Julklapparna

Vad jag fick av föräldrarna: En klocka av märket Inex of Scandinavia, en bluetoothgrej till mobilen, duntofflor (användes flitigt hemma), en portföljväska. Sen minns jag inte om det var något mer.

Vad jag fick av syrran: 2 Böcker. Kronprinsessan och en Shopaholics bekännelser. Sen fick jag ett peeling/hudlotion sett från Loréal i en fin plastbehållare, som min syster tycker att jag ska ha allt mitt smink i. Rätt smart idé!

Vad syrran fick av mig: Förutom 1000 flytta hemifrån grejer, som var mina gamla och 4 kaffekoppar som hon fick för att hon kommit in på universitetet så fick hon 4 ögonskuggor, en handgjord tvål som luktade jordgubb, en peelingkräm som luktade jordgubb (min syster är besatt av jordgubbar) och 2 ljuslyktor med hjärtan på, som när de är tända reflekterar hjärtan som rör sig i takt med att lågan i ljuset rör sig.

Vad syrran fick av föräldrarna: Tallrikar, djupa, flata samt assietter. Hon fick oxå teskedar. Hon fick oxå datorspelet Dollar, vilket jag från början tyckte verkade trist, men som jag sen blev rätt besatt av. Hon fick oxå en morgonrock. Vad hon fick mer tycks jag totalt ha glömt bort.

Vad föräldrarna fick av mig och syrran: Pappa hade inte fått någon 60-årspresent av oss. Mamma hade inte fått en födelsedagspresent av mig. Detta blev alltså kombinerad julklapp och födelsedagspresent. Vi köpte till dem en inspelningsbar dvd-spelare från Philips. De blev jätteglada och rörda. Pappa fick utöver det rakblad till sin mac 3 power rakhyvel och en fuktighetskräm från Nivea. Mamma fick utöver det 80 minuters hand- och fotspa från en lokal salong. Detta var dock bara till 1/3 från mig och syrran. Pappa stod för 2/3.

Vad föräldrarna fick av varandra: Mamma fick 2/3 hand- och fotspa, en morgonrock. Sen minns jag inte om det var något mer. Det var det nog. Pappa fick av mamma en tröja och en pikétröja. Han fick oxå en bok om vin, som innehöll recept som passade till vinerna oxå. Om och vad han fick mer minns jag inte.

Slutligen fick vi traditionsenligt alla lotter av pappa. Alla vann i år. Mamma och pappa vann 25 kr var, jag vann 20 och syrran vann 100 kr.

Vad jag fick av K's familj och släkt: En underbar ljuslykta. Min farbrors fru fick en likadan i julklapp av min kusin, så min syrra blev helt besatt av en sån. Vi var jättenära att köpa en sån i Norrköping både hon och jag när vi var där den 27e. Vilken tur att vi inte köpte en. Min syrra blev jätteavis när jag ringde och berättade om att jag fick en sån i julklapp. Jag fick oxå halsband och armband av K's syrra och man. Jag och K fick gemensamt en dansmatta med dansspel av Ks kusiner.

Vad K fick av sin familj och släkt: Vet faktiskt inte vad han fick av sin mamma, eller så har jag glömt. Av sin syster och man fick han en bok med IQ-träning och en kalender. Av sin övriga släkt fick han strumpor, pengar, en bok om World of warcraft art och sen dansmattan. Av mig fick han som tidigare nämnt boken Pinoccioeffekten

Vad Ks familj och släkt fick av oss: K2 (nåt jag alltid kallat honom för, för att han är yngre) fick Superman returns, J fick 1 ljuslykta (samma som min syrra), 1 handgjord tvål som doftade av rosor och ett lakan. K's farbror fick ett skärbräde och K's mamma fick en sidenpyjamas. Ks syster fick en bok om stickning (ja, hon hade önskat sig det) Ks systers man fick en prenumeration på King.

Ja det var väldigt detaljerat det här. Inte särskilt intressant heller, men det var helt frivillig läsning. ;)

Har säkert glömt något....


Lugn jul

Då var det dags och skriva lite vad som hänt den sista tiden.

Den 22 dec, var jag ledig från jobbet. Så åkte tidigt den dagen hem till familjen. På kvällen var jag på Lenas julfest. Det var verkligen jättetrevligt. Har inte haft så roligt på länge. Åkte dock hem vid 23 eftersom jag var trött och hade 30 minuters bilfärd hem i halka.

den 23 var det julpyssel och mys med familjen.

24 dec. Traditionellt julfirande med familjen. Detaljer om julklappar osv kommer senare.

25 dec. Min farbrors fru fyllde år,så vi var där på födelsedagsfirande. På kvällen brukar de flesta gå ut, men jag hade varken ork eller direkt lust. Kände att jag behövde min vila.

26. Ännu mer vila. Inget vettigt gjort.

27. Åkte till Norrköping med pappa och syrran, mamma var matförgiftad så hon orkade inte. Jag hade oxå lyckats bli matförgiftad, men kunde inte motstå att åka, så jag åkte sjuk dit. Efter en timmes shopping började jag dock må bättre. Mer info om shoppingen kommer sen.

28. Syrran skjutsade mig till tåget. Dags för hemfärd. För den som undrar över min långa ledighet, så har vi jobbat hemifrån under mellandagarna.

29 dec. Lunch med min kompis L, i Etuna. Hon hade en helt underbar klocka, som jag inte kunde motstå, så när lunchen var slut följde jag med till butiken hon jobbar i och beställde en likadan, fast i annan färg. Den kommer om en vecka. Ska visa bilder.

30. Idag. K är på jobbet. Mina planer för dagen idag är blogga, städa, spela, göra mig fin inför nyår och kanske lite TV.


tillbaka

Nu är jag tillbaka efter 6 dagar hos familjen. Mer bloggande kommer en annan dag.

Oj var det så länge sen

Jag såg nu att jag inte skrivit ett riktigt inlägg sedan den 14:e dec. Idag är det den 22.

Vad har jag då gjort sen dess? Jo, det har varit jättemycket att göra för mig de senaste dagarna. Har inte hunnit sitta vid datorn alls, inte ens hunnit kolla mailen.

På fredagen den 15, alltså förra veckan, kom vår beställning från IKEA. Vi ägnade hela fredagkvällen åt att skruva ihop en del av möblerna.

Lördag den 16:e till söndag den 17:e var Ks syrra med man plus Ks mamma och hälsade på. Då fick vi lite hjälp att skruva ihop några möbler. Det var Ks mammas födelsedag så vi firade med att laga buffé och äta massa sött.

Måndag och tisdag, denna vecka,  jobbade jag.

Onsdag, fick jag ledigt från kontoret för att åka till uppsala och lämna mina nycklar till lägenheten. Passade på att luncha med A och fika med Å.

Torsdag, igår, jobbade jag. Efter jobbet var jag och letade efter julklappar i Stockholm. Det var jättetrevligt att gå själv i alla butiker, men det var rätt mycket folk. Älskar Stockholmsshopping. På kvällen firade jag och K tidig julafton. Han fick boken Pinoccioeffekten av mig och jag fick Singstar Legends. Blev lite extrabillig julklapp till K i år. För han ska få en platt silverfärgad datorskärm när han fyller 25 år i januari av mig. Singstar var för övrigt väldigt roligt.

Fredag, idag. Kl 12.09 går tåget hem, sen på kvällen ska jag på julmiddag hemma hos Lena. Ska bli trevligt. :)


Ingen rubrik

Har haft mycket att göra på sistone och har inte hunnit blogga. Återkommed eventuellt imorgon!

Long Lost Penpal

Har blivit lite lätt besatt av låten Long Lost Penpal med Hello Saferide. Helt fantastisk låt. Har lyssnat på den massor av gånger idag

Grattis till min lilla syster

Min kära lillasyster har precis kommit in på Göteborgs universitet i första antagningen, på tandläkarprogrammet. Jag är mycket stolt! Det krävs 20.0 för att komma in!

Imorgon kommer IKEA-leveransen

Måste städa rätt mycket ikväll, för imorgon kommer alla våra möbler, ska försöka få bort de resterande flyttkartongerna så framkomligheten blir lite bättre. Känns som ett stort projekt.

Undra vad vi ska göra av de gamla möblerna?

Sjuk

Jag blev sjuk på söndagen för en vecka sen, IGEN! Det är andra gången jag blivit sjuk inom loppet av en månad. Är fortfarande jättesjuk, men börjar äntligen fungera någorlunda normalt igen. Ledsamt att behöva vara såhär sjuk på vintern.

Flytten

Nu har jag snart varit sambo i en vecka. Har aldrig hunnit berätta om flytten.

Lördagen den 9 dec. hämtade vi bilen kl 08.00 på statoil i Eskilstuna, sen tog det lite mindre än 2 timmar att åka upp. Väl uppe fick vi hjälp av Annika och Mattias med flytten. Kl 15 åkte vi från Uppsala och det tog 1,5 timme att ta sig tillbaka. Vi åkte inte vilse något den här gången. Vi fick i Eskilstuna hjälp av K's farbror och kusin, som vi sedan bjöd på mat på Innovation och Tradition, en lokal vietnamesisk restaurang.

Efter middagen åkte vi till Flen, för att lämna av min säng till K's mamma, hon ville ha den som gästsäng.

Kom tillbaka till E-tuna med flyttbilen kl 22.15. Vi blev mycket väl bemötta av Statoil. De bjöd på kaffe medan vi satt och väntade på att de skulle kolla igenom bilen och tanka upp den.

Det blev en ganska lång dag.

Majandra Delfino

Min nya obsession heter Majandra Delfino. Vill desperat gärna ha hennes skiva Hell & Bliss, men det verkar inte helt lätt att få tag på den i Sverige. Har gillat henne i många år, men det var först nyligen jag fick reda på att hon faktiskt gett ut en skiva, men jag har länge tyckt att hon borde ge ut en.

För den som är intresserad går det att höra ett smakprov
här

Om någon kan få tag på den till mig skulle jag bli jätteglad :)

blogg.se

Bloggen har funkat mycket dåligt på sista tiden så mycket av det jag velat blogg har inte gått att blogga. Trist!

Första dagen som sambo

Idag är min första dag av sambolivet. So far so good om man säger så. Dessvärre har jag blivit alldeles sjuk idag, så har knappt orkat ordna något med lägenheten alls, orkar inte direkt blogga om detaljer idag heller. Gör det imorrn.

En sak är säker. Älskar att ha min dator brevid K's. Hans lägenhet börjar kännas helt perfekt. Redan mycket mysigare än vad den var innan, och vi har knappt börjat packa upp flyttkartongerna :)

Samboshopping

Igår kl 10.00 kom K till mig i Uppsala. Jag hade dagen off från jobb. Vi skulle städa och packa, men sen kl 10.32 kom jag på den alldeles geniala snilleblixten att vi borde åka till IKEA för att prova sängar och kolla om vi behövde något annat. Så 10.48 tog vi bussen till IKEA. Vi stannade på IKEA området flera timmar. Under tiden lyckades vi köpa med oss massa saker hem + bestämma all vår inredning i vår gemensamma lägenhet.

När vi kom hem efter IKEA-trippen gjorde vi en internetbeställning på en massa inredning. Det är änsålänge hemligt vad, för jag vill hellre visa bildbevis när allt är ordnat.

På kvällen åt vi pizza och packade och städade ända till halv tolv på kvällen. Vi hann med två promenader till ICA för att hämta fler banankartonger.

Sambolivet väntar

På lördag blir jag sambo.  Jag håller på att packa och städa för fullt. Är inte på jobbet idag, utan "jobbar hemma".

Jag tycker personligen att det känns lite otäckt och väldigt seriöst och vuxet att bli sambo. Det är mer seriöst än att förlova sig tycker jag, men det håller ingen annan med om verkar det som. Inte ens K.

Drömde i natt en mycket märklig dröm. Drömde att jag skulle sy upp en brudklänning i all hast för att jag skulle gifta mig inom en månad eller något. Det var jättemycket att planera, men kunde inte fatta varför jag skulle gifta mig, och om jag inte var för ung för det?

Känner att det varit mycket psykisk press på sistone, av många olika slag. Vet exempelvis inte var jag ska lämna nycklarna, eftersom Flogsta precis blivit sålt. Vet inte heller hur jag ska kunna tvätta takfönstren som sitter 3,5 meter upp i lägenheten. (jag har onaturligt högt till tak) Sen vet jag inte om alla möbler går in i flyttbilen. Det fanns nämligen inte några stora flyttbilar på statoil i Esilstuna. Jag har heller inte fått någon bekräftelse på att mitt elavtal är uppsagt.

Men det största problemet är ändå att bli sambo. Ska mina dvdskivor stå brevid K's? Tänk om man glömmer vem som är vems? Ja, såna saker oroar mig mycket! :)



Skämt för den inbitne WoW:aren

Jag är en inbiten World of Warcraft-spelare. Därför skrattar jag ihjäl mig åt dessa WoW Comics.

Se länkarna nedan!


http://www.blizzard.com/wow/screenshot.aspx?ImageIndex=55&Set=64

http://www.darklegacycomics.com/66.html

http://www.darklegacycomics.com/65.html

http://www.darklegacycomics.com/64.html

http://www.darklegacycomics.com/63.html

http://www.darklegacycomics.com/56.html

http://www.darklegacycomics.com/55.html

http://www.darklegacycomics.com/46.html

http://www.darklegacycomics.com/44.html



Enjoy! :) säkert inte lika roligt för den som inte spelar ;)

Dags för den stora bloggutmaningen...

...min dagbok den senaste veckan.


UPDATE
: Glömde typ det viktigaste av allt. Det ligger under UPDATE längre ner.


24 nov

Chefen är utomlands, så jag passar på att jobba hemma. På kvällen har Annica födelsedagsfest. Hade planerat att gå ut, men det var så trevligt på festen så hann aldrig ut. Fick för första gången på mina 4 år i Uppsala ta nattbussen hem. Kostade 30 kr. Huu!

25 nov

Lördag. Träffar Sara klockan 18.00. Vi äter middag på Dragon Palace (stans bästa asiatiska restaurang). Sara hade gratisbiljetter till bio, men eftersom det var löning och dessutom lördag var det väldigt svårt att få biljetter 2 timmar innan, så det fick bli Marie Antoinette. Rätt söt film. Sara sov över hos mig, vilket var mysigt. Så slipper man känna sig ensam i lägenheten.

26 nov

Sara åker hem. jag spelar World of Warcraft en mycket stor del av dagen. På kvällen äter jag middag hos David och ser på National Treasure. Gillade den filmen.

27 nov

Måndag. Börjar jobba kl 10.00. Kl 12 går jag till Jane och lunchar och kollade på Supernatural. Slutar jobba kl 16.00. På kvällen spelade jag förmodligen WoW.

28 nov

Jobbar hemifrån. K kommer kl 16. Vi köper flyttlådor på Claes Ohlsson. 5 st för 89 kr.

29 nov

Onsdag den 29 nov är en UNDERBAR dag. Det är nämligen dagen då jag ansöker om EXAMENSBEVIS. Jag och K går ner och firar med shopping. Jag köper några söta trosor, sen köper han underkläder till mig i examenspresent. Själv köper han en superfin vinterjacka på rea och en jättefin "man-bag"

30 nov

 Jobbar på kontoret. Lunchar med Jane och ser på Supernatural. Åker till K kl 16.

1 dec

Fredag. Är för en gångs skull tidigt på jobbet. Lunchar med Anna på en sushirestaurang vid tekniska högskolan. Där har jag aldrig varit tidigare. Sushirestaurangen var väldigt bra. 15.25 åker jag till Etuna. Det är en SPECIAL DAY!  Det är nämligen så att K's plomberade sovrum skall öppnas. Så nu blir hans lägenhet på 60 kvadrat istället för 50. Hyran blir dock 1000 kr mer, men den delar vi på.

2 dec

Lördag. K jobbar. Jag spelar Wow. Resten av dagen går åt till mys och städning.

3 dec

Söndagen började lugnt. Vi sov ut länge, efter att ha satt upp en rullgardin i sovrummet. Vi bestämde oss kl 13 för att ta en promenad till statoil för att hyra flyttbil, men kunde inte hitta statoil. Den verkade ha flyttat. Så vi promenerade ner på stan och kollade lite i butiker, sen promenerade vi vidare till EM möbler i Eskilstuna, som är en jättestor butik. Vi provlåg en massa sängar och fantiserade om att köpa dubbelsäng.  Efter det hamnade vi på en konstutställning. Underbart härlig dag. Den bästa på många många år.

4 dec

Är tidigt på jobbet. Hade en trevlig jobbdag med mycket att göra. Chefen är äntligen tillbaka från semestern.

UPDATE: Igår bestämdes att jag kommer att börja jobba heltid fr.o.m 18 dec.

5 dec

Har en precis lika trevlig jobbdag idag. Avslutar kvällen med att spela WoW och blogga. Inte alls packa och städa som jag BORDE.

UPDATE: Idag bestämdes att jag ska få en fin jobbmobil när jag börjar jobba heltid. Yay!

Seeexy

Nu går jag händelserna i förväg och publicerar en bild innan jag berättar historien bakom.

Detta är en present jag fick av K förra onsdagen. Tänker inte visa innehållet, för underkläder anser jag vara privat. Men påsen är fin och pappret underkläderna var inlindade i kändes jättelyxigt.

Påsen och innehållet kommer från Triumpf International i Uppsala.

Triumpf Internationals butiker börjar etablera sig över Sverige. Det har sedan länge funnits 2 st i Eskilstuna. Yay för dem! De ger kvinnor lyx till ett inte olidligt pris.


Lingerie

Juicer och Smoothies- Guiden till ditt goda leverne

Den här boken köpte jag för ett tag sen. Fullkomligt älskar färgen på den och innehållet lär vara underbart. Jag och K är lite besatta av att göra egna juicer och smoothies, så den här boken är en perfekt present till oss.

Jag har för övrigt planerat ett hälsosammare liv 2007. Boken lär bli användbar då. Eller vad tror ni? :)

juice





Bloggförberedelse

Nu ska jag strax ta tag i monsteruppdraget att uppdatera bloggen för typ första gången på en vecka. Känns som en skitstor uppgift som är svår att klara av. Men ska tvätta bort sminket och sen börja fota och blogga :P

Om jag inte somnar innan dess, för jag är trööött!

Bloggledighet

Har nu haf t en veckas semester från bloggande. Återkommer med spännande uppdateringara om mitt liv på måndag. (imorgon)