En shopoholics bekännelser

Har senaste veckan shoppat:

1. En sideninspirerad blus från H&M
2. En grå topp med sidenband oxå från H&M.
3. En svart sidenscarf från Åhléns.
4. En superfin Marilyn Monroe inspirarad klänning från Zara.
5. En vit blus med krås som hade svarta sömmar- Ska såååå tillbaka. Fattar inte vad jag tänkte med. Hu!
6. Ett par svarta strumpbyxor Åhléns
7. Två par Leggins från H&M.

Ja det var nog allt. Bilder kommer nog förhoppningsvis.

Hänt sen sist

Har varit mycket den här veckan.

Tisdagen: Jobbade. På kvällen var jag ute på Sushimidddag med Daniel och Mattias. Drack Sake för första gången :D
Onsdag: Jobbade mycket. Bestämde mig för att åka till K på kvällen.
Torsdag: Försökte lära mig saker inför jobbet på morgonen. Lunchade och Shoppade med K på eftermiddagen.

Jobb + lite annat

Idag har jag varit uppe sen 05.40 åkte nämligen tillbaka till Uppsala med 06.19 tåget. Till min stora förvåning gick det då ett direkttåg, så jag blev mycket glatt överraskad och använde min pendelkort från sthlm till uppsala.

Idag gick mitt nya abonnemang igång. Yay! Har redan använt det massa, eftersom jag har jobbat idag, men idag har jag jobbat hemifrån.

Imorgon ska jag jobba på kontoret. Får kundbesök imorrn. Vilket betyder mycket inläsning, så man får lite koll på vad de vill.

Borde oxå åka till försäkringskassan för att korrigera mitt bostadsbidrag. Nu när jag tjänat mer pengar än jag tidigare gjort.

Borde oxå VERKLIGEN plugga inför lektionen imorgon.


Hejja Clas Ohlsson

Igår shoppade jag och K en inspelningsbar dvd och ett hemmabiopaket från Clas Ohlsson. Yay! för dem. Vi är mycket nöjda med köpet. Så vi har myst med film de senaste dagarna :)

Mail

Har nyss fått mail från Tele2Visions kundservice, som jag mailade när vi blev av med kanalerna p.g.a digital-tv.  De bad mig skicka min adress så de kunde kontrollera vilket utbud som gäller för min adress. Så kanske kanske blir det gratis digital-tv iaf.

Fast nu kanske det inte blir så viktigt ändå. Anledningen till det ska jag nog blogga om om en stund.

Saramaras exjobbsblogg

Måste tipsa om att underbara Saramara har kommit till bloggsfären. Är mycket glad för det.

Hänt sen sist

Har verkligen inte hunnit blogga de senaste dagarna. Tänkte därför berätta vad jag pysslat med.

Onsdag: Städade och pluggade. Hjälpte via msn några vänner som var lite ledsna. Vid kl 24 på kvällen kom Åsa förbi en sväng. Så det blev en sen kväll.
Torsdag: Gick upp hiskeligt tidigt. Åkte till Sthlm och var där vid 08 för att plugga med en klasskamrat. Kl 12.15 lunchade jag med Johanna på Norrmalmstorg. Kl 13.45 började jag jobba. Jobbade till kl 18.00 då jag träffade Jane, för att åka till Uppsala och ha en födelsedagsfest för henne i min lägenhet. Vi började festen på en lokal pizzeria, sen gick vi hem och åt tårta. Gästerna gick hem vid 01. Sen kväll igen
Fredag: Upp tidigt igen för att komma till skolan. Hade skola hela fredagen. Sen åkte jag till K. Insåg att jag istället för att kunna ta långhelg i Etuna måste åka tillbaka tidigare, för mitt nya abonnemang börjar gälla på måndag och råkade lämna det nya simkortet i Uppsala, så måste åka tillbaka och hämta det. För jobbet måste kunna nå mig. På kvällen gick på Vietnamesisk restaurang sen hyrde vi film och gick på Ica och köpte lite kvällsmys.
Lördag: Ännu ett oskrivet blad. Vaknade kl 10.30, efter 10,5 timmars sömn.

H&M Cardigan

Igår kväll var Josefine över med min Cardigan från H&M. Hon hjälpte mig att fota den. Under har jag skjortan från ett tidigare inlägg.  Ärmarna var lite väl långa och eventuellt hade jag kanske kunnat ta en mindre strl, men är faktiskt väldigt nöjd med den ändå. Tack snälla Josefine för att du beställde den åt mig :)


H&M Cardigan


Jobbet

Känns som att jag kommer trivas bra på jobbet. Har tagit på mig att utveckla företaget i en ny riktning. Ska bli roligt.

Skjortan

Skjortan

Här är skjortan som jag köpte med Sara i lördags. Det var premiär på den idag tillsammans med en svart kavaj med sidenband. Skjortan har trekvartärm. Den är egentligen lite stor för mig men älskar den så otroligt mycket. Redan ett favoritplagg. Knyt i midjan gör den mycket mer spännande tycker jag. På jobbet gick jag dock inte i kavaj utan bara skjortan. Det räckte kände jag, ingen annan hade direkt kavaj på sig heller så. Bilden är inte så bra, det får får ni ursäkta.


Helt crazy dag

Förutom det crazy som jag skrev om i föregående meddelande har den här dagen varit mer galen än vanligt. Därför måste jag företa en redogörelse för dagen som gått:

06.15 Beräknad tid att kliva upp
06.48 måste senast åka för att komma till sthlm lagom till seminariet
07.30 Tåget går
07:45 Sparkle vaknar och inser i panik att hon försovit sig 1,5 timme. Det är oxå första gången i livet hon försover sig så att det inverkar på ett möte eller skola.
07:47 Sparkle har klätt sig och sminkat sig. Hämtat en Youghurt ur kylen och hittat en plastsked.
07:48 Sparkle har sprungit 200 meter för att hinna till bussen. Cykla är inte att tänka på.
07:49 Sparkle sitter på bussen.
08:00 Sparkle når Dragarbrunn och springer sen till tåget
08:10 Tåget avgår från Sthlm med Sparkle på.
08:50 Sparkle anländer på T-centralen i Sthlm. 10 minuter kvar till lektionen börjar. Sparkle springer till T-banan.
09.00 Sparkle kliver på en extremt packad T-bana mot mörby centrum
09:10 Sparkle träffar på Cicci, en tjej i klassen som oxå är sen.
09:15 äntrar klassrummet mycket ångerfyllda.
09:45 Sparkle med vänner köper kaffe och en stor smörgås och lyckas komma försent till lektionen igen ( Jag har typ aldrig kommit försent i hela mitt liv)
10:45 Sparkle har sin första konversation med läraren, där hon berättar att hon är från Uppsala och att det är svårt med tågen när man försovit sig.
11:45 Sparkle äter upp mackan som hon köpte kl 09:45
12:40 kan Sparkle inte hålla sig och går upp till arbetsgivaren 20 minuter för tidigt.
17:30 Sparkle lämnar arbetsgivaren och känner sig mycket nöjd och mycket hungrig
17:55 Sparkle kommer till T-centralen och vill köpa mat från Mc Donalds. Tåget går kl 18:10 så Sparkle förstår att ska hon hinna måste hon äta på Burger King.
18:10 Sparkle sitter på tåget och inser att hon inte fick vad hon beställde, men tjänade förmodligen på det.
18:25 Sparkle inser att det var bacon gömd i maten och plockar därför ut den bacon som går att plocka ut. (Hatar ni inte bara folk som tar med sig sån mat på tåg? Jag gör det, men var tvungen för att inte dö av hunger)
18:50 Sparkle kliver av tåget
19:20 Sparkle är hemma
19:25 Sparkle har sin första videokonversation med sin arbetsgivare.
20:00 Nutid. Sparkle ska fota ett dokument hon filade på under tågresan och skicka till arbetsgivaren. Samt kolla på Idol.


Dagens tokiga iakttagelser

Idag har jag gjort många tokiga iakttagelser.

1. En 50+ dam petade i näsan och åt sedan upp vad hon fann där. Urk!
2. Jag tyckte mig se "men guuud va retro"-mannen från Pressbyrånreklamen
3. En äldre A-lagare eller vad den typen av människor kallas satt och blödde ymning från ett sår i pannan som rann ner över hela ansiktet. Folk tittade men ingen närmade sig. Så där fick han sitta och blöda.

Sparkles Wishlist


1.  2 par väskor. En Longchamp och en typ portföljryggsäck eller vad de nu heter.
2.  Minst 2 par skor. Ett par röda och ett par lacoste-promenadskor och ett par lågklackade finare skor.
3.  Inspelningsbar DVD-spelare.
4.  Ultraportabel Laptop
5.  Ergonomiskt bord
6.  Ergonomisk stol
7.  Mobiltelefon
8.  Skjortor/blusar i olika färger. Lite lagom konservativt.
9.  Kjolarnågra kjolar, både konservativa jobbkjolar och lite roligare.
10. Några DVD-filmer+ serier
11. Lägenhet i centrala Stockholm

Ja det var nog allt för tillfället. Hör gärna av er om ni har några tips på märken eller lägenheter eller något annat på listan.Mardrömmar

Två nätter i rad har jag haft mardrömmar. Drömmarna har handlat om jobbet jag tillträder imorrn. Har bland annat drömt att jag inte klarat att utföra mitt jobb för att min kompetens har varit mycket bristande.

Imorrn tillträder jag alltså jobbet. Det påverkar mig nog mer undermedvetet än vad det gör på ytan, eftersom jag drömmer om det. När jag är vaken tänker jag inte så mycket på det, eller så kanske det är så att jag inte klarar av att tänka på det och istället tränger bort tankarna.


Tack till vänner

Jag är så otroligt glad att jag har så fina vänner. Hade så roligt med Annika i fredags och Sara i lördags (den korta tid vi hann träffas). Utan er två hade helgen varit riktigt riktigt tråkig och jag hade säkerligen inte kunnat plugga så bra om jag inte fått umgås med er i helgen.

Lördagen

Idag hade jag mycket tråkigt. Hade som enda dagsplan att städa och plugga, men kände att jag inte orkade något av det. Så smsade till Sara och frågade om hon hade tid att träffas. Det hade hon :) så vi gick och shoppade lite. Det är alltid så roligt att umgås med Sara, vilken tur jag har att hon finns.

Bilder på shoppingen kommer upp senare.


"Vilken fin frisyr du har"

Igår när jag satt med Annika på Orvars krog kom en okänd kille fram till mig och sa " Jag måste bara säga att du har en så fin frisyr" Jag tittar skeptiskt på honom. "Jo verkligen alltså", svarar han. "Tack", säger jag. Vad ska man annars säga lixom.

Håret var inte så märkvärdigt. Hade tvättat det på torsdagen så luggen var väl lite fluffigare i övrigt var det utsläppt och okammat.

Jag kände mig däremot mycket glad för kommentaren, för jag hade hela dagen känt mig jätteoattraktiv och fruktansvärt ostylad. Var t.o.m ute i mina glasögon igår, vilket jag ALDRIG är om jag ska på nåt uteställe. Annica var däremot jättestylad och fin :)

Tänk vad en främlings ord kan göra gott :)

Filosofi kring livet och fredagen

Igår gick jag upp kl 06 för att hinna till skolan som började kl 9 i Sthlm. Hade först ett 3 timmars seminarium, sen hade vi lunch en timme. Lunchade med en av mina basgruppskamrater. Hon är väldigt unik. Hon pendlar från Kiruna och har varit läkare i 20 år och jobbar parallellt när hon är i Stockholm, samtidigt som hon pluggar min utbildning.

Efter lunchen hade vi 2 timmar seminarium till. Men vi hann ändå bara halvvägs igenom första seminariet.

Det bör absolut sägas om Stockholm att lärararna där är mycket bra och mycket kompetenta. Ångrar mig lite att jag inte sökte till Sthlm från början. Jag sökte till Uppsala för att jag ville gå på det mest anrika universitetet och för att deras utbildning har det bästa ryktet bland arbetsgivare. Klart är absolut att undervisningen är lugnare än i Uppsala.

Har räknat hur lång tid det tar att ta sig från Universitetet i Sthlm till min lägenhet i Uppsala. Det tar 2 timmar. Det känns lite sugit faktiskt.

På kvällen pratade jag med syrran på skype. Har sagt upp mitt fasta teleabonnemang så min familj har skaffat skype. Det är jätteroligt.

Vid kl 20 åkte jag ner på stan för att träffa Annica och gå och se John Tucker Must Die. (se recension) efter det gick vi till Orvars krog och satte oss. Vid kl 12 gick vi till Mc Donalds för vi bestämde oss för att vi ville ha klyftpotatis. Halv 1 tog vi sista billiga bussen hem.

John Tucker Must Die recension

Måste säga att den här High School komedin är en av de bästa i sin genre. Den handlar om en kille som har 4 flickvänner. Till slut kommer de på varandra och bestämmer sig för att hämnas. Filmen är inte alls barnslig och patetisk som många filmer i den genren brukar vara. Den är istället mycket rolig och publiken inkl. jag skrattade mycket och högt.


Ond hyresvärd, eller nåt

Heidi har kommit med förklaringen varför 3an och 6an försvunnit. Det är nämligen såhär att inte oväntat så har digitaltv nått min hyresvärd och man kommer nu inte längre att kunna se TV3 eller TV6 om man inte tecknar ett abonemang med Tele2Vision.

Det var likadant för K, men han fick minsann en digital-tvbox för att ingår när man bor i hyresrätt. Så det borde faktiskt ingå hos min hyresvärd oxå. Är mycket arg över att de inte fixat sånt. K har för örvigt oxå Tele2vision. Mycket skumt!!!!

Inga bra tv-kanaler

För några dagar sen försvann 3an och kanal 6. Så nu har jag bara kanal 1,2, 4, Kunskapskanalen och SVT24. Dessvärre kollar jag ENBART på kanal 3 och 6. Jag undrar nu var mina tv-kanaler försvunnit. Ge mig dem tillbaka. Tur att det har varit säsongsavslutning på alla serier jag kollar på. Att jag inte har kanalerna hindrar mig oxå från att börja kolla på nya serier och det är ju bra eftersom jag inte har tid med TV.

Undrar om de kommer tillbaka snart, eller om de kommer skicka någon digitaltvbox eller så!? För de kan ju inte sno de enda kanalerna studentera i studentbostäderna kollar på. Eller hur!!!!?

Alla är singlar

Min sista kompis som varit upptagen har nu blivit singel efter 5-6 års relation varav 4 års samboliv. Trist och oväntat. Jag undrar vad orsaken var och hur jag kan undvika att hamna i en sån situation.


Pubrunda

Igår var det pubrunda, eller det blev inte så mycket pubrunda för mig för jag hade inte tid att närvara på mer än 4 av 13 nationer, eftersom jag var tvungen att åka hem och plugga. Det är helt jävla sjukt vad mycket en lärare i sthlm kräver. Aldrig varit med om nåt liknande. Satt hela dagen igår och måste sitta dubbla tiden idag + vara i sthlm vid 09 imorrn. Så vet inte när jag ska hinna sova i natt. Min jävla basgrupp är helt dumma oxå. Vägrar träffas. Och 2 kommer inte och den 3e kommer inte på första lektionen, så jag blir alltså helt själv imorgon till första seminariet.

Inte nog med att vi har jävligt mycket till seminariet på morgonen. Vi har TVÅ seminarier på samma dag. Har aldrig varit med om något liknande förr. Är VÄLDIGT MYCKET störd på det. Hinner ju inte förbereda 2 seminarier bra. Hinner knappt förbereda ett seminarium halvbra på de 48 timmar vi har på oss.


ARG!!!!!!!

#%¤%#%#"#!

Har haft en dag som tycks motsvara en dag i helvetet. En jädra freak show.

Men det känns lite bättre nu efter Pizza och Vin. Resten av kvällen ska spenderas med plugg och vin. Roligt värre. Har så sjukt mycket att göra nu.

Hänt sen sist

Fredagen: Företagsbesök i sthlm hela dagen med klassen.
Lördagen: Var på IKEA idag. Köpte en kudde till soffan och några klädgalgar samt en webbkamera (som mitt företag förhoppningsvis betalar) Efter det lunchade jag och K på Jalla och sen åkte vi hem. Egentligen skulle jag pluggat hela dagen men det blev inget.  Har däremot tvättat, kollat på tv, fixat naglarna och pratat 1 timme och 40 min med D på skype.
Söndagen kommer bli jättepluggig och lunch med Sara :)

Christina Aguilera

Jag kan inte tala nog om Christina Aguileras nya underbara stil. Älskar den mycket. Vill verkligen inspireras av den framöver.

Bilderna kommer från
Hollywoodrag

XtinaXtina 2


Dags att byta

Idag har jag registrerat mig för att skaffa mig Tele2Smart. Har funderat på det ett tag. Lär ju bli billigare än mitt telia refillkort. Har oxå lagt mitt fasta teliaabonnemang vilande. Behöver ju inte det nu och ska ju ev flytta i december.

Mycket att göra

Jag har så mycket att göra, så kommer nog inte hinna blogga så mycket den närmsta tiden.


Den här kursen är jättekrävande, inte på lektionerna då, men det är lika mycket att läsa som till en 20 poängskurs.

Sen ska ett PM skrivas som skall ligga på totalt 10 sidor, ska vara inne i okt

Måste fixa lite grejer på exjobbet oxå.

Sen ska jag jobba halvtid oxå.

Stress Stress. Inge mer msn för mig!


Sex säljer

Det är väl därför jag får rensa porrspam från min blogg, mer eller mindre varje dag.

Snakes on a plane mm

I fredags var jag och K på en liten dejt. Vi åt först middag på Grappa, sen gick vi och såg Snakes on a plane. Visade sig att en av K's kompisar oxå skulle se den. Trevligt. Filmen var rätt så ok. Bortsett från obehagligt våld i början så var det ok. Inte så jättetrolig dock, men Samuel L. Jackson rockar som vanligt.

Nu på lördagen och söndagen har vi båda varit jättetrötta, har inte ens orkat ner på stan. Imorgon blir det skola igen. Jobbig vecka framför mig. Måste ringa min handledare på hans hemtelefon på tisdag eller onsdag kväll. Nervöst inför vad han kommer säga. Sen är det mycket plugg och jag måste börja förbereda mig för tjänsten jag börjar den 18e. Måste fräscha upp mina kunskaper.