.


Jag har väl sagt nog om detta nu. Jag känner mig hemskt upprörd över detta och jag gillar inte orättvisan att vår kurs har blivit gjord hårdrare än när mina kompisar läste den på A-perioden.
(Igår nämnde läraren för övrigt att hon hade undervisat på en viss termin. Då slog det mig att hon hade varit oppositionsledare till mig. Jag mindes oxå då att jag redan då för 1,5 år sen instinktivt hade ogillat henne. Minns dock inte om det var rykten jag hörde eller om det var en personlig upplevelse som grundade ogillandet.)